Michelle 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 No, Anglijo mi je pa v tem letu in pol resnično uspelo spoznati. Za koliko časa mislite iti?Mislite iti samo po Angliji ali tudi na Škotsko?Kaj vas najbolj zanima?Boste šli v shopping? O Londonu niti ne bi, ker najbrž že na pamet veš, katere turistične točke so vredne ogleda. Najbrž bi si šli ogledat Parlament, Palačo, Eye, Tower of London, Trafalgar Square, katedralo st. Paula, Westminster Abbey, Wimbledon itd... Potem imaš 1001 muzejev, pa seveda madame tussauds (kjer boš v vrsti čakala ure in ure).... Ne vem, sej o tem lahko še kasneje kaj napišem. Če mislite jesti zunaj, bo kar draga, čeprav lahko poceni prideš okoli če ješ Fish and Chips ali pa Pizza hut in podobne. V trgovinah se pa bistveno ne razlikuje. Če rada eksperimentiraš v kuhinji, MORAŠ v kakšno indijsko trgovino in si nakupiti njihovih začimb.Angleška hrana ni dobra (ok to je moje osebno menje, imajo pa tud tak sloves). Imajo različne pite, ki so celo jedljive, čeprav bi jaz dodala še 1001 zaćimbo, ostalo je pa :xx!: Se pa seveda najde en kup dobrih indijskih, kitajskih in japonskih restavracij... ki so pa drage. Jaz imam ful rada Mayfair. Nakupovanje v Londonu je lahko zelo draga izkušnja (zame še posebno če grem na Burton Street ), imaš pa trgovinice kot so naprimer Primark, kjer dobiš majčke po 2 funta, modrčke po 4 in tako dalje Poceni nakupovanje se bolj splača po drugih koncih Anglije. Moje osebno mnenje je, da je London eno izmed najbolj "odprtih" evropskih mest. Zato ga obožujem. Aja, po Londonu z avtom NE. No, toliko o tem, da o Londonu ne bi x:o)x cosma je govorila o Sheffieldu. Tja sem jaz šla tja enkrat z avtom in potem vedno z vlakom (oz nek tak električni tramvaj, ki ni lih tak tipičen tramvaj, ne vem kako se temu reče ). Center je kar lušten, na trenutke spominja na Ljubljano, nakupuješ lahko kot nor. V Meadowhallu sem bila ravno decembra. Sama nisem bila najbolj navdušena, ker je bil cel naval (božični nakupi). Sem si pa uspela kupit kar nekaj kosov Dorothy Perkins (sicer nima svoje trgovine, je v eni...ne vem kako se reče, na Emporium verjanto, ampak je ful veliko kosov, ki jih prej nisem videla). Imaš tudi fajn drogerije tam, pa majhne take "trg" trgovince z različnimi stvarmi. Na sredini imajo pa en tak prostor in tam postavljene mize in stole, okol pa restavracije (spet večinoma junk). Mi smo šli v špansko in je bila razmeroma OK.V centru Sheffielda je tudi en tak parkec, z rožicami, vodnjački pa tko...lepo za videt... Ne vem, če mislim istega kot cosma, ker so tam baje 3je veliki, jaz sem pa pozabila imena... aja pa Winter gardens maš tud...Okoli Sheffielda so tudi take lušna majhna mestka, več ali manj na isti način. Če imaš rada cerkvice, ti priporočam tisto v Chesterfieldu - KLIK Aja, za otročke (pa tudi malo starejše) je poleti zanimiv tudi Sherwood Forest, sej veš, Robin Hoodov. Jaz sem lani poleti prišla ravno na nek tak dogodek, kjer je bilo polno Robin Hoodkov, iger, tam je celo njegov muzej, taka lušna pot (kot naša Tivolska), potem imaš tam tist hrast, ki je ogromen in ma neke veze s kraljico (nimam pojma, ker me royal history ne zanima). Ampak je lušno.Še v radiju ene 80 km imajo kakor na polju tak boljši trg. Žal se ne spomnem imena, bom napisala zvečer... sem pa uživala kot nora, toliko starin in hudih (novih stvari). Nenormalno dobro (no sej Londonski je tud oh in sploh v redu). Kakorkoli že, še vedno načrtujem trip v Anglijo z avtom, da bi si lahko kupila tiste slike, ker z avionom je to malce nemogoče... Potem je pa recimo CLUMBER PARK, kjer sem se prav zaljubila. Na tak način se mi je zdelo kot v starih angleških filmih. V bistvu gre za velik prostor z reko in jezerom, lahko najameš kolesa... potem je tam ena cerkev pa taka restavracija (stara arhitektura) in spredaj velik travnik. Tam pa vidiš ljudi na dekcah, s košarami... otroci igrajo nogomet ali kriket, okol se račke sprehajajo, kužki tekajo... Sej so drugi parki po svetu, ki so res fajn (naprimer dunajski nacionalni), ampak v tega sem se pa res zaljubila (kaj pa vem, mogoče tudi zaradi družbe ). No, zaenkrat še o mestih, ki mi niso všeč in se ne želim vračat. To je definitivno Liverpool (ima sicer dobre dele, ampak ne prav veliko), preveč "slabih" predelov, sploh mi ni všeč. Ne priporočam (razen če si res izjemni oboževalec Liverpool FC ali Beatlesov ). V isto košaro spada tudi nottingham (imajo pa sicer najboljšo pravno fakulteto). Prav nobenega izjemnega zadovoljstva nisem doživela v Manchestru... O mojih najljubših krajih pa v naslednjem postu Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 O Michele in Cosma - sem nad vesela, da sta se javili. Tole bi naj bilo za par dni - 4-5 - se pravi 3-4 nočitve maksimalno. Kar se mene tiče bi tudi Škotska bila na udaru, pa ne bo, ker bo zmanjkalo časa. (smo naredili napredek - celo kufre že nabavili ) mater sem smotana, ampak se veselim tega kot mali otrok.Časovno se bom našim študentom prilagajala - za dijakinjo našo ne bo problemo, zaenkrat pridna v šoli, tako, da ji bodo dali dopust:)) za naju z gospodičem pa tudi še ni blema.Ne..nekaj dragih šopingov ne bi - ker če mlajšo gospodičnico spustim kam, bom cel dan morala po trgovinah laziti (tu sem pa atipična ženska čisto, mlade dobivam od sile, ko ima stokrat cunjo v rokah). Spet se bom prilagajala - če bom samo po muzejih -bodo vsi moji družinski člani pošizili..tako, da mora biti kar precej narave - po možnosti vode, nekaj starega kamenja (zame), in prosim..da nismo potem, ko pridemo domov na beraški palici čisto simpl kaj. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Joj, če se le da pojdi za več dni.Če najdeš ugodne B&B ali kakšne hostle, ti res na srce polagam, da poskušajte ostati dlje. Se bom pozanimala za poceni prenočišča, ampak morate pa povedati kje. Anglija ni huge, prav majhna pa tudi ne.Glede na to, da ste časovno zelo omejeni, bi bilo res fajn, da bi si naredili plan in bi potem poiskali tudi prenočišča. To je še najmanjši problem. Časa je res malo... 3 dni je po mojem mnenju lih dovolj samo za London (pač, da si pogledaš v miru, da ne drviš iz ene destinacije na drugo in si bolj zmatran, kot očaran... pa še to ne moreš vsega). Seveda je pa tam tudi najdražje, zato je pomembno, kaj želite videti.Glede kamnov ti res ne znam svetovati, ker nimam pojma o tem.... se mi zdi, da bi se lahko bolj poistovetila z željami tvojih otrok. Karte razerviraj čim prej. Poglej easyjet (meni osebno veliko boljši od ryanaira), ki leti iz Brnika. Potem razišči še Ryanair. Zelo poceni karte z Ryanairom se dobi iz Trsta, Celovca, Gradca in Benetk. Nikakor ne rezerviraj tik pred zdajci, ker boš lahko plačala tudi toliko kot z Adrio Airways (če si pač psiho kot jaz, se boš iz nekega blesavega razloga pri njih počutila še najbolj varno, ampak v realnosti sploh nima veze). Mislim, da iz vseh teh letališč pristaneš na Stanstedu (še najbolj v redu), ki je manjši od Gatwicka (tja sem še vedno pristala, ko sem šla z Adrio). Že na letalu prodajajo poceni karte do središča Londona z vlakom. Aja no lahko se zgodi, da tud malo pred datumom dobiš poceni, samo reeeeeeeees ni za tvegat.Fajn je, da se prijaviš (ali pa hči) na Ryanair in Easyjet novice, ker imajo včasih fenomanalne popuste. Jaz sem enkrat iz Celovca letela za 5 funtov v London. To morš v bistvu sama preračunat, koliko boš dala za bencin do Celovca in drugih, potem pa pogledat, če se cenovno izplača (z easyjetom sem najmanj za 20 evrov, ampak me je pripeljal pač na Brnik, skoraj pred domača vrata ). RYANAIREasyjetOnline rezervacija je čist simpl, ne pozabi se online čekirat preden greš na letališče, ker drugače plačaš (mislim da 40 eur), da to naredijo oni. ČE IMAŠ ČAS, je boljše dobiti cenejše karte in ostati kakšen dan dlje in ta denar raje dati za prenočišče, kot pa hitro domov za več denarja.Ker poceni karte prav na določen datum težko dobiš (moraš imeti kar srečo), če imaš le čas, je fajn mal skombinirat. Zato jaz ponavadi najavim prej, da bom šla okoli teh datumov, potem rezerviram karte in šele potem dokončno potrdim dopust. Imam raje tistih 50 funtov za knjige. Ko se pa tak način ni dal, sem šla pa z Adrio... Aja mimogrede, kupovanje knjig je najboljše nakupovanje v Angliji. So poceni (cenejeeeeeee) in dobiš res kar hočeš. Lih zato jaz ravno pri časovni razporeditvi nism vedno najboljša za nasvete, ker lahko ure in ure preživim v knjigarnah. :2src: :2src: Res lahko spiš poceni (ne ravno v Londonu, ampak če boš šla po drugih mestih raje...se pa res najde) in živiš poceni (če greš pač v Aldi naprimer - njihov Hofer ). Seveda, vsi pravijo, da je London drago mesto. Sej je...če si turist in hočeš v enem vikedu pogledat čist vse.. muzeje, vse turistične točke in zraven še nakupovat in zunaj jest. Taka izkušnja pride tud 1000 funtov na vikend. Čisto komot se pa lahko temu izogneš. Preverjeno. Kot sem rekla - še posebej pa drugod po Angliji. Ti povej, kaj bi rada videla, koliko časa bi si dejansko rada vzela in tvoj proračun (lahko mi tud OS-jaš). Pa bomo sigurno nekaj pametnega skupaj spravili. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Aja pa tehtaj prtljago! Tu se lahko tudi fejst zafrkneš. Pri Ryanairu imaš lahko 15 kg prtljage in 10kg ročne (to raje preveri še enkrat). Vsak presežek mastno plačaš. Pri Easyjetu imaš pa 20kg prtljage. Ročna mora biti pa dovolj majhna, da gre v nek njihov model tam postavljen (mislim, da ni omejitev glede na kilažo). Ko boš rezervirala, ti bo pisalo točne dimenzije (lahko tudi jaz najdem). Meni se vedno zgodi, da ko grem z easyjetom najprej nafilam ročno prtljago s knjigami. Ponavadi to nanese ful in kot revček hodim po letališču. Decembra ni bilo več prostora in sem imela presežek... mislim da 21,2 kg in sem plačala 10 funtov. :xx!: Ta letališča znajo bit "zelo fajn" preiskus za živce. Check in-e ponavadi zaprejo 40 min pred letom... Fajn je baje, da si 2 uri prej....Ravno zato se mi zdi pametno, da si vzamete malce več časa, ker je možno, da od zadnjega dneva ne boste imeli veliko (še posebi če bo let popoldne in če boste odvisni od javnega prevoza - renta car zna bit tud dost poceni, ampak voziti po londonu je res beda). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Uff sem vesela, da si se javila.Zmenjene. bom te pocukala za rokav potem.Pri kufrih smo že mimo bincnili -hehe vozeki pravi - kar enega ta večjega sva vzela, ker kao bo ta za oba... (kao na razprodajo šla in pol čisto drugega vzela, ker pač nič od ponujenega na razprodaji ni štimalo..baje no). No, oni ta srednji so vredik. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Hmmmmm 4-5 dni. 2 dni rabiš za pot tja in nazaj, dokler se pritrogaš na letališče in potem z letališča kar vzame nekaj časa.Torej kot je že Michelle napisala za London potrebuješ kar nekaj časa. Jaz bi ti predlagala še Camden Town in pa Greenwich-tam imaš naravo. Videti Soho in ostati živ več pa ne boste spravili v teh par dni. Mogoče še obisk Oxforda, ki je relativno blizu. Narava. Michelle a ni Selfridges tam okloli Marble Archa, če me spomin ne zapušča oz nižje dol od Oxford circusa? To je šoping za mlade.V Londonu imaš itaq milijon parkov tako, da si lahko stalno v naravi, pa velik Zoo imajo. Imajo pa za naše razmere relativno drage vstopnice in za to potrošiš malo bogatstvo.Pa potem primestja, ki so v 3, 4 in 5 coni ...ful zelenega zelo znan je Hampsted garden, kjer je tudi parkec z malim zoo-jem. o drugih delih napišem več, ko se vrnemo s sprehoda....... Pri Easyjetu imaš pa 20kg prtljage. Ročna mora biti pa dovolj majhna, da gre v nek njihov model tam postavljen (mislim, da ni omejitev glede na kilažo). Ko boš rezervirala, ti bo pisalo točne dimenzije (lahko tudi jaz najdem). 10 kg je bilo nazadje septembra, ko sem letela. *aja pa trenutno ni tolk drago, ker je funt padel. 110€ -100funtov se mi zdi. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Harwood House http://www.harewood.org/ velikoooooo narave tale je v okolici Sheffielda http://www.chatsworth.org/ Cornwall, Whitby, Blackpool so morska mesta, kamor Angleži največ hodijo, pa Brighton seveda, da ne pozabim na Scarborough.Zelo dober zabaviščni park http://www.blackpoolpleasurebeach.com/ Manchester ( Trafford Centre) šoping. Bradford se vam ne splača it pogledat, ker je kot Pakistan ali pa ravno zaradi tega Hrane je povsod dovolj na pretek recimo Tino's (Italija), Agbars ( Indija), Agrars (Indija) so tko srednje poceni. Najcenejša hrana se dobi v šoping centrih kot pri nas v Cityparku, kjer je veliko restavracij pa kar spodobno ješ. Če hočete naravo in vodo in kamenje in čisto malo šopinga potem predlagam ta osrednji del Anglije. Ne vem kakšen način prevoza boste uporabili, če se boste vozili med mesti. Železnica zna bit pasje draga odvisno v katerem terminu se voziš, busi Coachi so pa kar normalne cene. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 15 minut sem pisala post, potem ga pa uspela zbrisati!!!!!! :xx!: Nima veze, bom pa še enkrat. Mogoče še obisk Oxforda, ki je relativno blizu. Narava. Med mojimi najljubšimi mesti, je definitivno Oxford.http://www.lhwe.org/wp-content/uploads/Oxford-University.jpgKot architecture junkie sem tam neizmerno uživala. Imaš naravo, imaš vodo in imaš nadfantastične zgradbe. Uživala sem v kulturi, naglasu, mostičkih, hiškah... Dejansko je to mesto v katerem bi lahko živela. Seveda si moraš iti pogledat tja, kjer je slavna Oxfordska univerza in kolidži (na sliki). V Oxfordu imajo tudi lep botanični vrt. Aja, pa lepo katedralo (jaz sicer nisem človek, ki bi rad hodil po svetu po cerkvah, ampak ta je res zanimiva). Mislim, da se ji reče Christ church. Lep center (High street, queen street) z večino trgovincami, kot po vseh večjih mestih. Res, res čudovita arhitektura. Pa grad maš tud tam, če ti je kej do tega.... Skratka Oxford definitivno pogledat, če bo čas.Aja pa moderno galerijo, ki je :2src: Potem imaš pa tukaj še Cambridge. KlikOdvisno na katero stran boš šla (pač če gledamo iz Londona). No, do Cambridega gojim podobna čustva kot do Oxforda. No, tu so pa nastali Pink Floydi. Prav tako gre za kar veliko mesto, ki ima tudi zelo značilno arhiteturo, zelo zgodovinsko in spet lahko najdeš kar veliko vode, narave. Moram pa priznati, da so mi v obeh mestih pokazali le lepe stvari. V Liverpoolu smo jih z lupo iskali, tukaj sem se pa zaljubila na prvi pogled. Zelo všeč mi je bil tudi Bristol. Je bolje če si ga ogledaš, če boš šla v smeri Oxforda (čeprav spet ni tako blizu, južneje). Tam sem se zaljubila v en most (Clifton). Ne vem zakaj, pač to so moje osebne kaprice. Dialekt je enkraten, vidiš tisto tipično arhitekturo (a veš bele hiške s črnim lesom)... Polno umetniške zgodovine. O samem Bristolu bi lahko še kaj povedala, preveč pa ne, ker sem videla samo enkrat in še to bolj na hitro, tako da bo nujno treba nazaj. Je pa baje eden izmed najbolj EKO mest. Tura London - Oxford - Bristol bi bila zame ful fajn (čeprav jaz osebno bi London kar pustila), čeprav ta tvoj čas je še vedno problem... No, če boš pa slučajno udarila čisto drugačno turo in šla na sever, imaš pa tam Newcastle oz. Newcastle upon Tyne.http://www.nowinnofeesolicitorsnewcastle.co.uk/wp-content/uploads/2009/11/No-Win-No-Fee-Solicitors-Newcastle.jpgZelo sem bila presenečna nad čistočo (v primerjavi z Londonom je neverjetno čisto, z nekim Liverpoolom pa sploh ni primerjave).Tukaj na sliki je spet en zanimiv premični most (Millenium bridge), zadaj tista zgradba je pa neka poslovna stavba in nakupovalno središče. Tako da moderna arhitektura je tukaj zelo zanimiva. Imajo pa tudi veliko tipičnih angleških zgradb v centru (to je v bistvu nad mostom). No to tam je pol še en most Tyne, zelen. Naglas je zelo zanimiv, že malo vleče na škotskega (tak značiln r). Newcastle je definitivno za videti, če greš na sever. Taki zanimivi spomeniki so.... Pa celo ni bil problem parkirati. Muzejev si nisem ogledala, razen art galerijo v bližini mosta Millenium, ki je bila pa fascinantna (ampak res contemporary). Aja, ene 20 minut stran je The Angel of the North. Tam se pač vsi slikajo v tej pozi. Zdej, če si že tam, greš pogledat, drugač je pa pač to ogrooomen železni kip. 10 kg je bilo nazadje septembra, ko sem letela.A res? Z easyjetom? Meni so edino pregledali, če gre v tisto železno škatlo, tehtalni niso nikoli (pri ryanairu pa so). A ti imaš koga v Sheffieldu, da toliko veš tam okoli? x;)x Zdi se mi, da Sheffield ni ravno mesto, ki bi bilo zelo popularno glede na druge.Jaz sem bila ene 4 ali pa 5krat bolj omejena na strog center (tam okoli fejk London eyea), vrtički pa pač zadnjič nakupovanje v tistem centru.Vedno gremo iz mesta, ki je z unim "tramvajem" ene 35 minut stran, ker imam tam "nekoga" Joj, ja, javni prevoz... :xx!: Jaz imam srečo, da se mi po teh vlakih ni bilo treba nikoli vlačit... Meni se zdi, da zna bit renta car ugodna odločitev, je pa malce nerodno vozit po levi strani. nataly, najprej poskušaj dodati še kakšen dan, drugače bomo pa pač planirali s tem, kar imamo. Pa povedati, kaj te res zanima (no, o kamnih ti bo cosma, ker jaz res ne vem). Jaz imam čisto svoje želje. Meni do nakupovanja v Selfridgesu in podobnih ni. Prav tako ne maram cele dneve nakupovati. Ponavadi si to prihranim za zadnje dni (kot sem že rekla, Burton street in še knjigarne, pa kakšne čevlje), vmes kupim kaj v kakšnem mestku, če hodimo okoli. Kadar smo doma, pa sem sama (če majo službo) pa sama raziskujem okoli mesta... Recimo, niti slučajno se mi da stati 2 uri v vrsti za Madame Tussauds, ker mi je vseeno za voščene lutke. Prav tako mi kraljeva palača sploh ni všeč (pravzaprav mi je zelo brezvezna). So mi pa kakšne majhne galerije, muzejčki in kakšne take lušne knjigarnice (imela sem to srečo, da sem anglijo spoznavala z domačini). Arhitektura, arhitektura, narava, zgodovina, ljudje in naglasi. Žuranje v Londonu bo vzame kar precej denarja. Meni so ljubši pubčki in kakšni diskači v manjših mestih (no še posebi v enem)... še posebi v pubih sem spoznala veliko domačinov in se spuščala v razne debate (veliko jih ne zna pokazati Slovenije na zemljevidu, imaš pa ljudi, ki znajo o Sloveniji veliko povedati). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 ja, tole si dobro zadela. O Londonu je padlo že veliko besed doma - ne ravno vredik.In Cosma ...hvala obema.bom javljala sproti kako daleč smo.(nabava kart, zet se mora še odločit če gre zraven in tak). skratka..bo veselo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Da osvežim tole. Nekaj Anglijo planiram za letos (že zato, ker gospodič nabavil motor, pa da še jaz torej svojega otroka v sebi poujčkam).Posteno! xgoldfishx Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 A ne da? saj kakšna pogajanja so tole najprej bila (treba čelado..dve, treba rokavice, treba kombinezon -dva in tako in tako..), pa da sem mogla kar po mizi tresnit nekaj v tem stilu - ti motor, jaz anglijo..s tabo ali brez tebe..ja in on bi seveda tudi v Anglijo šel.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 ja, ful dbest, sem se ful razveselila zate! Nad ti privoscim! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 nekaj v tem stilu - ti motor, jaz anglijo..s tabo ali brez tebe..ja in on bi seveda tudi v Anglijo šel.. x:Dx Tudi jaz ti ful privoščim! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 A vi greste z motorjem iz Slo ali motor pošiljate z železnico? Nč ne štekam a greste družinsko vsi z motorjem? Kufre so tehtali z Ryanom, ne vsakemu ampak tako random.... O tem koliko so meni zaračunavali že sploh ne bi! 2x so mi udarili gor nek rumen obesek z napisom Heavy , da je že na daleč bodlo kako in kaj...Nazadnje sem poslala stvari po pošti v slo, ker so računali 10 ali 15funtov za kg prtljage. Meni osebno sicer bolj odgovarja Stansted, ker je nekoliko bolj severno in jaz potem itaq grem proti severu. Do Londona so pa dobre povezave z vlakcem in busom. Taxi je kar malce drag špas. Poznam kar dobro ta konec ker sem velikokrat bila, pa tudi nekaj časa sem tam bivala. Sheffield-Leeds in Lond. in vsakokrat ko grem vidim kaj novega.Navsezadnje je tudi film Full monty(Do nazga) bil posnet v Sheffieldu. Meni je vedno lepo in se imam dobro. Veliko stvari za videti in drugače kot pri nas. Tako da le pogumno. Angleži so tudi izjemno prijazen narod tako da nič bat, če bi se kje izgubili. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Ne ne, motor nima nič veze z Anglijo - bog ne daj...samo to, da ko se gospodič po telefonu dogaovarjal za nakup, sem jaz pizdila poleg - on motor, jaz Anglijo..in ratalo je iz tega to, da se je pol pač zmenil lahko za nakup na obroke. (če že jaz tako vzganjala poleg)..če ne bi bilo motorja, verjetno jaz ne bi razmišljala sploh letoš še ne o tem (ampak o tem, kaj treba okoli hiše še narediti, pa kaj v garaži), pa ..deca in tak..zdaj pa če eni lahko uresničujejo svoje želje, jih bomo še pa drugi. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 on motor, jaz Anglijo..superichka, kako sta dobr zdruzila prijetno s prijetnim! ... in ko si, morda, kot strelc, pred letom se bunila: 'nikol nikamor ne gremo, tle garam, nc od nc...' in podobno...ugotavljas, da je vse tko kot mora bit... vsaka faza je ok, celo super!Pomisli, kako bi si ocitala, ko bi se nad sprostila v angliji pred par mesci, mescem... vmes pa bi ti nekdo umrl... bi se nekaj zgodilo, skratka, za kar bi si ocitala, da si bla dalec - in ne blizu... ... ... ampak hocem rect, da vcasih je dejansko SE DOBRO, da se kaksna nasa zelja (ali hrepenenje) [TAKOJ - oz. ko si mi predstavljamo] ne uresnici, realizira. ... tko da - stvari se vcasih tudi *pripeljejo* - in potem se je najboljse odpeljat z njimi.....veter v laseh, mushice v zobeh! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. januar 2010 Prijavi Deli 20. januar 2010 Tole si pa čisto prav napisala - drži tole kot pribito. Verjetno bi si res celi lajf očitala, da sem blodila naokrog, doma pa vse narobe. In ker sem cincala nekaj z aprilom - mi ni dišal, ves čas mi avgust rojil po glavi..smo torej določili okviren datum. Prva polovica avgusta. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 O super natka! :palec: A ste se slučajno izborili kakšen dan več? Karte čimprej, ker takrat je ravno sezona. Pa fino je, ker je največ možnosti, da vsaj kaj sončka ujameš V ta zabavljiščni park sem šla Alton TowersČe te tudi te stvari zanimajo. Več stvari imajo kot v Gardalendu, samo mene to ne gane, ker sem pussy. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 sem gledala karte na linku, ki si ga postnila - štiri nočitve, bi torej prišle v poštev. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 V ta zabavljiščni park sem šla Alton TowersČe te tudi te stvari zanimajo. Več stvari imajo kot v Gardalendu, samo mene to ne gane, ker sem pussy. :OO!: od Nemesisa mi gredo še zdaj lasje pokonc, sem junaško hotla iz vrste pobegnit pa so me prepričevali, da je ok in da naj ne paničarim. Jejhata, ko si gor itaq nimaš kaj...se prepustiš in kričiš do nezavesti Mislim, da so se mi še pol noge tresle Nat, kaj ste se zdaj odločili kam greste? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Jaz na Nemesis sploh šla nisem. Niti Oblivion. Od teh, ki so "big deal", sem šla samo na Air in sem mislila, da bom umrla, dejansko. Tako grozno mi je bilo, da ne grem nikoli več. To res ni zame. Mi je bil bolj všeč Čarli v tovarni čokolade, pa tista jadrnica pa tako...pa vse otroške Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Oblivion je bil pis of kejk . Mal blentav k visiš tm čez, pol pa sam padaš proti asfaltu...buuuuu luknja in že konc. Najbolj strašno je k te na vrhu ustavijo in bingljaš....jaz tudi nikoli sama od sebe ne bi šla na te zadeve ampak pol me vedno zvlečejo adrenalinski junkiji s seboj Se pa spominjam pred leti iz Gardalenda, ko smo bili na neki taki vrtečo-viseči zadevi, da je prijateljici ušlo v hlače, ko nas je gledala ona se je pol furala samo v unih kavnih šalčkah in podobno Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Hehe carica si Jaz to ne bi.... sigurno bomo letos šli spet v AT zaradi otroka, ampak...jaz bom raj gledala spodaj in jedla zdrobljen led z okusom. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. marec 2010 Prijavi Deli 8. marec 2010 hejho, hejho, v London zdaj gremo greva za 5 celih dni, 6 dan greva nazaj (kuj v začetku aprila in ja, priletiva nazaj v MB).Mal prečekirala, kaj svetujete, no Alton Towers je pri nama definitivno INNN, upam, da ne bom bruhala od vseh gugalnic, metalnic, prostih padov in tornadov hmm, mjuzikli odpadejo, ker moj ni kulturoljubec, muzej žal prav tako. Zato pa odpade Manchester in Wimbeldon (zarad mene )Jst bi šla pogledat kako tržnico (po možnosti sadje, zelenjava, začimbe, rože, ribe ipd.), kak pub, oni most od daleč, parlament od daleč, noben voščen muzej, kako knjigarno s fajn kavo-sej vem, da kave dobre tam ni, bo pa menda čaj aja, oni famous bolšjak bi šla tut gledat (kdaj so že, ob sobotah al ob nedeljah, pa kje TOČNO je to?)ahja, kak park bi tut šla pogledat, menda so angleški vrtovi sam se bojim, da ni tip vrtnarja Klelele v službi mi predlagajo obisk kakega pokopališča ne vem, kaj mi hočejo s tem sporočit Šoping - po moje neom mela gnara, sam če je kje kaj supertruper ugodnega, pa da glih nadmuss rabim, se ne bom branila, drugače pa nimava namena v štacune lazit. Aja, za prenočišče je poskrbljeno, bova nek pr frendici v flatu s kuhinjo, tak da bova kaj skuhala; me pa mal skrbi, glede na pregovorno zanič an.hrano KAJ jesti, ker indijske jaz ne bi. Mah, bova vidla, če ne, bom pač zastonj na shujševalni, kar pa tudi ni za odmet torej, mate še kaj predlogov na zalogi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
perezija 8. marec 2010 Prijavi Deli 8. marec 2010 pokopališča - freud, marx...tržnica - camden Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.