Skoči na vsebino

Oprema stanovanja

loncek1

Recommended Posts

jooj, komaj cakam, da bom mela svoj stanovanje... sama ga bom prebarvala, vsako sobo v drugi barvi, bom poskusala mal na energije gledat pa na fengsui...

pohistvo pa.. ena taka huda kombinacija starinsko - modernega (pa cimvec naravnih materialov...les, ratan, usnjeni pufi - stolcki,..), po stenah reprodukcije Dalija...

ah, bom rajsi zdajle nehala... drugac se lahko spravim vsako sobo posebej opisovat x;)x

Hja, pa ce bi ga cist na novo opremljala, al pa celo gradila hisko.. enga arhitekta, ki bi znal zastekat me in moje zelje...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

MEN PA SO VŠEČ PRAKTIČNE linije, se pravi malo pohištva in tisto organizirano po uporabi.

mi pa je všeč bolj srednje temno, masivno pohištvo, mora bit prostor, da se hodi razgibano, ne pa da se stiska, nč tepihov, sam ploščice, mah tut neč parketa, brez zaves, sam mini rolete, po možnosti temne šipe, k se ven vid, not pa ne; mam bolj rad temne, umirjene farbe zidov ,Mam zlo rad kombinacijo pohištva in stekla, predusem prav in ustrezen design lustrov .Balkon mora bit pod streho. Všeč so mi podstrešne sobane.

jaz bi imela pa dva stanovanja.

v prvem, bi imeal opremo iz časa Ludvika IV

drugo stanovanje bi imela pa ful moderno opremljeno

seveda pa tudkaj pol zraven paše tud fata čistačica x:Dx

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

seveda pa tudkaj pol zraven paše tud fata čistačica  x:Dx

Tudi jaz sem v mislih opremljala svoje sanjsko stanovanje. Ful sem risala in barvala x:Dx

No zdaj ga pa imam.

In mi čist dol visi, kakšna je oprema (no saj je kar OK) ker je glavni problem to, da je čist preveč za delat in čistit. Fate čistačice pa tudi pridne Micke (nisem nacionalistka) ste vljudno vabljene x;)x

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

• 1 month later...

Jaz sem čisto zadovoljna s svojim stanovanjem. Sama opremla, sama pobarvala stene, sama sešila zavese, posteljnino, prte in okrasne blazine... po svojem okusu.

Po stenah imam nekaj stvari, ki sem jih dobila za spomin (ena grafika, stenska ura, batik iz Indije - slonček, pahljača, pa nekaj izdelkov, ki sta jih naredila moja otroka v vrtcu in šoli...). Rada imam tople naravne materiale (les, pluta...), ne maram pa hladnosti (kamen, steklo, kovina...). Ne maram čisto belih sten - bela je samo kopalnica (kjer je malo pobarvanih sten, ker je skoraj vse v ploščicah), in hodnik, ki pa je od tal do višine 1,20m rumeno-zelen, navzgor do stropa pa bel. Samo stropove imam povsod bele.

Zavese obvezno enobarvne (brez vzorcev, čipk, volančkov in ne vem še česa...) in ne bele. Pri zavesah mi je najlepše kombinirat različne barve prozornih zaves - tako imam v spalnici 2 rumeni prozorni zavesi in 1 svetlo modro prozorno zaveso, ki se med seboj delno prekrivajo in ustvarjajo skupaj še eno tretjo barvo...

Tepihe samo tam, kjer so nujni: v kuhinji en pralen tepih, da med uporabo kuhinje ščiti tla pred močenjem, in v dnevni en majhen tepih pod klubsko mizico, da mizica ne zdrsa parketa. Aja, pa še v kopalnici, da ko stopim iz banje, ne stopim direkt na ploščice.

Tudi posteljnine ne maram bele (čeprav jo imam v glavnem belo, ker mi jo je tako dala moja mama za "balo", ko sem šla od doma). Ampak sem že kupila barvo za tekstil (oranžno), da si pobarvam eno posteljno garnituro. x;)x Druga bo najbrž lila ali temno modra - samo da sprobam najprej to oranžno, kako prime.

Pospravljeno pa imam samo med vikendi x:Ix , ko otrok ni doma. Z majhnimi otroki ni šans imet pospravljeno! xrolleyesx

S čiščenjem pa ni problemov - je majhno stanovanje in je hitro počiščeno... Za eno izkušeno Fato čistačico bi bila to mala malca - pol urce dela! x8Dx

Je pa pri nas tako, da hčerka obožuje čiščenje kopalnice, ker ji diši čistilo za vodni kamen, tako da je to skoraj izključno njeno opravilo. x^x x:)x x8Dx

Ravno razmisljam, kako bi prefarbala stene v stanovanju..evo pa tema pade. Vesela bi bila novih idej in predlogov.

Dnevna soba -po tleh je svetla bukev laminat, omara nizka (v barvi cesnje in na vrhu crna plosca), kombinacija z peskanim steklom.

Pred 2 leti, ko sem pedenala flet nisem imela vec energije, da bi se razmisljala o barvah in sem pobarvala vse na belo, zdaj sem se pa ze malo navelicala te beline in bi rada kaksno lepo barvo, sam se bojim, da ne bi mimo udarila. Mogoce celo kaksna kombinacija 2 barv....

Tudi v kuhinjo bi rada kaksno barvo in pa v kopalnico in predsobo.

Vsec so mi izciscene linije in ce bi lahko bi si spedenala nekaj v japonskem stilu bi bilo mega.-to je moj sanjski stil.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

x:Ix meni je všeč provansalski stil opremljanja, kaj pa vam x;)x

x^x sem tudi IKEa fun x:Dx

...sicer pa je moje stanovanje malo tega in malo onega, ne držim enega stila, razgibano pač... :palec:

Bila zadnjic v eni mega veliki Ikei ...pisuka veliko uporabnih stvari videla in seveda nisem si mogla kaj da ne bi nakupila...in se veliko vec vsecnih stvari tam pustila....seveda sem se potem ''zrla'' zakaj nisem vzela se tega in onega....ah...

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

No zaenkrat v dvosobnem stanovanju ne izumljamo tople vode...bo pa čisto drugače naslednji mesec...ko pripeljemo malarja v bajto.

Ampak prisegam na belo.

Mogoče ideja z eno steno drugačne barve ni slaba...samo moram premleti to..prijateljica ima dve oranžni dve rumeni. Mi se kar dopade, ne vem pa če bi to imela. Bolj ne kot ja.

Kopalnica je zdaj v zelenem...tu v stanovanju. V hiši še ne vem..malo bom po feng shuiju pogledala...modra mogoče?

Talne rešitve so spet problem...v predsobi ploščice, kopalnica tudi..v dnevni mogoče javorjev laminat, ali bukov parket...nekaj svetlega v glavnem. Kuhinja - sem hotela topli pod...sem premislila...pluta se mi zdi premehka, parket odpade, ker kronično kaj razlijem vsake toliko časa. Prav gotovo pa NE BODO ploščice. Zeblo me v noge ne bo!

Ostale sobe: ali javorjev laminat, ali bukov parket....hmmm problem. Pohištvo pa imamo.. v črni(spalnica, dnevna), otroška - hvaležna rjava, kuhinja - belo z zelenimi policami...lepa. Jedilnica tudi bela...lepa. x^x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Hoho, ja zanimivo, ej kdaj je najboljša luna za opremljat stanovanje... jaz mam eno sobico zdejle za opremit... bo kar na horuk... hehe, ena postelja miza stol tri omare, ena garderobna dve za knjige.. dve luči.. haha, bela barva vse štir stene, kot lesena podgana bom mel zgori in spodi les... hehe, jupi
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 1 month later...

Kakšne zanimive ideje... Ampak meni tako spedenano stanovanje daje občutek laboratorija in če je vse novo, brez napakic in tipi topi opremljeno se nekak ne počutim fajn.

Mi stanujemo v mansardnem stanovanju v hiši, pa imamo večina pohištva že prastarega, pa še una stara trodelna okna,.... pa se prov fajn počutim.

x:Dx :inocent:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Meni pa je všeč...malo mešano... x;)x

Imam nekaj starin...zavedam se, da sem kakšno dragocenost uničila s predelavo...ampak meni je všeč.Omare stare spalnice sem predelala v vitrine za dnevno sobo.. x:Ix ...luči pa so moderne.Pred leti sem dobila v dar veliko ročno tkano svileno orientalsko preprogo..in dokler so bili otroci manjši...je visela na steni.Lansko leto pa se je preselila na tla. x^x

Na začetku je bilo vse v belem...potem pa sem se počasi naveličala...in začela barvati stene...dokler se spet ne naveličam... xrolleyesx

Kuhinja je recimo zeleno-temno modro-bela...

Astra

Per aspera ad astra

Tko sva midva vcasih, Astra...

(kopalnica oranzna, dnevna soba soncno rumena, kuhinja oker rumena, spalnica lila/se bolj svetlo lila... omare in predalniki - vsak drugacne barve, stoli oni stari, fini, cvrsti, leseni, eden roza, eden moder, svetlozelen)...

Potem pa sva imela vse manj in manj filinga... kajti barvat vsako sobo in vsak stol, mizo, omaro... v drugi barvi, vsakic znova, 6x ali 7x v desetih letih, pa te vedno lahko cez 9 mesecev ven butnejo... ni glih... xrolleyesx

Tako da me zdaj dosti briga, najbolj se tako strinjam s Pokijem, ki je res fajn povedal tole... :palec:

Sicer pa mi je vsec toplo, barve, les etc... nikakor ne bela, je presterilna zame...

Vsec mi je minimal, sam ni sans! x:)x

Ker tolk stvari, ukvarjanj... pa rabis predale, omare, mize in svasta.

Vsec mi je 'domacnost'... raje imam dober filing in nekoliko... free, kot pa spicajzlano in vse in brez pravega filinga...

Vsec so mi razlicni stili skupaj.

Ko bova koncno res se vrgla v obnovo in bo (morda) tako, kot si zelim, bo odsevalo svetlozeleno - pastelno...

Zelene zavese etc.

Zdaj pa se mojih slik nimava gor, ker ne veva, kje bodo prisle police, omare, ker skoz prestavljava nekaj.

Sicer pa - raje zivim - zdaj - kot pa da vlagam energijo, da 'bom enkrat' imela fajn... Ne da se mi vse energije vlagati v dom, ker mi ni edini point to, in ker se v vsakem okolju bolj ali manj dobro pocutim.

Sploh je pa tu zelo fina energija, tako da mi je vsec. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ob tem sem se spomnila še nečesa. Moj dragi ima dostikrat željo po premikanju pohištva v stanovanju, tako da ne samo da se dostikrat seliva, ampak tudi dostikrat spremeni razporeditev v stanovanju. Meni so spremembe tudi všeč in meni sicer položaj stvari ni tako zelo pomemben, se pa dobro počutim, če me obdajajo meni ljube stvari

A kdo od vas tudi pogosto spremeni razporeditev? xsrcbumx

Enkrat sem slišala, da tisti, ki pogosto spreminja pohištvo, želi spremeniti ali zamenjati partnerja.  :o|o:

Pa ne to preveč resno vzet.  x;)x

x:o)x  x:Dx  x:Dx

Uh, pol bom pa dons vse s sekundnim lepilom na eno mesto zalepila, da ne bo več menjaval x;)x x:Dx

Dej pol pa hitr se kej povej...

Preden mine tale ... hm.. hipec, ko se to le zgodi... x;)x

x:px x:o)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 7 months later...

Prenavljam dnevno sobo... - stene sem že pobelila v rumene, zdaj čakam oranžen kavč, ki ga imam naročenega, na omarah in predalih bom zamenjala samo ročajčke (najbrž bojo oranžni x;)x )...

Največji problem pa so mi zavese. xrolleyesx

A ve mogoče kdo za kako www stran (tujo), kjer bi imeli kake zanimive zavese za pogledat? Po naših straneh sem že gledala, a je vse nekam staromodno, klasično, nič svežega... Tudi razne revije ful listam in nekaj že imam v glavi, ampak nisem še naletela na nekaj, za kar bi rekla: "Yesss!"

...pa v bistvu še sama ne veš, kaj bi rada...a ne? Se nam je že dogajal...huh...priporočam ti Casa Brava revijo...včas majo not CD-je v 3D animaciji...si lahko izrišeš stanovanje...in priskušaš razne barvne kombinacije...

edina pomanjkljivost je to, da je cel CD v italjanščini...kar pa ni moja vrlina...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...