Skoči na vsebino

Oprema stanovanja

loncek1

Recommended Posts

Ja, majica, točno tako: še sama ne vem, kaj bi rada... :8):

Revijo Casa Brava poznam, ampak nisem še naletela na tak CD. Moram malo okrog vprašat prjatelce, če imajo kaj takega... Raznih revij o stanovanjih pa imam tamle enih par kil. x:Ix x:o)x

Sicer pa mislim, da ko bo kavč prišel in bo postavljen na svojem mestu, si bom že malo lažje predstavljala zavese. Zato pa nikamor ne hitim z zavesami, ker itak niso tako nujne. Zvečer spustim rolete, pa je. x;)x

Ampak jaz ful uživam v tem: opremljanje stanovanja, iskanje barvnih kombinacij, modelov, postavitev... Imam majhno dnevno sobo (4,80m X 3,50m), a je bila že miljonkrat preobrnjena (pohištvo pa to...). Zdaj pa sem se odločila par kosov prav zamenjat. Staro sedežno sem že podarila enim - upam, da jo pridejo jutri ali pojutrijšnjem iskat...

Deli na socialnih omrežjih

• 2 months later...

Pih, tole xupx zgoraj je že preteklost. x^x Nov kavč je že ene 2 meseca na svojem mestu. Tudi za zavese sem že dobila idejo (rumene bojo x:)x , kot stene), samo še material moram kupiti. xmusicx xzobkox

Marička xrolleyesx , danes pa sem kupila barvo za otroško sobo! Spet bo treba belit. :o|o: Najtežje se je lotit; potem že gre. x:o)x

Pr ns je pa prejšni teden ata pobelu pa nam omarce v kuhinji popravu, tko da mamo zdej zrihtan. Spodaj pri niju (ata in mama) pa so včeri nov pod v kuhinji dak, tko da je po moje vglavnem zdej ta večji del mimo za letos :palec: upam x:Ix , da se ne bojo še kej spomnli delat :sori:

sej sta res čist trapasta. 5 min ne morta bit pr mir. skoz morta neki rihtat pa štimat. Sam da se jima ne bo kej zgodil k sta že stara. Včasih se mal preveč ženeta. Drugače sta pa itak carja :palec: :flower: :flower:
spet se mi je na bolš poslabšal

pr nas org. doma so se spet opreml, vsakič je boljše, kvalitetnejše in ne mine leto ne,da bi kaj zamenjal z novim ,boljšim in ustreznim videzom ( se prav vidi, da z leti pridobi človek izkušnje tut na tem področju x:Dx )
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

( se prav vidi, da z leti pridobi človek izkušnje tut na tem področju x:Dx )

Ja, to pa res. :palec:

Pred 15-imi leti sva z enim ex tipom delala eno stanovanje, ki sva ga dobila v menda eni 4. gradbeni fazi. Je bilo treba še vso elektriko in vodo napeljat, vstavit okna in vrata, pa omete naredit, položit ploščice in parket... itd. (No, sva prišla vse do opreme stanovanja, ko sem jaz "pobrala šila in kopita" in šla stran od njega. x:Ix x:o)x x;)x )

Ko se zdaj spomnim na tisto stanovanje xrolleyesx - kako sva ga neumno rihtala! Za kuhinjo sva namenila najmanjši prostor - zdaj vidim, da zame to mora biti največji prostor, ker v kuhinji se vse dogaja: od kuhanja, hranjenja, do strežbe obiskov... Ne maram kuhati kave, da me gostje medtem čakajo nekje v dnevni sobi. :xx!: Za dnevno pa sva namenila največji prostor - zdaj vidim, da dnevna sploh ne rabi biti velika, saj sem v njeji samo zvečer, ko se zleknem na kavč pred TV. x:o)x

Skratka, dobro je imeti neke izkušnje glede bivanja (da živiš nekje nekaj časa sam ali s partnerjem), da potem veš, kakšne prostore sploh rabiš, predno si začneš sam rihtati lastno stanovanje. x:)x

No, lahko rečem, da sem s tem mojim sedanjim stanovanjem zelo zadovoljna. x^x Če bi imela možnost, bi mogoče še kaj spremenila, ampak ne prav veliko. Mega se mi zdi, da imam izhod na vrt (čeprav sem v bloku), tako da lahko vso pomlad in poletje preživim bolj zunaj, ko sem v bistvu doma. x8Dx

Btw: pred par minutami sem končala s pleskanjem sinove sobice. Uh, kako bo vesel, ko bo prišel domov! Prej je bila bela (in ful umazana, počičkana :o|o: ..., saj ni bila pobeljena že enih 5 let), zdaj pa je svetlo modra. xrosex

Definitivno bi morala kaj narediti na tem....pa nekako ni.."časa" x:Dx

manjka mi novi hladilnik, pa en element, da potem ono veliko ploščo gor damo - v kuhinji..pa manjka mi še kar nekaj stvari.

Kamin v dnevni, da ne bo dimnik v prazno gledal - in zadelan s tervolom bil..pa..steklo v vratih x;)x x;)x in kandidat, ki bi pobelil hodnik in stopnišče - malarija je..samo pobeliti oz. prebarvati je tole treba. Material je že v kleti - še od lani. In mansardo je treba malarijo narediti in strope tudi.

Da ne bo zgledalo, da se samo opravičujem x:Dx x;)x

No - pri nas je kuhinja povezana z dnevno - tako me folk gleda, ko kuham kavo(ne vidi pa, če kaj čudnega mečem vanjo x:Dx x:Dx x:Dx ) hecam se. Seveda...

Mene pa zanimivo za žensko to prav nič ne "vzburja". Nič kaj okraskov nimam, glede zaves mi je popolnoma vseeno - razen za tisto v kuhinji, ki me je stala 18.000sit. skoraj bi lahko ubila koga x;)x pa še čisto navadna bela je - s čipko. Nič kaj slik..čim bolj komot

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Točno leto dni je od tega, kar sem opremljal hišo oziroma se vanjo vselil.

Sam nisem fan IKE-e, ker se mi zdi cheap roba....... rad imam retro stil ter veliko minimalizma, predvsem pa malo, malo pohištva. Edina soba, ki je polna je moja delovna soba... sicer je pa povsod malo pohištva....... veliko kipov Luja Vodopivca.......... Spalnica ima 10 fotografij vagin ........ v črno beli tehniki. Zakaj 10? Ker mi ta številka predstavlja popolnost........

Eni pravijo, da je hiša malo preveč moderna kar je res. Vsakemu ni všeč, enim je celo presterilna, kar mogoče tudi drži. Meni je všeč zato, ker ne maram vsakdanjosti, predvsem pa ne klasike (razni kavči iz blage ogromne omare ipd).........

Trgovina, ki mi je cool glede pohištva je ABITARE ob Ljubljanici.

Trenutno se pogajam (okoli cene) z enim študentom kiparstva, ker si želim, da bi vežo krasil moj doprsni kip x:Dx x:Dx .

sokrates

Da ne bo zgledalo, da se samo opravičujem x:Dx  x;)x

No evo Natalyna hiška skozi Pujsine oči.

Mega kulska x:)x :palec: , delala večinoma sama oz. s prijatelji kokr sem razumela. Pride človek in občuduje, ona pa - no tule je še za pobelit, pa tule še ni kamina, ni časa, pa tule je tole, sam še ni dokončano x:Dx x:Dx x:Dx . Ženskica v 2 letih naredila mega hiško, tako glih ta prave velikosti, udobno, pa ne uno na pol blok, vse spedenano za uporabljat, prijetno, domače x:)x :palec: .

Zunaj travca, pa baje strelski jarki x:Dx x;)x , se še izedluje, travica ko v Wimbeldonu, bazen :eek: xsrcx :palec: , paradajz sredi trave x:Dx x8Dx :palec: , pa haloške stopnice za nadležnim pasjim obiskom se umaknit x:Dx :palec: pa čisto pravi kostanj x:Dx :palec: . ne un iz Obija za boljši izgled, ampak res čist ta prav.

Nataly, fajnska je vajina hiška, pa eno prijetno energijo ima - mogoče sem jo pa jaz s seboj prinesla x:Dx x:Dx x:Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Guest sanjalica

Uživam v opremljanju; v vsakem detajlu:

Še bolj pa uživam, ko si nekaj izmislim in od tega ne odstopim in potem iščem in iščem in iščem...npr. sedaj keramično oglato pomivalno korito... Ne vem, kje sem videla, ne vem kdaj, ampak to HOČEM in to iščem... (ne sprašujte, mož pa zavija z očmi x;)x - ko pa najdem in ko moja ideja dobi obliko na dejanju samem, potem nič več ne zavija...oz. zavija, ker mu je všeč).

Še to; ugotovila sem, da imava sedaj, po dvajsetih letih skupnega življenja enak okus; da je dosti lažje sedaj zidati, opremljati, kot takrat, ko sva opremljala stanovanje... Ne vem, sem se spreminila jaz, on, ali oba... Skratka, če hodiva po Rutarju (veliko reči najdem za moj okus) vsak po svoje in potem kaževa drug drugemu reči, ki so nama bile všeč...potem kaževa drug drugemu iste reči....

...veliko minimalizma, ...

xg:Dx xg:Dx xg:Dx

Kaj zdaj, veliko ali malo? x;)x

Če ga je velik...pol itaq nč ni... sam stene... :D

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

• 1 year later...

Nujno, nujno, nujno rabim pomoč glede kuhinje x:)x

Ne vem kateri materiali so res kvalitetni, in sicer kot nosilni (to si prdstavljam, da je fino imeti masiven les) in pa kot površinski materiali xrolleyesx

Kakšne kuhinje imate doma?

:vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Mana, sigurno Svea..... :palec: ....Jo imam in je res kvalitetna..... in se je prej naveličaš, kot pa jo uničiš...... x^x

Trenutno sem v fazi, ko bi vse ven iz bajte zmetala in imela vse novo..... :o|o:

Smisel življenja je največja sreča

Hvala obema za nasvet :palec:

Mi je ena kolegica ravno včeraj razlagala, da sta kupila SVEA kuhinjo in, da jima sploh ni ok...

Mogoče je to od modela odvisno.

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Nujno, nujno, nujno rabim pomoč glede kuhinje x:)x

Ne vem kateri materiali so res kvalitetni, in sicer kot nosilni (to si prdstavljam, da je fino imeti masiven les) in pa kot površinski materiali xrolleyesx

Kakšne kuhinje imate doma?

Če bi si kupovala novo kuhinjo, bi prav gotovo gledala na funcionalnost.Naravni les ali vezan les

(iverka) sta oba občutljiva na vlago,oplemenitena pločevina(rostfraj) pa ne...

Želela bi:

-vse spodnje omarice..na izvlek...torej, predali na koleščkih..

-kuhinjska napa obvezno...

-sprednje stene omaric gladke, da se lahko čistijo...in prav gotovo ne rostfraj

-spodnje omarice nimajo nogic( kot tiste na bobnarjevem linku)

In , ko vse zgoraj našteto dobiš, pogledaš še:

-všečnost

-ceno

srčkani so mi tisti majhni predalčki pod zgornjimi elementi.......

Veliko sreče pri nakupu!

Joj mi imamo zdaj že tretje leto Sveo - Hortenzijo! Tisto v belo-češnjevi barvi in je ZAKON :palec:

Kvaliteta je totalno na vrhuncu, vse se zapira na "zoom zoom zoom" varianto, nič ne ropota, amortizerji 100/h, predalniki - joj o predalnikih da niti ne govorim, tistih širokih pod kuhalno ploščo, tja gre čuda not, globoki in dolgi pa potem omarice za krožnike in lončke in ostalo...ma to je bla res najboljša odločitev takrat, da smo vzeli to kuhinjo :2src:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...