Skoči na vsebino

Odpiralni čas trgovin

astra

Recommended Posts

Guest sanjalica

Bobnar; po resnici povedano... ne vem; v Avstrijo grem res ponavadi v soboto...tako da če sem udarila mimo...sorčy x;)x

Baba ko baba...rada bi kaj zapravila, ne samo zaslužila... x;)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 151
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sanjalica

Metro, Ikea, H&M, Kika (veliki centri)...to je odprto ves čas...

To vem...tudi jaz tote gumpce obiskujem....

Nedelja pa je res...samo v decembru; se spomnim... (vzela tabletko za spomin)

x:Dx

Guest sanjalica

Enkrat ena, enkrat druga...

Saj tudi dnarja zmanjka za vse štiri naenkrat...

Prikolice pa tud nimam...

x;)x

Sej za nas je tudi veseli december stalno odprto vse....in ravno trgovci nimajo nic od praznikov.....in nic bolj placeni niso.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Guest sanjalica

Je to moja stvar Cosma ali stvar tistih, ki krojijo usodo delavcev /sindikata/ ?

Jaz sem v vlogi kupca, ki ima denar, in ki ga /decembra/ želim zapraviti.

Če ga ne bom tukaj, ker bo zaprto, ga bom kje drugje, kjer bo ponudba boljša in bodo vrata odprta (o prijaznosti - strokovnosti, ustrežljivosti trgovk bi se tudi lahko menili?)...

Smisel pa je v obračanju denarja...

Plače pa ne bom dajala trgovkam jaz...ampak zato da to uredijo, so sindikalni predstavniki.

Ne bodite bolj papeški od papeža...

Tudi medicinska sestra dela na božično nedeljo...

Tudi policaj me štrafa na božično sredo...

Tudi tankam na prvega maja...

Tudi na 090...delajo v nedeljo...

Tudi na xxxyyyy mestih dela(mo)...pa to je služba...

Če ne boš delala ti....bo delal nekdo drug...

Zaenkrat je brezposelnosti veliko... delaželjnih pa tudi...

Ne iskat samo pravic ljudje...

Seveda - res je tole - je ze Zirosi opomnil na tole: saj delajo tudi drugi, v zdravstvu, razni dezurci etc...

Pa tudi jaz delam v nedeljo - samo to ne steje, ker mi tudi drugih dnevov nihce ne placuje... x:o)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nisem hotela biti bolj papeska Sanjalica. Se strinjam z povprasevanjem in pa ponudbo, res je da trgovci ob nedeljah ustvarijo vec prometa kot pa ob normalnih delavnikih. Nekaj prijateljev ima trgovine in pred kaksnim letom ali dveh so ob nedeljah ze zapirali, ker ni bilo vec prometa. Ljudje drejo v velike shopping centre. Nekateri mali trgovci so zaprli trgovine. Tudi to so delovna mesta. In jaz ce zelim samo struco kruha moram v veliki trgovski center , je ne morem kupit za vogalom, ker so v moji soseski zaprli 3 male trgovine. Tudi to je ena plat tega.

Pred nekaj leti me je to v tujini zelo motilo, ker ne niso imeli malih trgovin za vse si moral iti v velik shopping center z avtom, bolj malo se je dalo kupit sproti, ko gres mimo.

No in ...zdaj je pri nas ista situacija.

Jaz naceloma nisem proti odprtim trgovinam v nedeljo. V Avstriji so zaprte, V Italiji imajo bolj zaprto v ponedeljek na Nizozemskem zaprto ob nedeljah, Belgija skos odprto....tudi vec zapravijo na ta nacin.

Problem je v tem da to delo ni placeno oz. je razvrednoteno. Pogoji dela v trgoviniso milo receno katastrofalni. Veliko je ponizanj in skoraj nemogocih zahtev. Delavke delajo po 2 izmeni zelo pogosto, pa deljeno pa ne vem kako se. In ja sindikat bore malo naredi po moje kar v navezi z drzavo, ki ima vsekakor korist od tega.

In redko kdaj si lahko vzamejo prost dan, ce ze ti ga milostno dajo in ti povedo da ti ga podarjajo, kot da si ga ne bi zasluzil. In to je tisto ob kar sem se jaz obregnila.

In nas zakon je napisan tako, da ti mora vsakih 14 dni delodajalec omogociti 24 ur pocitka. To je po zakonu....se pravi da si lahko prosta 2 dni v mesecu, ker gre za visje cilje se pravi za dobicek firme in ne dobicek trgovca. Vmes pa lahko delas po cele dneve in ce ti kaj ni prav adios....in ponavadi te zenske nimajo kam imajo zelo malo izbire in to je problem.

Vem da obstajajo poklici, kjer se dela ob nedeljah, petkih in svetkih in roko na srce so bolje placeni kot trgovci. Ni 150% placila v trgovini.

In ce bi ti grozili z izgubo delovnega mesta, doma imas pa 2 skorca za prehranit ja bos delala tudi v nedeljo, tudi zelo rada sej bos dobila ene 3 000 vec, pa bos lahko se kaj kupila kar potrebujes.

V tujini ce si bolj visoko po lestvici se pravi kaksen middle managment pa na gor se podrazumeva da bos delal dokler ti recejo in ljudem na pamet ne pade da bi rekli ups sef sory je ura ze 9 zvecer bi sel domov me caka zena pa otroci ali pa obratno. Ampak na koncu leta dobis boniteto pa lepo te z denarcki nagradijo da ves zakaj si presedel in delal cele dneve pod neonskimi lucmi.

Trgovka, pri nas ce se pretrga od dela tezko placa osnovne racune ne pa se kaj dodatnega. Obstajajo tudi izjeme, kjer imajo dobro placo in fer pogoje in pa odnos kot se spodobi, da ne bos mislila da pretiravam s tem real socializmom v stilu Cankarja.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pravkar sem se vrnila iz Londona.Trgovine...v soboto odprte do 21h...in to VSE.

V nedeljo...odprte od 12h...do 18h...spet vse trgovine...tut s pohištvom...pa čevlji..pa oblekami...

Pa knjigarne... x^x v soboto odprte do 22h...

Čez teden...odpiralni čas spremenljiv...nekatere zaprte v ponedeljek...druge v torek...

Astra

Per aspera ad astra

Guest sanjalica

To Astra...knjigarne in knjižnice odpret med vikendi in počitnicami, ob večerih... Ne pa da zaprejo...

V našem malom mistu sedaj knjižnica obratuje samo 1 x na teden popoldan; in če tisti dan ne morem v knjižnico, sem brez knjig...

V našem malom mistu pred 8. uro niti lepila ne moreš kupiti, ravnila, zvezka (če slučajno otrok prejšnji dan pozabi... ni-ni...)

In knjiga (knjigarna/knjižnica) naj bi bila...nekaj... "ta boljšega"... nek hram za dušo...

tako kot me moti, da so avtomobili v glavnem enobarvni= katastrofa...

me moti tudi, da kopališča in savne zapirajo že ob 21.uri,

no, saj dobro, da morje ne morejo zapret

za trgovine pa ne bom sodila, ker nisem niti en večji potrošnik ob nedeljah, niti ne delam ob nedeljah, razen da x:Dx piham...:huh:

:inocent: :vio: x:Xx Vila Vetra

Nikoli ne podcenjuj moč vetra

in moč strasti...!

Bobnarček, pridem na tvojo muziko, kdaj maš kaki nastop?

Morebiti dans na Lenti?

ampak pridem samo pod pogojem, da muzika ne bo

enobarvna

Rada mam Pisano, Vse kje kaj je,

tud blok enobarven se mi zdi tak pust

zato tud avte...

Rada rišem grafite, če češ še na tvoj avto?? :2src:

:inocent: :vio: x:Xx Vila Vetra

Nikoli ne podcenjuj moč vetra

in moč strasti...!

• 2 months later...

:xx!:

Stran vrzen cash! Idiotsko!!!

Zakaj pa niso dali alkota pol na referendum?

Vrednote pa to...

Bla bla bla...

Kdo bo pa placal tole?

Fair bi bilo, da tisti, ki so lansiral in podpiral..

Ne pa na moje rame - proti meni!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja... ce ima teden 7 dni... in naenkrat se en dan manj dela...

Po moji skromni kmecki pameti in racunici to pomeni 1/7 tega folka brez joba...

Naj placa sindikat ali Cerkev ali pac kdorkoli od teh, ki se zavzemajo za tale idiotski korak nazaj.

Vsi gremo naprej - ne, Slovenija gre nazaj!

Mislim, da je najboljsi, ampak najboljsi indikator - polna trgovina v nedeljo.

Ne me basat in ne me imet za norca!

OCITNO je, da folk hoce odprto!

Smiselno bi se mi zdelo, ce bi bilo odprto, pa prazno.

Tako pa je znano - ce je povprasevanje, naj bo tudi ponudba.

BEDAKI! :xx!:

Picasso

Danes dopoldan sem bila v trgovini...nabito polno... x^x

Pogovarjala sem se s prodajalkami...seveda je bila povsod o tem debata..njihov komentar...je čist dobro, da delam v nedeljo, tako je tudi mož začel skrbeti za gospodinjstvo.. x:Dx ...če sem doma, jih tako ali tako samo strežem...tako pa imam DVA prosta dneva med tednom....

Idiotsko se mi zdi, da je bila udeležba samo 20 %...zdaj pa naj bi to veljalo...saj, sindikalni voditelji...prav gotovo ne bodo ostali brez službe...

:xx!: :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

Po moji skromni kmecki pameti in racunici to pomeni 1/7 tega folka brez joba...

oh my god you are a genius....

to je pa res genialna ideja... sploh ta sindikat, a ste vidli glavnega predstavnika, tak mali, nesamozavesten, hjoj mi je nerodno deloval, al pa če človek pogleda Janokoviča...... ej to je pa že bolj poslovno delujoč človek..... mislim ta referendum je skrajno nepraven, pa še uspel jim je, prekinit, ampak zdej ko v nedeljo ne bom mogu v trgovino bom šel pa metat paradižnike in jajca v cerkev, k to je pa že preveč, majo krizo ker gre folk rajš v nedeljo v kakšen center na shoping, kot pa k maši, in v nedeljo pobirajo prispevke, hja, če folk zapravi v trgovini ne more dat cerkvi, vrednote gor vrednote dol, kot pri bushu vse smrdi po nafti, tako pri cerkvi vse po denarju.....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Sam res razmišljam zdej o tem, marša, 1/7 manj folka pa še več, k v nedeljo prodajo več kot eno sedmino blaga, ej to je huda reč, da jih odpustijo 3000, huh, to je cel kažin, kerakoli tovarna gre v stečaj ni tako velikega vpliva, ampak če se to res zgodi, gre lohk sindikat v maloro, pol pa bomo spet davkoplačevalci (tudi jaz plačujem ddv, ko kupim zvezke in strune, in adsl...) plačali za njihova nadomestila, brezposelnost in tko....... pa kaj bo s turizmom, prideš sredi septembra recimo v ljubljano pogledat vzudšje, pa bi skoču po ene par spominkov, in zaprto, huh, ej kaka država pa je to jaz ne pridem več, hehe, še dobro da zakona ne bo še nekaj časa, in sumim da bo zelo luknjast, ker država si ne more privoščit tak izpad prometa, ljudje enostavno vedno smo in bomo kupovali več stvari kot jih rabimo, ker industirja dela več kot jih rabimo, ampak če jih en da ne kupujemo več kot rabimo se to pozna povsod, to lahk hitro pomeni zmanjšanje BDP,ja za par promilov...... vsekakor bi se bolj splačalo obdavčit dobičke cerkva........ :) hehe, to bi bila pa dobra kontra vlade :),
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Zdajle sem se spomnila banalnega, pa zelo konkretnega primera...

Kao - samo za urgetne zadeve etc. ... Druzinske vrednote etc... Druzina skupaj, ob nedeljskem kosilu....

Ja. OK. Recimo da pa jaz zdaj pridno in vestno in primerno in ustrezno in solidarno in gospodarno in vse nabavim ze v petek (kajti - saj konec koncev, ce tako pomislis, tudi v soboto ni glih kul delat x;)x )... no, in vse nabavim ze v petek.

Vkljucno s cebulo, npr. ... Lepo, socno, ko jo gledas od zunaj oz. ti jo da tam na trgu...

Potem pa hoces skuhat krepko juho s 3 cebulami in izkaze se, da so vse gnile znotraj!!! :xx!: To se mi ni enkrat zgodilo samo... In kaj cem zdaj? Zicat k sosedu?

Vem, banalen primer... a takih je 100.

Kako naj vem v cetrtek ali petek, da me bo super druzinska in sorodniska (in vse primerno nadvse) etc. oseba povabila v soboto na zur...

In bom v nedeljo umirala za Radensko... Kam naj grem? Na pumpo? A to je pa kul, ker je ful drazje potem lahko ali kaj! :o|o:

In... imam dve roli toalet papirja... OK, dost do ponedeljka... da ne vlacim v petek (ker moram zdaj ful si delat zaloge x:o)x x:Dx x!x :!!: )... pa imam recimo nenadoma na tem podrocju ful dejavne goste... in se sama npr. dobim drisko...

Ali naj grem po toaletni papir v ambulanto? x:o)x x:Dx Ali na pumpo?

Vem. Banalni primeri...

A ne MORES imeti vedno vsega na broju.

Vse zivo je dejansko lahko nujno... Cisto toliko kot bencin... Kaj pa lazis sploh kam? x:Dx Doma ostani, pri druzini, dajmo en referendum narest... x:Dx

In - vsi zivi delajo ob nedeljah... ob petkih in ob svetkih...

Folk hoce. Folk rabi. Folk hodi.

Folk hoce delat. Hoce dodatni cash.

V cem je potem finta?

Ker - v zornjih primerih se jaz obnasam zelo 'druzinsko' in 'vrednotno'... x:o)x Vse kul, smo doma in se imamo radi, kuhcam juhico in vse...

Sam... je varianta, da ce se ti kaj zalomi v planu - sploh, ce nisi tezek planer, pa ne maras delat zalog, pa delas po impulzu.

Ce me pici v domu nekaj pedenat - pa to bom tocno v nedeljo hotla pedenat - vzajemno z druzino in vrednotami...

Kwa mi je fajn, da skocim v Mercator, ki mi je dobesedno najblizji sosed...

Take stvari...

Ja, vem... egoisticno, kao... samo ni res...

Jaz sem tudi tu v nedeljo, odgovarjam na vprasanja etc... Ker sem ponudnik. In potem pac racunam na povprasevanje... Se pravim sluzim folku v nekem smislu.

Pa - a ne gre v bistvu za to?

A kelner pa nima druzine? POlicaj? Kaj pa gasilec, a pri njih pa se pozvizgajo na vrednote ali kaj!

Ma - ne me basat v bistvu!!! :xx!:

Kar pa se mene tice, pa mi je vsec, da lahko dobim... cetudi dejansko nisem bila ze vec mesecev v nedeljo v trgovini... sam kok je blo fajn, ko sem sla lohk v nedeljo...

Zdej so me pa ti konzervativci zj****. :xx!:

Picasso

Marsa...očitno sem impulzivna...tako kot ti... x^x

Kako pa naj jaz v petek vem, kaj bom počela v nedeljo.Se zgodi, da v nedeljo zjutraj pokličem...in povabim prijatelje na kosilo.Pa grem lepo v trgovino in...

Ma ja...hočejo nas potegniti nazaj...ko se je živelo popolnoma drugače.Kot da je skupno nedeljsko kosilo družinska vrednota. xrolleyesx

Seveda, pridni moramo biti, poslušati, kaj nam pove gospod župnik pri nedeljski maši... :xx!: :xx!:

Me prav zanima, KAKŠNO družinsko življenje pa živijo tisti...ki se za to tako zavzemajo... xrolleyesx xrolleyesx

Naslednji referendum ...bi lahko bil...ALI NAJ ŽENSKE OSTANEJO DOMA...

:xx!: :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

Ma.. jst tud nisem bla ZA zaprtje trgovin. Tko kot je Marsa napisala... nikol nimam sprogramiran totalno za vnaprej, da bi že v petek res mela vse SPLANIRANO kako in kaj..

Tale referendum res mimo, glede na to da so dosegli že nek dogovor delodajalci in zaposleni, glede na nadure, ki bi se upoštevale ob nedeljah..

Ali ipak.. bomo videli kdaj bo zakon sprejet in to.. in kaj bo res z zaposlenimi.. če bo prišlo do trenda zapiranja....... x?x

Mushi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...