Skoči na vsebino

Odpiralni čas trgovin

astra

Recommended Posts

Ma saj vem, Rachek... saj je po eni strani ze prav, da se o tem razmislja - samo nacini so cisto mimo...

Hotla sem samo poudarit, kako je hecno vse skupaj - kakor je bolj prikladno...

Ko je treba ene zenske zj**** (oploditev etc.), pa tole...

To se mi zdi, ce drugega ne, svinjsko prevalit na volivce - tele odlocitve...

Ja - tudi mene zanima, kako je z druzinskim zivljenjem teh, ki so najbolj glasni in ki so se najbolj zavzemali, ces, za trgovce in druzine...

Kaksna sveta hinavscina in blef!! xrolleyesx :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 151
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sanjalica

No končno! x;)x

Ste me že skoraj prepričali...da sem samo jaz proti "družinskim vrednotam".

Sem si začela že izpraševati vest... .

Najboljša mi je bila mamica na TV ko so jo vprašali...če ob nedeljah običajno nakupuje, ali je to samo izjemoma...in je odvrnila: izjemoma, samo čajčka mi je zmanjkalo za "ta mauga"... (nakupovalni voziček pa je imela čisto poln!)

Bleferi...zadnji čas...spoznavam zelo veliko bleeefeeerjev... :2src: x:Dx x:Dx

Je rekla ena trgovka mojem atu... Da raje dela vsako nedeljo, kot pa da jo tašča zjutri k maši podi, pol pa skuhat za celo familijo in tko... to ma ona od nedelje.. Tak je pa kter normalen dan free, pa lahk kak opravek kamot postori, al pa ma doma mal časa zase.... :00:

Men je bil pa najbolji on mali včeraj na POP-u, ki so ga vprašal, kje bi rad bil v nedeljo, pa je reku da nikjer raje kot v trgovini... Za polulat... Kot za reklamo za Mercator al ktero drugo štacuno.. x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Mushi

Sanjalica - jaz sploh nisem vedela, da imamo tole konkretno temo (ali pa sem nanjo pozabila)...

Ma - saj sem jaz tudi za druzinske vrednote in ze zdavnaj sem razmisljala v tem stilu, ces, uboge trgovke in vse...

Potem pa so me nekatere same presenetile, ko so hotele delat v nedeljo oz. so se zavzemale za to, pa potem je bilo toliko govora in vse...

Pa se mi zdi do v bistvu tudi krivicno do vseh teh, ki pa MORAJO delat...

In tem prav tako recejo: sami ste se za to odlocili.

Samo trgovke se kao niso. Povsod imajo ta problem, nihce noce delat v nedeljo, se manj pa jih je, ki radi delajo PONOCI!!!

Ma.

Jaz sem naravnana tako, da ce ne napredujes, nazadujes... tole pa je nazadovanje - krepak korak nazaj.

Ja, res je... nakupovalna sredisca so postala kompenzacija za vse zivo... Vendar to je posledica, ne pa vzrok!!!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Aja - se moja 'zgodbica' o nedeljskem delu... Saj sem jo ze kje kdaj povedala, se mi zdi, a sem res pase...

O tem, koliko se lahko sami odlocamo o tem oz. ali nas lahko kdo prisili. ...

Ko sem sla na pogovor za job (sloganje na tel. liniji 090 - kakega l. 94, ne spomnim se tocno, tedaj enkrat je bilo), so mi rekli: "Dela se osem ur, vsako drugo soboto in eno nedeljo v mesecu)"

Sem rekla:

"Jaz bom delala 4 ure, soboto OK, v nedeljo pa ne slogam."

So rekli: "Verjamemo, samo pri nas se DELA TAKO."

Sem rekla: "Verjamem, ampak jaz pa NE DELAM v nedeljo in LAHKO delam samo 4 ure.."

Neverjetno - a kljub temu so me vzeli.

Jasno je to kasneje slo v nos (in je izpadlo celo morda nesolidarno do onih, ki pa v nedeljo SO delali, da sem celo eno nedeljo prelomila tale svoj princip, ker nisem hotela, da ena dela 16 ur, pa sem izjemoma priskocila na pomoc)...

In so rekli vsakic (ko sem sla po 4 urah -ob 19h- lepo domov): "A ona pa gre lahko domov..." ali - "ti pa gres lahko domov".

Jaz pa sem jim odgovorila: "Jaz sem se tako ZMENILA" (ti pa si npr. vse sprejel, samo da bos dobil job - zdaj pa stoj za svojimi besedami in izpolnjuj svoj del dogovora).

TO je moj primer, moja praksa. In toliko o tem torej...

Ker - nisem delala ob nedeljah. x:)x

In to ravno zato, ker sem hotela biti doma, s svojo druzino.

Pa zato, ker ne slogam ob nedeljah.

Dejansko pa bi lahko rekla: "Kaj pa naj bi bila storila? Saj sem morala, sem v to bila prisiljena..."

E, to ni res - nihce me ni prisilil in vseeno so me vzeli. :palec:

Picasso

Sindikat zganja tako paniko...kot da samo trgovci delajo...tudi taxisti, zdravniki, gostinci...avtobusarji...da ne naštevamo... pa nihče ne dela tak cirkus...pa mislim, da imajo vsi družine (nekako je nastalo pravilo "trgovec ima pa družino")...Enostavno bi bilo potem enostavneje reči naj nihče ne dela...ali kaj takega... sesul bi se nam svet.

Zakaj pa cerkev tuli naj trgovci ne delajo? Ker puščice v nedeljo ostajajo prazne... Zakaj bi imel Jankovič, če Rode nima??? x:o)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ja...po moje bi jih moralo bolj skrbeti to, kako bodo pokrili stroške teh referendumov. Jih je bilo že toliko, kot da smo vsi državljani v službi...saj smo že vsako drugo nedeljo na voliščih... he he he x:o)x x:o)x Vlada so res sami klovni... :vragec: x:o)x ... ROP... PAHOR in ostala banda... he he he x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x Zdej majo novo menzo...če ni dost referendumov je treba pa mal parlament v marmor dat... x8Dx frajerji...

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

prebiram tole in..itak ne vem več, kaj naj si mislim.. xrolleyesx

delam v nekem centru (detajli niso pomembni), ki je vsako sleherno nedeljo PRAZEN!! in pol vidim nekaj zdolgočasenih družinc, ki dejansko ne vejo, kaj bi s sabo (kar je velik hudič- jaz bi šla na vsak način rajš v mesto na kavico v nedeljo ob devetih zjutri...).. :o|o:

in pol gruntam, a se temule našmu centru res tole splača..?! naši trgovinci se na vsak način ne splača. ampak odprta pač mora bit.

pa ni panike. jest bi bla z veseljem kak drug dan frej. pa pride do tega, da zaradi nesposobnosti teh ali onih, tut to ne gre. :xx!: in zdej mam vsega skup že vrh glave.

pravzaprav se vsem lepo opravičujem, moj namen ni bil praktično nič drugega, kot mal pojamrat. sej se ne smilim sama sebi- sej bom našla kaj drugega. hočem povedat samo to, kako vse skupi zgubi smisel, če je prisotna šlamparija, pa nesposobnost, pa zdolgočasenost...in še kaj bi lahko dodala. (kot npr. plačo!) pa to tudi niso samo moje izkušnje. in ko poslušam te trgovke in študentke in gostinke (te pa so, boge reve, res tuki petek in svetek), mi gre na bruhanje. pa ne za druga, ampak probleme bi blo treba začet reševat vse kje drugje, kot pa zgolj pri nedeljskem delu... :sori:

Ma saj...nic ni crnobelo ali pa celo samo belo ali crno...

Moje sozalje, Misli...

Res je lahko najbrz tudi tako...

Tudi sama pa se spomnim zdajle necesa... :V:

Sem imela dober odnos s prodajalkami iz nekega manjsega sisenskega mercatorja, ko smo ziveli tam...

Pa je ena bila taka bleda in vse, ze sicer, poleti pa tudi...

Jaz pregresno (in proti njej kar celo nesramno) rjava, pa jo -pravzaprav brezobzirno in netaktno- vprasam: A vi pa niste se bili nic na morju?

Pa pravi - ne, in tudi ne bom sla... ne moreva uskladiti z mozem, pa bo on sel z druzino (samo nekje tukaj blizu v SLO), no, jaz pa bom sla tudi zraven, a se bom vsak dan vozila delat... :V: x:Ix :sori: Tudi sicer stanuje v kraju, ki je recimo 50 ali vec km oddaljen iz LJ...

Sem jo vprasala - kdaj pa pol vstanete? Pravi - ob 4h.... :sori:

Tako da...., res je lahko zelo grozno...

In pa ta moment, ki sta omenili Tina in Misli... da tam samevajo potem.... treba odpreti, potem pa ni nikogar...

In, ja, res - mislim, da je najvecji sovraznik ucinkovitosti in uspesnega delovanja slamparija - ki pa je lahko tudi ali predvsem iz nemotiviranosti... pa imamo zacaran krog... :o|o:

Picasso

moderni kaos, kr neki :eek:

:inocent:

res škoda, k se ne murje zment, oh in sploh :sori:

pa fulka sploh ni šlo na volitve, sam par % jih je blo, hoho, pravjo, da s samo volilno udeležbo ni blo interesa sploh sodelovat....s tem pa pokazat, da se ne strinjamo˝ z referendumom :vio:

Mislim, da je čas za referendum...če bi sploh še hodili za vsako figo na referendum... da o nujnejših stvareh ne govorimo...Vladi pa zdaj mi dihamo za ovratnik x:px x:px x:px

Guest sanjalica

IDEJA x:)x

Je včasih naša država tako neumna...da zapre trgovine... da bomo vsako nedeljo lahko šli na nov referendum... in bo vsaj udeležba na referendumih večja...

:vragec: :vragec: :vragec:

Referendumi....grrrrrr! To sigurno nebi smelo it iz proračunskega denarja...ampak bi predlagatelj kril sam te stroške. Bi že premislili...kdo bi vlagal predloge za referendum... Udri po žepu... (mene danes policija...narobe parkirala :xx!: :xx!: :xx!: )

Pa veš, da so drugje še nižje plače, pa da na regres še čakajo, pa da cel regres v bonih dobijo, pa da prosijo če lahko nadure delajo, potem jim pa tovarno zaprejo in ostanejo brez vsega. Da ženske po nekaj mesecev čakajo na plačo, ki je resnično nizka, da se ustanavljajo sindikati žensk in te ženske stojijo na cesti in tiho, s sklonjenimi glavami, spet druge v razburjenju zahtevajo svoje neizplačane plače, regrese. Da je regres v bonih je vsaj pri nas že stalna fora, pa ne samo v trgovinah. Se zapre tovarna, kjer pretežno delajo ženske in ostane na cesti tolk in tolk mamic, žen, verjemi, te bi delale tudi v nedeljo, samo da bi preživele.

Tu pa nastane vprašanje, kam pa naj gre? Ker prodajalka je prodajalka, šivilja šivilja in natakarica je natakarica - smola poklicnih izobraževanj. Le moje skromno mnenje.

Guest sanjalica

Otožna :palec:

Ni enostavno menjat službe; in če pomislimo... Jankovič svoj posel obvlada - nakupil toliko trgovskih firm, da presega 50 % tržni delež Slovenije. In recimo, da to lahko stori nesposobnež.

Jaz pravim - vsaka mu čast.

Pa še eno odkritost:

Nenavsezadnje pa...naj ne izzveni grobo...trgovka ne more čakat plače kot računalniški operater ali kot medicinska sestra, policist......

Privoščim - vendar obstajajo tudi razmerja....

Hmm in regres v bonih....zakaj pa ne??? Kaj pa je tu tako prekleto spotakljivega???? Razumem, če bi dobili bone za nakup WC kotičkov; če pa dobijo bone iz LASTNE FIRME, kjer lahko kupijo 75 % vsega, kar potrebujejo za mesečno preživetje....pa.... ne :onfire:

Hmm in regres v bonih....zakaj pa ne??? Kaj pa je tu tako prekleto spotakljivega???? Razumem, če bi dobili bone za nakup WC kotičkov; če pa dobijo bone iz LASTNE FIRME, kjer lahko kupijo 75 % vsega, kar potrebujejo za mesečno preživetje....pa.... ne  :onfire:

Ampak, Sanjalica...tega ti pa ne dam prav!!! Zakaj bi jaz zapravljala denar točno tam, kjer sem ga ZASLUŽILA. To že malo meji na izsiljevanje...v svobodni državi, za lasten, prislužen denar kupujem lahko tudi v Šparu ali pa pri sosedovi branjevki. Kje je svobodna izbira.... :sori: :sori:

:vragec:

sanjalica...

najboljsh, de jim janković plachuje namest v denarju kr v naturalijah....lepo zrachunajo koliko znese placha, pa dobi tolk konzeru.....de ja ne bi kupovalča na placu

:vragec: :xx!: x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Majica...saj ne trdim, da je PRAV...da je del regresa izplačan v bonih...pa vendar... x^x ..saj Mercator...ki kakšna majhna trgovina s pralnimi stroji npr...

Zbodlo me je...da lahko kupuješ tam...kjer ti paše...pa se vprašam...kje pa je pripadnost firmi... x?x x?x

Saj se moraš...zavedati...da si tudi ti del podjetja...kjer delaš...in se mi ne zdi prav nič narobe...če del svojega zaslužka...porabiš za izdelke svoje firme...

Astra

Per aspera ad astra

Astra...

meni se zdi pa to prisila..

Marsikatera družina (jst sicer ne) gre po vseh trgovinah pogledat kje je ktera stvar cenejša in to...

Pol so pa prisiljeni v teh svojih trgovinah nabavljat.. Tud Era ma take finte.. Ne vem.. se mi zdi to not gut. Pol pa vprašajo vodilne teh trgovskih podjetij.. a oni tud dobijo regres pa dobiček v bonih.. se pa sam x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

A veš... so jim postavil tole vpr. po Tv..

Zakaj potem še pa njim ne? Dnar je dnar.. torej bi jim ga lako dal tud v obliki ki bi njim prav prišla še bolj...

Mushi

Majica...saj ne trdim, da je PRAV...da je del regresa izplačan v bonih...pa vendar... x^x ..saj Mercator...ki kakšna majhna trgovina s pralnimi stroji npr...

Zbodlo me je...da lahko kupuješ tam...kjer ti paše...pa se vprašam...kje pa je pripadnost firmi... x?x  x?x

Saj se moraš...zavedati...da si tudi ti del podjetja...kjer delaš...in se mi ne zdi prav nič narobe...če del svojega zaslužka...porabiš za izdelke svoje firme...

Astra

Ja...saj pripradnost firmi se izkaže pri delu, ne pri zapravljenem denarju... če bom dobila krompir pri kmetu za 40 Sit na kg, ga pač ne bom kupovala po 250 Sit, ker bi to mejilo na neumnost...pripadnost gor ali dol... :palec:

Majica, Mushi...saj sem rekla...DEL zaslužka..oz.regresa...

Pri nas na firmi...smo tudi kakšno leto...izplačali DEL...trinajste plače v bonih za kakšno veliko trgovino...

Bi bilo pa zanimivo izvedeti...kje za gospodinjstvo kupuje Jankovič...

x;)x

Astra

Per aspera ad astra

Astra...

meni se zdi pa to prisila..

Marsikatera družina (jst sicer ne) gre po vseh trgovinah pogledat kje je ktera stvar cenejša in to...

Pol so pa prisiljeni v teh svojih trgovinah nabavljat.. Tud Era ma take finte.. Ne vem.. se mi zdi to not gut. Pol pa vprašajo vodilne teh trgovskih podjetij.. a oni tud dobijo regres pa dobiček v bonih.. se pa sam  x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx

A veš... so jim postavil tole vpr. po Tv..

Zakaj potem še pa njim ne? Dnar je dnar.. torej bi jim ga lako dal tud v obliki ki bi njim prav prišla še bolj...

V idealnih razmerah bi bilo seveda tako, da bi vsi delali samo od ponedeljka do sobote, da nadur ne bi delali oz. bi bile bogato poplačano in da bi živeli človeka vredno življenje.

Se pa nahajamo v takem nehvaležnem prehodnem obdobju, ko zadeve niso urejene, kot bi morale biti, ko je dosti podjetij propadlo, ko imajo tudi nekatera preživela težave z obstojem, tako da mislim, da je v takem primeru sprejemljiva tudi varianta, da pač deloma dobivaš tudi v bonih, sploh ni to tako nehvaležna zadeva, če gre za dokaj konkurenčno trgovino in prodaja zadeve, ki jih vsi uporabljamo.

Tudi ko sem jaz delal v živilski trgovini, smo dobile celo trinajsto plačo v dobropisu na račun blaga v trgovini in vse smo bile lastniku hvaležne, kajti pokazal je dobro voljo in nas nagradil za naše delo. KLjub temu, da je sebi omogočil boljši standard, je del sredstev ves čas hranil za prenovo trgovino, pa tudi nekaj rezerve mora biti za hude čase. x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...