Brezo 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 Jap, Budika saj v tem je point odpuščanja...da se ne daje več pozornosti destruktivnim silam, ampak konstruktivnim...človek je majhna enota, družina je večja, skupnost je še malo večja, narod je še večja, itd...če primerjam po enotah- 1, 10, 100, 1000, itd... Agresija do neke osebe ni tako problematična, kot če je to do neke skupnosti, naroda ali celo kraljestva (živalsko, človeško)...ena enota ali tisoče enot...to je tudi glavni vzrok večine današnjih modernih bolezni za katere uradna medicina ne ve zakaj nastanejo. Tipičen predstavnik je rak, možganska obolenja...Celo v Bibliji piše da grehe staršev kao plačujejo otroci. Tam se govori kao za 7. rodov nazaj, v prasi lahko sega tudi 30 ali celo več...da o silah, ki se lahko sprostijo sploh ne govorim...dobesedno sci-fi scenariji...tako da se ne čudit, če se bo kakšen "družinski duhec" prišel zahvalit v sanjah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Primer iz prakse...nezaželjen otrok ima pač zamere do očeta, ker je ta iz bilo kakšnega vzroka zapustil njegovo mamo...oče je kao predstavnik moških...če se ima zamere do očeta, se ima tudi do moških...taki ljudje se ponavadi bolje razumejo z ženskami kot moškimi...velja tudi obratno...in ko se odpusti očetu, se kar naenkrat lažje razume z moškimi...odnosi v partnerstvu, službi se izboljšajo...skratka nobene mistike, čista kmečka logika...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 Psihologija in razne iniciacije nimajo čisto nič skupnega...če pa misliš na doktorje in psihologe, naj ti pa povem, da oni niso polbogovi, ampak Bogovi v belem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Čisto vsak človek je v življenju imel ovakve ili onakve problemčke...in čisto vsak je prebral kakšne psiho bukvice, članke, ipd...al je pa v šoli moral malo slušati bajke pri predmetu "psihologija" oz. nekaj podobnega...ljudje ali živali, ki imajo bolj razvito empatijo zelo hitro začutijo čustveno stanje in še marsikaj od drugega...Ne,ne...Nisem imela v mislih strokovnjakov in strokovnih knjig, temveč žepne knjige za samopomoč in videti je bilo, da boš razumel, glede na to, da si sam strokovne knjige poimenoval "psihološke knjigice", kar je zvenelo cinično. In v mislih sem imela laike, ki se na podlagi tovrstnih knjig čutijo kompetentni dajat pokroviteljske psihološke nasvete, kar tako - preko foruma. V mojih devetih letih pojavljanja na tem forumu sem sodelovala v raznih temah od reikija, astrologije do kristalov, joge, meditacije, religije, filozofije.... In nimam toliko težav z idejami (predestinacije, karmične vezi,...) kot z ljudmi, ki te ideje zlorabljajo. Tako se mi je zgodilo, da sem omenila, da sem jedla jagodni sladoled, pa se je našel nekdo, ki me je prepričeval, da sem hipnotizirana in da je okus jagode rezultat tega in da morda sladoled ni mel okusa po jagodi, ampak sem jaz tako občutila, ker sem hipnotizirana. In sem pošteno že sita tega, da pridem na forum in za vsakim mojim postom- tudi čisto vsakdanjim- stoji nekdo, ki mi serje po glavi s temi forami. V življenju in tudi na forumu sem se srečevala s strokovnjaki in tudi z laiki. In razlika med obema je v spoštovanju. laik bo diskreditiral tebe in tvoja občutja in tvoj obstoj in te prepričal, da je tvoja dobra volja in veselje samo maska in da si globoko v sebi žalosten ali celo pokvarjen. Ironično pa je, da so ravno laiki ljudje, ki so se začeli z duhovnostjo ukvarjati zato, da bi našli sebe in svojo samozavest - po navadi na podlagi pokroviteljskega attituda do drugih, kao: jaz poznam resnico, ti pa ne, ti si zaslepljen. To sedaj nima več zveze z odpuščanjem. Ampak je ta post bolj rezultat mojega splošnega nezadovoljstva z duhovno aroganco, katere je na tem forumu precej. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 Glej Brezo,je pa ni...oz je...Čisto vsaka misel je konfliktna, saj je misel in zato ni pol poti na levo pa pol na desno ali celo vse...Odpustiš lahko samo tako, da postane odpuščanje vse kar si.Mi živimo v preteklosti, v spominu, ki ga projeciramo v tu in temu pravimo življenje,ki pa ni...Zato odpustiš vsem in vsemu kar je možno, da s to mislijo prideš do konca inti več ne pije krvi...Zamisli si, ožaljen je samo delček tebe, ki mu pravimo jaz in na drugi strani isto...V jedru sta pa oba vse in nič in to se treba zavedati, da smo vsi bratje in sestre vsi spadamo v eno družino v en cvet v čistiharmoniji in ravnotežju kozmične hladnosti....Jap, Budika saj v tem je point odpuščanja...da se ne daje več pozornosti destruktivnim silam, ampak konstruktivnim...človek je majhna enota, družina je večja, skupnost je še malo večja, narod je še večja, itd...če primerjam po enotah- 1, 10, 100, 1000, itd... Agresija do neke osebe ni tako problematična, kot če je to do neke skupnosti, naroda ali celo kraljestva (živalsko, človeško)...ena enota ali tisoče enot...to je tudi glavni vzrok večine današnjih modernih bolezni za katere uradna medicina ne ve zakaj nastanejo. Tipičen predstavnik je rak, možganska obolenja...Celo v Bibliji piše da grehe staršev kao plačujejo otroci. Tam se govori kao za 7. rodov nazaj, v prasi lahko sega tudi 30 ali celo več...da o silah, ki se lahko sprostijo sploh ne govorim...dobesedno sci-fi scenariji...tako da se ne čudit, če se bo kakšen "družinski duhec" prišel zahvalit v sanjah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Primer iz prakse...nezaželjen otrok ima pač zamere do očeta, ker je ta iz bilo kakšnega vzroka zapustil njegovo mamo...oče je kao predstavnik moških...če se ima zamere do očeta, se ima tudi do moških...taki ljudje se ponavadi bolje razumejo z ženskami kot moškimi...velja tudi obratno...in ko se odpusti očetu, se kar naenkrat lažje razume z moškimi...odnosi v partnerstvu, službi se izboljšajo...skratka nobene mistike, čista kmečka logika...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 E devica...če bereš malo moje "budalavštine" potem približno poznaš mojo terminologijo...če tebi zvuči cinično, ni nujno da tudi drugim...mogoče pa ne znaš s hecom gledat na vse skupaj... Napisal sem zemeljsko verzijo odpuščanja...mističnih zadevic ali sci-fi pravljic pa ne mislim "trobit"...na LNF je samo par takih ljudi, ki bi jih razumel...šele ko človek razščisti z določenimi vzorci pri sebi jih lahko opazi pri drugemu... Čeprav sem približno dobil flash koliko imaš razščiščeno s tisto osebo in koliko ne, me to v bistvu sploh ne zanima...ne zdi se mi pa smiselno zatrjevat, da je vse razščiščeno, če lahko že en povprečen senzibilec ali empatičen človek zazna drugače...Mogoče res ne vem kaj čutiš v svoji notranjosti, ampak površinsko "sevanje" v okolico sem pa zaznal... Raje se vprašaj do koga gojiš podzavestno agresijo...v igri ni samo ena oseba, ampak je cela skupnost...če drugega ne kao new age duhovnjaki...in ko človek pri sebi poštima zadeve v zadovoljivi meri, ga prav boli đoko kaj kakšni kvazi duhovnjaki al pa tupasti polupismeni človečki pričajo...Če je kaj pametnega vzame na znanje, če ne pa samo preleti in ne daje prevelike pozornosti... Glej Brezo,je pa ni...oz je...Čisto vsaka misel je konfliktna, saj je misel in zato ni pol poti na levo pa pol na desno ali celo vse...Odpustiš lahko samo tako, da postane odpuščanje vse kar si.Mi živimo v preteklosti, v spominu, ki ga projeciramo v tu in temu pravimo življenje,ki pa ni...Zato odpustiš vsem in vsemu kar je možno, da s to mislijo prideš do konca inti več ne pije krvi...Zamisli si, ožaljen je samo delček tebe, ki mu pravimo jaz in na drugi strani isto...V jedru sta pa oba vse in nič in to se treba zavedati, da smo vsi bratje in sestre vsi spadamo v eno družino v en cvet v čistiharmoniji in ravnotežju kozmične hladnosti.... To je teorija, v praksi je čisto drugače...Človek lahko odpušča samo do tistega nivoja do kjer mu seže zavest...Najprej je treba ozavestiti (zavestno ali podzavestno), šele potem se lahko odpušča... Kaj je preteklost...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Za nekoga je to samo ta life, za nekoga so pa še pretekli lifei...in če oseba A lahko odpusti osebi B vse za ta life, to še ne pomeni, da mu lahko vse za nazaj...kaj naj mu pa odpušča, če ne verjame v pretekle life, ne ve kaj, itd...Ko se odpušča se lahko celo dobivajo flashi, slike, odvrtavajo filmčki, čudne sanje, itd... Če se danes sproži postopek odpuščanja, to še ne pomeni da bo danes tudi končan, lahko bo šele čez par dni, mesecev, let...v tem trenutku se lahko samo "zalaufa koleščke celega stroja"...vsak stroj pač rabi čas, da se zagreje in v redu "zalaufa"... Na kratko povedano...nekaj je teorija, nekaj drugega je pa praksa...samo teorija brez praktične izkušnje in praktičnega znanja je vredna bolj malo...In ko boš dobil od države plačilo dohodnine, kazen ali kaj podobnega, se spomni kaj si zgoraj napisal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 E devica...če bereš malo moje "budalavštine" potem približno poznaš mojo terminologijo...če tebi zvuči cinično, ni nujno da tudi drugim...mogoče pa ne znaš s hecom gledat na vse skupaj... Napisal sem zemeljsko verzijo odpuščanja...mističnih zadevic ali sci-fi pravljic pa ne mislim "trobit"...na LNF je samo par takih ljudi, ki bi jih razumel...šele ko človek razščisti z določenimi vzorci pri sebi jih lahko opazi pri drugemu... Čeprav sem približno dobil flash koliko imaš razščiščeno s tisto osebo in koliko ne, me to v bistvu sploh ne zanima...ne zdi se mi pa smiselno zatrjevat, da je vse razščiščeno, če lahko že en povprečen senzibilec ali empatičen človek zazna drugače...Mogoče res ne vem kaj čutiš v svoji notranjosti, ampak površinsko "sevanje" v okolico sem pa zaznal... Raje se vprašaj do koga gojiš podzavestno agresijo...v igri ni samo ena oseba, ampak je cela skupnost...če drugega ne kao new age duhovnjaki...in ko človek pri sebi poštima zadeve v zadovoljivi meri, ga prav boli đoko kaj kakšni kvazi duhovnjaki al pa tupasti polupismeni človečki pričajo...Če je kaj pametnega vzame na znanje, če ne pa samo preleti in ne daje prevelike pozornosti....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngTisti post je bil namenjen meni, zato sem ga interpretirala kot sem ga. To, da strokovne knjige imenuješ knjigice...tega niti komentirala ne bom. Vmešal si se v moje zadeve in začel razglabljat v pokroviteljskem tonu, sedaj pa praviš, da te to ne zanima. Ker tvoj cilj je samo pametovanje nek kvazi egotrip v tri krasne. Ne govori, da si zaznal kakršnokoli sevanje v okolico, ker si s tem jemlješ kredibilnost, ravno tako kot z rabo besede "podzavest". Ne vem pa zakaj ti odgovrajaš na moje poste in obračaš vsako mojo besedo in zakaj ne vzameš na znanje, da ti preprosto ne dovolim, da mi postavljaš kvazi diagnoze. Nehaj. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 Rada bi, da mi nekdo odpusti. No, ubistvu je tako, da ne vem, kaj je blo narobe, verjetn sem bla jaz preveč odločna in trmoglava. Sej ne da nisem več, sam mi je škoda, da bi izgubila nekoga, s katerim sva se tolk pogovarjala, smejala in tko, zafrkavala, nihče se ni smejal mojim traparijam bolj in verjetn jih noben ni tako dobro razumel. ... jap, pogrešam to... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/shuriken.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gifCandle probaj narediti prvi korak, sicer pa sej kej več izgubit ne moreš.Tud jaz pogrešam take osebice okoli mene brez veze je vse to Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 3. junij 2013 Prijavi Deli 3. junij 2013 Aha...Dobro.Izkušnje, praksa, vse to kar izvajamo kot prakso kot izkušnje je podobnoklesanju diamanta s peresom...Noben izmed nas še ni nič pripomogel k temu,da bi prišlo do radikalne spremembe v psihi človeka...Obratno, se dogaja, ljudje iščejo guruje in idole, da jim bodo pokazali luč.S tem pa podpišejo pogodbo s hudičem, to je odvisnostjo...Tako, da vsi, ki mislijo, da pa so tako izkušeni pa tako zreli pa tako oduhovljeni,malo premislite kaj se res dogaja z vami, nami....Svet lahko spremenimo radikalno, takoj in to z zavedanjem, da smo vsi eno, vsi smo vse in nič...E devica...če bereš malo moje "budalavštine" potem približno poznaš mojo terminologijo...če tebi zvuči cinično, ni nujno da tudi drugim...mogoče pa ne znaš s hecom gledat na vse skupaj... Napisal sem zemeljsko verzijo odpuščanja...mističnih zadevic ali sci-fi pravljic pa ne mislim "trobit"...na LNF je samo par takih ljudi, ki bi jih razumel...šele ko človek razščisti z določenimi vzorci pri sebi jih lahko opazi pri drugemu... Čeprav sem približno dobil flash koliko imaš razščiščeno s tisto osebo in koliko ne, me to v bistvu sploh ne zanima...ne zdi se mi pa smiselno zatrjevat, da je vse razščiščeno, če lahko že en povprečen senzibilec ali empatičen človek zazna drugače...Mogoče res ne vem kaj čutiš v svoji notranjosti, ampak površinsko "sevanje" v okolico sem pa zaznal... Raje se vprašaj do koga gojiš podzavestno agresijo...v igri ni samo ena oseba, ampak je cela skupnost...če drugega ne kao new age duhovnjaki...in ko človek pri sebi poštima zadeve v zadovoljivi meri, ga prav boli đoko kaj kakšni kvazi duhovnjaki al pa tupasti polupismeni človečki pričajo...Če je kaj pametnega vzame na znanje, če ne pa samo preleti in ne daje prevelike pozornosti... To je teorija, v praksi je čisto drugače...Človek lahko odpušča samo do tistega nivoja do kjer mu seže zavest...Najprej je treba ozavestiti (zavestno ali podzavestno), šele potem se lahko odpušča... Kaj je preteklost...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Za nekoga je to samo ta life, za nekoga so pa še pretekli lifei...in če oseba A lahko odpusti osebi B vse za ta life, to še ne pomeni, da mu lahko vse za nazaj...kaj naj mu pa odpušča, če ne verjame v pretekle life, ne ve kaj, itd...Ko se odpušča se lahko celo dobivajo flashi, slike, odvrtavajo filmčki, čudne sanje, itd... Če se danes sproži postopek odpuščanja, to še ne pomeni da bo danes tudi končan, lahko bo šele čez par dni, mesecev, let...v tem trenutku se lahko samo "zalaufa koleščke celega stroja"...vsak stroj pač rabi čas, da se zagreje in v redu "zalaufa"... Na kratko povedano...nekaj je teorija, nekaj drugega je pa praksa...samo teorija brez praktične izkušnje in praktičnega znanja je vredna bolj malo...In ko boš dobil od države plačilo dohodnine, kazen ali kaj podobnega, se spomni kaj si zgoraj napisal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 4. junij 2013 Prijavi Deli 4. junij 2013 Kaj pa scenarij, ko misliš, da si odpustil ... oziroma si, potem pa te začne čez čas glodat za nazaj? In blabla :/ Bedno, res. Taki izjavi se moram pa prav malo nasmehnit...ko človeček odpre svojo "pandorino skrinjico" v podzavesti, vidi da se znotraj nahaja marsikaj...stvari, ki jih je potlačil in tudi stvari za katere je mislil, da niso imele vpliva na njega... Pandorina skrinjica? Le kakšna pošast se skriva v tistih temnih globinah podzavesti?! In ko uspe priplavati na površje, te samo presenečenega pahne globlje in spet se znajdeš v začaranem krogu tistih grozljivih občutkov. Kako si lahko to odpustiš? Si si sploh kdaj? Vsakič ponovno se uspeš razočarati še bolj kot prejšnjič. Sprejemanje, odpuščanje? Ha! Pa že misliš, da si napredoval. To si celo videl, občutil. A za vsakim napredkom bum, tresk, reality check, še nižje, 1 korak naprej, 10 nazaj. Lahko bežiš, a sebi ne moreš uiti. Oh Sanitiy, Where Art Thou? Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 4. junij 2013 Prijavi Deli 4. junij 2013 in je že kaj radovedna.sem Nardila en mejhen korakec... ampak čist mejhen.Tak, kot ga znajo sam škampi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.