Skoči na vsebino

Boks


Mick

Recommended Posts

Smešno mi je, da je dvoboj za interkontinentalnega prvaka WBA ( Brook-Jackiewicz) veliko močnejši, kot dvoboj za svetovnega te iste organizacije. Pa ne vem, kdaj bo dvoboj za svetovnega prvaka dočakal Mike Jones, 6. na lestvici, visoko uvrščen na vseh 4 verzijah.

mah ta WBA nasploh postaja smešna organizacija

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_current_world_boxing_champions

skoraj v vsaki kategoriji majo po 2 al pa celo 3 prvake, tut Povetkin-Čagajev je kar za naslov.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no kar dobri borbi smo lahko videli včeraj, čagajev je kljub porazu bolj navdušil od povetkina, ki je še enkrat dokazal, da udarja po amatersko, učinkovito samo za točkovanje brez da bi poskušal svojo energijo usmerit v posamezne udarce in proti kličku nima šans, zelo malo možnosti ma da preživi 12 rund. heleniusa sem prvič videl in je atraktiven borec, spustil se je v odprt boj proti ljakoviču, čeprav je prejel ogromno udarcev v nobenem trenutku ni zgledal da bi padel iz svojega ritma, verjetno je sposoben razen kličkotov premagat kogarkoli od ostalih že v tem trenutku, ima pa še veliko časa za napredek. tudi ljakovič je prišel dobro pripravljen in pokazal precej več želje kot proti valuevu ko sem ga videl nazadnje, bil je tudi 9 kg lažji od takrat. brez kličkotov je težka kategorija lahko kar zanimiva, drugače pa bosta očitno še kr nekaj časa nedotakljiva.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

E jebi ga, vsega lepega je enkrat konec. Čestitke Dejanu za vse, kar je dosegel.. Dejan je šel na taktiko, da tekmeca v prvih rundah umiri, v zadnjih pa pokaže svoje najboljše. Žal imam vtis, da je bil preveč pasiven, ameirški sodniki veliko dajo na aktivnost in ta je bila Bertu v prid. Težko je reči, kaj bi bilo, če bi bilo, ampak jaz imam vtis, da je bil Berto danes za zavca enostavno predober.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bogi Dejan. Ful mi je škoda, da ni mogel vsega pokazat. Jasno se je videlo, da ima še veliko moči in da šele pridejo njegove runde, potem pa to!! Seveda sem pristranski in boste poznavalci znali ocenit, če je taktično naredil napako, da se je spustil v tako bližino, sem pa po 4. rundi dobil občutek, da je samo vprašanje, če bo Dejan zmagal po pikah ali bo k.o.

:sad:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Škoda za Zavca, dobro se je držal, ampak Berto je dal že nekaj takšnih dvobojev skozi in odločile so tudi izkušnje, Zavec verjamem da lahko brez težav dobi še kak dvoboj v ZDA, a se bojim da ni tak tip, ki bi ga motiviral samo denar v nekih manj pomembnih dvobojih, sedaj praktično nima več možnosti, da bi se pomeril z elito, verjetno tudi za naslov prvaka ne.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Težko je reči, kako bo zdaj zgledala Zavčeva kariera, koliko ima še sploh volje. Verjetno bi še lahko dobil šanso proti komu od dobrih Evropejcev v tej kategoriji, mogoče kakšnega solidnega latinosa ali pa malo slabšega Američana. V ZDA bo mogoče še dobil šanso v kakšnem dvoboju 10 rund, v glavnem eventu večera pa sigurno ne. Treba je evdeti, da Američani že itak gledajo podcenjujoče evropske boksarje. Če le-ti nimajo nobenega pasu, pa so še toliko manj zanimivi. Vem, ni pošteno, a tako je. En Luis Collazo lahko pride,po več ko letu odsotnosti, podpiše za golden boy promotions in takoj dobi obljubljeno, da bo spet boksal za prvaka. Ampak Collazo je Američan.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ful mi je žal za Zavca. :V:

 

Vedno znova pa dokazuje, kakšen car je, pravi športnik, mislim tudi karakterno, vsa čast (vedno prijazen, časten in pokončen)! :palec:

(eni pa tolk grdo pišejo o njem :V:)

 

Jaz pa mislim, da bo še mel fajte, tudi v ameriki. x^x

(mal tud iz razloga ki ga je omenil Dayo)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zavec je car, to ni debate.

 

Zelo sem radoveden, kako bo odreagiral. Ta poraz je še mene bolel, kaj šele njega. Vse kar je do zdaj pokazal, je res za poklon, še večji car pa bo, če bo dobro prenesel ta poraz. Ne mislim na prve reakcije, ki so bile izredno fer, ampak na nadaljnjo kariero. Res lepo zgodbo nam je privoščil tale Dejan zaenkrat. Upam, da bo še kakega mladega zdaj bolj spodbudilo k vrhunskemu športu.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sam sem mnenja, da bi Zavec ta dvoboj dobil, če ne bi prišlo do poškodbe. Namreč odlično se je držal taktike, saj je bil pripravljen na to, da Berto v prvih štirih, petih rundah agresivno napada. Neuradno naj bi blo pri enem sodniku neodločeno, pri drugih dveh pa le točka prenosti za Berta! Poleg tega je Dejan dejal, da je čutil kako Berto popušča iz minute v minuto, tako da bi bilo naslednjih 6 rund zagotovo Dejanovih, če bi Berto sploh zdržal do konca.

Sicer pa berem, da naj bi Berto Zavcu že takoj po tekmi ponudil povratni dvoboj. Upam, da bo to res.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To o povratnem dvoboju, kar so seved anaši mediji na veliko pograbili, bom verjel, ko bo zmenjeno in napovedano, kje pa kdaj. Berto je bil zainteresiran za Zavca, ker ga je zanimal njegov pas, zdaj ko ga ima, nisem ziher, da bo našel interes za revanšo. Bo pa Dejan še boksal, zgleda da mu ta poraz ni vzel volje, prej obratno, kar je pozitivno in jaz bom navijal zanj, pa če bo boksal proti 500-temu na lestvici.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma preveč se omenja to revanšo, pri boksu so revanše redka stvar. Do njih ponavadi pride, če boksarska organizacija določi, da je boksar zmagal nepošteno, ali pa če obstaja izjemen interes obeh managerjev ali splošen velik finančni interes. V dotičnem primeru stvar ni taka, vidimo sicer nek udarec z glavo, dokazati, da je nameren je nemogoče, takih potez je v dvobojih veliko, poleg tega mu s tem udarcem zagotovo ni razklal očes, saj s elepo vidi, da ga z glavo butne nižje. nastala sta dva mita, mit o revanši in mit o nepošteni zmagi Berta. Drugi mit je precej neosnovan, prvi pa je prav tako na trhlih temeljih.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Sports Illustrated rang lestvica najboljsih boksarjev:

01. Manny Pacquiao (Filipini, 53-3-2, 38 nokauta)

02. Floyd Mayweather Jr. (SAD, 42-0, 26 nokauta)

03. Sergio Martinez (Argentina, 47-2-2, 26 nokauta)

04. Nonito Donaire (Filipini, 26-1, 18 nokauta)

05. Juan Manuel Marquez (Meksiko, 52-5-1, 32 nokauta)

06. Bernard Hopkins (SAD, 51-5-2, 32 nokauta)

07. Vladimir Kličko (Ukrajina, 55-3, 49 nokauta)

08. Andre Ward (SAD, 24-0, 13 nokauta)

09. Timothy Bradley (SAD, 27-0, 11 nokauta)

10. Amir Khan (Engleska, 26-1, 18 nokauta)

11. Pongsaklek Wonjongkam (Tajland, 82-3-1, 45 nokauta)

12. Yuriorkis Gamboa (Kuba, 20-0, 16 nokauta)

13. Lucian Bute (Rumunjska, 29-0, 24 nokauta)

14. Vitalij Kličko (Ukrajina, 43-2, 40 nokauta)

15. Miguel Cotto (Portoriko, 36-2, 29 nokauta)

 

Vir

http://tinyurl.com/423k9c9

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...