Skoči na vsebino

Boks

Mick

Recommended Posts

Lepa 4 runda za Mayweatherja :palec:

Kot sem rekel...zdaj razvija svoj način borbe. V glavnem tukaj se vidi dinamika Mayweatherja, katera mu daje večjo prednost v tem dvoboju.

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

Kera kategorija je sploh to? Sodnik Kojak zgleda pravi brdavs......in ima kr neki dela.

Bomo vidl, Hatton pa je žilav, nepopustljiv, pravi fajt bo.... :palec:

Hatton mal bl prljav, čeprav ga je od zadaj poču v žaru borbe zgleda. Kaj rit mu je pol nastavu, da ga brcne nazaj? :eek: Hahaha, kak je sodnik skoču. To bo oster fajt še....

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Uuuuuuuuu, kaka 8. runda......Hatton v svoji zagnanosti in zaletavanju pozabi na obrambo......Mislim, da je zdaj May v vlki prednosti, zdej bo Hatton morau pokazat kolk še zmore, po vseh batinah, ki jih je v 8 dobu....

K. Čapek

Black power :palec: Bolši boksar je zmagal. Padu je, ko je spet pozabil na obrambo. V začetku sn dobu občutek, da May ne izkorišča svoje boljše tehnike, v 4. rundi in naprej pa se je vse spremenilo. Hatton si je s svojim zaletavanjem prav iskal......in dobil. Dober meč. :palec:

K. Čapek

To je do 67kg.

Jah, v 8 rundi je Mayweather vodil za kr nekaj pik, v glavnem večjo prednost je imel. Nato je Hatton šel na vse ali nič, kar je logično, čeprav mu že v 8 rundi ni bilo nič jasno x:Dx

Lep levi kroše...in zaslužena zmaga. :palec:

Zdaj mu lahk še enkrat nastavi rit, morda ga še tam ujame xsmx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

x:Dx

Nis sam stavil, tud všeč ti je bolj May, ne? No, saj men tudi. Boks naj neb bil samo zaletavanje in surova moč.......vsekakor je May tud velik bl pametno boksal, šparal z močjo in čakal na svoj trenutek ta čas, ko se je oni zaletaval k zmešan. :palec:

K. Čapek

Nis sam stavil, tud všeč ti je bolj May, ne? No, saj men tudi. Boks naj neb bil samo zaletavanje in surova moč.......vsekakor je May tud velik bl pametno boksal, šparal z močjo in čakal na svoj trenutek ta čas, ko se je oni zaletaval k zmešan. :palec:

:palec:

Čeprav sta mi oba, kot boxerja všeč. May je velik pametneje delal, to pa se je videlo že v prvi rundi. V glavnem anglež je čisto zgrešil način borbe, čeprav nekaj časa mu je delal probleme. Sam s takim načinom borbe dvomim, da bi mu sodniki dodelili zmago v kolikor bi delala vseh 12 rund.

Kakor koli že, lep fight. Upamo na revanš. x;)x

(popravljeno)

Mayweather se bo verjetno upokojil. Je pa bil to za Hattona šele drugi dvoboj v velterski kategoriji, sicer boksa v polvelterski. Prejšnji dvoboj je dobil po zelo tesni kontroverzni odločitvi proti Luis Collazoju, ki je soliden borec a še zdaleč ne spada v prvo ligo velterske kategorije (Cotto, Mosley, Margarito, De La Hoya...). Hatton je zvezda v Veliki Britaniji in je jasno da je ta dvoboj Mayweatherju prinesel največ denarja... Edino De La Hoya bi mu lahko prinesel še več oz. mu je že pred pol leta. Mayweather se je izmikal tako Mosleyu, kot Margaritu ko sta bila na vrhu. Sedaj je vprašanje kako bo s Cottom. Verjetno do tega dvoboja ne bo nikoli prišlo, kar lahko zamerimo Mayweatherju, ki mu niti ni težko priznati da ne boksa za slavo ampak samo denar in je samega športa že močno naveličan. Edino kar lahko pričakujemo za njega je revanš proti De La Hoyi, tokrat na Mayweatherjevi "lokaciji" (velter), prejšnji je bil v polsrednji.

Mayweather je po 9 rundah zanesljivo vodil po točkah pri vseh 3 sodnik, 89-81 in 88-82

Potrebno pa je računat tudi na Dejana Zavca, ki nastopa v isti kategoriji

Popravljeno -> winkystinky

Ko sta v igri naslov=denar je pač tako, zakaj se razbijat oz. tvegat nekaj, če ti ni potrebno. Noben manager ne bi si tega dopustil. Borec itak ne odloča, sploh pa v boksu ko si na samem vrhu. Show biznis !

Mislim pa, da teža ne igra veliko vloge predvsem, ko je v igri do pet kg razlike. Če je Matton boxal v nižji kategoriji samo za par kil razlike ne igra vloge, po mojem. Iz lastne izkušnje govorim. Če bi bil Matton boljši bi zmagal. Videlo se je zakaj ni zmagal, saj May boksa v takem stilu, da je skoraj nepredvidljiv, kar je meni zelo všeč njegov način boxanja. Distanca, roke dol, kjer je udarec veliko učinkovitejši, ko se usede na brado oz. jetra. xDDx

Sam rad tako boksam, kar je zelo nevarno v kolikor nimaš dinamike, kot May. x8Dx Če znaš eskivirat si lahko tak način boxanja privoščiš. :palec: Matton pa je čisto nasproten stil, kar je za angleški box ter muay thai tipično. Angleži so znani po tem, da ko udari more počit za prav oz. so kosto lomci,taki surovi fighterji brez milosti.

Kar se tiče Zavca hehe mislim, da on ne bo nikoli boksal s ta velikimi v boxu. Realno gledano nima on takega pedigrija. :inocent: Moje mnenje.

Mayweather se bo verjetno upokojil. Je pa bil to za Hattona šele drugi dvoboj v velterski kategoriji, sicer boksa v polvelterski. Prejšnji dvoboj je dobil po zelo tesni kontroverzni odločitvi proti Luis Collazoju, ki je soliden borec a še zdaleč ne spada v prvo ligo velterske kategorije (Cotto, Mosley, Margarito, De La Hoya...). Hatton je zvezda v Veliki Britaniji in je jasno da je ta dvoboj Mayweatherju prinesel največ denarja... Edino De La Hoya bi mu lahko prinesel še več oz. mu je že pred pol leta. Mayweather se je izmikal tako Mosleyu, kot Margaritu ko sta bila na vrhu. Sedaj je vprašanje kako bo s Cottom. Verjetno do tega dvoboja ne bo nikoli prišlo, kar lahko zamerimo Mayweatherju, ki mu niti ni težko priznati da ne boksa za slavo ampak samo denar in je samega športa že močno naveličan. Edino kar lahko pričakujemo za njega je revanš proti De La Hoyi, tokrat na Mayweatherjevi "lokaciji" (velter), prejšnji je bil v polsrednji.

Mayweather je po 9 rundah zanesljivo vodil po točkah pri vseh 3 sodnik, 89-81 in 88-82

Potrebno pa je računat tudi na Dejana Zavca, ki nastopa v isti kategoriji

Slava=denar. xDDx

Hočeš reč nima želje postat najboljši boxer vseh časov.

Dvomim, da borec stopi v ring zaradi slave oz. denarja. To pride kasneje-denar namreč, je edina stvar, ki te še motivira. Motivacija pa je velika kurba v kolikor ti pade. Če te več ni...raje se odmaknit, ker pol se ti zna slabo pisat. Hočem povedat, da se raje umakneš kot prvak, lepše se sliši.

I live me box :palec:

Se spomnem,ko sem bila še mala sem gledala s fotrom Tysona še ko je bil svetovni prvak v najtežji kategoriji.

Dobro se še spomnem še tistega znanega prizora,ko je Holyfieldu odgriznil uho.Tista je bila huda... :wacko:

Sicer pa nevem kdo je zdaj svetovni prvak v najtežji kategoriji.... xnckrivx

Vse je res kar si napisal santos. Vedno pa obstajajo boksarji različnih karakterjev, in tisti ki kažejo tak odnos do boksa kot Mayweather bodo vedno manj spoštovani, saj največ s tem izgubi ravno boks in ljubetlji.. No čez čas se bo itak vse pozablo in bodo štele samo še zmage. Mogoče sem se narobe izrazil ko sem napisal da ga zanima samo denar, kar je ironično glede na to da je sam zavrnil kar nekaj več miljonskih ponudb, za dvoboje z Mosleyem in Margaritom. Če primerjaš samo De La Hoyo in Mayweatherja, De La Hoya je res boksal z najboljšimi (Hopkins, Trinidad, Mayweather, Mosley, Chavez, Whitaker), tudi njegova popularnost in zaslužek je toliko večji od Mayweatherja, niti porazi mu niso preveč škodovali popularnosti.

Mislim pa, da teža ne igra veliko vloge predvsem, ko je v igri do pet kg razlike. Če je Matton boxal v nižji kategoriji samo za par kil razlike ne igra vloge, po mojem.

Hotel sem povedat da Hatton ne spada v sam vrh, in da si po prikazanem v velterski kategoriji ni zaslužil dvoboj takega hypea, ampak to je pač stvar promocije. Obstaja kar nekaj težjih nasprotnikov v velterju.

Sicer pa je bil dvoboj zanimiv. Mayweather je pokazal odlično tehniko in je tudi za mene najboljši P4P v tem trenutku. Rad pa bi videl še kak njegov dvoboj.

Vse je res kar si napisal santos. Vedno pa obstajajo boksarji različnih karakterjev, in tisti ki kažejo tak odnos do boksa kot Mayweather bodo vedno manj spoštovani, saj največ s tem izgubi ravno boks in ljubetlji.. No čez čas se bo itak vse pozablo in bodo štele samo še zmage. Mogoče sem se narobe izrazil ko sem napisal da ga zanima samo denar, kar je ironično glede na to da je sam zavrnil kar nekaj več miljonskih ponudb, za dvoboje z Mosleyem in Margaritom. Če primerjaš samo De La Hoyo in Mayweatherja, De La Hoya je res boksal z najboljšimi (Hopkins, Trinidad, Mayweather, Mosley, Chavez, Whitaker), tudi njegova popularnost in zaslužek je toliko večji od Mayweatherja, niti porazi mu niso preveč škodovali popularnosti.

Hotel sem povedat da Hatton ne spada v sam vrh, in da si po prikazanem v velterski kategoriji ni zaslužil dvoboj takega hypea, ampak to je pač stvar promocije. Obstaja kar nekaj težjih nasprotnikov v velterju.

Sicer pa je bil dvoboj zanimiv. Mayweather je pokazal odlično tehniko in je tudi za mene najboljši P4P v tem trenutku. Rad pa bi videl še kak njegov dvoboj.

:palec:

Za ostalo pa sva se razumela, tako da več ne bi niti komentiral. Ne sledim veliko boxu, bom pa v prihodnje bil bolj pozoren takim dvobojem. x;)x

Sledim Malce Zaveca...sam zaenkrat me ni (še) prepričal. Upam, da bo tudi njemu dana možnost v kolikor tam cilja. Poskusit ni greh. xDDx

I live me box :palec:

Se spomnem,ko sem bila še mala sem gledala s fotrom Tysona še ko je bil svetovni prvak v najtežji kategoriji.

Dobro se še spomnem še tistega znanega prizora,ko je Holyfieldu odgriznil uho.Tista je bila huda... :wacko:

Sicer pa nevem kdo je zdaj svetovni prvak v najtežji kategoriji.... xnckrivx

x:Dx Holyfield je zelo umazan boxer, kar je Tysona sprovociralo, da je šel naredit tako bedarijo. Mislim, da bi moral biti dvoboj prekinjen že prej, ker je Holyfield z glavo presekal Tysonu arkado. Pač model ne zna boxat in more si pomagat z glavo. x:o)x

Glede super težke kategorije, pa sploh ne vem kdo boxa. :inocent: Odkar se je Lenox upokojil sem nehal sledit tej kategoriji. Preveč monotono vse skupaj.

LESTVICA IZZIVALCEV PO IBF in prvak

Slovak jan Zavec je 15 x:o)x

CHAMPION : Kermit Cintron United States

Title won : Oct 28. 2006 Mandatory : Apr 28. 2006 Defended :

WBA : Miguel Cotto Puerto Rico

WBC : Floyd Mayweather United States

WBO : Paul Williams United States

1 NOT RATED

2 Andre Berto United States

3 Zab Judah United States

4 Roberto Garcia United States

5 Antonio Margarito Mexico

6 Joshua Clottey United States

7 Luis Collazo United States

8 Mark Suarez United States

9 Frederik Klose France

10 Shamone Alvarez United States

11 Miquel A Rodriguez Mexico

12 Richard Guttierez Colombia

13 Jesse Feliciano United States

14 David Estrada United States

15 Jan Zavek Slovakia

Tako je. Ko bo kakega Maywatherja na parter položil bodo morda dojeli kje se nahaja Slovenija. :o|o:

x:Dx Holyfield je zelo umazan boxer, kar je Tysona sprovociralo, da je šel naredit tako bedarijo. Mislim, da bi moral biti dvoboj prekinjen že prej, ker je Holyfield z glavo presekal Tysonu arkado. Pač model ne zna boxat in more si pomagat z glavo. x:o)x

Glede super težke kategorije, pa sploh ne vem kdo boxa. :inocent: Odkar se je Lenox upokojil sem nehal sledit tej kategoriji. Preveč monotono vse skupaj.

Res je :palec:

(popravljeno)
je pa včeraj tudi ukrajinec nužnenko premagal frederic kloseja za wba začasni velterski naslov. klose je nužnenka izbral za nasprotnika zadnji trenutek, potem ko je v igri bil tudi zavec. sedaj ima ukrajinec obvezo da boksa z miguel cottom za 'pravi' wba naslov. bomo videli če se bo zato sploh odločil. dejstvo je da tak dvoboj nikogar ne zanima. je pa cotto dobil dva težka dvoboja proti judahu in mosleyu v zadnje pol leta in glede na to da je še mlad lahko tudi pričakujemo da se zdaj odloči za lažjega in finančno manj atraktivnega nasprotnika. Popravljeno -> winkystinky

Danny Green vs stipe drvis danes ob 12 na HTV2

zanimivo je pa to da drvis ki je svetovni prvak govori da boks ni plemenita vescina vec o tem

Ulazeći u ring, Stipe Drviš se nikad nije osjećao tako kao što će to biti u nedjelju. Negdje oko 12 sati u nedjelju po srednjoeuropskom vremenu "Spiderman" iz Pule počet će ogled do čijeg mu ishoda, kaže, baš i nije puno stalo.

Premda protiv Australca Dannyja Greena brani svjetski poluteškaški naslov WBA organizacije, Drviš je poprilično ravnodušan. Zapravo, ravnodušan je prema svemu osim prema onih pola milijuna eura koliko bi za ovu borbu trebao dobiti.

Slavit ću kome god suci dignu ruku jer počinjem novi život. Profesionalnog boksa mi je puna kapa. Ne voli svatko ono što radi. Kad sam shvatio što je to zapravo profesionalni boks, bilo je prekasno da iz njega izađem. No, srećom i taj se trenutak približio.

Zbog svega što je rekao, vrlo kasnog dolaska njegova trenera Micahela Timma (stigao u Perth tek u petak), ali i nesanirane ozljede šake mnogi hrvatskog boksača vide kao sigurnu metu. S obzirom na to da sebi sučelice ima nokautera (24 pobjede, 22 nokauta), ali i zbog nekih procjena da si Stipe izjavama priprema alibi, mnogi će na kladionicama trpati na Greena. I na tu činjenicu Stipe se ne osvrće.

Kaže, baš ga briga za sve, osim za vlastito zdravlje. A njega će u borbi i te kako čuvati. Australski novinari najavljuju borbu na Challenge Stadiumu sa "snažna ruka protiv duge ruke". Obojica imaju po 79,2 kg do čega je Stipe došao intenzivnim skidanjem sa 86 kg.

www.vecernji.hr

Zaslužek:

Stipe Drviš vs Ricky Hatton (nedavni poraženec od Floyd Mayweather - ja: 39 zmag, 25 s k. o., brez poraza)

Stipe Drviš: 500 000 €

"Zapravo, ravnodušan je prema svemu osim prema onih pola milijuna eura koliko bi za ovu borbu trebao dobiti."

vs

Ricky Hatton:

http://fajter.blogspot.com/2007/12/boks-mi...cky-hatton.html

Hatton je že zaslužil 30 milijonov €.

LP

Boks: zbogom Stipe Drviš

"...Drviš (v svetu boksa znan kot Drews) pa v vsem obračunu ni sprožil resnega udarca, marveč se je ob neodobravanju gledalcev večji del le izmikal in poplesaval po ringu..."

http://fajter.blogspot.com/2007/12/boks-zb...stipe-drvi.html

Kariera borca zaključena.

Motivacije več nobene.

Stipe Drviš gre v posel...

http://www.profightstore.com/content.asp?m...ils&ID=2646

LP

Najbolj priznani boksarski magazin The Ring je za boksarja leta izbral Floyd Mayweatherja, ki si je priznanje prislužil drugič (prvič leta 1998). Mayweather je v tem letu premagal De La Hoyo in pred kratkim Rickyja Hattona. Dvoboj De La Hoya-Mayweather je bil izbran tudi za boksarski dogodek leta.

http://www.thering-online.com/ringpages/ringupdate.html

Izbranci prejšnjih let:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_Magazine...ter_of_the_Year

Popravljeno -> winkystinky

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...