aakhut 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 prou abotni ste....veliki tolerantnezhi :xx!: 666 zlomkou....sam she mick se mora oglasit Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 Besedo greh znam povezati samo z dvema stvarema:katoliško vero (o tem bolj malo vem) :o|o: sladkim grehom (ga tudi ne jem več) V razpravi sem opazil, da- se na greh, predvsem izvirnega, še najbolj spozna aakhut - da greh (ta tema, no) ni neznan tudi puncam, vrednim greha (prosto po Ninu) P.S.Ali je greh govoriti o tem? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 666 zlomkou.....tralalagrehota grehotna....vse je grehota Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tashyka 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 hja...ne sam ene par...sam me je pol trebuh bolel... kak pa to...v veliki količini, ni možno, hmmm? (sj jih nune pečejo ....) mah jedla sm jih itak zato da bi župnika jezila...mi sploh te hostje niso ble ušeč pa me je zato trebuh bolel... :xx!: Citiraj NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 pa hočem ti povedat, da le kako ti je uspelo jih pojest veliko količino na enkrat....sj se tu tne sme, hmm.........kje si jih lahko Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 O hostijah, sem nekje prebrala, da je ena nuna kar nekaj let živela samo od hostije, ki jo je prejela vsak dan pri maši. Tashyka, ziher sem, da ni govora o tebi Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 19. maj 2004 Prijavi Deli 19. maj 2004 Izvirni geh je anahronizrm. V vseh civiliziranih deželah velja načelo, da vsak odgovarja le za svoja dejanja. Izvirni greh pa predpostavlja, da otroci plačujejo za grehe staršev. Takšen red je veljal pred tisočletji, kakor pravilno navaja aakhut, od kdaj v bibliji nastopa izvirni greh. Odgovornost za grehe staršev poznajo danes samo še v zaostalih družbah, naprimer Albanci s svojim krvnim maščevanjem. RK religija pa kljub minulim tisočletjem od nastanka izvirnega greha še vedno temelji na njem. Tudi Jezusa so potegnili v to zgodbo. Jezus naj bi s svojo smrtjo na križu svet odrešil prav posledic tega izvirnega greha. Jezus je bil zelo razgledan mož, ki je ljudi učil ljubezni in dobrote, kakšnih neumnosti z izvirnim grehom pa gotovo ne. To je Cerkev dodala kasneje in je za to imela svoje špekulativne namene. Zelo vprašljivo je tudi, ali je Jezus res umrl na križu, ali pa je križanje preživel in umrl kasneje, v visoki starosti. Po svetem pismu naj bi umrl že po treh urah na križu, ko vendar ni imel nobenih bistvenih poškodb, le rane na nogah in rokah. Ko so Turki svoje žrtve dajale "na kolac", so se te mučile po par dni, preden so umrle, pa čeprav so imele precej hujše poškodbe notranjih rganov, kot pa so le rane na okončinah. Sveto pismo tudi pravi, da je vojak Jezusu prebodel prsi in da je tekla kri iz rane. Mrliču, ki je v pokončnem položaju, kakor je bil Jezus na križu, ne teče kri iz območja prsi, ker odteče v nižje predele, to je v noge. O tem si lahko več preberete v knjigi "Jezus je živel v Indiji - Jezusovo skrivno življenje po križanju" avtorja Holgerja Kerstena. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Kjer je greh v gosteh,z njim tudi kazen seda za mizo. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 Takole bomo rekli: Človeško se je motiti Nečloveško je grešiti Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ohoj. Vem, da ste ze pisali o krscanstvu vendar nisem nic zasledila o izvirnem grehu. Seveda sem prebrala veliko razlag o tem in vse so skregane druga z drugo. Zanima me vase mnenje?! Res mislite da se otroci rodijo z grehom?Krscanstvo naj bi bila simple, 10 zapovedi in basta, vendar vedno se najde nekaj.... in ne vem zakaj mi prav ta izvirni greh ne da miru Upam, na vase odgovore. Lep pozdrav. Bullshit! :xx!: Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 Izvirni greh ne obstaja - vsaj po mojem mnenju ne. Vsak, ki se rodi ima pravico, da naredi z življenjem kar hoče. In ne privleče na svet nek greh, ki ga naj bi naredil in se ga sploh ne bi dal zbrisat. Edino, kaj človek za sabo pripelje je karma. Lahko je dobra lahko je slaba. Mogoče tudi kaj izkušenj iz prejšnjih življenj, ampak ..... Izvirni greh si je cerkev izmislila, da bi ljudi držala v šahu. Tko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 ja res, se strinjam s teboj matjazz kako naj bo nekaj, kar je spočeto iz ljubezni (ali pa tudi ne ) vsekakor novo Življenje greh x!x Vse na tem svetu je iz nekega razloga grehe pa si je izmislila cerkev :xx!: , ki je naredila tudi veliko gorja.... no to pa je že druga tema... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 klele mal meshate stvariizvirni greh spada v raj in padec chlovekain kot potomci adama in eve....nosimo vsi to s sabo10 zapovedi je nekaj popolnoma drugega zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 Izvirni greh išče veliko ljudi.Vsakič posebej ugotovljajo, da v njihovem grehu ni bilo čisto nič izvirnega. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 a sem že vprašala, mah sej vseno... in kaj je GREH? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Izvirni greh išče veliko ljudi.Vsakič posebej ugotovljajo, da v njihovem grehu ni bilo čisto nič izvirnega. si lih tolk pametn, k tvoja ikonca nimash kaj iskat tisto, kar tako ali tako nosish s sebojkot bi iskal karmo...halo???? zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 http://www.1000questions.net/sl/50v/50v31-si.html zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bullshit! :xx!: Kaj je bul-šit Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>a sem že vprašala, mah sej vseno... in kaj je GREH? Vse, kar ni v (božjem) redu. Napuh, lakomnost, lenoba, skopuštvo..... In potem vse, kar iz tega ishaja Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Si čitala knjigo: Jogeshvar Muni (Charles Berner) - UM in čiščenje uma?ups ... sele zdaj videla tole vprasanje ... ja, sem, sem jo imela celo doma, pa sem jo podarila naprej Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Emanuel, te ze lep cas berem v zvezi z Lorberjem. Te lahko vprasam, kolko si ti star? Sevede lahko vprašaš . Na moj osebni e-mail Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> grehe pa si je izmislila cerkev :xx!: , A ja. Pohlep, lakomnost, skopuštvo, požrešnost, nečistovanje, lenobo,.... vse to si je izmislla cerku . Prej pa tega torej sploh ni blo. Mislm, je pa cerku pol res nardila velik slabga, če si je vse to zmislla, prej pa teh grdih stvari ni blo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 to, kar naštevaš, emanuel, ne spada v izvirni greh.... res pa, da si to ni izmislila, cerkev, je pa bolj definirala in obsodila. Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> http://www.1000questions.net/sl/50v/50v31-si.html zlomk Na kratk povedan, človeštvo se hran iz drevesa spoznanja (znanja), namesto z drevesa ljubezni. Kar je temelni greh človeške družbe. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>to, kar naštevaš, emanuel, ne spada v izvirni greh.... res pa, da si to ni izmislila, cerkev, je pa bolj definirala in obsodila. In katera cerku naj bi to definirala? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.