Skoči na vsebino

Ibogain

Recommended Posts

hvala za nasvet in hvala da ti ni vseeno

nisem si mislil da bo komu tolko do mojega uspeha

hvala ti, ful me je spravlo v dobro voljo ta misel in na kaj takega sam nebi nikoli pomislil

bom pa naslednji teden dan pred iniciacijo povedal in vam bil vsem, ki boste z mano izredno hvalezen

upam da vam bom lahko vsem ki mi pomagate na en nacin enkrat povrnil, kar mi sedaj nudite

hvala vsem se enkrat

Johnny

ne boš verjel, ampak dejansko je več takih ljudi, ki jim ni vseeno :vio:

ti se samo drži in le pogumno naprej xsrcx

ps. mogoče se celo srečujema kje, pa ne vema da sma to midva x;)x x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 66
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

sem bil ze dovolj blizu ljudem v tvoji situaciji, pa kljub temu ne dovolj, da bi lahko pomagal...zato ti tudi kakega pametnega konkretnega nasveta ne morem dat, lahko samo pesti drzim

sicer pa mas ze vudevek dovolj optimisticen...Be Good :palec:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

čaw đoni x:)x

itak, das car :palec:

pa bom še par besed napisu, da nau spet kdo mislu da kr tko brez veze mal ircam. sej bi loh zbirko izbranih del okol tega izdau, pa se mi ne da, pa še brau neb noben, ampak mal pa useen moram.

lih da ti povem, da nism une vrste pametnjakovič, k je ceu žiulene na varnem za compom prežweu, se dela skromnga kuko kao ve da nč ne we, čeprou zase pa resno misl, da je najpametnejši, pa se mal bedno okol po raznih forumih trud, dab tud drugi tko misnli.

heroin... je k jamarstvo. privlačn, razburljiv... in globje k greš u jamo... lepš je. ampak kolkr je lepš, tolk je teži vn splezat, al pa ostaneš not za zmer. (u par besedah prispodoba enga mojga znanca)in ti še nisi šu predeleč not, tko da še loh vn prideš, brez kšnih nepoprauljivih posledic. ne vem če se zavedaš, ampak praktično si že zuni. ko si se odloču, si ta glawn že naredu. pa to velja uglaunem za use stvari u lajfu. praujo saj tko, pa jes se z njimi strinjam. nerealni cilji so sicer super osnova, da plan propade, ampak tvoj cilj pa ni nerealn. tole zdej rabiš u bistvu samo še tko, zarad lepšga. placebo efekt, ker še sam seb ne vrjameš, da si že zmagu. zmagu u smislu da veš, da zmoreš, da se zavedaš, da se je treba za use potrudit, žvet za usak dan sprot...

fajn je tut, da že zdej veš, da tut pol žiulenje usak dan sprot preseneča. da se bojo tut pol dogajale stvari, k ti naujo ušeč pa k bo treba bit desc na mestu, al pa bo spet ceu kup(ne samo droge)nevarnosti. tut z okolico, verjetno kriminalno preteklostjo, tko imenovanim ugledom u družbi...

ampak ti boš to zmogu. po izkušnji k jo maš... nau problem. ko enkrat weš, kuko zafukan zna bit žiulene, bo to zate pis of kejk. kdor je u stanju sebe zavestno uničvat, ta je u stanju nardit use. če le ve, zakaj. in ti zdej veš.

s ponižnostjo in hvaležnostjo za žiulenje in usako stvar posebej. ponižnosti in hwaležnosti si se pa brez dvoma že nauču, zdej pa še to zaživet... nism pa reku, da je to zmerej enostawn.

ma ne lub se mi več. uglaunem... tak skuliranc boš, da bi loh edin ti komu kej povedu, ampak se ti vrjetn nau lubil, sploh pa, k boš vedu, da je itak brez veze. sej tut pr teb ni palil, dok so ti drugi pametval. sam si mogu pogruntat. šele pol je kej veljal. pa sam najbl veš, kuko je blo zajeban.

ampak zdej, ko pa veš, kuko in kwa je prou... pa to morš nardit. spremeni sebe in spremenu boš swet.

ma pizda... u bistwu si dolžan men in celmu svetu, da si desc tko kukr je treba. dons, jutr in usak dan sprot. jes pa teb in celmu swetu tud. ma jebi ga... takle mamo no x:)x

ircal sem x:px

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Johnny :palec:

Vso srečo pri inicijaciji xcrossfingx ne pozabi pa, da je telesno pucanje manjši del zdravljenja odvisnosti x;)x glavo je najtežje očistiti

Dokler si na horsu imaš samo en problem: Kako ga dobiti?!

Ko si clean, je problemov tisoč in prav vsak se te dotakne, prizadane, spotakne, ...

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

ogromno mi pomenijo vasi posti - tud ce ni nek trden velik nasvet sem hvalezen za vsako vzpodbudno besedo, ki jo dobim, kr se dejansko bolse pocutim, kot da bi mi vsak nov post ki ga preberem dal koscek pozitivne energije, ki je zdaj ko sem zjeban od tega nizanja metadona in podobnega zelo potrebujem

vsem, ki ste mi po mojem prvem postu kaj napisali vam dolgujem en velik HVALA, ki bi ga ce bi lahko napisal cez ves ekran in se nebi izrazil tega kaj cutim.

ce kdo ne verjame mu lahko iskreno povem da oseba kot sem jaz v trenutnem stanju potrebuje v zelo veliki meri ravno to kar dobivam od vas na forumu, ceprav sem zelo odlocen, da bom speljal stvar maximalno dobro je vsak post dobrodosel in deluje name kot da bi na to svojo voljo, ki jo ze imam pocasi se dodajal dodatne koscke, ki mi vse to kar ze imam samo krepijo

dodajam se to, da upam, da se zavedate, ce imate kaksno osebo v podobnem stanju kot jaz, ki je ze tako dalec ali pa vsaj razmislja o spremembi zivljenja ali kaj podobnega, da tej osebi stojite ob strani, jo spodbujate pri odlocitvi in ji vsake tolko na nevsiljiv nacin poveste da se naj spravi cimprej v red, da ne ve kaj zamuja, poveste kaksno pozitivno misel, ji pomagate, da poslusate(da se vam izpove),...

pac kar hocem rect je, da kot tukaj pr men na forumu lahko delujete na ljudi z podobnimi problemi bolj pozitivno kot bi si lahko sploh predstavljali

predvsem pa je ljubezen in nasploh dejanja, ki dajo vedet da imate nekoga radi, ogromnega pomena in ima neverjetno tezo saj iz ljubezni zraste v vsakem(veliki vecini vsaj) upanje, da se je vredno spremenit, da se imamo za kaj spremenit, da nas caka se toliko lepih stvari in srece, vse kaj je za to potrebno(predpogoj) je to, da nehamo sebe na obroke ubijat in se zacnemo imet radi predvsem sami sebe.

hvala za vas cas in da vam je

Johnny

vsem, ki ste mi po mojem prvem postu kaj napisali vam dolgujem en velik HVALA, ki bi ga ce bi lahko napisal cez ves ekran in se nebi izrazil tega kaj cutim.

Dbest da ti to tok pomen, se pa ne rabis tok zahvaljevat, saj smo vsi z veseljem in radi uletel....

Ti bos pa s svojo izkusnjo (oz. z vsemi svojimi bogatimi izkusnjami ze do zdaj v svojem mladem zivljenju) pomagal drugim.

To vse lepo okol leti, vsakdo pride na vrsto - da da in da dobi. x:)x

predvsem pa je ljubezen in nasploh dejanja, ki dajo vedet da imate nekoga radi, ogromnega pomena in ima neverjetno tezo saj iz ljubezni zraste v vsakem(veliki vecini vsaj) upanje, da se je vredno spremenit, da se imamo za kaj spremenit, da nas caka se toliko lepih stvari in srece, vse kaj je za to potrebno(predpogoj) je to, da nehamo sebe na obroke ubijat in se zacnemo imet radi predvsem sami sebe.

xyesx :palec:

Skratka: super k si poslusal svoj glas in si uletel! xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

v bistvu ne sam. vsec mi je bil njegov pristop, iskrenost in pa vera in volja, ki sta veli iz njegovega posta, tud zato sem sla pa sploh cvekat (vcas kdo misl, sej nimam kej rect, pol pa un izvisi brez odziva.. kar je zalostno, ce je iskreno uletel.. ce nekdo uleti s provokacijo, je drugace - pol mu vcas nalasc ne das odziva al pa kej tacga)...

pa pr enih zadevah ni placa pa energije za zajebancijo... nekomu je nekaj, kar nekdo drug tam vidi kot en naslov na enem forumu, morda eden bistvenejsih korakov v lajfu.

sama velik stvari v lajfu primerjam s shtopanjem, kjer sem mela tako filozofijo: tud ce ne gre v mojo smer oz. v kraj, kamor grem, mi velik pomen, da ustavi.. da me je sploh videl. opazil da sem.. to pomen da nisem nevidna al pa kej x:o)x pa da ocitno ustavljajo in da slej ko prej uleti kak avto, k bo sel v mojo smer - morda se bom pa lohk clo zmisljevala pa direktnega v berlin dobila... x;)x xDDx

no tle podobno gledam.... morda to ni odziv, ki bi ga nekdo hotel, ga pricakoval, je pa boljsi spodbuden odziv kot pa ne-odziv ali pa tezenje pa prepricevanje, soljenje pameti, ko si se za nekaj ZE odlocil.

In ker tu ni blo nekih blaznih pricevanj v zvezi z ibogainom in je vseen semle to pisal, se mi je zdel kul vse skupaj, da je ze OK, da ga je semle prineslo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sm pa pred nekej leti bral, da so u holandiji delal poskuse z ibogo in heroinskimi odvisniki. rezultati so bili menda presenetljivo dobri, potem pa se je zgodil primer s smrtnim izidom in so z raziskavo prenehali. šele kasneje so menda ugotovili, da se je tista umrla punca le nekaj ur pred srečanjem z ibogo dobr zadela. ampak s poskusi kljub temu niso več nadaljevali. kwa je pa res, pa boga pitaj. net prenese use.

res je.

pa tud pr teh naravnih zadevah, k se niso dobr preizkusene, je vcas se bolj odvisno od osebnega praga tovrstne zdrzljivosti.

vcas k je bla datura dost aktualna, je folk z enakimi dozami mel totalen in dober trip, medtem ko se je pa komu cist sfuzlal in je postalo ze resnicno problematicno, skodljivo in nevarno.

In to je veckrat tko, da nekdo ne sledi navodilom oz. ravna po svoje, potem pa je zadeva nevarna ali pa samo neucinkovita in po krivici potem obsodijo 'zdravilo' (metodo, nacin...) in ne nespametnega jemanja, recimo...

Picasso

Dajte no lepo prosim, ce kdo resnicno pozna to metodo mi pomagat - kako z mislimi vplivat ali delovat na ibogain, ki ga imam pri sebi, da mu posredujem informacije kaj od njega pricakujem in kaj hocem da mi naredi, spremeni,uredi v glavi in da bo delovalo.

Ko sem doma ga vedno nosim pri sebi v zepu - mislim da je to pametno, da je cim vec ob meni v stiku z mano da se me nekako navadi in me zacne cutit ze pred iniciacijo - ve kdo slucajno, ce je kaj na tem, ce je to tud ok. Trenutno sem okol tega kr zmeden in ceprav imam ostale stvari urejene je ta stvar se vedno en velik vprasaj in bi rad zvedel o tem nekaj, vsaj kak nasvet dober, da dobim - s katerim bi si lahko kaj pomagal.

Sej se drugace zelo trudim, da mu to sporocim ali da mu dam zadeve vedet, kakorkoli znam, ampak ko to delam se pocutim neumno, kr res ne vem kaj delam in ce to prav delam, tako da mam feeling da se lahko naredim boljse ampak KAKO???

Johnny

Johhny, ne vem, nimam pojma, sam ko sem tole tvoje vprašanje brala, mi je prišlo na misel, da če se že navzame energij, bi znal delovat podobno kot kamnine ali voda... o tem je bilo pa tule po forumu že ful napisano, če se ti da malo brskat po temah o kamnih (predvsem glej na poste od Nosoroga, je dost stručko; mogoče se pa lahko tud direkt nanj obrneš, če bi znal imet kako idejo?)

(bom pol, ko bom prišla domov, malo pobrskala, če ne boš ti prej, zdajle sem v službi pa mam še nekaj dela...)

vsekakor pa... srečno pa sporoči, ko boš začel, da smo s tabo :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

to je v redu, kar pocnes. no skodit zagotovo ne more, kvecjemu lahko zelo pomaga.

ja, to je tko kot s programiranjem drugih zadev.

Lohk ga morda recimo tud nafilas s soncno energijo - ga das na sonce mal pa skusas bit medij mal, posredovat to informacijo, potem pa se na Luno... in podobno.

vera, hvaleznost, zaupanje, to mors furat in negovat.

nc strahu ni primernega zdaj. si se ze odlocil in gres 'lepo po svoji poti in se ne ustavljas ob malenkostih. Tako dela bojevnik'. x:)x

aja, osebno ti odsvetujem ravno zdaj brati castanedo.

mislim da je cist ok, ce furas svoj trip - bos imel ze s tem dovolj opravt, ne rabis se tujih.

xupx

Picasso

vera, hvaleznost, zaupanje, to mors furat in negovat.

nc strahu ni primernega zdaj. si se ze odlocil in gres 'lepo po svoji poti in se ne ustavljas ob malenkostih. Tako dela bojevnik'. x:)x

aja, osebno ti odsvetujem ravno zdaj brati castanedo.

mislim da je cist ok, ce furas svoj trip - bos imel ze s tem dovolj opravt, ne rabis se tujih.

:palec: x:Xx

jap.

še par misli, k so men ful pomagale, ko sm biu u ful štali:

nič, kar se ne sme zgoditi, se ne bo, kar pa se mora, se ne da preprečiti...

iz ene molitve: zgodi se tvoja volja... (pa ko ga jebe... kr mora bit, mora bit x^x )

tudi ta dan je ustvaril gospod. in tak dan ne more biti slab...

prosim za moč, da spremenim stvari, ki jih lahko spremenim, za moč, da sprejmem, kar ne morem spremeniti in modrost, da vidim razliko...

... ...

tko k prav marsa... zaupanje, vera, hvaležnost. pa še mal jajc. to pa maš, če se le mal sam vase obrneš :palec:

furej pa po swoje. usak ma swojo pot, pa ta je zanj edina ta prawa.

jes bi biu edin mal previden pri pričakowanjih. te so mene dostkrat zjebala. iboga gor al dol... pomoč, nasweti... na koncu morš use nardit sam. bemumatr... pousod u lajfu :o|o:

sm mećken poircal x^x

Jest se spomnim ene odaje k so kazal kako pridobivajo opij in heroin, pa so vprašal domačina če nimajo problemov z odvisneži, pa je rekel da ne in je pokazal na vrh hriba in rekel da ko nekdo postane odvisen, ga zaprejo v tisto hišo za nekej časa pa mu sam hrano nosjo, in pol je uredu. Tko pa pr nas nikol ne bo ker se vedno gleda na človekove pravice. Je pa problem tudi v temu da ljudje, kateri se odvajajo od mamil pričakujejo, da potem ko se bodo odvadli da bo lajf cool, kar pa ni res, ker bodo v bistvu v stanju v kateremu so bili preden so začeli jemati drogo, ki pa verjetno ni bilo idealno, da so si sploh začel porivat iglo v žilo. Tko da mislm, da k se odvadiš droge se delo, katerega si se izognil z jemanjem mamil šele začne, tko da poleg tega da si zmatran od odvajanja, te pričakajo še izognjeni problemi. Sam sem tudi slišal, da naj bi iboganin bil res super za odpravljanje odvisnosti, mogoče bi bil primeren tudi za kadilce, obsedence s hrano,... naj bi uredil neke povezave v možganih in sicer tako, da ko bi naprimer pomislil na užitek, nebi to avtomatsko povezal z svojo odvisnostjo v tem primeru drogo. V glavnem slišano je bilo kar prelepo da bi bilo res. Sem pa tudi slišal da je problem farmacevtska industrija, ki se boji čudežnega zdravila, ker sedaj kar dobro služijo z nadomestki. Glede osebnostnih iskušenj pa imaš tle celo vrsto strani, upam da znaš angleško:

http://www.google.si/search?hl=sl&clie...als&spell=1

Lp, G

Jest se spomnim ene odaje k so kazal kako pridobivajo opij in heroin, pa so vprašal domačina če nimajo problemov z odvisneži, pa je rekel da ne in je pokazal na vrh hriba in rekel da ko nekdo postane odvisen, ga zaprejo v tisto hišo za nekej časa pa mu sam hrano nosjo, in pol je uredu. Tko pa pr nas nikol ne bo ker se vedno gleda na človekove pravice. Je pa problem tudi v temu da ljudje, kateri se odvajajo od mamil pričakujejo, da potem ko se bodo odvadli da bo lajf cool, kar pa ni res, ker bodo v bistvu v stanju v kateremu so bili preden so začeli jemati drogo, ki pa verjetno ni bilo idealno, da so si sploh začel porivat iglo v žilo. Tko da mislm, da k se odvadiš droge se delo, katerega si se izognil z jemanjem mamil šele začne, tko da poleg tega da si zmatran od odvajanja, te pričakajo še izognjeni problemi. Sam sem tudi slišal, da naj bi iboganin bil res super za odpravljanje odvisnosti, mogoče bi bil primeren tudi za kadilce, obsedence s hrano,... naj bi uredil neke povezave v možganih in sicer tako, da ko bi naprimer pomislil na užitek, nebi to avtomatsko povezal z svojo odvisnostjo v tem primeru drogo. V glavnem slišano je bilo kar prelepo da bi bilo res. Sem pa tudi slišal da je problem farmacevtska industrija, ki se boji čudežnega zdravila, ker sedaj kar dobro služijo z nadomestki. Glede osebnostnih iskušenj pa imaš tle celo vrsto strani, upam da znaš angleško:

http://www.google.si/search?hl=sl&clie...als&spell=1

Lp, G

se strinjam.....mogoče fizične odvisnosti ni več..je pa psihična...in tu se je porebno dokopati do dejanskih vzrokov, ki so pripeljali do odvisnosti.......in če se ti ne ozavestijo je vse zaman, ker hmal zapadev v isti vzorec :sori:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Dajte no lepo prosim, ce kdo resnicno pozna to metodo mi pomagat - kako z mislimi vplivat ali delovat na ibogain, ki ga imam pri sebi, da mu posredujem informacije kaj od njega pricakujem in kaj hocem da mi naredi, spremeni,uredi v glavi in da bo delovalo.

Ko sem doma ga vedno nosim pri sebi v zepu - mislim da je to pametno, da je cim vec ob meni v stiku z mano da se me nekako navadi in me zacne cutit ze pred iniciacijo - ve kdo slucajno, ce je kaj na tem, ce je to tud ok. Trenutno sem okol tega kr zmeden in ceprav imam ostale stvari urejene je ta stvar se vedno en velik vprasaj in bi rad zvedel o tem nekaj, vsaj kak nasvet dober, da dobim - s katerim bi si lahko kaj pomagal.

Sej se drugace zelo trudim, da mu to sporocim ali da mu dam zadeve vedet, kakorkoli znam, ampak ko to delam se pocutim neumno, kr res ne vem kaj delam in ce to prav delam, tako da mam feeling da se lahko naredim boljse ampak KAKO???

Johnny

sebi daj vedeti...da mu zaupaš...in se nehaj spraševat glede tega kaj mu naj sporočiš...informacija je v tebi...ne v ibogainu...in dokler ne najdeš te informacije v sebi...ti tudi ibogain ne bo dal tega...kar pričakuješ od njega...no...po mojem...čudeži so itak samo v nas...in globini ki jo s pomočjo tega ali onega odkrivamo...v sebi...drugač pa vso srečo x:)x

Ja itaq, da je jebeno zivlenje ko se clovek scisti, kr je treba zacet na novo prezivljat vsak dan posebe in si zapolnit praznine, ki so prej bile prej vsakodnevna sranja okol iskanja denarja, zadevanje, dalanje planov kako pridobiti razne stvari za zadevanje in predvsem razmislanja(fantaziranja) skozi ves dan o vsem sranju povezanem z drogo znova in znova vsak dan eno in isto. Se posebej pa je izziv ko je treba eliminirat skoraj celotno druzbo in si zacet iskat frende kr sam itaq ne prezivis dolgo brez ljudi ob sebi brez, da se ti prej ali slej zmesa. Vem iz lastnih izkusenj, da je to vse prej kot lahko, saj se ponavadi po obdobju junkiskega lajfa ne znas vec prav niti obnasat med normalnimi ljudmi - in zato je vsak dan posebej zajeban, da se potiskas naprej in da ne obupas ko pac pride tema ampak se uspes prebit skoz te trenutke in zacnes obracat negativne situacije v sebi dobre kolko pac gre od zacetka dokler in se sam sebe ne naucis obvladat, medtem pa se drzat stran od raznih substanc, ki so ti v preteklosti pomagale do boljse volje in ti zapolnile osebnostne luknje(sibke tocke, pomankljivosti, nesigurnost, strahove) in ti vlivale poguma ob tezkih situacijah,....

Tako kot z psiho so pa na zacetku se vecje tezave z krizo in zato je ta iboga res taksen cudez, ce te uspe sprecistit vseh strupov brez dolgih dni kriziranja se posebej ce je treba dat skozi metadonsko krizo se jih vecina zarad strahu nikol za to ne odloci in prezivijo do konca zivlenja na metadonu kot da bi se podali v en mesec agonije, ki je pravi pekel in se vlece kot da bi ble ure dnevi - sam sem ze pred leti dal skozi ciscenje na suho iz 100mg metadona naenkrat in se nebi nikol vec podal v kaj takega sej ni primerjave z nicemer. V glavnem ko sem zvedel za ibogo oziroma sem se spomnil da obstaja in dejansko prisel do tega, da mi je dostopna sem pa dobil voljo in vse je zacelo bit lazje in bolj mogoce. Ljudje, ki niso tega dali skozi si tezko predstavljajo kako velika ovira je heroinska kriza in kolikokrat vecja ovira, ce je metadonska.

Res skoda, da ni moznosti za vse, da imajo taksno sreco in pridejo do iboge kot jaz. Ce bi to drzava realizirala bi bilo vec kot 100x vec odlocitev narkomanov za opustitev metadona in heroina kot sicer - sploh se ne ve kolko je narkomanov, ki so zjebani totalka in utrujeni ze do konca od tega lajfa, ampak nimajo poguma, moci in volje da bi se podajali v neke grozne krize,tako da pac obupajo nad mislijo o zivlenju brez droge in se sprijaznijo da je life kot ga zivijo edini, ki ga bodo do konca ziveli. Res zalostno, da zivimo v takem svetu, ampak ne mormo nic.

Mogoce sem ga sedaj kr fajn zabluzo, ampak sem pac nekaj mogo to napisat ko sem ze zacel.

Ni sanse, da si to zdaj zajebem - taka priloznost pride enkrat v lajfu naokrog in nikol vec.

Ful si mi dobro to napisal mako106 - malo se prevec obremenjujem z to malenkostjo, ki jo najbolje resim, da razmisljam simple tak kot si napisal. TNX

Lep pozdrav vsem do naslednjic

Johnny

jaz bi se se enkrat zahvalil za pomoc pri vprasanjih in za nasvete - drugace pa ibogo vzamem jutr ob 8.00 zjutraj tako, da ce bo kdo z mislimi z mano kot pravi Klarus bom zelo hvalezen.

Komaj cakam, da zacnem z iniciacijo.

Bom pa porocal ko se vrnem kako sem zadeve uredil.

lep pozdrav

Johnny

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...