Skoči na vsebino

Prakristjani

rachek

Recommended Posts

Hi.

Ko smo že zadnjič razpravljali o mormonih, danes sem videl zanimiv plakat o društvu univerzalno življenje. Plakat me je pritegnil zaradi živali. Nad živalmi so bili noži ali sekire oz. pripomočki, ki jih je človek razvil za ubijati jih. Imel sem občutek, da ima vsaka žival "svojega". Na sredini je glava živali, namesto telesa pa je glava designersko podaljšana v šunko, klobase, zrezek ... ne vem ... v glavnem, plakat seveda pritegne mojo pozornost in grem gledat na njihov site site in ugotovim, da gre v bistvu za prakrsitjane. :eek: No, na nekem vegi sajtu sem prečital nekaj v stilu "VSE KAR IMA OČI, ODGOVORNI LJUDJE NE JEDO" (pa glihkar videl, da je to v enem drugem postu napisala - Naky x;)x ).

No site sem malo na hitrco preletel, najbolj me je pritegnilo v kaj NE VERJAMEJO.

Kaj pravite? :inocent:

Deli na socialnih omrežjih

Ne verujemo v krst dojenčkov, saj je sam Jezus rekel: “Najprej učite, nato krščujte.”

Hi, evo odlomek v kaj ne verujejo in se strinjam.

Mogoče bo kdo nekega dne tožil svoje starše, ker so ga tak majhnega posilili, da je proti svoji volji postal član neke verske organizacije. x:)x

Ne verujemo v krst dojenčkov, saj je sam Jezus rekel: “Najprej učite, nato krščujte.”

www.rael.org

Družinska prijateljica je v tej prakristjanski "sekti". Te plakate ma po celem stanovanju, še na zadnji šipi svojega avtomobila....

Vse je v redu, dokler ne začne "moriti" s temi njihovimi teorijami....

Men je mal mem....

Hudiča, a ni človek rojen mesojedec?

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

obred al pripadnost, spet ena nalepka˝ informiranosti in glej, že v tistem času so začeli sortirat˝ se  xrolleyesx

Šele v tistem času!!! Pokowc

Pa ja ne misliš, da svet obstaja LE toliko časa

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Hudiča, a ni človek rojen mesojedec?

Ne to ne, to so bolj levi pa ostale zveri in ujede, ki skrbijo za naravno selekcijo. Znanstveno je pa dokazano, da smo vsejedci.

Znanstveno je tudi dokazano, da smo lakto-vegetarijanci. In znastveno je dokazano, da smo vegani. x:Dx

kdor potrebuje psihično moč oz. išče duhovno pot naj ne je mesa...

kdor pa bi rad utrdil fizično telo je meso dober vir fizične energije........za mišično maso ali kaj takega....

*one love*

*one heart*

*one unity*

jaz ne verjamem v skrajnosti, tako v prehranjevanju, kot tudi v mišljenju.

če nekdo, ne misli tako kot ti, še ne pomeni. da je njegovo razmišljanje nepravilno, oz. da je tvoje.

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

vsak pa ima seveda možnost izbire in vsak seveda sam čuti svoje potrebe.......mnenje je pa vedno dobrodošlo......

Sem pa kar nekaj časa vege in vem kako sem se počutil ko sem po 7 letih pokusil malo mesa......

Kar stale so mi mišice x:Dx

*one love*

*one heart*

*one unity*

xredx

ampak izkušnje nas učijo včasih rabim kako potrditev.....

ne misli pa da se sedaj objedam z mesom.......

pač probaš da vidiš kako bi telo sprejelo po tolkem času....

nisem se lih vredu počutil.......

ampak v mišicah sem čutil neko energijo....

od takrat pa ne rabim več potrditve glede mesa.......

boljše je brez, ful bol čistega se počutim..... xfijux

*one love*

*one heart*

*one unity*

Sama sem bila vegeterjanka 7 let,telesno ves čas brez energije,zaspana,psihično zelo ranljiva,skratka preobčutljiva na vseh področjih.Spet sem mesojedec,še vedno duhovno rastem,predvsem pa ne obsojam nikogar,ki ima drugačen način prehranjevanja.Priznam,da tega kot vegetarjanka nisem znala (fanatizem)oz.sem to po-vzela od ljudi,ki so se imeli za zelo "poduhovljene",zraven pa so pljuvali po drugačnih. :xx!: Ja,vsaka šola nekaj stane x:)x

Priznam,da tega kot vegetarjanka nisem znala (fanatizem)oz.sem to po-vzela od ljudi,ki so se imeli za zelo "poduhovljene",zraven pa so pljuvali po drugačnih.

SmartyM

meni je meso res dalo energijo vendar

nisem mogel mimo tistega težkega občutka v trebuhu.......

Resnično pa odkar sem se odločil za vege sem dosti bolj umirjen......

.......... to govorim iz svojih izkušenj.......

še manj pa da bi bil fanatik x:px , pač probaš pa vidiš x:Dx

*one love*

*one heart*

*one unity*

Rastko,poznam tisti občutek teže v trebuhu in vem,da si kot vegi zdaj veliko bolj umirjen,saj sem bila tudi sama in bog ne daj,da bi mislil,da komurkoli,ki je vegeterjanec pravim,da je fanatičen.To lahko rečem samo za tistih nekaj ljudi,ki jih dobro poznam in res pljuvajo po drugih.To so ego-vegetarijanci.Sicer pa mi je vegetarjanstvo o.k. :palec:

sam sem prijazen vegeterjanec, tako da ne jem stvari ki imajo oči, hehe, zdaj nisem še slišal te definicije, ampak svoj čas nisem jedel stvari v katere bi se lahko inkarniral, hm sedaj vidim da je definicija veliko bolj dosledna.. : ) hehe

Prakristjani so bili itak budisti, potem pa so pogani prinesli vmes čaščenje, kristusovega telesa, njegove krvi, :) dodali vse mogoče neumnosti da bi bila stvar popularna, dodali tiste oko za oko, nos za nos, verzije, vse mogoče ekstreme, zlagano moralo, in potem je to ratalo krščanstvo, ampak heh nevem zakaj ima tako ime ker z Jezusom nima nobene veze, najbž v zgodovini nikoli še ni bila tako dobra ideja izrabljena v tako slab namen...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Jaz sem imela eno knjizico doma (in jo imam najbrz se vedno nekje) - zacuda sem nasla ful koristnega notri...

Morda je naslov: 'Spoznaj se in se zdravi sam z mocjo duha'.( nekaj takega..)

Potem pa me je nekaj trditev v tej knjigi zelo odvrnilo in sem potem pospravila knjigo in je nekje pospravljena se vedno.

Ne maram zelo negativnih in dokoncnih trditev...

Npr. je bilo kaj takega - ce se otrok ponoci dere, pomeni, da ima karmicne tezke travme, ki bodo se se odrazale etc...

Potem zaprem im ne ne zanima. x:)x

Ne rabim se navesati nic - do zdaj so se pa ZAME moje zadeve in stalisca izkazale za prave...

Pa ne maram posplosevanja...

Pa zhuganja.

Pa sploh tovrstnih pripadnosti, pa tudi ne fanatizma.

Te verske zadeve me potem ze zaradi kontradiktornosti in zaradi spekuliranja z njimi odvrnejo.

Posameznikova vera je najbolj taprava - ce jo ima - svojo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hvala za opombo - zraven seveda pase: zanj...

Njegova vera je seveda zanj najbolj taprava... x:)x :palec:

Saj ravno zato nikomur ne skodi, in, ker je v tem primeru (vsaj hipoteticno) pac prava, tudi sebi ne. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...