Skoči na vsebino

Medica


Rastko

Recommended Posts

  • Komentarji 168
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Glede na to, da smo iz različnih krajev naše lepe ... predlagam, da se najprej dogovorimo za lokalno področje, tam pa naj zadevco organizira domačin ... seveda s pomočjo vseh udeležencev. Kakšen kmečki turizem ... :palec:

 

P.S. Včeraj sem bil pri dveh starejših kolegih in pri obeh probal medeni liker. Oba sta recepturo skrbno skrivala (he, he) , iz okusa pijače pa je bilo jasno, da gre za prisotnost klinčkov ... Stara navada, železna srajca.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ta vikend sem degustiral nekaj medenih likerjev, različnih proizvajalcev / čebelarjev. Liker s slivovko mi nikakor ne znese (na koncu ostane močan okus po slivovki), hruškovo žganje je pa zakon. Zanimivo je tudi, da nobeden od izdelkov ni vseboval nič destilirane vode; samo med + žganje x?x x!x

A je uporaba slivovke v pripravi medenega likerja bolj tipična za štajerski del (gorenjci menda uporabljajo samo sadjavec) ali so bile to izjeme?

Primorci menda uporabljajo tropinovc...

 

P.S. Dana - Mirna - ali kdo ve, kakšno kvaliteto dosega njihov sadjavec x?x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja odvisno kašen med je, kakšna slivovka % alkohola je važen itd..., brez vode je zadeva premočna vsaj po moje. Ujeti moraš tudi okus za ženske kajti na njih tudi treba računat x:Dx

Sedaj kakšno žganje uporabit je čisto osebna stvar, ujeti treba eno harmonijo v tej pijači in vsak mora zase neko recepturo postavit. Prvo mora biti tisto kar narediš všeč tebi, če tebi ne bo potem drugim tudi ne bo tak pravijo x:px

Okus opravi prpolis oziroma v neki meri da odlično harmonijo samo ne pretirat x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se strinjam, treba je poskusit in z izdelkom zadovoljiti lasten okus kot tudi okuse drugih

.

A misliš, da bi namesto namakanja propoliziranih pokrovčkov v žganju lahko dodal kar nekaj samega propolisa?

Namreč, močno dvomim da bodo pokrovčki pri zadnjem točenju prevlečeni s propolisom in kot takšni primerni za namakanje ...

 

Danes grem na Gorenjsko, po - menda - odlično domače hruševo žganje. Cena 1.200 SIT / liter...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kar se tiče namakanja pokrovčkov se jaz tega nebi lotil, ker je vosek preveč ''zapacan'' z Perizinom ( Cumafos) pa še verjetno Fluvalinat ( klartan) se najde noter. Ne mislit, da ga ne uporabljaš saj ga tudi jaz ne in nikoli nisem ampak satnice kupujemo in vosek odajamo vsi torej dobimo te zadeve tudi tisti, ki jih nikoli nismo uporabili. Če bi že kdaj pokrovčke namakal bi ti priporočil z akacijeve paše, ker je takrat možnost tega najmanjša saj čebele proizvajajo čist vosek x:px

 

Propolis lahko dodaš samo loti se laboratorija, mešaj oziroma delaj z 1 dcl vsega, medu, vode, žganja pa malce propolisa daš 0,3 vode, pa tolko žganja pa med in neklaj kapljic proplisa skratka delaj v mali količini, da dobiš tisto kar želiš :palec: ko boš zadovoljen multipliciraj vse skup pa bo!?

Zapisuj si kaj in koliko daješ, da boš potem vdel povečat.....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole z zapacanim voskom je pa res, ko se srečamo na žuru po koncu sezone vam povem, kako so za štos neki delali analizo v SLO - in v vosku odkrili hudiča in pol. :xx!: Je pa res da kup svinjarije čebele znosijo z drevja :V:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...