Skoči na vsebino

Dobrota je sirota

soncnica

Recommended Posts

• Komentarji 108
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja dostikrat inštitucije kot so RK in UNICEF zlorabljajo svoj predznak dobrota, dobrodelnost. Lanskoleto sem bil v stavbi ZZZS na dobrodelni dražbi UNICEFA, kjer so bile razstavljene fotografije otrok, izkupiček od fotografij naj bi šel v dobrodelne namene. Pa sem malce računal. Bilo nas je 200 ljudi. Natakarji so stalno točili (v 5 ur) šampanjec, UNICEF si je najel ogromen prostor ( x?x ) za dražbo, sendviči takšni in drugačni, pa še Štefka Kučanova je bila. Saj veste kako se žena neke živine obnaša v javnosti. Jado moje. Ko izračunaš ves izkupiček od fotografij, pa to primerjaš s stroški, prideš do zaključka da so bili stroški same dobrodelne dražbe vsaj dvakrat večji od izkupička fotografij, ki je namenjen za dobrodelne namene. In tako prideš do zaključka, da je vsa ta dobrodelnost larifari. Najbrž so moral na UNICEF-u čimprej spucat denar lanskega proračuna. Ta denar, ki je bil namenjen za sendviče od A do Ž in za hektolitre šampanjca, bi lahko tud dali v dobrodelne namene. Kar se tiče mene, nisem okusil niti kapljice šampanjca, niti griz sendviča, ker se mi je gnusilo. Preziram take organizacije, na sploh takšne inštitucije dobesedno živijo in profitirajo od revščine.
Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

Nič sem se dokončno odločil, o tej temi, : Ne dobrota ni sirota, dobrota vedno združije ljudi, slabota je sirota, kajti slabičem nihče ne pomaga, dobrim ljudem pa vedno kdo zati niso sami. Dokler delaš dobro ti nikako ne more it slabo.
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Nima glih veze z Unicefom, pa vseen.

Institucija, kjer delam, je lani realizirala težke milijarde dobička (misl, tolk jih je uradno prikazala, ostalo pa...). Cel let smo delali kot nori po 10 do 12 ur, projekt na projekt, pa še redno delo,.. in ni čudno, da je enga stisnilo. iNFARKT. Umrl star 40 let, zapustil dva otroka in ženo.

Institucija, kao ni mela dnarja za osmrtnico, da o tem, da smo sodelavci sami iz svojih plačic naredili zbiralno akcijo in donirali vdovi.

Saj ni res, pa je.

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Bobnar, če sem jaz večni idealist potemtakem si ti večni materialist...hm veš sprašujem se al sem res tolk trd da ne sprevidim da je takšno mišljenje boljše al pa sem res tolk neupogljiv da človeštvo še ni ubilo v meni tisto kar je človeškega, vidiš ker le ljudje so idealisti, nobene živali ni ki bi bila idealist... tako da se kot ponavadi spet ne bom moral strinjat s tonom kritike :) hehe pustimo pri tem same x:Dx x:)x x;)x x:Dx pa bo kul... sam nek morem reč nazaj....

Bajuk... samo da ne pride nazaj na oblast ker to kar se je pod njim dogajalo je bilo šele pod vsemi mejami... in hehe če parafraziram Iztoka Mlakarja, "Ni čudno gvido(bobnar), da glih v politiko si šou." mislim ej

hee, to bi blo pestro
zdaj si pa ti tisti ki je tu idealist... haha veš revolucijo se težko izvede, bo treba mal več kot samo en infarkt... in infarkt pri 40 zagotovo ni bil ravno zdrav, ker to se normalnim ljudem ne dogaja, če ga nebi služba bi ga pa čez pet let družina... hehe

sedaj pa nazaj k temi... men se zdijo dobrodelne organizacije en k. preprosto ni logično da obstajajo (kaj nam to pove o človeštvu) mislim dat dva jurja da od tega enga dobi šef pol tisti ki te preveže, in pol dejansko revež... mislim kam pa to pride.. ne rečem če bi vse potekalo prostovoljno... ampak ne to sploh ni v praksi... kdo ma od tega biznis, država in cerkev, ljudje v upravnih odporih, direktorji in zaposleni niti ne toliko čeprav se občasno zgodi, vsekakor bi bilo boljše če bi osebno oddajali "pomoč" pomoči potrebnim, ne pa vedno neki posredniki... res bolno vse skupaj, na srečo v naši ljubi mali sloveniji, se dogajajo afere ki upam, da odpirajo oči... in z zadovoljstvom opažam da sem večkrat že kaj prispeval, nikoli pa ne organizacijam... nemoralnost bi lahko gledali po bushevi metodi, ali si z njimi ali nisi, niso samo organizacije nemoralne so tudi ljudje ki jih podpirajo..

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 10 months later...
Če si želiš sovražnika, stori komu kaj dobrega.

Češki

jao kaksna misel k pa konc koncev zoprno drzi! :palec:

sam v keri smeri? naredis nekomu nekaj dobrega... tista oseba je heppy...na vse to nekak pozabta, vse lepo in prav, dokler se ti cez nekaj 375627856 let ne spomnis, da bi rabu uslugo, pa tisti osebi reces, pa una lih nima casa, pa ji pod nos vrzez stvar iz pred pac nekaj casa? pod nos metat stvari, jih oporekat pa oponasat...to med drugimi postopoma rodi "sovraztvo"... ah, ne gre, ceprav gre... x:Dx janjak tud moja logika je bolj cudna.. x:)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Resnična dobrota ni "štacuna". Če pričakuješ povračilo za svoje dobro dejanje, to ni več dobro dejanje.

Je pa žal res, da "dobitnik" našega dobrega dejanja včasih reagira z zamero. Tudi to ima svojo logiko. Nekako se sramuje, da je moral dopustiti, da mu drugi pomagajo.

Samo jaz trdno verujem, da je vsako naše dejanje bumerang. Kar daš, se ti vrne. Naše dobro dejanje se nam bo slej ko prej vrnilo, od tam morda, od koder bomo najmanj pričakovali. In to takrat, ko bomo to najbolj potrebovali.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Bigm :palec:

Dobrota, ki prihaja od srca ne pričakuje povračila.

Pričakovati povračilo - te razočara!

Preveč dajati - te zasužnji.... moraš znati reči NE, če ne lahko pregoriš, te popijejo!

Delati uslugo z odporom - nima učinka (škoda energije)

Moja prijateljica in duhovna učiteljica pravi. "POMAGAJ TISTIM, KI TE ZA TO PROSIJO!"

LP Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

• 3 weeks later...
Bobnar - ja, me moti kar nekaj stvari, vendar pa kritiziram le takrat, ko sem prepričan, da imam prav, ko je kritika utemeljena, podkrepljena z dejstvi in ko sem prepričan, da  je nekaj narobe........ne pa kar vsevprek po dolgem in širokem.....

Mick. Ti pa kar naprej lažeš. Si pa res en velik lažnivec!

"Težko se je naučiti dveh stvari:Reči kaj dobrega ali raje molčati."

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...