Skoči na vsebino

Kundalini

niky

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>hvala za link, Marsa, krasna si xsrcx

eh malenkost Cashy, najmanj kar sem lohk naredila, pa se kdaj! :palec: :vio:

od tam mas link se na text o cakrah, ki sem ga (ze zdavnaj) napisala za Koledarcek (zato pa tud 'sam' tolk - ker sva v LKju vezana na plac).

<{POST_SNAPBACK}>...

V glavnem nikamor se ne mudi.....

Tud jaz tko mislim xyesx :palec: :vio:

<{POST_SNAPBACK}>

Hvala Marsa za link! :palec:

xDDx Malenkost, sem mislila da se itak ve, da je to gor (saj smo ziher vsega boga vmes tud cvekal, jaz ziher x;)x, kot vedno, pravzaprav, je pa ziher kaj not... 'uporabnega' oz. koristnega za vedet xDDx, za folk tkole, lohk se pa se kaj doda in se bo se osvezhil, glih dbest xDDx).

*

Miha, prvic slisim zanjo...

Morda se kdo drug oglasi

(*a v podforumu Zdravja, v Zdravilcih in terapevtih, si ze bil? ... no tam bi lahko odprl nanovo, ce ima -ta gospa ki jo isces- prav specifiko tole, sicer pa se lahko prikljucis kaki temi o zdravilcih splosno)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
Edini pravilni nacin za dvig Kundalinija je bela tantra in do neke majhne mere pranayana (dihalna tehnika za pretvarjanje sexualne energije).

Zakaj se s tem ni za igrat? Dvig kundalinija v cloveku v praksi potencira njegove lastnosti. To pomeni, da ce clovek najprej ne dela na svoji psihi in se gre "dvig kundalinija" brez potrebne predpriprave, nima kasneje vec kontrole nad tem, kar se mu dogaja. V praksi to pomeni, da postane clovek nasprotij, v enem trenutku neznansko dober in ljubec, ter v drugem trenutku zelo zloben.

Skratka ta stvar je zivljenski projekt in ljudje, ki Kundalini vzamejo, kot nek experiment lahko pristanejo v umobolnici.

napaka

Skratka ta stvar je zivljenski projekt in ljudje, ki Kundalini vzamejo, kot nek experiment lahko pristanejo v umobolnici.

:palec: :palec:

Pa še kako se strinjam s tem. Ljudeki na splošno premalo vedo, kako nevarna je lahko duhovnost, če se stvari ne pristopiš z ustrezno resnostjo. Saj ni samo delo s kundalinijem nevarno v rokah osebe, ki se misli malce igrati in pri tem ignorira osnovna pravila o varnem delu (vsaka stvar pač ima pravila o varnem delu).

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

napaka

Kaj si mislil, Mak?

da je ves tvoj citirani post napaka?

al si pomotoma citiral sebe in napisal napaka (ker recimo ne mores zbrisat svoje objave)?

sicer se v takem primeru lohk obrnes na urednistvo, a to ves?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kabalist, Mak!.......me res zanima od kod "osnova" za tovrstno podajanje oz. strašenje glede ukvarjanja z duhovnostjo? in to kr na splošno? neumnost! xOOx

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

morda zato, ker se v stotih primerih najde vsaj eden, ko 'kompetentni' zdravilec v bistvu ni tako kompetenten kot si domislja, pa lahko naredi resno skodo na osebi, nad katero izvaja kako tehniko ali metodo.

In dost zlo zblojenega folka hodi okoli, ki so se 'sli' sami kake take praxe.

res je, da je to cisto njihova stvar.....

je pa res tud to, da je vec kot ocitno lohk tud nevarno.

tud potapljanje je lohk, za stevilne.

Zal torej tud sama poznam par primerov, se pridruzujem tako mnenjem, da ni kar se za hecat pa za vsevprek se it tegale.

Picasso

me res zanima od kod "osnova" za tovrstno podajanje oz. strašenje glede ukvarjanja z duhovnostjo?

Saj ne gre za strašenje. Kaj se ne strinjaš, da si lahko z napačnim izvajanjem in morebiti celo neprimernim mešanjem tehnik narediš več škode, kot koristi? Žal sem že videl ljudi, ki so si z napačnim delom na sebi naredili hude duševne rane.

morda zato, ker se v stotih primerih najde vsaj eden, ko 'kompetentni' zdravilec v bistvu ni tako kompetenten kot si domislja, pa lahko naredi resno skodo na osebi, nad katero izvaja kako tehniko ali metodo.

Vedno se najdejo takšni. V vseh poklicih so strokovnjaki in malce manj strokovnjaki.

Obstajajo pa tudi takšni, ki samega sebe pahnejo v pekel.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

:palec: :palec:

Pa še kako se strinjam s tem. Ljudeki na splošno premalo vedo, kako nevarna je lahko duhovnost, če se stvari ne pristopiš z ustrezno resnostjo. Saj ni samo delo s kundalinijem nevarno v rokah osebe, ki se misli malce igrati in pri tem ignorira osnovna pravila o varnem delu (vsaka stvar pač ima pravila o varnem delu).

sej sem čist pridna pa se ne igram več no ;) oz. ne zavrtim več tiste cifre x:Dx

Kabalist! "protestirala" sem glede posploševanja duhovnosti in tovrstno interpretacijo. Kaj pa je sploh duhovnost? in delo na duhovnosti?.....in predvsem kaj pa ni?....težko določit meje ane?,.....že vsak umik "vase" , vsako tovrstno "delo",.....vsaka meditacija,...........ni vse škodljivo in nevarno,.....predvsem pa strokovno in nestrokovno delo,.......ma lej,.....nihče preko duhovnosti ne more nekaj ti not dat, ali ven potegnit nečesa česar v tebi ni, ...ne "dobrega" in ne "zlega".

lp

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Saj ne govorim na splošno. Gre za neprimerno delo in še huje, nestrokovno pomoč drugim. So neke meje med dobrim, učinkovitim ter neučinkovitim in škodljivim. V vsaki branži bivanja so in tudi v duhovnosti so.

Ok, ne govoriva o ....npr.akupunkturi, akopresuri, bioenergiji,.....pa tudi ne o psihijatriji ne? Je tako?

Razgovarjava se o škodljivem nestrokovnem delu na duhovnosti! Je tako? Fino! Torej praviš poznaš primer? Ga lahko navedeš?,.."tip" človeka, vrsto "dejavnosti" s področja duhovnosti, vsebino "dela"?

lp

Ok, ne govoriva o ....npr.akupunkturi, akopresuri, bioenergiji,.....pa tudi ne o psihijatriji ne? Je tako?

Razgovarjava se o škodljivem nestrokovnem delu na duhovnosti! Je tako? Fino! Torej praviš poznaš primer? Ga lahko navedeš?,.."tip" človeka, vrsto "dejavnosti" s področja duhovnosti, vsebino "dela"?

lp

p.s.

pa seveda "rezultat" tega dela.

lp

seveda, jaz jih ogromno poznam, najbolj znani pa so primeri 'Kitajke' wang ai ping al kaj je ze bla (oz. najbrz je se), kar lohk tud omenjam(o), ker je bla znana zadeva.

sam recem, da jih poznam VELIK PREVEC. xyesx

ne sam od kitajke. xyesx

ne bom pa nic govorila, ce sami nic ne govorijo, so ble pa grde grde zadeve tud. xyesx

"rezultat"?

mdr. vsaj en samomor.

prav tako pa poznam par primerov 'bumeranga', torej v bistvu 'obratnih' - rezultat? ustanove ala *Polje*, v enem primeru smrt (ne bom rekla, da sam zato, trdim pa, da TUD zato).

Picasso

Ja Marsa, ok, ampak to je manipulacija, oz. delo v biti če ga pogledamo "zelo strokovno" izvedeno v svojem bistvu, notranjem, ne zunanjem. Se strinjam da se "duhovnost" izrablja kot orodje, vendar v tem primeru so večinoma "prekleto dobro strokovni". Je bilo to mišljeno?

lp

v tem primeru ja in v vecini, vendar v nekaterih pa ravno obratno, zal, pravzaprav diletantsko.

na pol so znal svoje narest, oni pa je ostal v teh stanjih, znal so ga torej pripeljat 'not', ne pa tud 'ven'.

ene parim se je utrgal, zlo (ce ne cist), en je naredil pa samomor.

Picasso

to je kažin, ja. sej mogoče je tud zato al pa predvsem zato se treba navadit in sebe poslušat. vedno dobimo nek impulz o tem, da nekaj ni dobro za nas. sam vprašanje je, če ga znamo slišat in še bolj če mu/si tozadevno zaupamo....poznam pri sebi....sem se tud že nasmolila....na srečo brez tragičnih posledic. je pa zato odpravljanje tega šita trajalo mal dlje.....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Hm, razumem kaj si hotela dopovedat. Smo različno notranje "lomljivi",....včas na to mal pozabim,.....preveč iz svoje kože gledam. So pa to "težje" obdelave,...sigurno,.......pa zato se tudi samo izkjučno nase zanesem, ...če počnem, sama počnem.....tu edino sebi zaupam.

lp x:)x

jp...ni druge, kot nase se zanest. zato ne verjamem v nobene guruje take in/ali drugačne sorte. sej se nam itak samo pripelje, ko smo za nekaj dovolj al pa za silo zreli. tako lahko še najbolje poslušamo lasten ritem in tempo in ne prehitevamo sebe...pa tud zaostajamo se ne.... x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Ma, spoznavanje ali prepoznavanje lastne " vsebine" ni enostavno delo,....soočit se z njo še težje,....eni so tega sposobni eni ne,....in tu je že problem,...najdemo tudi marsikaj kar nam ni všeč,...pobegnemo?,potlačimo?se sprijaznimo?,...al gremo naprej?,...po svojmu instinktu. Jaz že kdaj vem, katere so moje + lastnosti, (le te skoraj vse poznam x:)x ),...no tud delam kej na njih,.......ampak "trudim"se na drugi strani,.....tisti temni, in tudi že kdaj se je tudi več ne bojim raziskovat,....tudi ne tlačim tistega kar "najdem",...se pa učim kontrolirat vse najdeno,..

Jeb....Marsa me vedno sprav v "un" razmišljanje! :palec: x:px

Pa imamo nikoli dovršeno delo! :xx!: .....sicer pa kaj ti pomagajo vse dobre lastnosti,.....če ne poznaš in obvladaš slabih,...... le te so rušilne,...eee, bom raj nehala razgljabljat! x^x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...