Skoči na vsebino

Dost mam!

coccinelle

Recommended Posts

Coccinelle, jest k mam tak krizni dan v fabriki, prekolnem našo vlado po dolgem in po čez - VSEGA ZLA JE VLADA KRIVA! Pol pa kmau posije šonček! x:Dx x;)x x:)x

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Deli na socialnih omrežjih

• 5 months later...

Jaz mam pa dost mojih staršev in vseh, ki se vtikujejo v mojo družino!

Če mislijo, da se lahko vtikujejo v vzgojo mojih otrok in v odnose med nami samo zato, ker jih par ur v tednu čuvajo, ko jaz delam, jih klinc gleda! Hvala lepa za tako gnilo pomoč! Bom sama poskrbela še za tistih par ur varstva na teden!

Moji mami, ki me tako podcenjuje in zaničuje, pa privoščim, da bi v naslednjem življenju imela za otroka enga narkomana ali klošarja ali prostitutko! Ma ne enga takega otroka - kar 3 take si zasluži! Da si bo že enkrat ŽELELA BITI SREČNA z otroki, ne pa samo tarnati in biti prepričana, da je treba z otroki trpeti! Naj se začne že enkrat zavedati, kaj sploh ima!

Pa kje je tle pravica? Kako lahko da bog taki materi, ki ne zna cenit svojih otrok, take otroke, kot jih ima moja mama. S čim si nas je sploh zaslužila?

Pokowc, ma nobenga ne rabim! Bo pač tamala pisala domače naloge pri meni v delavnici - sem ji že zrihtala mizo, pa lučko, pa stol... Tamau bo pa do 16.15h v vrtcu, jaz pa ne bom več delala do 18h, ampak bom zjutraj prej začela in ob 16h končala.

Med vikendi pa naj jih imajo očetje, none, babice, dedki in tisti, ki hočejo - če jih hočejo. Jaz bom pa počivala in imela nekaj cajta zase! Stvar rešena! Amen!

Uff... mi je že odleglo.

Tamara, bravo :palec:

pride trenutek, ko imaš res dost. takrat je najbolje zbrati moči in prerezati "popkovnico" s tistimi, ki nam pijejo energijo. čeprav so po njihovem mnenju oni tisti, ki za nas skrbijo, nam delajo usluge ipd. saj jih res, ampak za kakšno ceno! eno samo pokroviteljstvo jih je včasih.

tud jaz sem morala v enem trenutku tko postavit mejo svoji materi in sva imeli en čas ohlajene odnose. sčasoma se je to omililo in zdej normalno funkcionirava - a na drug način kot prej. res pa je, da sem morala bit ful dosledna - pri sebi.

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

očitno nas je kar nekaj...

deset let sva se z mami trudili da bi imeli odnos mati hči, ampak kaj ko sva se le trudili. letos mi je po nekem pripetljaju zavrelo. Postavila se je namreč na stran moje sestrične, ne zame, čeprav je vedela da imam prav jaz. Ampak kaj bodo pa ljudje rekli? stavek, ki ga več niti slišati ne smem!!!!!!!!

Pa sem čez nekaj ur vsa hlipajoča in razburejna, jezna, ogorčena in polna razočarana vzela v roke telefon in ji hlipajočih besed, ki sem jih komaj spravila iz sebe povedala da sem njena hči, da želim, da me kdaj pokliče in vpraša kako sem jaz ne le kako je vnukinja. Vesela sem, da jo ima rada, vendar nisem samo mama njene vnjukinje ampak tudi njena hči. Da jo imam rada, da si želim da mi to tudi sama pove, da jo pogrešam kot mamo ter da želim, da me podpira, ne pa samo kritizira ter se boji, kaj bodo ljudje rekli. nato sva jokali obe. Ne zna mi pokazati in to ve...Odnos se je popravil, ni še takšen kot si želim, vendar to bom popravila pri naju s hčero, če ne bom kakšne druge napake storila. Ne ni lahko biti mama.

Tamara, prepusti se, poskrbi zase in za svoje otroke ter bodi tudi hči kolikor si pač lahko. Ne pričakuj da ti bo vrnila, že to, da si takšna kot si, je zate nagrada.

Uh, Tamara, tale je bila pa taka, direktna, močna. Zdaj veš zakaj si levinja ? Da lažje zvoziš vse skupaj, a ne ? Tudi jaz s starši praktično nimam stikov, je pa res, da še nimam otrok, ampak tudi ko bom imela kakšnega otročka, ziher ne grejo v varstvo k staršem....

Predvidevam, da si že našla rešitev, da je bila tole samo eksplozija. Vem, da boš uredila tako, da bo za tvojo družinico najbolje. x:Xx x:)x :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

No, pa še jaz:

Že od malega (vsaj od drugega leta- toliko se jaz spomnim) poslušam od mame: iz tebe res ne bo nikoli nič, ti pa res nič ne znaš, itd... , :xx!:

In jaz grem in sem najboljša v razredu, pa na celi šoli, pa cel kup priznanj z republiških tekmovanj, pa začnem se učiti (in jih tudi obladam) cel kup jezikov, najboljša v gimnaziji, mi gre krasno na faksu, imam krasnega partnerja, službo, otroka, naredim hišo in magisterij........in še vedno poslušam mamo: pa res ne vem, kako, da drugim tako dobro gre, ti pa kar ne uspeš in ne uspeš, pa take službe imajo in vozijo mercedese in.... :eek:

Kdo to potrebuje? Jaz že ne... zato je že od malega sploh ne poslušam več.. skozi eno uho not, skozi drugo ven... , je bilo pa potrebno precej časa in moči, razviti takšno notranjo moč ina tako debelo kožo... :o|o:

Ko sem pred leti vpisala magisterij, me ni podprla niti z eno samo besedo, rekla je: A se ti je utrgalo??

Podprl pa me je oče (zdaj že pokojni ) in to zelo, zelo. Hvala ti!

Hm, glede vzgoje otrok- sem se tudi jaz naposlušala. Predlagam isti princip: a ja ? A tako praviš... ja saj bo menda držalo, jjja aja, verjetno bo res tako... imaš prav, seveda, hah ja...

In nato skozi drugo uho ven, pa hitro! :palec: x:Dx

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Do tega sem prišla tudi jaz, točno take starše potrebujem, da sem bila pripravljena na življenje zadnjih nekaj let, tako da sem jima hvaležna, da sta me pripravila na to. x:)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

nadomeščanja, prelaganja odgovornosti, nikoli plačanih nadur...  :

:xx!: :xx!: :xx!: xrolleyesx :sick: :wacko: :angry:

O ja, pa bo prišel še moj čas.......o ja........ x;)x :palec:....še malo, pa ne bom več v položaju , ko sem primoran požirati vse žive grdobije in prenašati hinavščino ekstra klase.....največ še leto 2004...... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Evo, da vam poročam:

Spremembe se že odvijajo! Danes sem 1 uro prej vstala in odpeljala tamauga v vrtec ter šla delat... ob 13h v šolo po hčerko in z njo nazaj delat... ob 16h pa sva šli skupaj po tamauga v vrtec in smo bili vso popoldne in večer skupaj! In tako bo tudi v bodoče! Upam samo, da bom kos vsem teženjem mojih staršev, ko bojo spet začeli... Enostavno se jim sploh ne bom izpostavljala (čeprav živijo komaj 300m stran), tako da jim niti ne bom dala možnosti vplivati name in se kregati!!!

Saj popoldne je mama že klicala in se je moja hčerka oglasila. Slišala sem samo hčerko, ki ji je govorila z zelo osornim glasom, kot češ: kaj težiš... : "Ja, kaj, mama me je prišla iskat v šolo in sem bila pri njej... In?" :palec:

Moram vam povedati, da se že danes pozna sprememba tudi na otrocih. Bolj me upoštevata, ubogata, nekako bolj resno me jemljeta. Zgleda, da sta začutila tisto odločnost v meni. In tudi bolj sproščena in vesela sta, ker najbrž čutita večjo varnost ob odločni materi. Pa prej gresta spat in lažje zaspita, ker sta čez dan več z mano. x8Dx x^x x:)x :palec:

Tamara, Ne daj se Ines :palec: :palec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...