Skoči na vsebino

Trema

Sara

Recommended Posts

Sara

1) Moraš govoriti tisto, kar te najbolj pritegne, kar imaš veselje do tistega na katero temo se to nanaša. Saj to je težko, ko ne govorijo, kar bi te zanimalo, v šoli, v službi, med prijateljem. Tvoja trema mora biti tvoj izziv. Tvoja dejanja tvoj uspeh.

Jaz se takoj prebudim, ko začnejo eno temo, ki me zanima, ki me vzroji ali veseli.

Si bom kar Marso sposodil (Marsa a ne boš huda?). Marsa ima že dolgoletne izkušnje z igranjem roka. To jo je zanimalo in v tem je najboljša. Zato jo ni bilo težko prepričati, da bo po dolgem "dopustu" spet nazaj na sceni, pa čeprav je imela tremo. Isto ko je nastopila na radiu. Govorila je o tistih stvareh, ki so jo zanimale. Bila je »domača na svojem terenu«.

2) Primerne sugestije, ki si jo boš sama sestavila, in sama boš govorila, si posnemi na trak. Te svoje sugestije poslušaj dnevno ali večkrat na dan, da ti bo ta misel, ta ideja prišla v podzavest.

Tako kot misliš, tisto si.

Deli na socialnih omrežjih

• 2 years later...

Ali lahko folk misli, da si nesposoben, če imaš tremo, ko govoriš???

Govorim o taki tremi, ko se ti šibijo kolena med govorom in dobiš govorno blokado, da ne moreš več ne naprej ne nazaj. Skratka: ne veš, kaj bi povedal, čeprav si se na stvar pripravil! In včasih zaradi treme blekneš kako neumnost?

Torej: Kaj lahko mislijo o tebi - osebi, ki ima tremo- drugi in kaj mislite o tem vi, dragi Lunatiki???

:inocent: xrolleyesx

predvsem gre za neprekinjeni notranji monolog, ki ti pravi: "sigurno boš kaj zamočil, rekel kako neumnost" ...in to se tudi zgodi...ravno zato, ker dobiš take ukaze v podzavest, potem pa še nesigurnost v lastno kompetentnost o temi govora, strah pred neodobravanjem tega, kar boš povedal....

vse to je potrebno odpraviti, potem se tudi kolena ne bodo več tresla x:Dx

zaupanje, da obvladaš to, o čemer govoriš.... x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

• 4 months later...

1x sem se že razpisala,sam je bla tema izbrisana.tko da bom napisala na kratko še 1x x:)x

Obožujem igranje na bobne-čeprav sem še začetnica in petje.Glasba mi pomeni vse in res nevem kaj bi brez nje...Je lahko za zabavo in ples,če ti je hudo se lahko ob njej zjočeš,če si napet je lahko za živce...ali nasplošno pač užitek da jo poslušaš.Ponuja se mi priložnost d apojem v bendu s katerimi sem zadnja 2meseca.Baje pojem vredu pravijo (sama sebe ne znam ocenit) ampak imam problem-TREMO...Rečem si bo,kar pač bo...in se ne sekiram kako pojem ne nič.Ljudi pred katerimi sem pela,sem poznala ampak nevem s kje je ta trema prišla.Zaradi nje ne moreš dat vse od sebe a pojasnila ni.Pride kr na1x in ko gre mimo je vse spet OK.To me moti,ker se nočem sekirat,ne kako bom odpela ne nič,ampak nevem zakaj je prisotna??

Če ma gdo kake izkušnje s tem,probleme ali samo mnenje ga bom rade volje upoštevala... x:)x

Pa delila kak nasvet z njim.. x;)x LP & tnxy****

¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤

(popravljeno)

Sara jaz bi na tvojem mestu; se najprej poslusal, kaj si govoris sama sebi, ze ko pomislis na branje in tudi takrat ko pride huda ura - kaj si govoris? Zatem, ko si kaj reces si preprosto reci, da je vse to kar si reces res, priznaj si sprijazni se s situacijo in njenimi neprijetnimi posledicami :). Zatem lahko zacnes negirati svoj notranji govor, kot je nekdo omenil s pomocjo pozitivnih afirmacij...

Npr; uuuuaaabrrrr :sad: naslednjo uro bom ziher brala........( negacija ) ne naslednjo uro ne bom brala, no ja mogoce bom in kaj potem in spet naprej nov fles -uuuuuaabrrrr pa se mi bo zatikal, pa vsi me bodo gledal, pa najslabsa bom :) in spet negacija - ja mogoce je pa vse res ampak dala bom vse od sebe, vaja dela mojstra itd, kar ti njabolj pase :)

Problem je pa v energiji Jaz - Okolica , negiraj efekt okolice.

Popravljeno -> kuvrtat
Brez podpisa

Hmm sm sem ugotovil, ce si recem; tole gre pa iz podzavesti in poiscem nekaj kar si predstavljam,kot podzavest, neko delovanje iz ozadja, kjer lahko padem v film....tam lahko 'ustvarjam' vecinoma tko, da kaj recem, al pa pomislim - vaja dela mojstra :)
Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...