Skoči na vsebino

Pogovori z...bogom

Mateja

Recommended Posts

Če naredim en hiter prelet mojega osebnega odnosa do boga, gre takole:

- v zgodnji mladosti se ga ne spominjam kot pogovora, je pa 'nekaj' bilo, ker sem imela nekakšen svoj svet, v keterem je bilo veliko pogovorov (le s kom ali s čim?)

- potem je prišlo odbobje srečanja s krščanskim bogom, ki mi ni bil všeč in sem špricala vse, kar se je le dalo

- v gimnazijskih časih sem bila zagrizen ateist in to zelo glasna varianta

- po nenavadnih doživetjih, ki sem jih imela v starosti od 22- 26 let sem 'padla' v alternativo (ki me je skoraj odnesla med bluzerje, na srečo pa sem se znala prizemljit s študijem zelo fizične stvarnosti)

-naslejdnje obodbje je bilo podobno nečemu kot 'nanovo prečesavam krščanskega boga'... precej študiozno obdobje, ki sem ga vzela zelo zares, saj se mi je zdelo, da sem očitno nekaj spregledala vmes in ima ta Cerkev gotovo nekaj, česar prej nisem videla... pri mašah sem imela najraje tisti del, ko so peli, pridige in še posebno ostale bedarije so me vedno bolj oddaljevale od njihovega boga in nazadnje sem tega boga zapustila z veliko jasnostjo, da nič od tega, kar visi tam v cerkvah (pribitih na križ, trpečih, prosečih... kaj šele tistih 'taduhovnih' in tistih 'tavernih') ni tisto, kar bi se ujelo z mano

-nato je prišel čas 'dopusta' od boga. Bilo je prelepo, da bi se ukvarjala z nekim bogom. Hvala - ne rabim.

-in malo zatem totalna tema. Nič. Niente. Razen mene, ki sem bila najslabša možna izbira družbe tedaj.

- a-a. Še ni konec. Tema še sploh začela ni s svojo veseloigro. Nič prijateljev. Nobenega potrjevanja odzunaj. Kakšni angeli ?! (ki so prej veselo plesali okoli mene)... SAMA!!!!! In še ne dosti sama. Sama z boleznijo, ki že ob izgovorjeni diagnozi pokoplje človeka. No, zdaj se pa pejd boga, lubica!

-tako sem se začela pogovarjati 'z nečim'... sedela sem sredi svojega stanja in enostavno pisala...'prosim. prosim. če je kaj, karkoli, nekaj, kar je ta trenutek z mano... daj mi znak...'. Takrat mi je bilo udobneje, da sem tisto nekaj doživljala ob sebi, se pravi - zunaj sebe. In odgovori so prihajali. Jaz pa sem postajala vedno bolj žalostna. Vedno bolj sem pogrešala 'tisto nekaj'...

-nato je bilo skoraj, kot bi me treščilo po glavi. Amen! Dost!!!! Kaj zdaj? Gremo, akcija! Sori, ti, ki se pogovarjaš z mano, ampak jaz zdaj nimam časa za tole. Se vidmo, ko se, če se!

- Ohyeah... kaj smo brzeli! Sorči bog, če gre hitro, pri nas to delamo takole!

- Žbljc... huh... a lahko malo počijem? Si še z mano? Takrat sem dojela, da, kadar ga ogovarjam, gledam nekam navzgor proti nebu... ga ločujem od sebe... je on in sem jaz... in jasno, 'se je smejala', ko sem zapisala tole spoznanje ...

- od pogovorov, ki sem jih objavila na začetku te teme, je minilo že precej... mojih preobrazb... in z boginjo se menim precej drugače... rečem: 'kaj bom????!!!!????' ... ali 'pa saj še vdihnit nimam časa!!!! a zdaj se namerevam it tole???!!!!' ... ne gledam več v nebo niti, ko me kdo ali kaj preseneti... kvečjemu primem se za srce in rečem 'saj ne mislim resno'...

... tako gre to pri meni... :vio: x8Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 298
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mateja - :palec:

jaz pa verjamem v 'Boga', ker sem ga enkrat dobesedno preklela... x:Ix rekla v smislu 'jebi se' (najsrditeje kar je mozno)... in ker me ni 'strefnil', vem da je... tako kot sem si vedno vse skupaj predstavljala in ne kot nekega zoprnega starega filistra. x;)x

... moji pogovori so potekali tako, da sem najprej mislila, da govorijo (kot veckrat) pac razni glasovi v meni...

To je tudi, vendar oni glas, ki je nad vsemi, ki nekako predstavlja naso vest, to pa je to... ko si iskren v dialogu in sprejemas vse, ti bog pride naproti in ti zacne odgovarjati - preprosto, saj ni nevljuden in ce se obracas nanj, ti odgovori...

Vcasih sploh ne ves, da se obracas nanj - a ko ti on o0dgovori, ves da je to bilo to - 'pogovor z bogom'...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne vem koliko se z njim pogovarjam, se pa zagotovo on pogovarja z mano

kar tri zadeve so se mi včeraj dogodile, za katere sem že v naprej čutil, da bo tako, nekdo mi je povedal.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

sama sem za knjigo-e izvedela sele pred kratkim in ze brebrala 2 in 3 del. cist me je pretreslo do kosti in to ful dobro dene x:Dx
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

joj vem- pa ne samo ta, ampak se celo vec novih, sem preverila na spletni strani http://www.cwg.org-zaenkrat sicer verjetno samo v anglescini.

sicer pa moram tko najprej se prvo brebrat. pol pa bom rabila malo predaha, da vse te zadeve prebavim- ze zdej se na momente kr mal zgubljam, k je tok enih podatkov... xrolleyesx

v vsakem primeru pa je zame najbolj pomembno to, da imam izkusnjo tega kako v praksi izgleda, ce se teh stvari res zavedas. sicer se je okolica zelo potrudila, da je mi je razlozila, da se mi v resnici blede in me tako zelo prestrasila v zvezi z vsem, da si precej let sploh nisem upala niti razmisljati o zivljenju, vesolju in sploh vsem...

ampak sto ne ubija-jaca x;)x

tako da sem spet NAZAJ- bi se lahko reklo x:Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

ljudje so nesrečni izključno po svoji krivdi.[/color][/b]

boris...moral bi napisati smo.....si ti izuzet ?????

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Bogovi so ustvarili vse ljudi, da bi bili srečni;

ljudje so nesrečni izključno po svoji krivdi.

ah, takele floskule nobenmu nč ne pomagajo- tisti ki jih štekajo(ali pa tudi ne) jih včasih radi tkole stresajo, ampak tistim ki niso srečni in ne vejo kaj in kako narest, da bi bili, prou nč ne pomagajo-

žal-ravno nasprotno- se začnejo sprašvat: kaj sm ''KRIV'' da nism srečn, kaj sem narobe naredil...

to pripelje u krog takih vprašanj, ki že po defoltu tistemu, ki jih sprašuje pomenijo, da je neki kriv in da je neki narobe naredu...

to pa kot vemo, ne pripelje v želeno smer- pol pa jok in stok :C:

js se rajš kr izogibam takih besed, kot so krivda, pa greh, pa....

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
To je pa fino, da ti takole uspeva. Jaz ponavadi debatiram tako, v glavi, in nisem vedno prepričana, kdo mi odgovarja. Večkrat pa tudi zadene.

Prebrala sem vse tri knjige "Pogovori z Bogom" in jih priporočam, saj pogovori potekajo nekako takole kot pri tebi.

Nia tudi meni se dogaja podobno.Nikoli ne vem kdo mi odgovarja.

Vendar pa mi je to všeč! x:)x

Mi tle imamo se fajn če vam prav je al ne..:D

Ohoho, kaj pa imamo tule - Katalinko, ki komentira v temi Pogovori z bogom, kul, za enega nakljucnega zunanjega je najbrz kar vsak komentator eden od zblojencev (kot je potrdil tudi katalinka, preden je postal del mase). :D

Dolores, x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hehehe!!! a z bogom da se pogovarjate!!?? noro, kaj vse si človek ne predstavlja kot bog. v svoji zabetonirani ločenosti si celo izmisli glas, ki se kao pogovarja z njim. sami s sabo se pogovarjate!

psi lajajo, ljudje pa govorijo.

Ne verujem v Boga, ki me uči,

me kaznuje in odpušča.

Verujem v Boga, ki me

nenehno opominja naj razmišljam. x:)x

hehehe!!! a z bogom da se pogovarjate!!?? noro, kaj vse si človek ne predstavlja kot bog. v svoji zabetonirani ločenosti si celo izmisli glas, ki se kao pogovarja z njim. sami s sabo se pogovarjate!

psi lajajo, ljudje pa govorijo.

čisto resno:h komu se zatečeš v kadar si v stiski? Vpiješ sama nase,se pogovarjaš s seboj,poveš svoje težave bližnjemu plotu....... ?

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...