Mateja 16. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 16. junij 2004 Če naredim en hiter prelet mojega osebnega odnosa do boga, gre takole: - v zgodnji mladosti se ga ne spominjam kot pogovora, je pa 'nekaj' bilo, ker sem imela nekakšen svoj svet, v keterem je bilo veliko pogovorov (le s kom ali s čim?) - potem je prišlo odbobje srečanja s krščanskim bogom, ki mi ni bil všeč in sem špricala vse, kar se je le dalo - v gimnazijskih časih sem bila zagrizen ateist in to zelo glasna varianta - po nenavadnih doživetjih, ki sem jih imela v starosti od 22- 26 let sem 'padla' v alternativo (ki me je skoraj odnesla med bluzerje, na srečo pa sem se znala prizemljit s študijem zelo fizične stvarnosti) -naslejdnje obodbje je bilo podobno nečemu kot 'nanovo prečesavam krščanskega boga'... precej študiozno obdobje, ki sem ga vzela zelo zares, saj se mi je zdelo, da sem očitno nekaj spregledala vmes in ima ta Cerkev gotovo nekaj, česar prej nisem videla... pri mašah sem imela najraje tisti del, ko so peli, pridige in še posebno ostale bedarije so me vedno bolj oddaljevale od njihovega boga in nazadnje sem tega boga zapustila z veliko jasnostjo, da nič od tega, kar visi tam v cerkvah (pribitih na križ, trpečih, prosečih... kaj šele tistih 'taduhovnih' in tistih 'tavernih') ni tisto, kar bi se ujelo z mano -nato je prišel čas 'dopusta' od boga. Bilo je prelepo, da bi se ukvarjala z nekim bogom. Hvala - ne rabim. -in malo zatem totalna tema. Nič. Niente. Razen mene, ki sem bila najslabša možna izbira družbe tedaj. - a-a. Še ni konec. Tema še sploh začela ni s svojo veseloigro. Nič prijateljev. Nobenega potrjevanja odzunaj. Kakšni angeli ?! (ki so prej veselo plesali okoli mene)... SAMA!!!!! In še ne dosti sama. Sama z boleznijo, ki že ob izgovorjeni diagnozi pokoplje človeka. No, zdaj se pa pejd boga, lubica! -tako sem se začela pogovarjati 'z nečim'... sedela sem sredi svojega stanja in enostavno pisala...'prosim. prosim. če je kaj, karkoli, nekaj, kar je ta trenutek z mano... daj mi znak...'. Takrat mi je bilo udobneje, da sem tisto nekaj doživljala ob sebi, se pravi - zunaj sebe. In odgovori so prihajali. Jaz pa sem postajala vedno bolj žalostna. Vedno bolj sem pogrešala 'tisto nekaj'... -nato je bilo skoraj, kot bi me treščilo po glavi. Amen! Dost!!!! Kaj zdaj? Gremo, akcija! Sori, ti, ki se pogovarjaš z mano, ampak jaz zdaj nimam časa za tole. Se vidmo, ko se, če se! - Ohyeah... kaj smo brzeli! Sorči bog, če gre hitro, pri nas to delamo takole! - Žbljc... huh... a lahko malo počijem? Si še z mano? Takrat sem dojela, da, kadar ga ogovarjam, gledam nekam navzgor proti nebu... ga ločujem od sebe... je on in sem jaz... in jasno, 'se je smejala', ko sem zapisala tole spoznanje ... - od pogovorov, ki sem jih objavila na začetku te teme, je minilo že precej... mojih preobrazb... in z boginjo se menim precej drugače... rečem: 'kaj bom????!!!!????' ... ali 'pa saj še vdihnit nimam časa!!!! a zdaj se namerevam it tole???!!!!' ... ne gledam več v nebo niti, ko me kdo ali kaj preseneti... kvečjemu primem se za srce in rečem 'saj ne mislim resno'... ... tako gre to pri meni... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. junij 2004 Prijavi Deli 17. junij 2004 Mateja - jaz pa verjamem v 'Boga', ker sem ga enkrat dobesedno preklela... rekla v smislu 'jebi se' (najsrditeje kar je mozno)... in ker me ni 'strefnil', vem da je... tako kot sem si vedno vse skupaj predstavljala in ne kot nekega zoprnega starega filistra. ... moji pogovori so potekali tako, da sem najprej mislila, da govorijo (kot veckrat) pac razni glasovi v meni... To je tudi, vendar oni glas, ki je nad vsemi, ki nekako predstavlja naso vest, to pa je to... ko si iskren v dialogu in sprejemas vse, ti bog pride naproti in ti zacne odgovarjati - preprosto, saj ni nevljuden in ce se obracas nanj, ti odgovori...Vcasih sploh ne ves, da se obracas nanj - a ko ti on o0dgovori, ves da je to bilo to - 'pogovor z bogom'... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 Včasih si želim košček kruha.Zgodi se, da me Bogovi uslišijo in mi dajo kos potice.Niti Bogovi ne razumejo vsega. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 19. junij 2004 Prijavi Deli 19. junij 2004 ne vem koliko se z njim pogovarjam, se pa zagotovo on pogovarja z manokar tri zadeve so se mi včeraj dogodile, za katere sem že v naprej čutil, da bo tako, nekdo mi je povedal. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
keti227 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 sama sem za knjigo-e izvedela sele pred kratkim in ze brebrala 2 in 3 del. cist me je pretreslo do kosti in to ful dobro dene Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 obstaja tudi četrta veš - Druženje z bogom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
keti227 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 joj vem- pa ne samo ta, ampak se celo vec novih, sem preverila na spletni strani http://www.cwg.org-zaenkrat sicer verjetno samo v anglescini.sicer pa moram tko najprej se prvo brebrat. pol pa bom rabila malo predaha, da vse te zadeve prebavim- ze zdej se na momente kr mal zgubljam, k je tok enih podatkov... v vsakem primeru pa je zame najbolj pomembno to, da imam izkusnjo tega kako v praksi izgleda, ce se teh stvari res zavedas. sicer se je okolica zelo potrudila, da je mi je razlozila, da se mi v resnici blede in me tako zelo prestrasila v zvezi z vsem, da si precej let sploh nisem upala niti razmisljati o zivljenju, vesolju in sploh vsem... ampak sto ne ubija-jaca tako da sem spet NAZAJ- bi se lahko reklo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Bogovi so ustvarili vse ljudi, da bi bili srečni;ljudje so nesrečni izključno po svoji krivdi. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 ljudje so nesrečni izključno po svoji krivdi.[/color][/b]boris...moral bi napisati smo.....si ti izuzet ????? Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
keti227 24. junij 2004 Prijavi Deli 24. junij 2004 Bogovi so ustvarili vse ljudi, da bi bili srečni;ljudje so nesrečni izključno po svoji krivdi.ah, takele floskule nobenmu nč ne pomagajo- tisti ki jih štekajo(ali pa tudi ne) jih včasih radi tkole stresajo, ampak tistim ki niso srečni in ne vejo kaj in kako narest, da bi bili, prou nč ne pomagajo-žal-ravno nasprotno- se začnejo sprašvat: kaj sm ''KRIV'' da nism srečn, kaj sem narobe naredil...to pripelje u krog takih vprašanj, ki že po defoltu tistemu, ki jih sprašuje pomenijo, da je neki kriv in da je neki narobe naredu... to pa kot vemo, ne pripelje v želeno smer- pol pa jok in stok js se rajš kr izogibam takih besed, kot so krivda, pa greh, pa.... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Vesolje je božja misel. Schiller Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 5. september 2004 Prijavi Deli 5. september 2004 Seveda mi bo odpustil; to vendar njegov posel. Heine ( zadnje besede ) Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Šiva 19. september 2004 Prijavi Deli 19. september 2004 To je pa fino, da ti takole uspeva. Jaz ponavadi debatiram tako, v glavi, in nisem vedno prepričana, kdo mi odgovarja. Večkrat pa tudi zadene.Prebrala sem vse tri knjige "Pogovori z Bogom" in jih priporočam, saj pogovori potekajo nekako takole kot pri tebi.Nia tudi meni se dogaja podobno.Nikoli ne vem kdo mi odgovarja.Vendar pa mi je to všeč! Citiraj Mi tle imamo se fajn če vam prav je al ne.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katalinka 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 hehehe!!! a z bogom da se pogovarjate!!?? noro, kaj vse si človek ne predstavlja kot bog. v svoji zabetonirani ločenosti si celo izmisli glas, ki se kao pogovarja z njim. sami s sabo se pogovarjate!psi lajajo, ljudje pa govorijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 Katalinka :xx!: Ali se nič ne počutiš osamljeno, tam znotraj sebe? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 Ohoho, kaj pa imamo tule - Katalinko, ki komentira v temi Pogovori z bogom, kul, za enega nakljucnega zunanjega je najbrz kar vsak komentator eden od zblojencev (kot je potrdil tudi katalinka, preden je postal del mase). Dolores, Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 saj se je fajn pogovarjat s sabo...ne vedno prijetno, pa zato toliko bolj koristno Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 hehehe!!! a z bogom da se pogovarjate!!?? noro, kaj vse si človek ne predstavlja kot bog. v svoji zabetonirani ločenosti si celo izmisli glas, ki se kao pogovarja z njim. sami s sabo se pogovarjate!psi lajajo, ljudje pa govorijo.Ne verujem v Boga, ki me uči,me kaznuje in odpušča.Verujem v Boga, ki menenehno opominja naj razmišljam. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 hehehe!!! a z bogom da se pogovarjate!!?? noro, kaj vse si človek ne predstavlja kot bog. v svoji zabetonirani ločenosti si celo izmisli glas, ki se kao pogovarja z njim. sami s sabo se pogovarjate!psi lajajo, ljudje pa govorijo.čisto resno:h komu se zatečeš v kadar si v stiski? Vpiješ sama nase,se pogovarjaš s seboj,poveš svoje težave bližnjemu plotu....... ? Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 [Ne verujem v Boga, ki me uči,me kaznuje in odpušča.Verujem v Boga, ki menenehno opominja naj razmišljam.[/color] Boris nekaj manjka...malo razmisli o tem kar si napisal . Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. september 2004 Prijavi Deli 25. september 2004 Bom počakal tebe, pike so vse zraven, smeško pa tudi...lep dan, B. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 25. september 2004 Prijavi Deli 25. september 2004 Hihi Boris, saj lahk tudi sam, ne bit tolk len, noooooo x:Dx Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. september 2004 Prijavi Deli 25. september 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 26. september 2004 Prijavi Deli 26. september 2004 Bom počakal tebe, pike so vse zraven, smeško pa tudi...lep dan, B. Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 26. september 2004 Prijavi Deli 26. september 2004 danes, bi se z veseljem pogovarjala z bogom... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.