Skoči na vsebino

Anoreksija

Marsa

Recommended Posts

Kaj si mislite o naraščajočem številu ljudi s prehranjevalnimi motnjami, kot so anoreksija, bulimija in tudi druge, manj radikalne motnje?

Ali je kdo sam okusil kaj podobnega in je pripravljen deliti izkušnjo ali poznate koga s temi tezavami?

Mislim, da je dobro, da se o tem vedno več in glasneje javno govori.

In temu je namenjena tudi tale objava.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 2 months later...
  • Komentarji 86
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

ne vem če mi kdo lahko pomaga- imam nmreč bulimijo. poznam vso teorijo...in kako je pravilno in prav ampak jaz sem preveč depresivna da bi se cenila in spoštovala in bila zadovoljna s tem kar sem. ne znam se sprejeti. k temu je pripomogel tudi moj bivši fant s katerim sva tudi zaradi mojih 5 kg preveč nehala.patetično!!!! potrebujem praktične nasvete. hvala vsem že vnaprej

taja

Mitja

Draga Taja,

veliko si naredila zase že s tem, ko si si priznala, da imaš problem.

Preden se ga lotiš reševat, je dobro, da se zaveš, da noben drug ne bo mogel namesto tebe problema odvzet - to bo tvoje delo. Moraš vedet, da imaš ti to moč, da ti lahko uspe. Seveda, ob ustrezni pomoči.

Če hočeš rešit problem, moraš ga spoznat v njegovem bistvu, njegov izvor, srž. To pa pomeni kopati po sebi, vrtati ravno tja, kjer najbolj boli. Važno je, da VZTRAJAŠ, da ne obupaš, čeprav se ti bo morda zdelo, da nikamor ne prideš, da se nič ne premakne. Pa se. Samo, to je daljši proces, ne pričakuj takojšnje spremembe.

Svetujem ti, da si poiščeš pomoš terapevta, ker ta je izučen za to, da te bo VODIL, da ti bo stal ob strani in te spodbujal, ko bo najtežje.

Kakšna vrsta terapije ti odgovarja, bosta ugotovila skupaj s terapevtom - po predhodnem razgovoru. Če ti ni težko govoriti o sebi (se "razgaliti") in če terapevt presodi, da si "ustrezna", potem je dobro, da se vključiš v skupinsko terapijo (skupina s podobno težavo se postopoma razvija, ob vodenju in usmerjanju terapevta, vsak član pa hkrati rešuje svoj problem), če pa se lažje odpreš samo eni osebi, pa obstaja individualna terapija (ti - terapevt).

Taja, imam kolegico s faksa, ki se ukvarja s problemi prehranjevanja. Če želiš, jo lahko kontaktiram.

ŽELIM TI VELIKO USPEHA IN ZAUPANJA VASE!!!!

mili

Mitja

Strinjam se z Mili - velik korak je že to, da semle pišeš o tem... Mislim celo, da je to ravno največji korak.

Fantu nisi všeč s 5-imi kg preveč?

Bogve kaj bi mu potem hodilo narobe, ko bi tudi to neprijetnost in nerodnost odpravila...

Svetujem ti afirmacije:

"V redu je, da sem taka, kot sem".

"Sprejemam samo tisto, kar je dobro zame, kar pa je dobro zame, sprejemam."

"Ni potrebe, da bi bila všeč drugim. Na svetu nas je veliko različnih, črnih, debelih, suhih, veselih"...

"Nisem samo moje telo".

"Rada imam svoje telo".

"Rada imam življenje".

Morda pa se vseeno pridruži še kakšni skupini, ki se ukvarja s prehranjevalnimi motnjami ali se obrni nanjo - zagotovo boš dobila vsaj kakšen nasvet, kako se spoprimeš s to težavo.

Mislim pa, da je vzrok samo v slabi samopodobi in je torej največja verjetnost, da ti bo (poleg joge alui drugih blagih telesnih vaj) pomagalo ravno in najbolj ponavljanje pozitivnih afirmacij.

Gre za tvoje telo. Poglej, koliko prenaša in te še zmeraj podpira - nosi naokoli.

Razmišljaj tako: Hvala in ponosna sem, da lahko bivam ravno v tem svojem telesu. Rada imam svoje telo in sebe.

VCEPITI si moraš pozitivne misli.

mimi

Mitja

• 3 weeks later...
Glej Taja, kot veš težave izvirajo iz tebe. Moraš najti vzrok. Prosi angela, boga, vodnike,v kar pač verjameš, naj ti pomaga videti vzrok tega. Ponavadi se vzrok pojavi v otroštvu, in si ga potlačila globoko vase. Ko iščeš terapevta, moraš biti previdna, mogoče je res še najboljše, da se priključiš kakšni skupini s podobnimi težavami. KO ne čutiš nobenega odpora,veš da je terapevt pravi. Glavno je da mu zaupaš in on tebi. Srečno. Veliko dela te še čaka. Čeprav ne verjameš vase, ponavljaj afirmacije, ki ti jih je svetovala Mimi. Piši si jih na list. Trikrat na dan popiši cel list z njimi in jih zraven ponavljaj, se bodo že usedle.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

• 4 weeks later...

ANOREKSIJA IN BULIMIJA JE SAMO NA DRUG NACIN IZRAZEN ODPOR DO STARSEV ALI PA DRUZBE. NE OBSOJAM ANOREKSICNIH DEKLET, NE OBSOJAM DEKLET Z BULIMIJO (MOGOCE IMA TUDI KAKSEN MOSKI TEZAVE S TEM), OBSOJAM PA DRUZBO, KI PODPIRA PREKO MEDIJEV, DA SO SAMO LEPO UREJENI IN ZELO SUHI LJUDJE, S PLAVIMI OCMI IN S PLAVO FRIZURO USPESNI V ZIVLJENJU. HOLYWOOD + MODA, JE NAJBOLJ ODGOVOREN FAKTOR ZA TA POJAV. TAKO MISLJENJE SE MARSIKATEREMU STARSU VSILJUJE IN TAKO PRENESEJO PRISTISK NA SVOJE OTROKE (HCERKE). DOKLER SE BO PROPAGIRAL VIDEZ SUHIH ARIJCEV NA REKLAMNIH SPOTIH, V FILMIH IN V MODI, NE VIDIM NOBENE RESITVE ZA ANOREKSIJO IN BULIMIJO. TUDI DEBELO JE LAHKO LEPO.

KL

Ja sam ka mali pao s lipe

• 3 weeks later...

S tem problemom sem se soočila doma.Hčerka z lepo postavo se je odločila,da prečisti svoje telo z javorjem sirupom.Tko se je začelo.Ni kazalo,da bo postalo po nekaj mesecih tako hudo, zelo hudo.Verjetno, no skoraj sigurno do tega pripelje miselnost,da je tvoje telo grdo, nasploh ženska hoče v sebi ubiti svojo ženskost.Po mojem se to nanaša tudi na odhod njenega očeta iz našega doma.Hujšanje je bilo nenormalno.Gledala sem in nisem imela nobene moči.Marsikdo,ki je hotel kaj pomagat, je naletel na gluha ušesa.Za zdravnika ,ki je predlagal pri 35 kg priklop na infuzijo, ni hotela več slišat.No tudi jaz nisem bila pristaš takega načina zdravljenja.Treba je bilo pozdravit vzrok.Bezala sem vanjo v najbolj boleče točke in večkrat jo je premagal jok.To je že dober znak, sem si mislila.Čez nekaj mesecev sem obupala.Jedla ni nič več, samo pila vodo.Pospravila sem hladilnik,ki je bil vedno založen, pomila sem ga , da je bil bolj za prodajo.Po pogovoru, ki sva ga imeli sem primerjala njeno obsedno stanje z nekom, ki dela samomor,samo da gre pri njej bolj počasi.Postala sem ravnodušna, nisem se več trudila, bila sem utrujena in želela sem si samo to, da je enkrat tega stanja konec.Hop, takrat je postala situacija popolnoma drugačna.Sama je predlagala,da greva na pico,sadno kupo in od takrat naprej se je stanje poboljševalo iz dneva v dan. Naj vam povem kaj je botrovalo tej anoreksiji.To je bilo pred leti, ko je bil saturn v vodnarju in je tranzitiral preko njene lune, kmalu je prestopil še v ribe kjer je njeno natalno sonce in to je povzročilo "orenk" okleščenost.Da pa lahko rečemo,kdaj je človek ozdravljen, pa še nekaj časa traja.Izostala menstruacija se vrne šele čez kakšnih osem mesecev.

Opazila pa sem,da se to dogaja dekletom, ki so bistra in preveč odgovorna, red pa jim pomeni ogromno.Od sebe terjajo vedno eno prevelilko discipliniranost.

Lunca - lepo, in hvala, ko si nam zaupala to (tudi svojo) izkušnjo.

Sama nimam takšnih izkušenj, si pa predstavljam, da je hudo. Vsem. Obema.

Zelo verjetno je čisto res, da je to "povzročil" odhod očeta (sama se razlagam izključno na podlagi tranzitom raje izogibam, kajti ne maram zadev tako gledati in jemati - seveda pa je res, da je v prvi vrsti ta aspekt seveda očitno pomenil ločitev - od tu dalje pa je postalo to - posledice, kot so postale).

Lepo, ko se je pri tebi vse tako lepo rešilo in hvalabogu, da se mlad organizem hitro obnavlja, kajti to je res travmatično za vse telo.

Na koncu si razmišljala, da se ti zdi, da temu podlegajo, kot kaže, resne in odgovorne in brihtne mlade punce - tudi sama mislim tako.

Vendar (oprosti, upam da te ne užalim, vendar samo sledim toku svojih misli in na to sem najprej pomislila) - morda jo je tudi del tvoje zahtevnosti in pričakovanja naredil takšno - ne človeka s takšnimi reakcijami, pač pa človeka, ki je preveč zahteven do sebe (kot si ti (bila) zahtevna do sebe).

Ne mislim in nočem tule iskati krivca in nič ne kažem s prstom... Samo razmišljam in ugotavljam. Lahko se popolnoma motim in je že sam po sebi njen značaj pač tak.

Volk je zelo lepo povedal in všeč mi je, ko se je tudi kakšen moški pridružil pogovoru, sploh pa, če razmišlja na tak način: Tudi debelo je lahko lepo. TO ITAK!!!

Sicer že nakladam, a vseeno:

zadnjič enkrat sem gledala nekje (morda na HTV) modno revijo, v kateri pa so manekenke bile širših postav - ne zelo zelo debele - kot nekakšna opozicija, skoraj joke, ne... Prav prava modna revija za "normalne ženske".

Oddaja je bila zelo dobro narejena, s temi manekenkami so se tudi pogovarjali, in rekle so, da so se za to odločile, ker je pač več različnih tipov lepote in so nekako site, da obstaja samo en in edini lepotni ideal.

Bilo je tako lepo in ponosno, niti malo groteskno ali čudno, nekatere so bile prav resnične lepotice - za moj okus itak 10X lepše kot starikave petnajstletnice nezdravega oz. posušenega videza.

Bilo je prav tako, da rečeš: Yes! ko to delajo! icon_smile.gif

Še celo ganljivo je bilo.

Reakcija občinstva (v bistvu je šlo za visoko modo, gostje so bili temu primerni in ne kakšni "samaritanci" ali "osebje") je bila zelo dobra.

Bili so vidno ganjeni in nekateri so celo vstali in odobravajoče ploskali tem dekletom, ženskam.

Zelo ql x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 year later...

Moja dolgoletna prijateljica je imela tezavo z bulimijo in jo ima se danes.. Velikokrat sva se pogovarjali o tem, ker mi je zelo zaupala in mi je o tem povedala vse.

Zacelo se je s tezavami s tedanjim fantom, ki jo je prevaral in prizadel in jo za nekaj casa minilo vse - tudi hrana.. Tako je izgubila nekaj kilogramov in sama sebi postala vsec. Ko pa je zacela spet normlano jest pa je seveda tistih nekaj kg pridobila nazaj..

Se sama pravi, da ne ve zakaj je to storila, a en dan se je ospravila na wc, porinila prst v usta ( prvic ji niti ni uspelo ) in izbruhala, kar je pojedla. Pravi, da je obcutek, ki ga imA po tem ko se "izprazni" bozanski ( njene besede ) in, da je vedno srecna, ko je prazna..

Ne vem zakaj je tako in niti nocem vedeti, a se mi zdi, da je to nek nacin dokazovanja, da zmores neko stvar nadzorovat. Ona je zelo pametna, studira in nasplosno je razgledana, ampak zgleda da to ni dovolj. Potrebuje nekaj kar je samo njeno - nekaj kar nadzoruje samo ona.

Vsake toliko jo poskusam pripravit do tega, da bi nehala, a mi vedno enako odgovori: "Baje se to pri 25-ih neha samo od sebe.., ali pa ko mas otroke, tako da ne skrbi zame!" Morda ima prav, a me skrbi, da ne bo mogla imet otrok, ce bo tako nadaljevala pa tudi za zobe in na splosno za zdravje to ni dobro... Telo je narejeno tako, da hrano vsakodnevno sprejema, ne pa da ga vsakodnevno izloca skozi usta.. Zelodec trpi, crevesje, grlo, zobje,... vse..

Upam, da se kaj takega mojim otrokom ne bo zgodilo, ceprav mislim, da imajo starsi zelo malo pri tem. Najveckrat niti ne opazijo kaj se dogaja z njihovim otrokom, ali pa si mislijo, da se njihovim otrokom to ze ne more zgodit..

Imajo pa lahko fantje teh punc, veliko vecji vpliv na to bolezen, kot starsi.. tako da - ce se to zgodi vasim otrokom in imajo te punce (seveda resno) zvezo z nekim fantom, se je morda dobro pogovorit z njim in ga prosit za pomoc. Dekle bo raje poslusalo svojega fanta, ki ga ljubi, kot pa starse...

Zdaj me pa se nekaj zanima.. Sklepam, da punca, zenska ki je noseca in ima bulimijo, otroku skodi, ker izbruha vse hranilne snovi in s tem otezuje razvoj otroka.. Ampak - zakaj pravijo, da osebe s to boleznijo sploh ne morejo zanosit? Tej moji prijateljici menstruacija ne izostaja - naj povdarim, da tega ne pocne vsak dan in ponavadi ( tako pravi ) pusti v sebi vsaj malo hrane... Morda ima zato se vedno menstruacijo... Kaj pa vem... Skrbi me za njo in skrbi me, da ne bo mogla imeti otrok, ker vem da si jih zeli nekoc imeti.. :V:

Vsak odgovor na to bo dobrodosel.. :o|o:

P.S. Zdravljenje, pogovor s psohologom, zdravnikom,..., sem prijateljici ze predlagala pa pravi, da tega ne potrebuje in tudi noce. Pravi, da je zadovoljna s svojim zivljenjem in, da ne more in noce nic menjat...

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

jaz sem včasih mela anoreksijo (vsaj tako je rekla zdravnica) pa so me v šoli včasih zelo zafrkavali zaradi tega.nekdo me je celo vprašal če sploh poznam hrano.potem sem se pa odločila da bom malo več jedla in da ne bom več tako izbirčna pri hrani...(nisem jedla mesa,sadja,zelenjave(zelenjave še zdaj ne maram(nobene)))...zdaj je veliiiiiiiiiiiiiiiiko bolje

tko da ni panike x:Dx x:Dx x:Dx

NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...

tashyka

Tudi meni so glede na visino in kile, ki jih imam govorili, da sem podhranjena..., a ce me clovek pogleda sploh nisem suha kot trlica in sem povsem normalna... Temu se ne rece anorekcija.., to je normalna stvar,.., teza je ovisna tudi od teze kosti, zgradbe telesa... Treba je cloveka pogledat in vidis ali je normalno suh, ali pa ima tezave in s tem bolezen - npr. anoreksijo..

ne ne saj zdaj je vredu 170sem visoka tehtam pa 50kg tko da je to vredu.v 4.razredu sem bila visoka 150cm tehtala sem pa 29 kg.ne vem meni se to ne zdi normalno xrolleyesx
NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...

nisem jedla mesa,sadja,zelenjave(zelenjave še zdaj ne maram(nobenee))

hja kaj si pa potem jedla? kruh pa sir? ni čudno da potem človek shujša.... hehe zelenjava je pa ja kul in okusna njam njam, ena ornk solatka... mljas mlajs... ajd sicer pa hm pr 170 bi žiher mela vsaj še ene štiri kile... ;) da bo lepa številka

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Naj še jaz opišem svojo izkušnjo...

Pri meni se je začelo podobno, kot opisuje lunca. V srednji šoli, 1. letnik, Najprej sem se odločila, da bom imela postne dneve po luninem koledarju, tako po en dan, ter da bom takrat pila samo čaj (moja teža takrat 70, velikost cca 164). Prvič je blo težko, ma potem sem komot zdržala en dan. Pa sem si rekla: Zakaj pa ne bi podaljšala na dva dni? ..... In tako naprej. In ko je prišlo poletje, sem imela 53kg, nisem imela menstruacije. Ma meni je blo fino, ker sem šla lahko kadarkoli na morje in plavat.... Potem pa kar naenkrat konec s tem, sem začela spet bolj normalno jest, malo po malo, največ zelenjavo in sadje. Paradajz njam sploh :) . Mesa še vedno ne jem, ker ga ne prenašam dobro, pa je minilo - ti šment - najmanj 8 let! Sedaj mi kaj takega na pamet več ne pade.

Zakaj sem to počela? Veliko sem razmišljala o tem. Spominjam se, da nisem bila kot otrok nič kaj priljubljena. Bila sem bolj okrogla, pa v šoli nisem imela problemov z ocenami. Mislim, da nikoli nisem bila nesramna do drugih al karkoli. Pa tisti bolj tadivji sošolci so me nonstop neki tepli. In jaz sem bila vedno bolj tiha in zadržana. Starši so me vedno primerjali s starejšim bratom, ki je bil iber priden. Foter me nikoli ni klical po imenu, ampak vedno s kakimi vzdevki, ki so imeli opravit z mojim videzom... Potem ti pa še mediji dopovedujejo, da moraš bit elegantna suhcena našminkana itd bejba, da si uspešna priljubljena zaželena. Razlogov za anoreksijo in bulimijo je toliko, kot je nas, ljudi.

Naj še jaz opišem svojo izkušnjo...

Pri meni se je začelo podobno, kot opisuje lunca. V srednji šoli, 1. letnik, Najprej sem se odločila, da bom imela postne dneve po luninem koledarju, tako po en dan, ter da bom takrat pila samo čaj (moja teža takrat 70, velikost cca 164). Prvič je blo težko, ma potem sem komot zdržala en dan. Pa sem si rekla: Zakaj pa ne bi podaljšala na dva dni? ..... In tako naprej. In ko je prišlo poletje, sem imela 53kg, nisem imela menstruacije. Ma meni je blo fino, ker sem šla lahko kadarkoli na morje in plavat.... Potem pa kar naenkrat konec s tem, sem začela spet bolj normalno jest, malo po malo, največ zelenjavo in sadje. Paradajz njam sploh :) . Mesa še vedno ne jem, ker ga ne prenašam dobro, pa je minilo - ti šment - najmanj 8 let! Sedaj mi kaj takega na pamet več ne pade.

Pa si se zredila potem, ko si začela normalno jest?

Koliko dni skupaj si zdržala na čaju?

kaj pa potem... se nisi nabasala? Basala, hujšala itd...

:eek:

:palec: jaz bi ful rada na eno takšno kuro. Ampak je problem, ker po obdobju hujšanja nadoknadim :xx!:

Kateri čaj si pila.

OK tole pišem v temo Anoreksija- xDDx saj se ne mislim izstradati, pač zmerno... občasen post je pa itak zdrav.

Ko sem pred nekaj dnevi pisala zaradi svoje prijateljice, sem bila od prevec razmisljanja, morda malce premalo jasna..

Stvar je taka, da sem ji ponudila pomoc pri vsem. Rekla sem, da grem z njo k svetovalki, zdravniku, tudi v kaksno skupino za pomoc ljudem s temi tezavemi ( seveda ce me hoce zraven.. ).. Poiskala sem tudi razlicne naslove institucij, kjer bi ji lahko pomagali. Predlagala sem, da naj se pogovori s svojim osebnim zdravnikom.. itd.

Nic od tega ni sprejela, ker se vedno trdi, da s tem kar pocne, ni nic narobe. Meni se to zdi grozno, a se hujse je, da ne morem storiti nic.

Ne morem je zvleci k zdravniku in vsepovsod , ker to ne bo nic pomagalo.. Mora se odlocit sama. Tudi film in oddaje o tem, sva gledali skupaj. Rekla je, da se njej kaj takega ne more zgodit in, da ima vse pod nadzorom.. Morda je imela do predkratkim, a se mi zdi da postaja vse hujse..

Nekdo (od vas ) mi je napisal zakaj sprasujem, ce bo imela lahko otroke.., da ji naj rajsi pomagam ven iz tega.. hmm, ko bi vsaj lahko..

Glede otrok sem pa sprasevala zato, ker si sama enega zelim ( kmalu ) in mi je prislo na misel, kako je s to zadevo pri bolnikih z bulimijo... To zanima mene, ker prijateljica o otrocih se ne razmislja ( morda tudi zato to pocne, ker ne misli na prihodnost )... Mene je pac strah, da bo to "sranje" obrnilo njeno zivljenje na glavo, ko bo ugotovila kako zelo se je zafrknila....

Tukaj sem prebrala nekaj sporocil, ko pravite, da se mora sama odlocit za zdravljenje oz, da preneha s tem in jaz to vem.. Samo upam, da bo to kmalu... Upam, da bo kmalu nehala unicevat sebe in svoje telo! :sori: :sori:

ena mal bl močna punca z vrtnco v črnem perilu ) KDO MI POSTAVLJA MERILA. In res, kdo VAM postavlja merila?

ja. pa so bili intervjuji z mimoidočimi na TV- komentarji pa v stilu- bljaak, neokusno, sramota, kako si upa, bljaak... :o|o:

A res? Je blo skritizirano? Nism vedla, men je bla una punca ful sweet, pa za to bi se naj zavzemala ena organizacija, ne vem kaj, v glavnem glih proti "tipičnim" reklamam...

Pa sej jz ne štekam, kk si niso podjetja poštekala, da če bojo v njihovih reklamah vsakdanje osebe, ne pa tiste 5% lepih deklet kot jih obstaja na svetu, bi se kupci lažje poistovetl, pa prej kej kupl...

Sam če praviš, da so se zgražal...Jejej, pol ma pa že folk res eno orenk lukno v glavi...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pa si se zredila potem, ko si začela normalno jest?

Koliko dni skupaj si zdržala na čaju?

kaj pa potem... se nisi nabasala? Basala, hujšala itd...

icon1_eek.gif

icon1_thumbup.gif jaz bi ful rada na eno takšno kuro. Ampak je problem, ker po obdobju hujšanja nadoknadim icon_smile_dead.gif

Kateri čaj si pila.

Dokler sem samo en dan bla na čaju, sem potem jedla normalno, ma potem ko vidiš, kaj bi še vse lahko, pa si začneš mislit, mogoče če danes pojem samo en jogurt, bom šla pa še pol kile dol... Na koncu sem zdržala tam do 4 dni brez hrane. Pa še tečt sem hodila vmes. Adijo pamet. V dneh, ko sem jedla, sem jedla predvsem solate (brez olja), lubenico (na tone) in jogurt. Ko je bla pa kriza, so ble pa kakšne napolitanke na meniju in sem jih zmazala cel paket. Al pa karkoli drugega, kar sem staknila doma. Ma tisto ni smelo bit predolgo v želodcu...

Ko sem nehala s temi igricami, sem se zredila. Dobro, potem sem študirala v lj, sem nonstop hodila peš okoli in nabijala kilometrino, pa še malo finančnih težav je blo in ni bil hladilnik vedno poln, tako da sem bla en čas spet zelo suha.

Zdaj pa delam že 2 leti (za računalnikom) in sem šla počasi, ma vztrajno spet na enih 63-65. Zdaj pa nonstop niham, odvisno od tega, kaj se mi v življenju dogaja... Tako da hlače mam doma v 3 različnih velikostih.

Tako bom rekla: zdaj mi na kraj pameti več ne pade, da bi začela s takimi dietami, ker vem, da se potem stvari zapletejo. (Če nimaš 1000 procentne volje in kontrole nad sabo ODSVETUJEM ABSOLUTNO!) Kolkor sem se jaz naučila, organizem se navadi na tisto malo, kar dobi, in potem špara. Med drugim ni več menstruacije, pa gretje se sklopi. Tisto poletje, ko sem imela najhujše probleme, me je nonstop zeblo. Sredi največjega sonca na plaži mi je blo prav hladno!!! In kar mi je blo takrat najhujše: nič več ni šlo dol!!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...