krokodil 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 Kriza...jogurt na dan...4 dni nic...jaz ne bi mogel... Takole zgleda moj dnevni jedilnik: 7.00 ene tri velike zemlje, pol litra kozjega mleka (mater ga je zadne case tezko dobit v trgovini, ga uvazamo iz HR, verjetno zato), dve banani, vcasih se kaj 10.00 malica v sluzbi...ce je dobra pojem vse , zraven obvezno 4-5 kosov kruha 12.00 tri, stiri jaboka (si jih sabo prinesem) 15.00 kosilo doma, spet, ce je dobro vse pojem , obvezno kruh zraven popoldan kakor kdaj, vedno vsaj kaksno malenkost preden grem spat vecerja..kaksna polenta...pire...testenine..., vsaj 0.5 kg kruha...ce se ne najem do sitega ne morem zaspati..nikakor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 aha. thx Rosa. zato mi verjetno ne gre- ker ni dobro zame. malo se držim diete- sadje, žitarice, jogurt... se počutim lahka nekaj časa... potem pa poskusim malo tega, malo onega... in :xx!: in je spet hrana kriva za slabo počutje Rosa kaj pa telovadba? telovadiš kaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 Kriza...jogurt na dan...4 dni nic...jaz ne bi mogel... Takole zgleda moj dnevni jedilnik: 7.00 ene tri velike zemlje, pol litra kozjega mleka (mater ga je zadne case tezko dobit v trgovini, ga uvazamo iz HR, verjetno zato), dve banani, vcasih se kaj 10.00 malica v sluzbi...ce je dobra pojem vse , zraven obvezno 4-5 kosov kruha 12.00 tri, stiri jaboka (si jih sabo prinesem) 15.00 kosilo doma, spet, ce je dobro vse pojem , obvezno kruh zraven popoldan kakor kdaj, vedno vsaj kaksno malenkost preden grem spat vecerja..kaksna polenta...pire...testenine..., vsaj 0.5 kg kruha...ce se ne najem do sitega ne morem zaspati..nikakorhaha.... dobr tole... tako se je.... hm jaz pa mal bolj zanič... :xx!: ajd to je zdej med vikendom med tednom pa je tud bolj k.. dva obroka na dan ob devtih ratam lačen jem ob poldne ornk koslilo/zajtrk ob štirih ratam lačen in jem eno ornk večerjo in to jeto... . Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 Kroko- te ne napihuje od kruha? riganje, eee plini...? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 Phahahaha! Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 ker preveč kruha ni dobro :o|o: ne mislim nič slabega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. maj 2004 Prijavi Deli 9. maj 2004 Zakaj pa ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Zakaj pa ne ne vem... ker je rekla ena zdravnica in jaz se kar trinjam, pač čutim da ni ok dober argument ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Takole zgleda moj dnevni jedilnik:Kroko....če bi jaz jedu po tvojem sistemu.....bi bil sumo borec. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 10. maj 2004 Jaz pa umrem, ce tolk pojem v enem dnevu... kroki, jaz v celem dnevu pojem toliko kot ti v enem obroku! *Aira in punce - imamo pa par tem Post in tudi Hujsanje, ogromno pa smo spregovorili o hujsanju tudi v Elenini temi Srčna želja v Zlati ribici (da ne bomo v Anoreksiji o tem). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
candlelight 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 pol litra kozjega mleka (mater ga je zadne case tezko dobit v trgovini, ga uvazamo iz HR, verjetno zato), Hej, krokodilcek.... če zaviješ na tržnico, imaš domačega kozjega mleka kolikor hočeš in ni treba čakati na uvoz iz Hrvaške ....sam v pomoč, da ne boš lačen, ko tooolk velik lahko poješ ...je pa kozje mleko veliko bolj prijazno človeku kot pa kravje .....kravje mleko pa mozoljčki grejo velikokrat skupaj :o|o: CL Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 jst dosti jem. ne maram pa masne hrane. zelo rad imam začinjeno - mehiško hrano, rad mam da seka. nikoli ne niham s kg, vedno je pri meni isto, res pa je, da smo v familiji vsi suhi in vsi bolj športnega duha..... načelno presuhih ne maram, še bolj grozni so mi pa bajsiji, ki zase nič ne naredijo............. sokrates Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rosa 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Rosa kaj pa telovadba? telovadiš kaj? Itak. Od lani poleti največ kolesarim, ker sem si uspela kupit bičikleto na rolerje letos mal pozabljam, drugače pa tudi dosti hodim. Sem doma v manjšem kraju obkoljenem s samimi hribi in je dosti placa za to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Pred kratkim sem bral knjigo "Sprememba v srcu" Sanje Rozman. Ona bulimijo in anoreksijo ne šteje med "motnje hranjenja", ampak med odvisnosti, enako kot alkoholizem, narkomanijo itd. Bulimija in anoreksija sta po njenem le dve strani istega kovanca in tudi lahko nastopata pri istem bolniku. Po fazi bulimije se prične obdobje anoreksije itd. Pravi začaran krog. Bruhanje in stradanje povzročata izločanje endorfinov- narkotikov, ki jih proizvajamo v lastnem telesu. Zato se tudi ti bolniki po bruhanju dobro počutijo, čeprav telesu povzročajo veliko škodo. Poleg hrane, ki so jo zaužili, izbruhajo tudi prebavne sokove in minerale, zato tudi zaradi oslabitve organizma izostane menstruacija (pri anoreksiji pa seveda tudi). Vzrok za bulimijo ali anoreksijo Rozmanova vidi "med uhljema". Odsvisnost od odnosov in malikovanje vitke postave sprožita občutek, da jo bo fant imel rad (da ga bo punca imela rada) le, če bo taka kot manekenke na TV ali v revijah. Zasvojenost zamegli pogled in dekle se vidi debelo, čeprav je že sama kost in koža. Pri resni zasvojenosti Rozmanova ne vidi druge rešitve kot ustrezno zdravljenje, enako kot pri drugih zasvojenostih. Rozmanova ima tudi sama skupino za pomoč zasvojencem z bulimijo in anoreksijo. V knjigi je navedla tudi svoj e-naslov in sicer: spremembavsrcu@email.si Vesel bom, če bo informacija komu v pomoč. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Bigm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Menim, da je občutek, da te družba ne sprejema takega kot si,... in da te ne razume,... glavni povod za anoreksijo, bulimijo. Zavrnitev in obsojanje, ker si drugačen... parajata misel, da nisi dovolj dober... in potem želiš dokazati nasprotno, ali pa se želiš kaznovati, ker nisi po "standardu" okolice. Temu najlažje podležejo najstniki, ki so že tako ali tako občutljivi glede sprememb, ki se jim dogajajo v teh letih (zunanjost ter oblikovanje osebnosti); in potem je tu še nenehni pritisk okolice (pričakovanja in predstave staršev in družbe).Nekako zatišje predstavlja najstniška ljubezen, ki zapolne potrebo po razumevanju in sprejetosti. Dokler traja.... ko je konec, je pa lahko zelo hudo (sploh če so bila čustva močna). In tako spet pridemo do zavrnitve,.... ki lahko zopet pripelje do "Nisem dovolj dober/dobra." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rosa 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Se strinjam, po moje gre res za pomanjkanje nečesa. V osnovi pomanjkanje ljubezni do sebe. Zaradi določenih izkušenj se recimo "naučiš", da nisi vreden/na ljubezni, pozornosti itd. Mogoče ti je bilo nenehno nekaj očitano; mogoče so te zapostavljali, zavračali, zmerjali; morda te je ljubljena oseba zavrnila; mogoče si nonstop poslušal/a, kako si debel/a; mogoče si doživljal/a neuspeh za neuspehom. Potem se za to, da "nisi dovolj dober/dobra" lahko kaznuješ s tem, da si odrekaš življenje preko tega, da ne ješ. Mogoče pa s tem, ko kontroliraš svoje telo, dobiš občutek, da imaš nad nečim moč, da si nekaj sposoben/a uravnavati, da ti je nekaj "podrejeno". Ko sem se sama zavedla, kaj si počnem, sem začela brskati po knjigah. Se mi zdi, da je ravno dr. Rozmanova pisala o tem. Danes sem zelo vesela, da sem se (kolikor toliko) pravi čas spravila k sebi. Še to naj povem, da mi je dosti pomagala tudi knjiga od Louise Hay, Življenje je tvoje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 Zakaj pa ne ne vem... ker je rekla ena zdravnica in jaz se kar trinjam, pač čutim da ni ok dober argument ne? Ni. Dober argument je v tem, da kruh vsebuje le 1% jodirane jedilne soli namesto 2% dobre naravne in če ga poješ 1kg, dobiš vase dvojno količino dnevno potrebnega joda in le polovico potrebnega natrija pa še dvakrat preveč kalorij.Če bi bil pa narejen tako, kot si ga pripravlja Ria, dobiš že v četrt kile vsega ravno prav.Razumeš razliko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 mhm. priporočam riževe vaflje imajo zelo dober papirnat okus. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 kam jih zaviješ, vaflje v obliko? Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. maj 2004 Prijavi Deli 10. maj 2004 V čokolado Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Na mojem forumu Srečka premaguje bulimijo. Ve kdo kaj o tem problemu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Kaj je zdaj, se nobena ne prenajeda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 kaj je bulimija? sicer pa... kar se tice anoreksije ipd... mislim da ti zdrava pamet pove, da ce clovk noce jest, mu probamo dat vsaj kaksne skoncentrirane dodatke prehrani, da se nahrani na celicnem nivoju, ce ze zelodca ne napolni. km pa se obrne za te.. pa se tudi ve Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ah free, zdaj si pa malo mimo tole.... to je tako kot, ce bi alkoholiku rekel naj vsaj enkrat na mesec scisti jetra z raztopino grenke soli, ce ze ne more nehati piti! bulimija je psihicna bolezen in kot je napisala sanja rozman spada po njenem med odvisnosti. clovek poje anormne kolicine hrane, potem pa vse skupaj na silo zbruha. anorektiki ne jejo, ljudje z bulimijo pa se basejo in potem bruhajo. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.