free 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ja, sej mas prou.. .sam useen... ena znanka je po mnogih terapijah... ko je otrok vseeno ze zacel malo jest... zacela dodajati se dodatke prehrani.... kar je good. mi smo pac govorili o skrajnem primeru, ki itak noce uzivat 0. aja tocn ..bulimija. rimljani... tko so u rimu delal... da so lahk zrl. priporocam vero! in pa seveda zdravljenje... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Vidva, si ne bi raje prebrala, kaj počne Srečka, ne pa da teoretizirata kar na pamet http://www.salesalute.com/forum/forum.asp?wreg=0&GroupId=48 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ja, tega pa ne kupim! zdaj bodo vse posledice zlorab, negativnih custvenih dogodkov, otroskih travm, odpravljene s pravo dozo soli za bulimijo je tocno jasno, da se pojavi zaradi izkrivljene samopodobe, ki je posledica dolocene travme ali nesprejemanja v otrostvu. velikokrat se izkaze, da imajo anoreksijo spolno ali kako drugace zlorabljene in zlorabljeni deklice in fantje. vprasaj srecko kaj vse oz. kaj vse je pojedla, ko je bila bulimija na visku. enkrat sem gledala eno izpoved deklice z bulimijo. zmorejo po tri kile kruha, pet vreck cipsa, pol kile cokolade naenkrat. v enem obroku. toliko ostali nikoli ne bi mogli spraviti vase. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 sstane:kako misls na pamet? jst 0 na pamet ne govorim, meni je pac to povsem logicno. ali je na pamet ali ne... pa je tvoja ocena, tvoje sprejemanje. tudi jaz ne povsem. vem da jezdrav sol priporocljiva, toda kakor sem ze velikokrat povedal, je le mali delcek celotnega zdravja. Najprej pa je seveda psiha in potem vse ostalo.-------ja, tega pa ne kupim! ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ja, tega pa ne kupim! zdaj bodo vse posledice zlorab, negativnih custvenih dogodkov, otroskih travm, odpravljene s pravo dozo soli za bulimijo je tocno jasno, da se pojavi zaradi izkrivljene samopodobe, ki je posledica dolocene travme ali nesprejemanja v otrostvu. velikokrat se izkaze, da imajo anoreksijo spolno ali kako drugace zlorabljene in zlorabljeni deklice in fantje. vprasaj srecko kaj vse oz. kaj vse je pojedla, ko je bila bulimija na visku. enkrat sem gledala eno izpoved deklice z bulimijo. zmorejo po tri kile kruha, pet vreck cipsa, pol kile cokolade naenkrat. v enem obroku. toliko ostali nikoli ne bi mogli spraviti vase.Ne beri samo naslovov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 saj jih nisem. sem sla skozi vse stiri teme, ki jih je odprla srecka. mislim, da ti sledi, ker je tako zeljna pozornosti. v tem trenutki je zadovoljna z vsakim, najboljse pa je, ce je nekdo, ki je blizu in hkrati dalec stran, tako kot ti. takole, ko sta si vsak na svoji strani zice, vsak pred svojim racunalnikom, sta si lahko zelo *blizu*. mislim, da je zanjo pomanjkanje zdrave soli zelo enostaven odgovor na vse tezave, ki jih ima. me zanima kaj bo rekla cez mesec ali dva. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Nekaj razlag kaj je bulimija in kako se zdravi..........če koga zanima, najdete na naslednjih spletnih straneh.........Osebno menim, da je to bolezen, katere ne pozdravimo kar tako in da je pri zdravljenju potreben stalen in strokoven nadzor. http://24ur.com/bin/experts.php?esection_i...=ursam&q_id=759 http://www.spolnost.com/index.php?page=samopodoba_4 http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/motnje_1.php#8.2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 mah neeeee.. sstane je hotu mal hvale pomoje... a ne sstane!? ----------saj jih nisem. sem sla skozi vse stiri teme, ki jih je odprla srecka. mislim, da ti sledi, ker je tako zeljna pozornosti. v tem trenutki je zadovoljna z vsakim, najboljse pa je, ce je nekdo, ki je blizu in hkrati dalec stran, tako kot ti. takole, ko sta si vsak na svoji strani zice, vsak pred svojim racunalnikom, sta si lahko zelo *blizu*. mislim, da je zanjo pomanjkanje zdrave soli zelo enostaven odgovor na vse tezave, ki jih ima. me zanima kaj bo rekla cez mesec ali dva. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 saj jih nisem. sem sla skozi vse stiri teme, ki jih je odprla srecka. mislim, da ti sledi, ker je tako zeljna pozornosti. v tem trenutki je zadovoljna z vsakim, najboljse pa je, ce je nekdo, ki je blizu in hkrati dalec stran, tako kot ti. takole, ko sta si vsak na svoji strani zice, vsak pred svojim racunalnikom, sta si lahko zelo *blizu*. mislim, da je zanjo pomanjkanje zdrave soli zelo enostaven odgovor na vse tezave, ki jih ima. me zanima kaj bo rekla cez mesec ali dva.Ne boš verjela, tudi mene. Koliko verjetna se pa tebi zdi moja hipoteza, da se nekateri na neslano hrano prilagajajo tudi tako, da se natrpajo in ko se sol izluži, tako hrano izbruhajo. Mislim na same začetke, potem pa seveda lahko to postane tudi psihična odvisnost.Toda, tako je pri vsaki odvisnosti, v začetku ugodje, potem pa odvisnost.Najstarejša človekova droga je pa tako ali tako sol in to, kar jaz trdim, je samo to, da so vse druge, z zdravili vred, samo njeni škodljivi surogati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ssatne, jst ti recm cist mozno... glede an to da sm laik... sam, mislm, da je psiha izvor vsega bolnega... in ne pomanjkanje soli! sol in ostali dodatki prehrani ali pac hrana so samo pomagalo obstati... ali tudi delni kompenzatorji energije... bistven izorbolezni pa je psiha in posledice ustvarjenega iz bolne psihe.torej tudi danasnja bela preciscena sol recimo. a ves, kot sem ti ze povedal... govoris o hipotezah... docim, ce bi navedel DEJSTVA, urdne medicinske raziskave pa te tudi ljudje drugace sprejemali, saj bi imel za tvoje hipoteze podlago, ki bi bila strokovna. ... torej bi imel:1- miselno teorijo, hipoteze +2- strokovne znanstvene raziskave +3- zadovoljne ljudi (vkljucno s teboj), ki bi izkusnje povedali in sirili... potem bi ob 'dobrem' marketingu mogoce zmagu!!! ceprav, ce bi izpolnil trtjo tocko, je zmaga ze tu, kar pa si jo.... vprasanje je le, kako velika je. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 ssatne, jst ti recm cist mozno... glede an to da sm laik... sam, mislm, da je psiha izvor vsega bolnega... in ne pomanjkanje soli! sol in ostali dodatki prehrani ali pac hrana so samo pomagalo obstati... ali tudi delni kompenzatorji energije... bistven izorbolezni pa je psiha in posledice ustvarjenega iz bolne psihe.torej tudi danasnja bela preciscena sol recimo. a ves, kot sem ti ze povedal... govoris o hipotezah... docim, ce bi navedel DEJSTVA, urdne medicinske raziskave pa te tudi ljudje drugace sprejemali, saj bi imel za tvoje hipoteze podlago, ki bi bila strokovna. ... torej bi imel:1- miselno teorijo, hipoteze +2- strokovne znanstvene raziskave +3- zadovoljne ljudi (vkljucno s teboj), ki bi izkusnje povedali in sirili... potem bi ob 'dobrem' marketingu mogoce zmagu!!! ceprav, ce bi izpolnil trtjo tocko, je zmaga ze tu, kar pa si jo.... vprasanje je le, kako velika je.Na čem pa ti misliš, da temeljijo moje hipoteze, če ne na rezultatih znanosti, ki jih pa jaz samo drugače interpretiram.Vsak dan znanstveniki dokazujejo, tudi tvoj, da je sol nezdrava, jaz ti samo pravim, zakaj je nezdrava. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 29. januar 2006 Prijavi Deli 29. januar 2006 Anoreksija je ena vrsta obsedenosti. Po eni strani prav občudujem ljudi, ki to furajo, saj morajo imeti tako močno voljo, da vase, lep čas, ne dajo poštenega grižljaja. Men to ne bi uspelo nikoli, razen takrat, ko bi bile krizne razmere( nič hrane). Groza. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 29. januar 2006 Prijavi Deli 29. januar 2006 Anoreksija je ena vrsta obsedenosti. Po eni strani prav občudujem ljudi, ki to furajo, saj morajo imeti tako močno voljo, da vase, lep čas, ne dajo poštenega grižljaja. Men to ne bi uspelo nikoli, razen takrat, ko bi bile krizne razmere( nič hrane). Groza.Tanaja, to je le igra. Igrajo se drevesa v pišu vetra, živali v nagonu ljubezni, zakaj bi se človek ne smel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melody 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Jaz sem imela anoreksijo. Ko sem bila stara 13 let... Sem vesela za to izkušnjo, včasih me še popade kakšna kriza, ampak je vse v redu. Mislim, da nisem v celem času anoreksije trpela bolj kot takrat, ko sem morala spet začeti jesti. Občutek hrane v ustih... Fuj. Hrana je bila tujek, ki ni spadal vame.Razumem punce, ki so anoreksične... A velika večina ljudi nekaterih stvari preprosto ne razume. Anoreksija je bolezen. In če punca reče, da je debela, ima pa 172cm in 46kg, verjetno misli resno. Ne govori tega zaradi potrditve, da bi ji drugi rekli, da je suha. Dejansko se vidi bolj debelo in grdo kot kadarkoli prej.Kar te punce potrebujejo, je razumevanje in pozornost - nikakor pa ne nekoga, ki jim bo poskušal dopovedati, kaj vse delajo narobe. Najbolj potrebujejo nekoga, ki jih bo povedal, kaj delajo PRAV. Le tako se bodo začele zavedati lastne vrednosti ter se nehale opazovati skozi okvir ''obseg pasu-tehtnica-ogledalo''. Citiraj http://img244.imageshack.us/img244/3025/bannerfirsttoknowtk9.jpg Tres tres chic. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 A velika večina ljudi nekaterih stvari preprosto ne razume. ja, res. tako kot narkomana ne ali pa pijanca ali pa debeluha......, ce niso nicesar od tega. cestitke, da ti je uspelo sstane, a si videl, kaj pravi srecka..... sem kar zalostna zaradi takih... zanjo in za vse takele deklice. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Jaz sem imela anoreksijo. Ko sem bila stara 13 let... Sem vesela za to izkušnjo, včasih me še popade kakšna kriza, ampak je vse v redu. Mislim, da nisem v celem času anoreksije trpela bolj kot takrat, ko sem morala spet začeti jesti. Občutek hrane v ustih... Fuj. Hrana je bila tujek, ki ni spadal vame.Razumem punce, ki so anoreksične... A velika večina ljudi nekaterih stvari preprosto ne razume. Anoreksija je bolezen. In če punca reče, da je debela, ima pa 172cm in 46kg, verjetno misli resno. Ne govori tega zaradi potrditve, da bi ji drugi rekli, da je suha. Dejansko se vidi bolj debelo in grdo kot kadarkoli prej.Kar te punce potrebujejo, je razumevanje in pozornost - nikakor pa ne nekoga, ki jim bo poskušal dopovedati, kaj vse delajo narobe. Najbolj potrebujejo nekoga, ki jih bo povedal, kaj delajo PRAV. Le tako se bodo začele zavedati lastne vrednosti ter se nehale opazovati skozi okvir ''obseg pasu-tehtnica-ogledalo''. Se strinjam s temi besedami. Tudi sama sem imela anoreksijo, ki je prešla v bulimijo,..., caa 15 let nazaj. Sama sem si najbolj pomagala z razčlenjevanjem. Zakaj tako mislim, zakaj tako čutim, kako bo, če poskusim drugače,... namreč vedno sem vedela, da to ni ok, kar delam, samo nisem si znala ravno pomagati. No, s hrano zdaj nimam večjih težav, kar pa ne pomeni, da sem brez težav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 a pol sbl tak mentalni tip al kaj Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 ja, res. tako kot narkomana ne ali pa pijanca ali pa debeluha......, ce niso nicesar od tega. cestitke, da ti je uspelo sstane, a si videl, kaj pravi srecka..... sem kar zalostna zaradi takih... zanjo in za vse takele deklice.Meni se zdi, da Srečka kar dobro napreduje in da se je že našla. Spremljaš njena sporočila? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melody 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 No vidiš! Ravno zaradi tega nikoli ne bom podpirala anoreksičnih manekenk. To so vzornice za mlada dekleta!Morda pri tebi ni bilo tako, a pri veliko puncah je. Potem pa še slišijo kakšno kritiko o debeli riti, pa je konec. Ne, pri meni ni bilo nikoli problema zaradi medijev... Bila sem pač še premlada in sem mislila, da me mami ne bo imela rada, če ne shujšam, ker me je res ves čas obremenjevala s tem, da moram shujšati in me grdo gledala za vsak grižljaj, ki sem ga pojedla.Ampak ni mi hotela nič slabega, vedno mi je želela najboljše... Citiraj http://img244.imageshack.us/img244/3025/bannerfirsttoknowtk9.jpg Tres tres chic. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Ne, pri meni ni bilo nikoli problema zaradi medijev... Bila sem pač še premlada in sem mislila, da me mami ne bo imela rada, če ne shujšam, ker me je res ves čas obremenjevala s tem, da moram shujšati in me grdo gledala za vsak grižljaj, ki sem ga pojedla.Ampak ni mi hotela nič slabega, vedno mi je želela najboljše...Jam, če te je za vsak grižljaj grdo gledala, pol pa res ne vem, če ti je s tem želela najboljše. Pa še Mystičin komentar... Punce v teh letih so občutljive! In ne se igrat s takimi fintami! :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Meni se zdi, da Srečka kar dobro napreduje in da se je že našla. Spremljaš njena sporočila? ja, jih ja. in meni se ne zdi, da bi se ze nasla. vsaj po tejle objavi v tvojem forumu ne. nikjer ni napisala, da ji gre na bolje. povsod svoja vprasanja in odgovore zavije v meglo, in ce znas videt ven, vidis, da je se vedno tam. tudi tule v njeni vcerajsnji objavi: *Avtor: Srečka Datum: 13.2.2006 16:13:04 Kako torej obvladati stanje, ko telo "napadejo zle sile", ki kličejo po odvisnem načinu življenja (hrana, cigareti, alkohol,...).Takrat se zdi, da lahko storiš karkoli, da bi potešil svojo slo.Prosim za konkretne predloge, če ima kdo izkušnje s tem (in če v tistem trenutku ne pomaga meditacija, tek, karkoli do sedaj preizkušenega - tisti trenutek je tako močno nabit z mislijo po potešitvi, da komaj veš, da ostali svet obstaja).Že, že, odkriti vzroke, toda "navada je železna srajca" in ta gre najtežje stran. * Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 ja, jih ja. in meni se ne zdi, da bi se ze nasla. vsaj po tejle objavi v tvojem forumu ne. nikjer ni napisala, da ji gre na bolje. povsod svoja vprasanja in odgovore zavije v meglo, in ce znas videt ven, vidis, da je se vedno tam. tudi tule v njeni vcerajsnji objavi: *Avtor: Srečka Datum: 13.2.2006 16:13:04 Kako torej obvladati stanje, ko telo "napadejo zle sile", ki kličejo po odvisnem načinu življenja (hrana, cigareti, alkohol,...).Takrat se zdi, da lahko storiš karkoli, da bi potešil svojo slo.Prosim za konkretne predloge, če ima kdo izkušnje s tem (in če v tistem trenutku ne pomaga meditacija, tek, karkoli do sedaj preizkušenega - tisti trenutek je tako močno nabit z mislijo po potešitvi, da komaj veš, da ostali svet obstaja).Že, že, odkriti vzroke, toda "navada je železna srajca" in ta gre najtežje stran. *Ne bodi neučakana, čez noč se nič pametnega ne zgodi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 Ne bodi neučakana, čez noč se nič pametnega ne zgodi. ja, ja, samo......dajmo casu cas res, drzim pesti zanjo! Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 A lahko eno resno vprašanje. A ta anoreksija prizadane samo ženski spol, in če je odgovor, pritrdilen, me zanima zakaj. Vem, da obstaja miljon člankov, strokovnih knjig in anamnez, ampak mene zanimajo izkušnje iz prve roke. Hvala vnaprej.Zanimivo vprašanje, odgovor bi zanimal tudi mene. Vprašaj Srečko na mojem forumu, ona bo gotovo vedela. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 A lahko eno resno vprašanje. A ta anoreksija prizadane samo ženski spol, in če je odgovor, pritrdilen, me zanima zakaj. Vem, da obstaja miljon člankov, strokovnih knjig in anamnez, ampak mene zanimajo izkušnje iz prve roke. Hvala vnaprej.Ne vem iz prve roke, ampak mislim da anoreksija ne prizadane samo žensk, samo več. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.