Skoči na vsebino

Anoreksija

Marsa

Recommended Posts

Jaz mislim, da vem zakaj. Zato, ker je ženski ideal suha ženska, moški pa mišičast moški. Zato več žensk teži k zmanšanju hranjenja moški pa k športni aktivnosti! xrolleyesx
Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 86
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

kolikor jaz vem, pravi statistika, da je anorekticnih tudi en mali procent fantov. mislim pa, da za anoreksijo niso krivi standardi, ideali, pac pa neke druge motnje. pri deklicah velikokrat, da nocejo odrasti in s tem prevzeti odgovornosti.....za marsikaj. velikokrat se za tem skriva zloraba. telesna ali custvena. mislim, da to, da recejo, da je tapata manekenka ta glavna, ker je tako suha, ni zadosti, da bom hirala. ta izkrivljena slika o samem sebi je posledica necesa od prej. stoposto!

kolikor jaz vem, pravi statistika, da je anorekticnih tudi en mali procent fantov. mislim pa, da za anoreksijo niso krivi standardi, ideali, pac pa neke druge motnje. pri deklicah velikokrat, da nocejo odrasti in s tem prevzeti odgovornosti.....za marsikaj. velikokrat se za tem skriva zloraba. telesna ali custvena. mislim, da to, da recejo, da je tapata manekenka ta glavna, ker je tako suha, ni zadosti, da bom hirala. ta izkrivljena slika o samem sebi je posledica necesa od prej. stoposto!

Se strinjam :palec: x:)x

• 3 weeks later...
..............

mislim, da je zanjo pomanjkanje zdrave soli zelo enostaven odgovor na vse tezave, ki jih ima. me zanima kaj bo rekla cez mesec ali dva.

kot vidim, se vedno ni nobenega izboljsanja. veliko razmislja, zivi pa se vedno po starem. samo, dajmo casu cas, res. xcrossfingx

• 3 years later...
(popravljeno)

Ja...

Nwm kaj naj rečm...Nikakor si nisem všeč...Ne sprejemam se tako kot sem...Zdaj me sili na bruhanje in .....Ne morem...Ne morem nehat...Prej sem si misnla joj bo to dobr k bom suha,v resnici si pa samo uničujem lajf in ga je škoda ker ga ne uživam...Moje življenje naj bi bilo polno zabave...Pa je vse črno...Ne najdem luči,ki me bo rešila...Naj kdo pomaga prosim...Kako naj se rešim še preden bo prepozno??Pomgajte mi prosim!! :sori: Ja nevem zakaj se mučim ampak...Verjela sem vse kar so drugi govorili..Da bo boljše,da bom bolj suha...To je podpiranje pri anoreksiji!!!Ljudje ne morejo biti normalni da to govorijo!Da te podpirajo da umreš!!??Kako morejo?

Popravljeno -> MaLa*

Guest VilaSonca

to so res bolanosti.

brez normalne prehrane nisi zdrav in če nisi zdrav, nisi srečen.

suhost? ideal? komu na čast? a sebi? si se pripravljena odpovedati vonju in okusu hrane, čutnemu uživanju ... žrtvovati svoje kosti, zobe, mišice, kožo? da bodo ljudje, ki te pravzaprav nimajo radi (očitno, če te napeljujejo v samouničevanje!), ki te ne znajo sprejeti take kot si, rekli, da si lepa??? in potem boš spet šla domov, spet se boš gledala v ogledalo, spet se boš nabutala in bruhala in spet boš nesrečna. and so on. bi res rada umrla samo zato, ker ti je preveč pomembno, kaj si drugi mislijo?

stran od teh ljudi in upam, da najdeš nekje pravo razumevanje in razviješ postopoma odnos do lastnega telesa, prehrane, gibanja, nek realen, zdrav odnos in se ti uspe iztrgati iz lastnih peklenskih prepričanj in iluzij o tem, kaj je perfektno in kaj ni.

sorči, toliko samo, ne znam ti bolje povedati.

to so res bolanosti.

brez normalne prehrane nisi zdrav in če nisi zdrav, nisi srečen.

suhost? ideal? komu na čast? a sebi? si se pripravljena odpovedati vonju in okusu hrane, čutnemu uživanju ... žrtvovati svoje kosti, zobe, mišice, kožo? da bodo ljudje, ki te pravzaprav nimajo radi (očitno, če te napeljujejo v samouničevanje!), ki te ne znajo sprejeti take kot si, rekli, da si lepa??? in potem boš spet šla domov, spet se boš gledala v ogledalo, spet se boš nabutala in bruhala in spet boš nesrečna. and so on. bi res rada umrla samo zato, ker ti je preveč pomembno, kaj si drugi mislijo?

stran od teh ljudi in upam, da najdeš nekje pravo razumevanje in razviješ postopoma odnos do lastnega telesa, prehrane, gibanja, nek realen, zdrav odnos in se ti uspe iztrgati iz lastnih peklenskih prepričanj in iluzij o tem, kaj je perfektno in kaj ni.

sorči, toliko samo, ne znam ti bolje povedati.

Hvala za pomoč...Nwm kaj naj rečm...U bistu nevem....Kaj naj sploh storim...Vseeno hvala zapomoč :palec:

Guest VilaSonca

poišči si res koga za pogovor.

mogoče se celo vključiš v kakšno društvo, Muza ali kaj takega.

Mala, žal ti tudi jaz lahko le povem svoje stališče, sama presodi koliko ti koristi.

1.

Zdi se mi najbolj pomembno, da si urediš način, kako preživljaš svoj čas. A veš, da ni trenutkov, ko se dolgočasiš in potem greš nad hrano. Zapolni si dan z več vrstami aktivnosti,..kolikor pač gre. Torej: *učenje,

*delo (zdaj je odličen čas, da zunaj počneš kakšne zadeve: delo na vrtu, karkoli),

*šport (pojdi na kolo, sprehode, pohode po gozdu, hribih, tek, športi z žogo,..pravzaprav karkoli, da ti bo le v zabavo in ne v mučenje telesa. Pojdi kdaj sama, ne se zanašat da bo vedno kdo šel s tabo)

*počitek (mislim na aktivni počitek,..ne na sedenje pred računalnikom ali tv-jem)

*druženje (najdi si koga, ki bo s tabo šel na zrak,.ali pa celo tut v kafič na čvek)

Splaniraj si dan in se drži razporeda. Boš videla, da ti bo malo discipline pomagalo. Naenkrat boš imela dan zapolnjen in trenutki, ko boš imela čas bodo postali dragoceni. Če imaš v planu sprehod, realiziraj tudi tega,..ne jemlji ga kot nekaj manj pomembnega,.upam da razumeš, kaj želim povedat. x:Dx

2.

Odnos do hrane. Hrana naj ti postane nekaj, kar se združi s tvojim telesom, da postaneta eno. Preden poješ obrok, se zahvali za hrano in jo pojej z užitkom. Poskusi naredit mali obred iz tega (lahko zelo kratek in neopazen).

Ne imej slabega občutka in občutka krivde, da ješ in poskusi res čimbolj uživat v vsakem grižljaju. Glede količine, ti pa ne bom solil pameti. Enostavno boš morala začet poslušat svoje telo in rečt DOVOLJ!

3.

Odnos do sebe in sprejemanje. Očitni problem se mi zdi v tem, da se ne sprejemaš.

Kar bi ti svetoval na tej točki je le to, da se začneš več smejat, da se ne obsojaš preveč in počasi se boš začela imet bolj rada. Torej: ne gre le za sprejemanje svojega telesa, ampak nasploh ne jemlji preveč resno tistega glasa v sebi, ki pravi, da nisi v redu. Vse je OK in tudi ti si OK (pa če verjameš ali ne)! x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...