Peter Pan 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 Hi vsem! V eni od tem ste se razpisali o morju, ki je tudi po mojem nekaj ... Pa nisem odprl te teme zaradi morja ampak zaradi zame edine primerljive stvari z morjem - NEVIHTO. Ne vem zakaj, ali zaradi premajhne pogostosti, silne energije, očiščene narave ko konča je zame nevihta še bolj mogočna od morja. P.S.: Kje ste čarovniki in čarovnice da me naučite priklicati nevihto! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 Zame so nevihte tud zlo mocan pojav v naravi, pa se fino mi jih je gledat. Je pokrajina "oprana" in zazari v vsej svoji lepoti, kot bi se dobesedno ocistila. Se tudi sama vcasih pocutim kot da v meni divja nevihta, sam se potem ko mine pocutim veliko bols. Je vsaka stvar za neki dobra pa pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 meni je filing, gledat nebo, ko se po nevihti jasni, odpira se vse, obzorja so jasnejša in hkrati Jest se počutm sveže, voljno in zračno dobim kr naravno dozo´spirita˝ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 Mogočnost morja in mogočnost nevihte... hmm...Se mi zdi, da je razlika v tem:- Morje je mogočno zaradi svoje veličine in globine, vendar seže le od ene do druge obale in ne more nikamor uiti. Je tam, kjer je, in nas nekako ne "ogroža". Je ujeto na enem področju (razen tisto malo razlike pri plimi in oseki). - Nevihta pa (vsaj tako se zdi) nima meja. Njena mogočnost je v tem, ker ne vemo, kam vse bo segla in s kakšno močjo, in kaj bo pustila za seboj (kakšen kaos in kakšno čistino). Je nepredvidljiva. Ne vemo, kdaj bo prišla in koliko časa bo trajala, medtem ko morje je vedno tam kjer je. Se pa tudi strinjam, da je nevihta očiščevalec narave, ki je v rokah eksistence. Nanjo ne more vplivat človek in reči: "Ne, tega pa ne dam, tega mi ne sme nevihta uničiti..." Človek lahko samo počaka, kaj bo nevihta naredila, in potem mora sprejeti tisto, kar je nevihta pustila za seboj. Če človek to hoče ali noče. Mora. No, toliko o mojem trenutnem razmišljanju. (Uh, sej znam tudi filozofirat! ) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 ... sem ravno v eno drugo temo pisala, kako imam rada čas pred nevihto... najprej ena taka posebna tišina, potem močan veter in oblaki ... eno posebno stanje... potem pa tiste prve, debele kaplje in ... se pa spomnim ene par neviht na morju, ko smo imeli prikolo tik ob obali na precej izpostavljenem koncu ... sva pa s hčerko kakšno tako nevihto preživeli v malo manj uživaškem stanju... držali tiste palice od predprostora, medtem ko je bliskalo in treskalo in se je cela prikola tresla, zunaj pa so stoli, mize in take reči frčali po zraku kot pereščki... po nevihti pa smo po kampu lovili svoje reči, eni celo predprostore, čolni razbiti, drevje polomljeno... huh, kakšna sila,.. kako miceni smo... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 23. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2003 Mogočnost morja in mogočnost nevihte... hmm...Se mi zdi, da je razlika v tem:- Morje je mogočno zaradi svoje veličine in globine, vendar seže le od ene do druge obale in ne more nikamor uiti. Je tam, kjer je, in nas nekako ne "ogroža". Je ujeto na enem področju (razen tisto malo razlike pri plimi in oseki). - Nevihta pa (vsaj tako se zdi) nima meja. Njena mogočnost je v tem, ker ne vemo, kam vse bo segla in s kakšno močjo, in kaj bo pustila za seboj (kakšen kaos in kakšno čistino). Je nepredvidljiva. Ne vemo, kdaj bo prišla in koliko časa bo trajala, medtem ko morje je vedno tam kjer je. Se pa tudi strinjam, da je nevihta očiščevalec narave, ki je v rokah eksistence. Nanjo ne more vplivat človek in reči: "Ne, tega pa ne dam, tega mi ne sme nevihta uničiti..." Človek lahko samo počaka, kaj bo nevihta naredila, in potem mora sprejeti tisto, kar je nevihta pustila za seboj. Če človek to hoče ali noče. Mora. No, toliko o mojem trenutnem razmišljanju. (Uh, sej znam tudi filozofirat! )Tamara! Veš, še nikoli nisem pomislu da je morje omejeno, ujeto med kopna. Jaz bi prej reku da je kopno ujeto v morju - ne vem točno zakaj, imam tak feeling. Nevihta pa je res "svobodna", nič je ne more zadržat, omejit. Gre kamor hoče ... Vendar se pa kljub temu vedno ustavi-umakne in pusti, vsaj na meni, en tak lep občutek mirnosti, čistosti. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 Tamara! Veš, še nikoli nisem pomislu da je morje omejeno, ujeto med kopna. Jaz bi prej reku da je kopno ujeto v morju - ne vem točno zakaj, imam tak feeling. Nevihta pa je res "svobodna", nič je ne more zadržat, omejit. Gre kamor hoče ... Vendar se pa kljub temu vedno ustavi-umakne in pusti, vsaj na meni, en tak lep občutek mirnosti, čistosti. LPHja, veš zakaj se mi zdi morje ujeto med kopna, ne pa kopno med morje?Ker če kopna ne bi bilo, bi se morje svobodno razlilo povsod,če pa morja ne bi bilo, se kopno ne bi kar sesulo povsod, ampak bi ostalo tako kot je. No, tako predstavo imam jaz. Čeprav, če malo pomislim , je tudi to res, da ima kopno tako obliko zato, ker ga je morje "spodjedlo", oblikovalo s svojo silo vode... in ga še vedno skoz oblikuje. (Zdaj sem pomislila na tisto pljuskanje valov ob skale. mmm...) Ja, nevihta pa nas res pomiri. Mateja me je s svojim postom spomnila na lanski dopust v Fažani. Smo prišli tja ravno po nevihti - naslednji dan. Vse je bilo mirno, sonček je sijal, ljudje kot v transu, še psi niso nič lajali in tulili... Kot da smo prišli v raj! Le okolica je bila vsa razdejana: polomljena drevesa, tu pa tam še kak predmet iz kake prikolice, pa na vseh štrikih se je kaj sušilo... Milina. Zanimivo, a ne, kako narava vpliva na naše razpoloženje. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 23. julij 2003 Prijavi Deli 23. julij 2003 Sicer je že dobrih 8 let kar sem nazadnje klical nevihto, oziroma dežek,... pri tabornikih.... in sicer stvar gre takole, zbereš 8 10 13 ogromno ljudi pač, za močnejši efekt, se daš v krog, (po možnosti okrog droga za zastavo..., ali pa tabornega ognja) in potem začnete plesat v krogu in klicat "Dežek pride, dežek gre, pridi k meni, hočem te." no to smo počeli ko je bilo vroče druga verzija je Sonček... za sonce.... a ja P.S.: Ne klicat Marse na tak ples, ker je znana po tem da odganja dežek.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 El Nino Dober sistem. Mi sicer fali en par ljudi (vsi razen mene). Ma, si siguren, da to deluje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Nevihta ozračje očisti. Ampak tudi ohladi! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Sem bila vceraj na Gorenjskem. Madonca je lilo. Se pripeljemo nazaj domov..pol pa ene par kapljic. :xx!: .Nic nevihte...skoraj nic dezja. :xx!: Jaz jo imam rada. Vsec so mi strele in zrak potem. Tako diiiisssssiiiii.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Nevihta-sesalec narave,...najbolj so mi všeč trenutki tik preden se vsuje z neba,ko zapiha in je ozračje do fula naelektreno,...nekakšen naravni elektrostimulator. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Če hočeš doživeti pravi strah, potem si privošči nevihto v visokogorju, na prostem, ko si pravkar prebral tablo, na kateri piše, da je na tem mestu "ognjena kača" ubila tri planince! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 Hej ali pa preživi nevihto na/ob morju, ko poleg neba sprošča svojo energijo še morje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Na morju sem jo že doživela. Na srečo na trdnih tleh no...V viskokogrju pa še res ne..Ej, itak....če mi je usojeno umreti od strele....bom pač umrla...bog pomagaj....Se spomnim, da sem kot 11 letnica ostala sama doma. Toča, neurje. Jaz pa na glavo poveznila čedalo, ogrnila v pelerino in hajd ven. Vzela motiko in razkopala dvorišče, da ne bi voda zalila lope. Potem pa z bosimi nogami brodila po toči. Kakšen občutek. Toče so klestile po čeladi jaz pa skakala sem in tja...Mami pa je bilo slabo od strahu, ker si je mislila, da umiram valjda od strahu...ko je izvedela, da sem se prav fino imela ni mogla k sebi... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 Nataly, svaka čast 11 letni deklici. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Ne samo 11 letni..bogami sem še vedno tako odštekana Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Ne samo 11 letni..bogami sem še vedno tako odštekana drugače sem pa jaz dobesedno uplena na nevihto. Bol treska, bolj uživam, seveda če sem nekje na varnem, na morju bi me tako al tako verjetno od strahu pobralo Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Komur je usojeno, da bo obešen, ta ne bo utonil! Anaconda, torej brez strahu. Ti boš umrla od ljubezni. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 Hej predlagam da se dobimo ob prvi nevihti. Kje kako, Hmmm. Ima kdo kakšno idejo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 Peter Pan, na prvi jasen dan na vrhu Mangrta od 15. do 16. ure. Nevihta zagotovljena. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 Uf, pa ne da bo udarla strela z jasnega? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 drugač se pa dobimo enkrat na sončen dan, pa zaplešemo ob tabornem ognju za eno ta pravo sam brez Marše, da nem ne bo vremena "skazila" Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Peter Pan 24. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2003 Yeee! Good idea! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 sam brez Marše, da nem ne bo vremena "skazila" x!x :xx!: ... ta ovnovski nino spet... sklenil iz vsega, kar povedala... Sem 'vremenarca' - prinasam (in vcasih nazaj odnasam s sabo) sonce in lepo vreme.Ce je povsod grdo okoli, recem, saj bo, in je...Frendice me klicejo povsem resno v zvezi z vremenom.. Ampak - to je za zur, piknik - nikomur ne pase jesti razmocenih cevapcicev, ne glede na to, kako sicer shizimo na nevihto in dez. Ko pa dogajamo resno, pa padajo strele - ko sva imela prvo predavanje v KUD-u, so tocno v tistem casu zunaj divjale nevihte in viharji, toca, prekle so padale.Prej in potem lepo in celo soncno... Tako da - jaz ne 'skazim' vremena. Vedno tako da je gud... Sicer pa - nisem se hotla vtaknit, ker bi tule pa morala bit 'tekmovalna' in taka.Nevihta je namrec 'moja domena' in od nikogar ni bolj, kot je od mene. Tako je sploh premalo reci, da shizim.Ga skoraj ni bolj norega in velicastnega dogodka... Ja - sprostitev naravnih sil...Kot velikokrat ugotavljamo ob aspektih... npr. 'dobri' aspekti - ti lahko v naravi veckrat prinesejo totalno shtalo - ravno zaradi tega - ker se sproscajo energije. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.