tammy 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Js mslim da je to grozna stvar.Mojo prijatlco so v otroštvu zlorabljali in še zdaj ma full hude travme, pa sex se ji je čist zagnuso. Pa tisti k so pedofili si zaslužijo najhujšo kazen. :!!: Citiraj tammy01@mail386.comŽIVLJENJE JE ŽUR!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Kot zanimivost x!x x!x x!x x!x Ja? Podala sem pac informacijo...Sej ok razmisljas, me zanima ce bi tako ostalo, ce bi se to zgodilo tvojemu otroku. Samo o tem ste ze in je brezveze razpravljat. Sklepam, da vecina starsev ne bi razmisljala o tem, kako je bila ta oseba zlorabljena v mladosti in kako je to bolezen in globji pomeni. Vecina pac vidi to, da je otrok zlorabljen, se posveti njegovemu okrevanju, mu posvecajo se vec ljubezni etc, pa zelijo, da so sankcije nad tem clovekom zelo stroge. Tako pac je. Maxima debetur puero reverentia Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2005 Avtor Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>........če bi šlo za mojega otroka si bi srčno želel obdržati natanko takšno mišljenje kot ga imam sedaj. Da bi ga le imel.......ker ko se znajdemo v takšni situaciji je edino pomembno kaj bomo storili, da bomo težo in breme zaradi zlorabe zmanjšali, amortizirali, poskusili peprečiti nastanek prevelikih posledic za otroka.......smrtna kazen za onega zgubljenca ne bo sama po sebi pri tem čist nič pomagala. Moja jeza, bes, slo po maščevanju tudi ne, samo ovirala me bo, da bi res kaj pravega storil. Zgube s tem ne bomo nadomestili. Baje veliko ljudi po usmrtitivi morilca njim ljube osebe ne čutijo nič, kar bi jim v nadaljnem življenju dejansko pomagalo......le trenutek zadoščenja, ki se pogosto spremeni v razočaranje, ker nima željenega efekta v njihovih dušah...........pred njimi pa je še dolga pot Pri zlorabljenem otroku pa še skor vsa pot......kakšna bo je v veliki meri odvisno od ravnanj ljudi, ki ga obkrožajo. Kdo je na vrhu te gore, kdo je na zacetku in koncu tega kroga?Oni IMA ZE (!!!) travmo - samo se cela veriga folka jo bo od sedaj imela. TOCKA MOCI JE V SEDANJEM TRENUTKU. (L hay) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Aha tole Mickovo...strpno razmisljas to mi je ful vsec, samo jaz sem vseeno mnenja, da ce se ti to zgodi, si najbrz tako jezen, da malce drugace odreagiras. Ne tako strpno. Saj gre vendar za unicenje otrostva Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2005 Avtor Prijavi Deli 27. april 2005 ja. katerega oz. cigavega otrostva? kaj je bilo prej pa to, kokosje in jajcne scene pa to... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 I guess... Jaz pac priznam, da ne bi morala tako strpno reagirati kot Mick. Prevec se poznam. Jah, vsi mamo felerje...kaj cs... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2005 Avtor Prijavi Deli 27. april 2005 ne saj glih zato pa je tolk dbest ta post mickov... ker pravi - UPAM, DA BI... tako razmisljal...jasno... da si tezko kdorkoli predstavlja tole...sam vse je v enem krogu... zakaj je lajf nekoga, ki je zivel leta 1740, pomembnejsi od nekoga, ki je zivel leta 1689?Zate, ki gledas leta 2005, recimo... ... ampak leta 2005 je pa vec in vec in vec in vec in vec in vec in vec in vec in vec ... in vec... teh zgodb... kepa je vse vecja pol... se vec in vec in vec... usod se preplete, ljudi odregaira.., dela potem to, naprej fura, se ne preseka... Sam ne presekas, ko onemu glavo odsekas pol - se pravi dobesedno, pac pa ko prenehas s tem vzorcem, menim da je pravzaprav morda edini sprejemljiv vzorec v vesolju odpuscanje. A razumemo besedo ODPUSCANJE?Po mojem ne... ne gre samo, da smo nekomu odpustili, mu kao oprostili... pac pa (tudi), da to ODPUSCAMO iz svojih zivljenj. Ne gre za mascevanje ali ne, za kazen ali ne... gre za ravnotezje... ali taksno ravnanje (nekak linch) stremi k temu? Doseganju ravnovesja? Ste (in smo) tud ze omenjali - starsi sami (!!!) veckrat prakticno pahnejo otroke v vse to - a na to pa pozabljamo???Puncke pri 5. letih, ki morjo bit totalne krasotichke?izkoriscanje otrok skoz in skoz???In hocmo jih met, k so tolk lustni in tko???sploh ne vemo, kam drvimo... .. imamo gnilo drevo, mi pa mislimo, da bomo posekal tanajbolj nagrauzno vejo, pa da bo to to?pajade. :||||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2005 Avtor Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Smrtna kazen je brez veze, (koliko litrov mora tisti ki ubiva spit za vsakega obtozenega na smrtno kazen, da bo lahko ponoci spal) .... brez veze tudi, ker je tak clovek potem zaman zivel, ne bo nic predelal v tem zivljenju.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 [kako se borijo otroci ze v puberteti za samostojno odlocanje in odgovornost... Ko je clovek polnoleten, pa je odgovoren za sebe. Ce noce sam nic izboljsati, je sam kriv in mora sam nositi posledice. To velja isto za vsakega ne-/in lunatika ... .....hm imam prijateljico, po indicih sodeč tvojih let...poklicno se že štirideset let ukvarja kot psihologinja in priznana kot strokovnjak pri nas in v tujini...pa še nikoli ni povedala česa takega kakor ti zdaj tu razlagaš..... Pa vsakodnevno se srečuje z otroci, ki so šli skozi take tragedije....in z odraslimi.... Kr zmrazi me, a kar s čarobno palčko naj na svojo polnoletnost prekine s svojimi poniževalci, mučitelji, zastraševalci....celih osemnajst let so mu govorili da je nič, da je blato in da mu nihče ne bo verjel.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>x!x x!x x!x x!x Ja? Podala sem pac informacijo...Sej ok razmisljas, me zanima ce bi tako ostalo, ce bi se to zgodilo tvojemu otroku. Samo o tem ste ze in je brezveze razpravljat. Sklepam, da vecina starsev ne bi razmisljala o tem, kako je bila ta oseba zlorabljena v mladosti in kako je to bolezen in globji pomeni. Vecina pac vidi to, da je otrok zlorabljen, se posveti njegovemu okrevanju, mu posvecajo se vec ljubezni etc, pa zelijo, da so sankcije nad tem clovekom zelo stroge. Tako pac je. Maxima debetur puero reverentia Ja? Jaz pa sem pač podal svoje mnenje na to informacijo Sploh ne rabiš sklepat, tako bi na žalost bilo. In mene že zdavnaj več ne zanima mnenje večine, ki je sicer zlo relativna stvar, ampak mnenje tistih, ki o tem tudi kaj znajo, ne samo bluzijo. Ker je moje mnenje mnenje manjšine, bi ga bilo vseen mogoče fino vsaj poskusit razumet. Mnenje večine je tako jasno. In tud Hitler je imel podporo večine. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Prosim ne primerjaj Hitlerja s tem. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz sem predlagala zdravljenje v zaporu,... pa tudi za umobolnico bi glasovala, ker ko dobi psihofarmake, bo itak kot roboter, ne bo vec mislil na sex; seveda ce mu ne bodo dali napacnih tabletk Smrtna kazen je brez veze, (koliko litrov mora tisti ki ubiva spit za vsakega obtozenega na smrtno kazen, da bo lahko ponoci spal) .... brez veze tudi, ker je tak clovek potem zaman zivel, ne bo nic predelal v tem zivljenju...brez veze pa bi bilo tudi prelagati krivico na vzgojiteljice v vrtcu, socialne uslužbence... nasploh na tretje osebe.... kako se borijo otroci ze v puberteti za samostojno odlocanje in odgovornost... Ko je clovek polnoleten, pa je odgovoren za sebe. Ce noce sam nic izboljsati, je sam kriv in mora sam nositi posledice. To velja isto za vsakega ne-/in lunatika ... In ni res, da je nekdo ki zlorablja tudi sam bil zlorabljen. Dostikrat se iscejo v takih izjavah opravicila in upanje na manjso kazen. "Karma" ni vedno tako enostavna. Napisala sem primer o crkljanju. Pa je se vec drugih vzrokov, npr. zakaj ljudje sami ne znajo kontrolirati sebe. Kar pa jaz tudi vidim, je, da mediji kazejo v svoji nevtralnosti precej napacno sliko o zivljenju. Tako da mladina misli, da je to normalno merilo... Pa tudi, da danes hodita najveckrat ze oba starsa v sluzbo in nimata vec mnogo vpliva na otroke. Se nimata casa pogovarjati o tem, kaj je kdo rekel... Marsikaksne odlocitve niso najboljse, pa jih ljudje sami tako hocejo.... Ker sem sam omenil vzgojiteljice itd. ......sploh ne prelagam krivice na njih. Samo povem, mogoče bi morala priti mal v SLO živet .....ljudje tako prekleto radi pogledajo stran, če se problem ne tiče direktno njih. No, ne samo v Sloveniji. Ne mi zdej rečt, da vzgojiteljica pri spolno zlorabljenem otroku ne opazi posebnosti v njegovem obnašanju, lulanj v posteljo, nočnih mor itd. itd. Res, da je takrat do zlorabe že prišlo, sam bi lahko preprečili nadaljnje, s tem pa tudi hujše posledice. Samo prepogosto ne naredi nič. Tud sosed, ki utemeljeno sumi, pa se ne bo vtikal v zadeve sosedov. Tud mama, kot sem že omenil, ki se boji sramote v okolici. Ne rečem, da bi jih trebalo res dati v zapor, vsekakor pa se bi morali vsi zamisliti nad takim svojim ravnanjem..... Beri prosim tako kot napišem, ker nisem človek, ki bi v resnih debatah dostikrat nejasno ali dvoumno kaj napisal. In napisal sem.......kar pogosto so zlorabljalci bili zlorabljeni. Ne vedno ipd. O tem kaj vse poskušajo storilci kaznivih dejanj, da bi zmanjšali svojo krivdo, pa me ne rabiš poučevati, verjemi mi vsaj to. V ostalem pa se s teboj povsem strinjam. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Prosim ne primerjaj Hitlerja s tem. Ne primerjam. Ti tako vidiš, da primerjam. Gre le za potencirano prispodobo, ki kaže, da mnenje večine še zdaleč ni nujno pravilno in optimalno. Pogosto tudi zaradi neznanja. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 V tistih statisticnih podatkih je bilo pravzaprav samo mnenje ljudi, kaksna sankcija bi bila po njihovo najbolj primerna. Neki pa more bit. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Ja, saj. Na srečo o tem ne odloča javnost. In prav je tako. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 A se spomnes ti izreka Vox populi, vox dei? Tocno kaj bi ti napisal v zakonik glede tega? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
češpljica 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Ma mislim,da imate prav tisti,ki pišete,da je potrebno ta problem že v kali zatret.Ne pa kak in s čim bomo kaznovali....Kaj to pomeni? Potrebno je v pravem času odreagirati,rešiti situacijo,poiskati vzroke zakaj tako...in nato hitro ukrepati...Pa ne s kaznijo,maščevanjem....itd....Se srinjam zametki se kažejo ze zelo zgodaj,tisti ki nosimo odgovorno službo in ki smo v vsakdanjem stiku z njimi...in ja od nas je odvisno..al jih bomo postavili a pravo pot...ali v slepo ulico...Malo več pameti na pravem mestu res nebi škodilo.....Problem pedofilije ne nastane čez noč..in tudi sam pedofil ne postane to iz danes na jutri.....A ka ko smo vsi radi le sodniki in kažemo s prsti na druge..ta je krv,dejmo ga....drugače smo pa kot fjakars konji s podvezanimi očmi....A nismo THE BESt YEEEEEEEEESSSSKlicov na pmoč... ma kje pa ne rabimo slišat....pa so!!! In to ne enkrat izdavljeni........na žalost:(((((((((((((((((((((8 Citiraj Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..vse najboljše v času obledi....še vedno si želim sanjaritisaj ženska sem ki več in bolj želi....... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. april 2005 Avtor Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, saj. Na srečo o tem ne odloča javnost. In prav je tako. ja ja, vox populi ze... sam tu ne gre za mnenje oz. glas, odziv... kot je misljeno s tem... pac pa - gre za krojenje... vseen, michelle.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 A veš, da, Michelle. Boj se ga..... Kaj bi vpisal v zakonik, zakone nasploh? V KZ nič posebno novega. Hm, nisi tud študentka prava, al se mi sam zdi, pa menda veš kaj pomeni višanje kazni v KZ versus vsem ostalim dejanjem. Tak na prvo žogo......ne pretirano bi povečal kazni, precej bolj pa bi poostril kaznovalno politiko. Poskusil bi uvesti nov varnostni ukrep (kot so zdaj npr. obvezno zdravljenje alkoholikov, narkomanov itd.) , ki bi se nanašal samo na pedofile. Ali bi pa ga konkretneje opredelil v okviru že obstoječih varnostnih ukrepov. V organizacijsko zakonodajo posameznih institucij, katerih del dejavnosti je tudi ta problematika, bi zajel posebne oddelke, ki se bi ukvarjali izključno s pedofili. V njihovi sestavi bi bili najboljše možno izobraženi in usposobljeni kadri za to področje. V vse institucije, ki lahko imajo pomen za uspešnost pri preprečevanju pedofilije bi uvedel dodatno izobraževanje. Pojačal bi znanje in dodal posebno izobraževanje v vseh institucijah, ki delajo al so v stikih z otroci. V posameznem predmetu v OŠ bi dodal tudi izobraževanje otrok v zvezi s to problematiko, ustrezno njihovim sposobnostim dojemanja. V okviru enga od pristojnih ministrstev bi zaradi pomembnosti te problematike ustanovil oddelek, ki bi se ukvarjal izključno s spolnimi zlorabami otrok, lahko mogoče s spolnimi zlorabami nasplošno. Tko, na prvo žogo. Če se res želimo lotiti te problematike. Aja....in naredil bi red v vseh socialnih službah in zlasti tudi v centrih za socialno delo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Kaj bi vpisal v zakonik, zakone nasploh? Nič posebno novega. Hm, nisi tud študentka prava, al se mi sam zdi, pa menda veš kaj pomeni višanje kazni v KZ versus vsem ostalim dejanjem. Zdaj mi pa prosim povej, kje sem karkoli napisala o visanju kazni v KZ? Lepo sem te vprasala, kaj bi ti napisal. Drugo si pa ti med vrsticami prebral, pa malce narobe al kako ze? Moje poznavanje kazenskega prava je zaenkrat samo v teoriji, to pa priznam. Vljudno sem te vprasala. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> zakaj si ti zdaj to napisala?Lia , saj ne mores eno situacijo primerjati z drugo, pa tudi ne enega cloveka z drugim... Seveda ne mora vsak tega videti, kar vidim jaz ... je tudi mnogo psihologov, ki ne znajo kognitivno terapirati in delajo z drugimi metodami... Mi pa smo tle v esotericnem forumu in poskusamo en drugemu povedat, kako dojemamo zivljenje... Pa se kak primer vmes, za boljse razumevanje. V psihoterapiji je to popolnoma drugace, tam se privede cloveka do tega, da sam spozna... Jaz si tule tudi prizadevam stvari tako razloziti, da jih razume vecina, bi se lahko seveda tudi drugace izrazila, da bi potem ti, ker ne bi razumela, udarjala po meni, da sola je samo teorija.... kdo pravi da s carobno palcko? A prej nic ne govoris z otrokom? Ampak, ko se pripravlja otroka na zivljenje izven druzine, se mu pove tudi cesa se je treba pazit zunaj. Seveda ne delajo vsi enako, ce je tako kot si ti rekla, potem se lahko otroci (ali odrasli) tudi sami odlocijo, da se ucijo iz napak starsev... vsak pa je odgovoren za sebe. Poznam tudi primere, ko so sli otroci sami rajsi v dom, samo da so prisli ven iz druzinskega pekla. Vem, da je zelo hudo z otroci, ki so bili zlorabljeni, to je tema za sebe...in se kaze tudi v tolikih oblikah, da je nemogoce tule diskutirati, ker potem se moram res presilit v lunatik Pa se ne srecujem vsak dan s taksnimi primeri, ampak sem jih imela precej, vendar ne bom stopila na ta vlak, ... koliko let kdo prakticira ni nobeno merilo. Ona ne more 40 let prakticirati, ce je v mojih letih. Torej ze to ni res. Se ne mislim igrat taksne igrice in napeljave, me ne interesirajo....ce pa imas tako pametno prijateljico pa ne razumem, zakaj ti ne maras psihologov jaz se bom morala tudi omejiti in nekatere - dolocene - odstavke tudi ignorirati, da ne bo treba toliko odgovarjati. Dnevi imajo samo 24 ur te bimckam ni treba odgovarjati....oglašam se samo zaradi tistih, ki bi prišli tu gor..prebrali tvoje poste in in še bolj žalostni odšli, ko bi od tebe zvedeli da so sami krivi..... ne vem koliko si stara ...sama pa si napisala da je tvoj otrok že velik in da si veliko že skozi dala....ta prijateljica meni ne teži s psihološkimi znanji, ker sva to zadevo razčistili...in dopuščava druga drugi svobodo imava pa druge prijetne skupne aktivnosti.... pa lepo te prosim ne ukvarjaj se toliko z mano, ko imaš toliko prijetnejšega za početi...... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Pogosto si mal občutljiva, ne vem zakaj tudi v pogovoru z mano . Nisem rekel, da si, samo zavzemaš pa se za višje kazni, če te prav razumem. Zato sem napisal tko kot sem, nisem pa vedel ali si že imela kazensko pravo. Pa to niti ni najbolj pomembn blem, vpliv višanja sankcij za posamezna kazniva dejanja navpram drugim kaznivim dejanjem, vsaj nerešljiv ne. Ne razumem, kaj sem med vrsticami in narobe prebral? Vljudno sem ti odgovoril, upičla pa si se samo v ta del, Mich. Peace, no, plis Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 KP in KPP = dvojcek Moja reakcija ni bila obcutljiva, ampak samo povem, da nekaj so nas pa ze ucili.Sicer so mi pa tvoji predlogi zelo vsec. Sicer dvomim, da se bo to zgodilo, ampak so fajn. Se posebaj tole v solah. Pravzaprav me je najbolj zanimalo, kaksna naj bi bila po tvoje konkretna kazen, ko se je delikt ze zgodil? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Mhm. Ja, vseen se kot pravnik moram držati obstoječe zakonodaje, ne glede na to kaj sam mislim. Poleg tega je vsak posamezen primer delikta unicum, poseben, ne moremo določati kazni brez upoštevanja vseh okoliščin v katerih je bil storjen, tudi brez klasičnih obteževalnih in olajševalnih ne. Vsekakor ne moremo slediti samo zadoščenju, satisfakciji oškodovanih kot namenu kazni, namen kazni se po moje res mora odražat tudi v tkim. generalni in specialni prevenciji. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 To mi je jasno, vseeno pa govorimo tu dosti nasplosno...vem, da se ne da, samo sem mislila za kak primer. No sej je vseeno. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.