santos 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 Marsa,Tinka ... Socutje do obeh, zrtve in STORILCA, izvira verjetno iz tocno dolocenega prepricanja : kdor je trpel, bil zlorabljan, tepen, tale BO zlorabljal, maltretiral in da to ni nic cudnega, pa da je to skorajda pricakovano, pa da njegovo zlorabljanje drugih pomeni,da je "še vedno" ubog. Glede na to, da je samo zamenjal vlogo in sam postal storilec hudega. Ampak zakaj bi naj mi gledali s socutjem zdravljenje preteklih ran kateregakoli storilca na nic krivih tujih otroskih plečih. To da je sam trpel, ne sme bit podlaga za razumevanje, ceprav vem, da ne sprejemate, pa vseeno. Ima razum, vsakdo. Tudi REALNA stvarnost ne podpira vasega mnenja. Vecinsko so to otroci zenskega spola, ki so zlorabljani.In ali te zenske spolno zlorabljajo otroke ? Ste slisali za kaksno zensko, ki je posilila ne vem kolk otrok!Naj mi oprostijo tisti, ki se jih kakorkoli dotika. Tako pa niti ne drzi nujno, da so storilci trpeli nekoc. Storilec se nacrtno odloci, da se bo posluzil zlorab, on mora to nacrtovati in izpeljati : a niste gledali tistega kardinala, kako je prepriceval puncko Sally? In verjel je v NEDOTAKLJIVOST zarad svojega zelo visokega polozaja. Spomnite se samo tistih Belgijcev, sami vladni. Vi pa si pac nikakor ne morete predstavljati, da je lahko clovek tudi hudoben, ker sami niste zmozni manipuliranja in izsiljevanja. Zato mislite, da je clovek v osnovi zelo dober in da obstaja vzrok za vse. Ker vam je pac zlocin nerazumen.A treba se je opreti na stroko, ki pravi, da tile znajo manipulirat, lagat. Tu gre preprosto za pomanjkanje custvene empatije oz, sposobnosti vzivljanja v nemocnega otroka, kakor tudi nespostovanja svetega.Do takega imam jaz socutje le zato, ker bo sam najebal še huje, ce zares obstaja karma. Kaksnega drugega niti ne. In ko bo najebal, bom spet drzala z zrtvijo. Nikoli storilcem - vedno bom to obsojala in ga imela za slabica, pa če je vzrok njegova pretekla rana ali pa je vzrok brezcutnost do custev sibkejsega. V zapor bi ga dala, pa naj tam gleda svoje priljubljene slike ali risanke in ima na voljo vse, kar potrebuje - a ziva skusnjava mu ne sme bit vec omogocena, kot je bla ucitelju. Mislim da to ni noben linč. Še super je zanj, njegova karma bo boljsa, ce ne bo vec ponavljal dejanj - dobro delo zanj in dobro delo zaradi zmanjsanja zrtev, to je pomoc obema. :palec: Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
renee 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 (popravljeno) Sočutje do storilca?! Lepo vas prosim .... Ali ljudje, ki jih je kot otroka zbil avto, v odrasli dobi zanalašč povozijo otroka? Ali ljudje, ki so bili kot otroci debeli, v odrasli dobi svoje otroke zanalašč futrajo čez svako mero? Storilci hočejo, da se nam smilijo. Ko je treba so brihtni, ko je te mimo, glumijo čustveno strte boge reveže ... Pa boh ne daj, da jim ob nepravem času rečeš, da so munjeni.... Ne, bodo užaljeni, ker oni so NORMALNI in zanje je NORMALNO, da posiljuješ otroke. Tako vsaj razmišljajo. Saj oitroci pri 9,10 letih letih itak ne vejo, kaj je to in so si to samo izmislili ... In potem pride kazen ... in kriza... Vsi vemo, da imajo arestanti svoj kodeks in da so pedofili najnižje na lestvici. Slej ko prej ga bodo dobili na samem in če drži, da je 3 % populacije homoseksualno usmerjene, ni hudič, da se v arestu v enega pedofila ne bi zaljubila vsaj dva geja in si ga malo podajala iz rok v roke - in igrala njegovo igro, tokrat z njim v vlogi žrtve. Pa še ta preklet seznam pedofilov - še pol, ko odslužiš, vsi vejo ... Če bi bila pedofil, ni se tudi meni trgalo.... Popravljeno 6. november 2007 -> renee Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 Mantis, dobro napisano, zase sicer tezko recem, da je tu na delu kaksno posebno socutje oz.niti nimam socutja tako zelo,kot poskusam razumet ene stvari, in se vedno pac mislim, da je nasplosno treba zdravit vzroke,ob stalni pozornosti na to, da je treba situacije prepricevat.vem, da so ljudje lahko tudi zelo hudobni, in glede karme: tudi s tem ze verjetno nekaj odplacujejo,kajti ne poznam hudobneza, ki bi bil srecen....in ce niso placali, pac bodo, oz. ze placujejo s tem, da to so, vsi placamo svoje zadeve, tako ali drugace. to, da ne znam manipulirat in lagat bom sicer vzela kot kompliment, ampak se gre bolj za to, da ne zelim tega, kot da ne bi bila resnicno sposobna...in se vedno trdim, da je clovek v svojem osnovnem namenu dober, in je to, kar je (izprijenec) posledica NECESA, ne pa njegovo osnovno stanje. samo to.toliko razumevanja pac imam, res je, da nisem nekdo, ki veliko stvari obsoja, ker se trudim glede tega, da ne bi...narava mojega dela je taka, da ne zelim, ker ko obsojam, se zapletam v stvari, ki jim morda nisem kos ali jih ne razumem. mislim tudi, da npr. zdravnik ne more dobro pozdraviti nekoga, ki ga obsoja ze zato, ker si zelo malo verjetno zeli pomagati cloveku, ki ga obsoja, da ne govorimo se o cem drugem. To je moje razmisljanje in zato delam na tem, da je cim manj obsojanja (ne pravim, da to sprejemam zlahka).Tudi duhovniki v cerkvi ali pri spovedi bi v osnovi ne smeli obsojati, ker je zelo pomembno za njihov namen (da dajo dober nasvet, resitev problema, ne samo neko kesanje v obliki molitve), da ne obsojajo, in isto je s socialnimi delavci in sploh vsemi, katerih naloga je pomagat.Vem, da je izven konteksta to zadnje, samo se mi zdi, da je v sirsi sliki zelo pomembno, v celi druzbi,in sploh mislim, da mora biti za resnicno spremembo kakrsnegakoli neuravnovesenega stanja, za pomoc, zelja po iskanju/najdenju vzroka bistveno vecja od obsojanja, ce naj bo to zdravljenje/nasvet/pomoc koristna in dala rezultate. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2007 Avtor Prijavi Deli 6. november 2007 Marsa,Tinka ... ............ Vi pa si pac nikakor ne morete predstavljati......... Glej mantis, bom cimkrajsa (ocitno vec besed uporabmo, bolj se zaplezamo):Pedofilija JE (zal).samo to je. ja, lohk vsakega pol damo pred zid.ampak sele pol.kaj pa prej?? Sočutje do storilca?! Lepo vas prosim ....ja. ne slisimo se.eni govorimo kitajsk, drugi pa cheshk.zelo pomembno pa je dejstvo, da oboji obsojamo dejanja, zaradi katerih nekoga oznacimo kot pedofila.skoda, k bomo s takim nacinom debate ostal na istih nivojih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 zakaj brez vesti do drugih?zdaj pa se ne strinjam.tu je ta tema, kdor ne zeli razpravljat o tem, pac ne bo tu bral. malo mi je skoda, ker eni imamo samo zeljo se malo razjezit, drugi povedat svoje, tretji bi iskali vzroke, cetrti branili ene ali druge....pa se zato ne premaknemo ravno na kaksno drugacno stopnjo razpravljanja... ampak o necem javno govoriti zame ni brez vesti.prej zelo nasprotno. in absolutno se ne strinjam, da je odpustiti najlazje. zal. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. november 2007 Avtor Prijavi Deli 6. november 2007 brez vesti do drugih, nekak?a tle se ti pa tko zdi. men pa ne, men se pa glih to zdi 'vest do drugih', da sem kot clowk tu za to - da slisim to - kot del clovestva da ne zatisnem oci, pac pa oblikujem neko mnenje. skusam doprinest! pa magar z brezveznim vlozkom (ce ne skodi nobeni 'strani')... sicer me potem sploh ne zanima tema pedofilija. in nic, s cimer se ne morem identificirat.ampak ce sm clowk in zivim v okoljih, ko se nekaj dogaja/je prisotno, mi ni vseen za [..., otroke (ne glede na to, ali jih imam ali jih nimam)...].skratka, sem, in ni mi vseen. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 Zanimivo mi je pa tole,kako moški skoraj vedno potegnete skupaj,kadar gre za take zadeve. če bi bil mal bl občutljiv bi človk tole zameru mal. Izpada kot da moški tiho toleriramo pedofilijo, skor kot da smo del nje, moški, pa skup potegnemo. :xx!: Jao, kolk ste naštancal odkar sn zadnč gledal sem, pa kdo bo to vse prebral. No, se bom potrudu, sigurn je še kak odgovor na moje takratno vprašanje.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 zanimivo kako vseskozi povezujete MOSHKE s pedofilijoa zhenske pa to po vashem niso?ker....jst mam pr izgubi svoje nedolzhnosti direkktno izkushnjo s tem (jaz 12 let in pol, ona 37)pa she vedno sem ji hvalezhen... x:)x zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 Torej, da ponovim ...jaz storilce obsojam, nimam pa vpliva nanje, da bi jih ne bilo. Tudi žrtve ne obsojam, so potrebne vse pozornosti in pomoči, vendar tud tuki nimam kaj narediti, se je zgodilo in treba se je iz tega nekaj naučiti, da se ne bo še drugič in tretjič. Edino kar pa res lahko naredim je pa to, da čim bolj poskrbimo, da v svojem okolju preprečimo, da bi storilec do žrtve ne prišel. A sem bil sedaj dovolj jasen...... Pravzaprav, eee, ni glih tko, Tomaž. Vsak od nas ima možnost določenega vpliva. Če opaziš neprimerno vedenje /ko odrasla oseba otipava otroka, mu govori opolzke besede, ga nagovarja k spolnim dejanjem, ga sprašuje o spolnih aktivnostih, razkazuje pred njim svoje spolne organe/, bi ga lahko in bi ga moral prijaviti.Če opaziš nenadne izrazite spremembe otrokovega vedenja, ki jih prej ni bilo /velika nezauplivost do ljudi, hud strah pred dotiki, recimo, da se polula, ko se ga dotakneš, otrpne, se začne jokati, kriči, se otepa..., povečana agresivnost, regresija v vedenju, zaprtost vase, samopoškodovanje, umikanje iz družbe.../, je to skoraj zanesljivo znak nasilja nad otrokom in zelo možno tudi znak spolnega nasilja nad otrokom. Taka zapažanja bi lahko in bi moral prijaviti. Zelo se strinjam s teboj, da je največ, kar lahko storiš za svojega otroka, to, da ga vzgajaš v samostojno, odgovorno in psihično zdravo osebo in da ga opozarjaš na to, da vsi v okolju niso tako dobri kot ti in ga ne spoštujejo tako kot ti in na kaj naj bo pozoren, kako naj se vede v stiku z odraslimi /naj ne gre z neznancem recimo, naj se umakne v skupino, kjer je več odraslih, če se ga neprimerno dotika, mu govori o spolnosti... in naj ti vedno pove za vsak tak doživljaj. Da bi ga pa pred spolnim nasiljem zavaroval tako, da ga ne bi nikamor pusti in ga popolnoma izoliral od okolja, je pa nemogoče, poleg tega pa tudi nesmiselno. Ker na pedofila lahko naleti kjerkoli, tudi v šoli, na igrišču, na šolskem izletu, poleg tega pa je izoliranost od okolja zelo slaba popotnica otroku pri njegovem odraščanju v odgovorno, samostojno, socializirano odraslo osebo, ki ne jemlje sveta kot nekaj zloveščega, groznega. Zelo se strinjam s teboj, da je ravno ozaveščanje pomembnosti pravilne vzgoje otroka najboljša preventiva pred spolnimi zlorabami tudi zato, ker taka vzgoja zmanjšuje možnost zlorabe /sploh v domačem okolju znotraj družine, kjer se dogaja velina spolnih zlorab/ in s tem produciranje pedofilov, ki postanejo to zaradi tega, ker so bili sami zlorabljani. Zakaj otrok toliko časa skriva svojo izkušnjo? Razlogov za to je več. Ponavadi mu storilec zavestno vbije občutek krivde ali strahu /to se je zgodilo, ker me nisi ubogal, si poreden, si tako oblečen, si izzival, si tako lep, si tako odrasel, ker si ti kriv...; to je sedaj najina skrivnost in če boš karkoli povedal, ti ne bodo verjeli, te bom ubil, se bom maščeval, se ti bodo posmehovali, te bo mama zapustila.../ ali pa je prepričan, da mu doma ne bodo verjeli, da bodo jezni, razočarani, da bo tepen, da bodo žalostni, da ga bodo obsodili, da je sam kriv, da je sam izzival s svojo pojavo, vedenjem.../. Če nam otrok pove, da je bil spolno zlorabljen, ga ne silimo v podrobnosti, ker bo mislil, da mu ne verjamemo in bo umolknil. Ne odreagirajmo z jezo in z vprašanji "zakaj nisi povedal? zakaj nisi pobegnil? zakaj si bil sploh tam?", ker se bo počutil krivega in mu bo žal, da je sploh kaj bleknil. Poslušajte ga mirno, naj govori in pove, kolikor sam hoče in zmore, brez razburjanja. Pomirite ga in mu povejte, da on ni kriv, ne glede, kaj se mu je zgodilo. Obvezno prijavite dogodek in poiščite strokovno pomoč, ker otrok potrebuje podporo, psihično in fizično zavetje. Otrok nikoli v nobenem primeru ni kriv za to, kar se mu je zgodilo. Nikoli. V nobenem primeru pa ne razglabljajte z otrokom ali pred njim, ali se je to zgodilo ali se ni. O tem bodo razglabljali in ugotavljali dejstva v timu tisti, ki so za to strokovno usposobljeni: socialni delavec, zdravnik, psiholog, psihiater, tožilec, kriminalist, sodnik. In njihova odgovornost je, da se odločijo prav. Kako je s sočutjem do storilca? Ne glede na to, zakaj je storilec postal pedofil, je toleranca do takega dejanja enaka nuli. To je dejanje, ki se ne tolerira, je potrebno obsodbe in sankcij v vsakem primeru. Kako pa lahko pomaga vedenje o tem, da je bil storilec sam zlorabljan otrok? Prvič tako, da se zavedamo pomena vzgoje otrok in preventivnega ravnanja in delamo na tem kot celotna družba. To je na daljši rok. Drugič pa tako, da omogočimo tudi storilcu strokovni tretma, ker ga tudi on potrebuje, enako kot njegova žrtev, ker je tudi on nekogaršnja žrtev... z enakimi ranami. Je to sočutje? butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 zanimivo kako vseskozi povezujete MOSHKE s pedofilijoa zhenske pa to po vashem niso?ker....jst mam pr izgubi svoje nedolzhnosti direkktno izkushnjo s tem (jaz 12 let in pol, ona 37)pa she vedno sem ji hvalezhen... x:)x zlomk....tralala No vidiš sam si si odgovoril. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 butl, si me spomnu na zgodbo iz 90. Ko = na mestnem busu alkoholiziran možak otipaval, nadlegoval osnovnošolsko punco (po videzu sodeč). Bil malce širši, višji. Ljudje gledali v tla. Punca moledovala, naj kdo pomaga. Pomagal ni nihče. Izvedem strokovni prijem. Tepst alkoholiziranega nisem hotel. Možak mi je deloval uglajeno, spodobno po videzu. Pri strok. prijemu se je nekaj upiral. Sem postal bolj strog. Tepel ga nisem. Na postaji sem ga odstranil z avtobusa. Grem nazaj noter v bus. Mi = začela neka ženska moralizirat. Da sem nasilnež... Uboga zemlja, kaj vse mora nositi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 butl, si me spomnu na zgodbo iz 90. Ko = na mestnem busu alkoholiziran možak otipaval, nadlegoval osnovnošolsko punco (po videzu sodeč). Bil malce širši, višji. Ljudje gledali v tla. Punca moledovala, naj kdo pomaga. Pomagal ni nihče. Izvedem strokovni prijem. Tepst alkoholiziranega nisem hotel. Možak mi je deloval uglajeno, spodobno po videzu. Pri strok. prijemu se je nekaj upiral. Sem postal bolj strog. Tepel ga nisem. Na postaji sem ga odstranil z avtobusa. Grem nazaj noter v bus. Mi = začela neka ženska moralizirat. Da sem nasilnež... Uboga zemlja, kaj vse mora nositi.Ful dobro si naredu.Ma jaz kolkor vem zase so me vedno nadlegovali,calo življenje lahko rečem.Od tega do onega....Spovnem se scen v osnovni šoli,kako me je fant nadlegoval,ves čas in parkrat me je dobil samo v garderobi.Bil je masoven fant in parkrat me je prešlatal na takih javnih krajih, da me je bilo sram,nisem se mogla upreti,premočen je bil.Taisti fant z njegovo klapo poleti na plaži,..ne pretiravam,samo kadarkoli me je dobil me je pretipal celo,...počutila sem se kot smet.Potem,ko sem odrasla sem žal naletela na par takih kretenov,ki se niso znali vzdržat, vendar sem vedno uspela zbežati,hvalabogu.Zakaj?Zaradi fizične privlačnosti,zaradi tega.Koliko krat sem se spraševala,zakaj so moški taki,zakaj me ne vidijo v notranjost.Nevem za druge,meni je blo zelo hudo to.In svoje telo sem prikrivala z oblačili, ki niso poudarjala mojega telesa,ampak sem se z njimi lahko skrila pred takimi fanti.Saj vem, da niso vsi fanti taki,samo ostane odtis v spominu.Ženske smo zelo ranljive,če kdo zlorabi našo intimno energijo.Sigurno to velja tudi za moške,samo ne v taki meri,ker moški so le močnejši fizično. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Ma jaz kolkor vem zase so me vedno nadlegovali,calo življenje lahko rečem.Ma dej no, kaj dramatiziraš, saj to je del najstništva, to smo več al manj vsi počeli, ene so pustile več, ene pa nič, pol smo pa tiste šlatal, k so se....pa ogledval smo a nam že kocine rastejo, pa kermu dalj špricne....to j najstniško raziskovanje in kle pa res ni treba dramatizirat in žrtve iskat......k s pa enkrat odrasla, se t je pa tok krivic godilo, kolikor si jih sama dovoljevala. Veš, če se psa ne bojiš, te tud ugriznil ne bo, če se ga pa bojiš, bo pa takoj vate skoču. Če se pa to teb vseskozi dogaja, moraš pa pr seb pogruntat zakaj se ti, ker ti to dovoljuješ, če nebi dovoljevala se ti tudi dogajalo nebi, pa če hočeš to verjet al ne. Sam vse to s pedofili nima veze, pedofili so ljudje, k majo v glav drgač sprogramiran, teh se je treba merkat in pred temi je potrebno NAŠE otroke čim bolj zaščitit. Sveta pa ne bomo spremenili, spremenimo lahko samo sebe in tako tudi vplivamo na naše bližnje okolje. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 da me je bilo sram,počutila sem se kot smet.Nevem za druge,meni je blo zelo hudo to.In svoje telo sem prikrivala z oblačili, Ma dej no, kaj dramatiziraš, no, toliko o sočustvovanju in razumevanju,tipično podcenjevanje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 no, toliko o sočustvovanju in razumevanju,tipično podcenjevanje Res ja,žal tipično. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Res ja,žal tipično. a b mar rada da b ti reku, s pa res revca boga, k sama dovoljuješ, da se ti to dogaja, dej se mal na realna tla postav in nikar iz sebe žrtve ne delaj..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 jaz se tudi ne strinjam s tomazem..ne vem, kaj ste vi poceli, mi nismo nic poceli teh skupinskih zadev.in potem so me enkrat na koncu osnovne eni fantje v neki zasedi pretipali po dolgem in pocez, kar se je koncalo z jokom in celo traumo, tako, da tisti, s katerimi bi si morda zelela kaj raziskovat niti slucajno niso bili vec aktualni, ker sem bila vsa prestrasena in gnusilo se mi je itd...predstavljaj si eno stirinajstletnico, ki ze tako pol stvari ne razume, z ene 48 kg in trije potrebni najstniski biki okrog, vsak je mel pa ene 5 rok ce mene vprasas...ja, valjda, komi sem cakala in ful sem mela moznosti se upret...ne govorim zdaj o odraslih ljudeh, takrat bi se kar strinjala, da zrtev in napadalec nosita podoben vzorec, samo: ne me jebat, da je napadat (povrhu se v skupini) nemocne punce, ki ne izzivajo, isto, kot gledat koliko kocin imas in kako dalec ti spricne Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Šlatanje deklet v osnovni šoli s strani sošolcev nima nbene veze s pedofilijo. Tudi v naši OŠ je tega bilo kr neki, res je tud, da so bile največ prešlatana dekleta, ki jim je to po svoje tud mal godilo. Hormoni, pa tako, ni da bi posebi odobraval to, ni pa tud nekaj totalno zavržnega. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Matr, šele zdej mi je postalo jasno, da sem bil pri 12-13 letih pedofil! Še dobr, da me je pr 15 to minilo, kaj če bi me mati od kakšne, s katero sva se vzajemno šlatala takrat prijavila Drugače pa, nasilje je vsepovsod in strinjam se s Tomažem, da je stvar vzgoje, če ga hočemo omejiti, še posebej pa dela na sebi. Le kakšna je razlika med skupino mulcev, ki otipava najstnicoin skupino odraslih deklet, ko za zapahe spravi nedolžnega, ki se eni od njih zameri? Tudi nasilno maščevanje je nasilje. In vsaka oblika nasilja je bolna in potrebna zdravljenja ne paobsodbe in nasilnega povračila. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Šlatanje deklet v osnovni šoli s strani sošolcev nima nbene veze s pedofilijo. Tudi v naši OŠ je tega bilo kr neki, res je tud, da so bile največ prešlatana dekleta, ki jim je to po svoje tud mal godilo. Hormoni, pa tako, ni da bi posebi odobraval to, ni pa tud nekaj totalno zavržnega.Jaz sem brez besed,se raje umaknem,malček mi je žal, da sem povedala nekaj tako osebnega.Daleč od tega da bi igrala žrtev,žrtev sem takrat res bila,sedaj nisem več,sem pa povedala primer,da vam je lahko malček jasno in si predstavljate kaj se občuti ob spolnem napadu,da ne govorim o spolnem napadu na majhnega otroka.Jaz sem iz dobre družine,nobenih hormonov nisem oddajala,še manj pa provocirala z neprimernim obnašanjem. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Jaz sem brez besed,se raje umaknem,malček mi je žal, da sem povedala nekaj tako osebnega.Daleč od tega da bi igrala žrtev,žrtev sem takrat res bila,sedaj nisem več,sem pa povedala primer,da vam je lahko malček jasno in si predstavljate kaj se občuti ob spolnem napadu,da ne govorim o spolnem napadu na majhnega otroka.Jaz sem iz dobre družine,nobenih hormonov nisem oddajala,še manj pa provocirala z neprimernim obnašanjem.Kakor želiš. Javno podajaš mnenje, svoje izkušnje, pa tako lahko pričakuješ tudi odzive, za katere pa ni nujno, da bodo povsem skladni s tvojimi pričakovanji. Nisem rekel, da si igrala žrtev, le malce po moje pretiravaš, pa kot sem že napisal šlatanje osnovnošolcev nima veze s pedofilijo. Sicer pa je men mal bl k malček jasno počutje zlorabljenih otrok. Ne vidim kaj ima veze "biti iz dobre družine" in kao "nobenimi hormoni". Če bi tvoja dobra družina ne imela hormonov, tebe sploh ne bi bilo. Mal heca......Sn pa mislil hormone pubecov in njihovo razganjanje, sicer. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 vzajemno šlatala ja enim je (bilo) kul, enim pa ne! res, da to nima veze s pedofilijo, sam ni se treba norca delat, če človk pove, kako se je počutu.gre za to da so mene tut kakšni nasilni mulci prefukal v osnovni šoli, pa zato ne čutim potrebe da pozivam na javni linč kakršnegakoli nasilja. Sem se jim pač naučil izogibat. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Prabha, z vsem spostovanjem, verjetno ne mores sama odlocat o tem, kdaj kaksne hormone oddajas Ampak razumem.... Sicer pa ja: absolutno nima to veze s pedofilijo, bolj z odrascanjem itd, jaz sem tudi sprejela vse neprijetno takrat, grem pac dalje, samo me je razkurilo prej, da se take, izjemno neprijetne izkusnje mece v isti kos s skupinskim stetjem kocin, ali zenskami, ki recimo res intenzivno iscejo stik, tudi otipavanje itd....seveda tudi take so, ampak: fantje, ce ne znate locit signalov, kdaj kdo kaj hoce in ne, pa rabite kaka ocalca! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 ampak: fantje, ce ne znate locit signalov, kdaj kdo kaj hoce in ne, pa rabite kaka ocalca! Zdaj nisn glih sigurn, če sam še spadam med fante glih , no, v OŠ sn pa ziher. Mislim, da so to fantje čist solidn ločli, s tem, da če bi sam čakal na privolitve, ne bi nč šlatal, k nbena tud če ji je pasal, tega nekak ni smela glih pokazat. Seveda pa so ene ukrepale, zatožle učiteljem, včasih je tud kak ukor padu, pa so se jih pubeci pol izogibali. Ene pa tega niso nardile, mal so vreščale sicer, pa se tud hihitale, te pa so pubeci valjda sam še veselje dobl......Dokler to ne preseže ene razumne meje nć tko zlo škodljivga, po mojem..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Kakor želiš. Javno podajaš mnenje, svoje izkušnje, pa tako lahko pričakuješ tudi odzive, za katere pa ni nujno, da bodo povsem skladni s tvojimi pričakovanji. Nisem rekel, da si igrala žrtev, le malce po moje pretiravaš, pa kot sem že napisal šlatanje osnovnošolcev nima veze s pedofilijo. Sicer pa je men mal bl k malček jasno počutje zlorabljenih otrok. Ne vidim kaj ima veze "biti iz dobre družine" in kao "nobenimi hormoni". Če bi tvoja dobra družina ne imela hormonov, tebe sploh ne bi bilo. Mal heca......Sn pa mislil hormone pubecov in njihovo razganjanje, sicer.[/quot Prav nic ne pretiravam,povem kar mislim! Ce je to skoraj vsaka zenska dozivela,to ne pomeni,da je to neaj cisto normalnega.Odvisno od tega kako kdo kaj dozivlja.Mick,kaj si pa ti ozivel,a lahko kaj poves? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.