Skoči na vsebino

Pedofilija

Marsa

Recommended Posts

Guest sanjalica

To da ti nekdo vzame PRVIČ...

se ne da pozabiti

se ne da odpustiti

se ne da izbrisati

se ne da ... nič!

to je s tabo...vedno,

s tem živiš...vedno,

ko slišiš besedo PRVIČ...SE SPOMNIŠ, da je bilo PRVIČ..TAKO...

Se vidjamo...

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 621
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sanjalica in Natali. Povsem razumem vajino prizadetost. Hujše travme kot je spolna zloraba, otroku ne moreš prizadejati. Od vsega najhujše pa je, da vama je vcepil sovraštvo, katerega se ne moreta znebiti, škoduje pa samo vama, povzročitelju sovraštva prav gotovo ne. Od vseh negativnih čustev je gotovo najhujše prav sovraštvo. Razjeda, telesno in duševno.

Potrebno je storit vse, da pedofil ne bo več ogrožal otrok. In da bo kaznovan. Za to so pristojni organi. Samo nikar se sami ne lotevajte maščevanja. Maščevanje morda za kratek trenutek da občutek zadovoljstva, kasneje pa se pojavi kesanje in "tvoj" pedofil te bo ponovno prizadel.

Pa je pedofila res potrebno pohoditi in pomendrati kot glisto? Povsem se strinjam s tistimi, ki ste omenili, da je potrebno pred obsodbo nekoga obuti njegove čevlje in v njih prehoditi miljo. Kar znaten procent pedofilov se rekrutira iz vrst nekdanjih žrtev pedofilije. Pri njih je njihova nagnjenost k takemu početju le še dodatna negativna posledica dejstva, da so bili sami žrtve.

Pedofilu preprečiti nadaljevanje njegovega početja, absolutno, vendar ne zaiti nazaj v srednji vek.

Pepelka je našla edino pravo pot, ki lahko žrtev pedofilije vrne na običajno pot življenja. Žrtev ni zaznamovana zaradi tega, ker je nekdo drug z njo počel nekaj umazanega. Umazan je storilec. Žrtev pa žal večkrat zaradi tragičnih dogodkov tudi svojo podobo vidi v slabi luči. Tu je potrebno najprej napraviti red. Popraviti je treba samopodobo. Ko in če to uspe, potem lahko na dogodek gledamo iz zadostne čustvene oddaljenosti, brez jeze, sovraštva in misli na maščevanje.

Zelo primeren je naslednji rek, avtorja pa se žal ne spomnim: "Ko nekomu odpustimo, se vozli razvozlajo in preteklost je spuščena na prostost".

Pepelka, občudujem tvoj pogum in modrost!

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Sanjalica in Natali.  Povsem razumem vajino prizadetost.  Hujše travme kot je spolna zloraba, otroku ne moreš prizadejati. Od vsega najhujše pa je, da vama je vcepil sovraštvo, katerega se ne moreta znebiti, škoduje pa samo vama, povzročitelju sovraštva prav gotovo ne. Od vseh negativnih čustev je gotovo najhujše prav sovraštvo. Razjeda, telesno in duševno.

Potrebno je storit vse, da pedofil ne bo več ogrožal otrok. In da bo kaznovan. Za to so pristojni organi. Samo nikar se sami ne lotevajte maščevanja. Maščevanje morda za kratek trenutek da občutek zadovoljstva, kasneje pa se pojavi kesanje in "tvoj" pedofil te bo ponovno prizadel.

Pa je pedofila res potrebno pohoditi in pomendrati kot glisto? Povsem se strinjam s tistimi, ki ste omenili, da je potrebno pred obsodbo nekoga obuti njegove čevlje in v njih prehoditi miljo. Kar znaten procent pedofilov se rekrutira iz vrst nekdanjih žrtev pedofilije. Pri njih je njihova nagnjenost k takemu početju le še dodatna negativna posledica dejstva, da so bili sami žrtve.

Pedofilu preprečiti nadaljevanje njegovega početja, absolutno, vendar ne zaiti nazaj v srednji vek.

Pepelka je našla edino pravo pot, ki lahko žrtev pedofilije vrne na običajno pot življenja. Žrtev ni zaznamovana zaradi tega, ker je nekdo drug z njo počel nekaj umazanega. Umazan je storilec. Žrtev pa žal večkrat zaradi tragičnih dogodkov tudi svojo podobo vidi  v slabi luči. Tu je potrebno najprej napraviti red. Popraviti je treba samopodobo. Ko in če to uspe, potem lahko na dogodek gledamo iz zadostne čustvene oddaljenosti, brez jeze, sovraštva in misli na maščevanje.

Zelo primeren je naslednji rek, avtorja pa se žal ne spomnim: "Ko nekomu odpustimo, se vozli razvozlajo in preteklost je spuščena na prostost".

Pepelka, občudujem tvoj pogum in modrost!

:!!: Primer nekoga, ki je bil spolno zlorabljen! Je spet v hudičevi navezi! In dela hudo!

Lahko si pa preberete njegove poste in tudi hudičevo navezo! (malo poglejte v preteklost in zlo) x;)x

So pametni izkušeni, izjemno pokvarjeni. Vendar verjemi te mi, da Lunin net take potegne ven. to pa Marsa dela najboljše! In je borka! In se trudi biti topla duša!

Mi lahko gladko verjamete, da je Kljuka Kljuka in ma rad svojega Vzornika in ljudi!

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

:vragec: Pa ne mi črvov žalit.

preden obuješ čevlje od pedofila pa pazi, da se se ne srečamo

To je še slabše kot, da bi za morilca lastnih staršev rekli, da ga moramo razumeti, mu oprostiti in dati še kakšno nagrado, ker je sirota brez staršev.

uživajte

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

Se moram ponovno vtakniti in razjasniti nekatere reči.

Prva je ta, da jaz le nisem bila spolno zlorabljena....dobesedno. Bil je poskus...,ki se je za onega gospodiča zanimivo končal. Nekoga, ki ima asc v škorpijonu preprosto ne moreš prisiliti v nekaj kar sam noče. Pa čeprav je oseba stara 15 let.

Vendar že to pušča posledice....kaj šele, če bi ga nekdo tiščal tja, kamor ga nima niti pravice pomisliti, kaj šele vtakniti.

Drugo je to..da bigm, čeprav rada prebiram kar napišeš - si tukaj tako zelo brcnil v temo, da se kadi.

Si kdaj pomislil, da se kaj takšnega lahko zgodi tvoji hčerki - če jo imaš? Tvoji vnukinji - če jo imaš?

Bi potem lahko prijazno rekel onetu - hja ti si pa tako zelo ubogi..nisi imel urejene družine, mama te ni marala...ne čutiš se dovolj ljubljen? Ti oproščam, ker si vtikal tička tja?(VERJETNO SE BO TO BRISALO, SE PA DOBRO POČUTIM, KO TO NAPIŠEM!!!!!!).

Ni varijante, bigm in vsi ostali, ki kimate, da se pedofilu oprošča.....zlorabljen otrok zraste, postane ženska, moški, ki se vsake toliko časa spomni...Hja niso samo deklice tiste, ki so zlorabljene. Marsikateremu moškemu dišijo mlade deške ritke.

Tako..da....pedofilovih čevljev ne bom obuvala.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:vragec:

no de pojasnim:

jst meu tlinast let k sm biu na pagu u kampu strashko (nomen est omen), kjer sm spoznau eno francozinjo k je bla zhe kr u letih (neki chez 40), in sva seveda zadevo opravla na poshten nachin (dva dni naj ni blo iz shotora).

zdej nej mam pa jst klele ene pshichne posledice al qwa? al bi raj de mem fizichne?

edina posledica k se me je prjela je ta, de se od takrat redno ukvarjam z orgazmi (takshnimi in drugachnimi).

:vragec: a so zlorabli.....smrc

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica

tut marsikateri zhenski dishijo mladi tichki x:Dx

:vragec: ma rad sebe

Kar vročica me je oblila ob tem stavku!!!

Mladi...KOLIKO MLADI želiš povedati??

Imam sina...ne enkrat, ko sem ga videla golega, sem se zalotila, da sem mu želela rečti, pokrij se, skrij se...ne pokaži te ritke... (enako hčerko...). Kar skrila bi ju, v široka oblačila, kjer ni ničesar, kar bi dalo nekomu "misliti" na to, da je spodaj kaj poželjivega!

Po letih pozabiš, porineš v pozabo...pa vendar živi s tabo...vedno. Je tvoj način gledanja na svet, pa kakorkoli obračam.

Ko zaslišim kaj takega...podoživim. Vedno...

Ne morem zamahniti z roko in rečti...ni bilo.

In moji otroci (otroci za to mojo življenjsko izkušnjo še ne vedo) so deležni nekega "čudnega" "nenormalnega" reagiranja njihove matere, česar drugače nebi bili - verjetno, če nebi bila deležna tega, kar sem bila...

Se vidjamo...

In ko komentirate tako temo...vedno imejte nekoga od "svojih" v mislih...bratca, sestrico, hčerkico, sina, nečakinjo, nečaka... Komentarji bodo bistveno drugačni...če je to nekdo od "tvojih" kot nekdo...TAMO NEGDE...

sanjalica de te mal citiram:

Mladi...KOLIKO MLADI želiš povedati??

Imam sina...ne enkrat, ko sem ga videla golega, sem se zalotila, da sem mu želela rečti, pokrij se, skrij se...ne pokaži te ritke... (enako hčerko...).

ti klele prouzaprou o incestnih zadevah?

:vragec: je od :vragec:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica

V zmoti si!

Ne, samo vem...kako do tega pride in kako ti dajo občutek in krivdo, za vse življenje, da si sam kriv za vse!

Nekje v sebi imam strah, da bo kdo drug videl...in si zaželel...

Groza me je...

In vrečt besedo "incest" v obraz nekomu, ki je sam priznal, da je sam bil žrtev/krivec(?) je natanko to...kar sem doživela...

Dvom in posmeh...privoščljivost...

Aakhut; če ti bo življenje milostno in ti bo dana sreča imeti otroke - čuvaj jih!

Sanjalica in Natali. Očitno ne govorimo o isti stvari. Vedno mislim o svojih otrokih in vnukih in vedno se zavzemam za to, da pedofil (in pedofili) nikoli več ne bo prizadel nobenega otroka, ne mojega, ne otroka kogar koli drugega.

Storiti je potrebno vse, da nihče nobenega otroka ne bo več na ta način prizadel.

Hotel sem povedati nekaj drugega. Moje besede so bile predvsem namenjene žrtvam pedofilije in načinu, kako v čim večji meri odstraniti uničujoče posledice dejstva, da je bil nad njimi storjen zločin.

Ali žrtvi pomagajo sovraštvo, jeza, misel na maščevanje? Prav gotovo ne. Vsa našteta negativna čustva samo še poglabljajo in stopnjujejo že tako povzročeno rano. Dokler gojiš takšna čustva, vsakokrat, ko se spomniš na dejanje ali storilca, podoživljaš tragični dogodek. Vsakokrat si znova zlorabljena in boš zlorabljena vedno, dokler se boš s sovraštvom spominjala tega človeka.

Pepelka je ubrala edino možno pot, da tem zlorabam naredi konec. To ni lahka pot. Zahteva trdno voljo in potrpljenje. Ne vem, kako ji je to uspelo. Morda z meditacijo, sama najbolje ve. Znebila se je sovraštva. Lahko se spomni na dogodek, ne da bi se ji ponovno odprla rana. Spomin, kot vsi drugi spomini, brez čustvenih pretresov. Pepelka je dosegla najtežjo zmago, zmago nad samo seboj. To je bil gotovo trd boj in pokazala ter dokazala je, da je res prava borka. Seveda pa nihče ne pričakuje, da bo zato svojega mučitelja imela rada in da ne bo storila vsega, da kaj takega ne bo več naredil. Vendar s trezno glavo, brez čustvenega naboja.

Moj namen je bil, žrtvam pedofilije pokazati možnost, kako ublažiti posledice tragedije. Pepelka je dokaz, na kakšen način je to možno storiti in uspeti. Nikakor pa ni bil moj namen zagovarjati pedofilije.

Vendar pa želim še enkrat povdariti, da je velika razlika med dejanjem in storilcem. Dejanje je lahko še tako zavrženo, vendar je morda storilec prej kot obsodbe potreben pomoči. Predvsem mu je nujno treba preprečiti možnost ponovitve dejanja. S tem," da obujemo njegove čevlje", pa bomo našli pravi način, kaj je treba z njim narediti. Zelo slabo pa bi bilo, da bi ga kar takoj vrgli na grmado. Na ta način bi samo eno slabo stvar nadaljevali z drugo slabo stvarjo.

Naj zaključim z željo, da noben otrok ne bo več žrtev pedofilije. Pa žrtev vojne, lakote in drugih hudih reči tudi ne.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

(popravljeno)

Dolgo časa sem razmišljala, če naj to napišem k vsem vašim mislim.

Bila sem ...

pa saj ta izpoved nobenemu nič ne koristi

Hočem povedati dvoje:

-da je zloraba otroka večkaj in ne samo spolni odnos,

o tem je govorila npr. Sanja Rozman na svojih predavanjih.

-da je možno preteklost premagati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stanka

in še to: sovraštvo in maščevanje ne prinaša nič dobrega za nobeno stran

Popravljeno -> stankaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Preženimo slabe spomine,

spominčice xcivx in bleščavi dan nas vabi ven,

da veter iz nas odpihne vse,

česar ne potrebujemo za srečni sedaj!

:2src: xsrcx :2src: xsrcx :2src: xsrcx

piham piham močno piham danes

Vila Vetra :fiju:

Nikoli ne podcenjuj moč vetra

in moč strasti...!

• 3 weeks later...

pomembno je: da se z otroci pogovarjamo in da otrok ve, kaj je prav in kaj ni, tako ga lahko zaščitimo, da ne bo pristal na napačne igrice!!!!!!!!!!!! x!x

Stanka

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Kako se strinajm s Stankoo.!!!!!!!

Tudi jaz sem bila žrtev takih spolnih igric. In sploh ne s strani odrasle osebe.

Vse skupaj naj bi bila igra, ki pač, ni bila samo igra za deklico, kot sem bila jaz. In je pustila posledice. Posledice, za katere sem vzrok odkrila šele pred kratkim. In vzrok so bile prav te igrice.

In sedaj vprašanje: koliko stari "fantki", so že odgovorni za svoja dejanja? Definitivno je starost pod 18 let.

Jaz zdaj vem zakaj sem imela določene ovire v mojem življenju. Vem zaradi koga in česa.

Pa me vseeno zanima, ker debatiramo o tem: kakšna je po vašem starostna meja, da fantje že vedo kaj je prav in kaj ne?

Res je tudi da se časi spreminjajo. In daje bilo to pred enimi 24 leti. Ampak vseeno.

Lep dan

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Guest sanjalica

Starost?

Premišljujem...mislim nase, mislim na svojo hčer, njene prijateljice...

V 7. razredu osnovne šole dekleta spijo s fanti, mame poskrbijo za zaščito... (jaz trdim: odločno premladi!)

V 2. letniku srednje šole skoraj vse že izgubile nedolžnost...le tu in tam kakšna Cvetka, ki je uspela "počakati" ...

V 8. razredu pride po valeti hčerka domov (prijateljičina) in zavpije...Jessss uspelo mi je! Nisem več nedolžna... Gimnazijka bom kot ženska...

Ko mi je to pripovedovala, me je spreletelo... a je v tej družbi sramota biti nedolžen?

Fantje pa... uhhh če so pri 17 letih še tako ljubki fantički ;-) nič možatega še ni v njih...le kam se jim mudi, se sprašujem...

VSE, KAR PA NI VOLJA DVEH...OBEH ...JE NASILJE!

• 2 weeks later...
Guest sanjalica

Kaj pravite na zgodbo ki se dogaja v Prekmurju?!

Pedofilija. Učitelj telovadbe. Pred leti mu ugotovijo "tovrstno nagnenje" ga vržejo iz šole, ga kaznujejo, dobi slep o prenehanju delovnega razmerja, ga zaposlijo na drugi šoli... In zgodba se je ponovila!

In to mogoče tudi zato, ker je ta oseba VIP oseba oz. otrok od VIP osebe...

Kako bi reagirali, če bi vedeli, da vašega otroka poučuje učitelj, ki je bil obtožen za pedofilijo?

Zelo podobna zgodba se je zgodila tudi v LJ (!) in to pred kratkim - oni je prav tako (baje) nekam sel naprej opravljat tole svoje 'poslanstvo' ucitelja...

Samo da da tu mir - je pa obratno - tu je pa bilo tako, da je otrok bil od neke VIP osebnosti... In so 'resili' tako, da so ga PRESTAVILI nekam drugam... Pa je bil mini-vip resen, drugi otroci pa so n....... .

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...