Orlica 26. julij 2003 Prijavi Deli 26. julij 2003 Bil je lep soncen dan.Stric Tom je odprl oci, pogledal v zrakin zagledal strop svoje stare kocice.Dolgo let je stala na tistih tleh,sonce jo je izsusilo,dez pa premocil. Sledovi let so se poznali na njej.Barva ni bila vec kot vcasihin tudi disala ni vec kot tedaj. Pred tolikimi leti.Barva je potemnela, vonj po svezi slami odsel.Kdo ve kam in kdo ve komu?Kdo vonj tisti vonja sedaj?In kdo duso polni si z barvo njeno? Predramil se je, pocasi vstal, oblekel svoja stara oblacila,ze tisockrat ponosena,obul doma narejene copate in se je odpravil proti vratom.Odprl jih je.Prikazal se mu je prizor, ki ga je bil vajen vsakega jutrakadarkoli je sonce ze pokulalo na nebuin se dvignilo za nekaj stopinj nad njim.Prizor katerega se v tolikih letih se ni navelical.Ki ga je obcudoval kadarkoli je lahkov vseh teh dolgih letihodkar je bil tuv svoji slamnati kociciob robu reke Misisipi.Ali je bilo drugacno njeno ime? Naj bo Misisipi, si je dejal.Moja je.Moja reka.Reka mojega zivljenja in mojih sanj. Napotil se je proti njej.Po potki, ki jo je sam izdelal.S stopinjami svojimi. In srcem svojim. In s tistim kar ga je obdrzalo tukaj. Ko je prispel do nje, se je ustavil, zaprl ociin vdihnil njen vonj,njemu ze dolgo znan.Toda zanj vedno nov, vsakic drugacen.Vceraj sladek, danes bolj oster. Vdihnil je vase reko svojega zivljenja.Napolnil si je pljuca z njo. Nato.......Odprl je svoje oci in pogledal vanjov svojo reko ......................... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.