Skoči na vsebino

Dodajanje matic

Danilo

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 5 years later...
  • 3 months later...

Pozdravljeni

Jaz matice označujem z ediksom.Naredil sem si kletko iz mat.rešetke,insicer tako,da lahko stisnem matico v kot in potem je čisto enostavno.Ediks lahko tudi obarvam po reviji čebelar,vendar tega ne delam,ker za vsak panj vodim evidenco o starosti matice.

Ker sem novi na tem forumu vse prav lepo pozdravljam.

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni

Jaz matice označujem z ediksom.Naredil sem si kletko iz mat.rešetke,insicer tako,da lahko stisnem matico v kot in potem je čisto enostavno.Ediks lahko tudi obarvam po reviji čebelar,vendar tega ne delam,ker za vsak panj vodim evidenco o starosti matice.

se mi je zdel, da si notranjc. po narečju x:px x:Dx in super dobrodošel x:)x

sej jes nisem (še???) čebelar, ampak gojim pa veliko simpatij do vseh vas. brez čebelic ni rožic, brez rožic ni unih stvari, brez unih stwari pa tut življenja ne x:o)x x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Pozdravljeni

V čebelarskih trgovinah se dobijo posebni označevalci barve, ki je tisto leto dogovorjena, če že ne uporabljaš številk!

Ne muči matice , primi jo z roko in označi!

Poglej splavar,ne vem o kakšnem mučenju govoriš.Matico primem z kleščami,jo položim na mizo prekrijem z košarico iz matične rešetke,notri je stena ki se pomika proti enemu koncu košarice tako da matico na rahlo dobim v kot,jo označim,zopet v klešče in nazaj na sat.Lepše in bolj nežno tudi z rokami verjetno ne gre,bom pa naslednjič poiskusil,samo dvomim,38 let zidarije je v mojih rokah naredilo svoje.Nimam prav občutka za majhne in nežne stvari kot je matica,zato se mi zdi ta metoda varnejša.

Tvoje roke in prsti so sigurno nežnejši kot klešče!

Ne uči se na maticah kako jih prijeti, ampak za to uporabi trote, matica je predragocena za učenje!

Matica je kraljica zato nežno; bolj kot z žensko xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...