Tamburin 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Saj je že naslov dovolj jasen...Samo še par podvprašanj: V katerih stvareh se prilagoditi in v katerih ne?Do kakšne mere se prilagoditi...?Kako se prilagoditi?Kako sprejeti drugačnost partnerja?Katero drugačnost partnerja sprejeti in katero spremeniti (in kako spremeniti)?Katero svojo drugačnost trdno obdržati in katero svojo drugačnost spremeniti - jo prilagoditi partnerju? Pa še eno: KDAJ VESTE, DA DOLOČEN PARTNER "KARAKTERNO" NI PRIMEREN ZA VAS (DA SE NE BOSTA NIKOLI MOGLA PRILAGODITI DRUG DRUGEMU) IN JE ZATO BOLJE ODITI, ČEPRAV GA MOGOČE LJUBITE? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Mhm, težka je tale ali pa zelo lahka, odvisno, kako želiš to vedeti. Jaz vse ljudi sprejemam kakršne so, oz se jih vsaj trudim. Oseba ki je moj partner mi je pa pričarala nežna čustva v srček, kako, ne vem. Tako da sva si zelo zelo različna, mogoče že kar ekstremno in verjetno sem se prav iz ljubezni do njega naučila sprejemati ljudi take kakršni so. Določene zadeve sem začela drugače delati, ker mi je on pokazal drug način in sem ga pač sprejela za svoje, določene zadeve jaz mislim drugače kot misli on, a sprejemam njegovo mnenje, nekaterih pogledov pa ne bi mogla v zvezi sprejeti. Kaj ja, kaj spremeniti na sebi (ko se kaj novega naučiš), kaj sprejemaš in ti ravnaš drugače, kaj pa nikakor ne moreš sprejeti ve pa vsak posebej. Če te je zanimal samo moj način odločanja, sem ti odgovorila, če te zanima pa prav konkretno kakšna tema pa vprašaj, kajti področij v partnersvu je nešteto Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 31. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2003 JanjaK, hvala za tvoj odgovor. Najbrž imaš srečo, da si naletela na "normalnega" partnerja, kateremu se da kaj prilagoditi ali sprejeti kako njegovo manjšo drugačnost.Jaz pa se sprašujem, zakaj vedno naletim na nasilneže, iztirjence ali biseksualce, ki mi hočejo vsiliti svoj način življenja... Saj ne, da se jim pustim, ampak se jim raje umaknem (zato toliko razpadlih zvez). Vendar se iz tega umika ničesar ne naučim in naslednjič spet naletim na kakega takega. :xx!: Počasi se mi že zdi, da na tem svetu ni normalnega moškega, ki bi bil sposoben zdravega partnerskega odnosa. Zgleda, kot da so se taki normalni moški nehali rojevat že pred kakimi 50-imi leti - če pa se je pozneje še kakšen rodil, je zdaj že zaseden. Zanimajo me izkušnje drugih v partnerskih razmerjih.Čemu ste se najtežje prilagodili, pa vendar ste se?Čemu se nikoli ne bi mogli prilagoditi? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Koliko se prilagajati v partnerski zvezi? Toliko,da ne gres cez sebe, da si ti se vedno ti. Se mi zdi, da z vsako zvezo nekaj pridobis. Vedno lahko naredis korak naprej, se nekaj naucis. Vedno pa privlacimo ljudi, ki imajo sporocilo za nas. Morda cez njih lahko vidimo tudi svoje napake. pa pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 ... kam pa aakhut skril svoj postek... ... ful imam v spominu Kellerjev komentar o odnosih... je rekel eni ženski, ki ga je spraševala o tem, če naj vztraja, pa da ga ljubi, pa da ne bi rada šla iz odnosa, če mora še kaj preobrazit pa videt...blabla... " Ja, seveda, če ti lahko s tem živiš, kar danes dobiš od partnerja, potem ostani in se uči to sprejemat... in, če ne... ga zapusti in... ljubi na daljavo, sebe pa na blizu..." Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 astra beseda ignoranca izhaja iz latinske IGNORANTIAEpomeni nevednost Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 pun kurac mam babe s kero se ne da nch zment.... tale ji je bla zadnja.... od danes dalje jo mem na ignor :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 ... no, tlele mamo zdej v živo tole "prilagajanje v partnerski zvezi"... poučno, iskreno, natur... ... da bi blo še vama v dobro... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Aakhut...pozabu si napisat... SVOBODA... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Se mi zdi, da se celo življenje prilagajamo. Non stop spreminjamo. Vsaj jaz no. Lahko se prilagodim v marsičem, vendar imam meje, ki jih ne prestavljam. Pa čeprav sem potem mogoče kao sebična. Včasih sem jih, zdaj pa ne. Še vedno moram biti jaz, še vedno moram čutiti svobodo okrog sebe..noro ja, saj..bluzim nekaj. Menda imava srečo. Podobne želje, slični okusi. Nama je zadnjič nekdo rekel, da bova prišla do prave preizkušnje, ko bova opremljala..itd.sva se kar smejala. Nič preizkušnje ne bo...ker se znava prilagoditi...in poslušati...tukaj. Ampak zame prilagajanje ne pomeni, da bom kimala njegovim željam in predlogom. Pomeni, da bom razmislila o tistem, dodala svoj predlog, potem pa se bova odločila, kaj je najbolje. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bili 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Prilagajanje,čudna stvar.Ko sva se z bivšim partnerjem(še frišno bivši) spoznala,sva kar lebdela od neverjetne enakosti.Karkoli sem omenil,da mi je všeč ali da rada počnem to in ono,je bil vedno njegov odgovor:"super,vedno sem si želel spoznati in imeti takšno žensko kot si ti...".Če sem karkoli omenila,mi je samo prikimal "ja srček",bil je ves iz sebe da me sploh ima in včasih mi ni bilo najbolj prav,da je vedno vse super z njegove strani.Neštetokrat sem ga prosila naj ne počne vsega meni na ljubo,če tega ne občuti resnično globoko v sebi,da si to tudi sam želi...vendar vedno je bil njegov komentar:"srček,ljubim te in zate bi naredil vse,tudi spremenil se bom v takšnega kot si me želiš imeti,samo da sem s teboj...".In tako se je vleklo leto in pol,dokler se ni začelo(že malo prej) z njegove strani:"jaz ne morem več tako,vse mora biti po tvojem-kar spoloh ni bilo res-dostim stvarem sem se odpovedal zato da sem lahko bil s teboj..."...in to naj bi bilo prilagajanje?Ko sem mu začela zaupati,da vse kar počne,počne zato ker si ON sam tako želi in hkrati želi osrečiti tudi MENE,je zveza počila...in sedaj se sprašujem tudi jaz,KAJ JE SPLOH PRILAGAJANJE in kako naj vem v prihodnje,da partner počne stvari oz. dejanja zato,ker se tudi on dobro tako počuti... KAKO SE PA TEMU PRILAGODITI??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Metja 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 ful imam v spominu Kellerjev komentar o odnosih... je rekel eni ženski, ki ga je spraševala o tem, če naj vztraja, pa da ga ljubi, pa da ne bi rada šla iz odnosa, če mora še kaj preobrazit pa videt...blabla... " Ja, seveda, če ti lahko s tem živiš, kar danes dobiš od partnerja, potem ostani in se uči to sprejemat... in, če ne... ga zapusti in... ljubi na daljavo, sebe pa na blizu..." Mateja Tamara prilagodiš se tam in toliko, da se ne poškoduješ.Sicer pa jaz osebno raje govorim o sprejemanju kot o prilagajanju. In še zdaleč ne drži, da so se "normalni" moški nehali rojevati pred 50 leti. Veliko mladih moških ( tudi samskih ) je, ki so, bi bili oziroma bodo odlični partnerji. Samo kaj ko pa ti takšnih sploh ne opaziš .Verjamem, da te bega zakaj se vedno zapleteš s takimi tipi. Kaj pa te pritegne, oziroma s čim te prepriča takle partner na začetku vajine veze ? Jasno, da ni treba zdajle tukaj meni pojasnevati stvari Glede na tvoje poste, ki jih prebiram, sem prepričana, da boš našla odgovor. Ja pa še na vprašanje kaj spremeniti na partnerju : NIČIn kako spremeniti: NIKAKOR. Spremeniš lahko samo SEBE Pogumno naprej Metja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 bobnar tochn to....neka chustvena sranja .... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Bobnar...se ti pozna...da si se preveč nažrl...pa zdaj serješ take... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 nasledno bom zhe na zachetku v pravem duhu vzgajau: Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Bobnar in Aakhut...vsega pač ne moreš imeti..želiš že...ni pa izvedljivo. Ne moreš srati in kozlati hkrati... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Ženska uči moškega prilagajati, on pa je prilagojen! Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 lohk si pa glupa pa blond hkrati... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 Še sreča zate...ane, da take tut obstajajo... :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 bemu enim pa res rata.... kozlat....pa mozhgansko diarejo zram met :xx!: Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 In ko si čisto spraznjen se ful lahkega počutiš..... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 ...in postaneš vila vetra... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. julij 2003 Prijavi Deli 31. julij 2003 in pol? BLOU OFF? Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 31. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2003 Tamara prilagodiš se tam in toliko, da se ne poškoduješ.Sicer pa jaz osebno raje govorim o sprejemanju kot o prilagajanju. In še zdaleč ne drži, da so se "normalni" moški nehali rojevati pred 50 leti. Veliko mladih moških ( tudi samskih ) je, ki so, bi bili oziroma bodo odlični partnerji. Samo kaj ko pa ti takšnih sploh ne opaziš .Verjamem, da te bega zakaj se vedno zapleteš s takimi tipi. Kaj pa te pritegne, oziroma s čim te prepriča takle partner na začetku vajine veze ? Jasno, da ni treba zdajle tukaj meni pojasnevati stvari Glede na tvoje poste, ki jih prebiram, sem prepričana, da boš našla odgovor. Ja pa še na vprašanje kaj spremeniti na partnerju : NIČIn kako spremeniti: NIKAKOR. Spremeniš lahko samo SEBE Pogumno naprej MetjaOK, bom drugače vprašala. Eden ima neke predsodke, drugi pa jih nima (teh istih). Velja, da predsodkov se je dobro znebiti, da se osvobodimo... A ne? In denimo, da gre za nek predsodek, ki vpliva na njuno skupno življenje. A je prav, da se oseba, ki ima predsodek, znebi tega predsodka, ali je prav, da ga obdrži in s tem ne gre preko sebe? Kaj pa, če je ta predsodek samo zdrava pamet, zdrav razum? Kako veš, kdaj gre za predsodek, kdaj pa za zdrav razum? V katerih primerih se poškoduješ in v katerih primerih se popraviš, ko se spremeniš oziroma prilagodiš nekomu? Ja, tisto o "normalnih" moških vem, da ne drži - sem napisala samo, da se mi zdi ali da zgleda tako... Pač moji občutki, ko doživljam take katastrofe... :xx!: Res pa ne vem, kaj za enga me pritegne na takih "aut" tipih! Sicer pa ni nujno, da je z njimi kaj narobe. Mogoče je z mano. Če pogledam nazaj:- 2 moja bivša sta zdaj poročena in doma copati svojima ženama (ženi sta znali iz njiju narediti copato, kar jaz nisem znala in niti hotela)- no, eden je res čudak še zdaj... (vendar ni nujno, da si ne bo našel kakšne Prave, ki se bo ona njemu podredila, da bo veza trajala...)- ta zadnji pa je bil prej 20 let poročen (torej ena ga je znala 20 let prenašat, kar jaz ne znam, ...ali pa je bila enaka kot on) Hmmm... je za razmislit! :o|o: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. avgust 2003 Prijavi Deli 1. avgust 2003 JanjaK, hvala za tvoj odgovor. Najbrž imaš srečo, da si naletela na "normalnega" partnerja, kateremu se da kaj prilagoditi ali sprejeti kako njegovo manjšo drugačnost.Jaz pa se sprašujem, zakaj vedno naletim na nasilneže, iztirjence ali biseksualce, ki mi hočejo vsiliti svoj način življenja... Saj ne, da se jim pustim, ampak se jim raje umaknem (zato toliko razpadlih zvez). Vendar se iz tega umika ničesar ne naučim in naslednjič spet naletim na kakega takega. :xx!: Počasi se mi že zdi, da na tem svetu ni normalnega moškega, ki bi bil sposoben zdravega partnerskega odnosa. Zgleda, kot da so se taki normalni moški nehali rojevat že pred kakimi 50-imi leti - če pa se je pozneje še kakšen rodil, je zdaj že zaseden. Zanimajo me izkušnje drugih v partnerskih razmerjih.Čemu ste se najtežje prilagodili, pa vendar ste se?Čemu se nikoli ne bi mogli prilagoditi?Uh, lepo mnenje si si dobila. V bistvu ni čisto tako veš, ima kup problemov v sebi za rešiti in je zelo nezaupljiv, vendar še ni pripravljen pospraviti stvari pri sebi. POleg tega se pa skoraj v vseh postavkah življenja razlikujeva. Mi je bilo pa posredovanih ogromno sporočil prek njega. Odkar sem z njim, mi je bilo dostikrat težko in hvaležna sem za to, saj sem prišla do faze, ko sem morala nujno spremeniti pogled na življenje, kar bi se v drugačnih okoliščinah verjetno zgodilo kasneje. Bistveno sem izboljšala svojo samopodobo, naučila sem se sprejemati ljudi take kakršni so in naučila sem se ljubiti zato ker ljubim - brezpogojno, ne pa tako trgovsko. Ker ima veliko drugačnih pogledov na življenje, laže razumem ljudi okoli sebe, naučila sem se, da je za vsako ravnanje določen razlog in da nikakor ne smem reakcij drugih soditi na podlagi sebe. Dobila sem dragocene lekcije, zaradi katerih sem danes čisto drugačen človek in veliko srečnejša. Prilagajam se v tistih zadevah, ki zame niso bistvenega pomena, tiste, ki pa so meni zelo zelo pomembne, pa pač želim, da jih naredim tako kot se zdi meni in pri tem vztrajam. Mislim, da bi se točno enaka zveza zdela komu neznosna, jaz pa v njej uživam, kajti vem, da se ljubiva, sem pa odkar sem z njim zelo zelo zrasla Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.