rachek 6. avgust 2003 Prijavi Deli 6. avgust 2003 Tole sem danes dobil od Erike. ---------------------------------------GOSJA PAMET Ko boste gledali gosi, kako letijo razvrščene v obliki črke "V", se boste morda vprašali, ali je kakšna znanost že odkrila, zakaj letijo tako. Vsaka ptica ustvarja z majhnimi krili vzgon za tisto, ki leti tik za njo. Z letenjem v obliki črke "V" zmore jata leteti vsaj za 71 odstotkov dlje, kot bi posamezna ptica, če bi letela sama. LJUDJE, KI IMAJO ISTO USMERITEV IN OBČUTEK SKUPNOSTI, LAHKO PRIDEJO DO SVOJEGA CILJA HITREJE IN LAŽJE, KER POTUJEJO S POMOČJO POTISNE SILE DRUGEGA. Kadar kaka gos zavije iz razvrstitve, takoj začuti zračni upor in odpor do samostojnega leta ter se hitro vrne v jato, da izkoristi vzgonsko silo ptice pred seboj. ČE BI LJUDJE IMELI VSAJ TOLIKO PAMETI KOT GOSI, BI OSTALI SKUPAJ Z LJUDMI, KI GREDO V ISTO SMER KOT MI. Ko se vodilna gos utrudi, zavije nazaj in vodstvo prevzame druga gos. PRI ZAHTEVNIH DELIH SE JE PAMETNO MENJAVATI. TO VELJA TAKO ZA LJUDI KOT ZA GOSI, KI LETIJO NA JUG. Gosi gagajo, da spodbujajo sprednje, da ohranjajo hitrost. KAKŠNA SPOROČILA PA DAJEMO MI, KADAR TROBIMO KOMU OD ZADAJ? Končno - in to je zlasti pomembno - kadar kakšna gos zboli ali jo zadene šibra in pade iz razvrstitve, poletita za njo še dve drugi gosi in pristaneta z njo, da ji zagotovita pomoč in zaščito. Z onemoglo gosjo ostaneta, dokler ni spet sposobna leteti ali dokler ne pogine. Šele potem se odpravita sami ali pa s kakšno drugo jato, da dohitita preostale. ČE BI IMELI GOSJO PAMET, BI PRAV TAKO OSTALI DRUG OB DRUGEM. Neznan vir Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 6. avgust 2003 Prijavi Deli 6. avgust 2003 Nikoli pomislu na to gosjo zadevo.Ampak kar je res je res Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 6. avgust 2003 Prijavi Deli 6. avgust 2003 Gosja pamet Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 6. avgust 2003 Prijavi Deli 6. avgust 2003 Tkole k to prebereš, se zaveš, da je gosja pamet že zdavnaj presegla človeško. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Kako humane so goske. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Lahko bi jih vzeli za zgled. Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 7. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 7. avgust 2003 Sure! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 ok ti račja gos... zdej grem pa po šibrovko.... hehe sem moral tole reči, ampak ja to je res, to je tudi bistvo človeštva, ej, zgrešil si edino to da ljudje nimamo gosje pameti, seveda mamo čredni nagon, poglej vsako uspešno osebo, skoraj nujno mora biti del nečesa, vsaj del družbe ki jo kot uspešno osebo prizna, kdor pa je pač izven jate ne leti... z drugimi besedami kdor ni pri koritu ne pobaše denarja... poglej politike vedno so v družbi... hehe, razen morda jelinčič Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 JELINČIČ SE ZAVE DRUZABNOSTI, TOREJ SAM ZBIRA DRUZBO, NE DRUZBA NJEGA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 19. avgust 2003 Prijavi Deli 19. avgust 2003 A si že vidu kdaj ovce na kupu (kul jim je)- poči strela pa so mrtve uživaj! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. avgust 2003 Prijavi Deli 20. avgust 2003 Tkole k to prebereš, se zaveš, da je gosja pamet že zdavnaj presegla človeško. Uau Mašinca, cool ikonca, I like it !!!!! Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 20. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2003 ok ti račja gos... zdej grem pa po šibrovko.... hehe sem moral tole reči, ampak ja to je res, to je tudi bistvo človeštva, ej, zgrešil si edino to da ljudje nimamo gosje pameti, seveda mamo čredni nagon, poglej vsako uspešno osebo, skoraj nujno mora biti del nečesa, vsaj del družbe ki jo kot uspešno osebo prizna, kdor pa je pač izven jate ne leti...No ja, ampak to je drugače, je bistveno bolj selfish .... eee, sebično .... Uspešni kosi mesa ja ... jih opazujem zadnje čase ... med prijatelji jih nimam, ker se ne družim s takimi ... drugi pa: neprestano potrebujejo potrditev ... neprestano se hvalijo in povsod je polno njihovega "JAZ sem tisto in JAZ sem ono .. MOJ avto MOJE stanovanje" ... :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 20. avgust 2003 Prijavi Deli 20. avgust 2003 maš prav ja.... ampak v idealnem svetu (in jaz sem idealist) to ljudje že upoštevamo Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.