Skoči na vsebino

Darovanje organov

aljalja

Recommended Posts

• Komentarji 63
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Tukaj imam podobno mnenje kot pri evtanaziji. Na splošno je res, da bi se dalo veliko narediti z darovanjem organov. Darovanje organov bi po etičnih merilih moralo biti, resnično brezplačno. Veliko se špekulira z organi, še posebej Italijanski dohtarji, pa tudi naši so znani kot švercerji z organi. Ko svojci niti ne vedo, da so umrlemu odvzeli organe, brez dovoljenja.

Baje obstaja zgodbica, ki naj bi bila resnična, da je romski otrok imel vnetje slepiča, pa so ga poslali v Ljubljano na operacijo. Pa se je kao zakompliciralo, pa je dohtar prepričal starše, da morajo otroka poslati v Nemčijo. Otrok je prišel nazaj iz Nemčije v zapečateni krsti. Starši so kljub temu odprli krsto in so ugotovili, da je otrok brez organov. Dohtar je pobasal velik denarja, da je prodal organe nemškim bogatašem, ki so hoteli na vsak način pomagati svojemu otroku. Zgodba zelo spominja na zločine SS-ovcev.

Človeški pokvarjenosti ni videti konca.

Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

Mene skrbi možnost zlorab. Že brez podpisa pogodbe, če maš pa še befel na listu pa kak doc vidi da ustrezaš (dober sej ne ve komu ravno, pa sej ljudi ki čakajo na organe je dosti) in si v bolnci zarad kakršnegakoli posega, pa ima s kako kliniko kje zmenjen... ma tko ko je Volk dal primer... se mi zdi da je kr vrjetno. Ko se dobri nameni ponavadi izrodijo v slabe variante..

Al sem pa prevečkrat KOMO gledala! xcivx

Mushi

Moja sestra ima kartico darovalec, ki jo nosi vedno s seboj,- Bog ne daj da bi jo potrebovala- mi je kar malo scary ko pomislim na to. Rekla je da itaq nima, kaj z njimi pocet enkrat ko bo passe...saj ima prav, tudi jaz sem razmisljala o temu ampak me je kar malo strah. Ljudje, ki cakajo so odvisni od tega in poskusam se postaviti v vlogo enega in drugega in ce si tisti, ki caka je cisto jasno kaj si zelis, in ce si tisti, ki je ''izdihnil'', potem ti je vseeno najbrz.

Primeri zlorab so pa GNUSNI!

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:\:  :\:  :xx!:  :V:

Zdravniki se včasih preveč postavljajo v vlogo Boga. V takih primerih pa res pomisliš da bi obstoj Pekla prav prišel. Če ni tud tam korupcije!

Definitivno res.Je bil nekaj časa nazaj intervju z enim dohtarjem in je na vprašanje novinarja;ali se imajo za bogove,po premisleku odgovoril:da jih tega učijo že na faksu :eek: :xx!: .

Problem je zloraba,se strinjam,če pa me pobere, rade volje odstopim katerikoli organ,če bo komu koristil oziroma če bo koristen. x:Dx

Glej naprej, če se le da,...

kaj menite o podpisu "pogodbe", da v primeru smrti darujete organe?

Včasih sem bil za, sedaj pa ne več tako, ker sem mnenja, da je vsak človek sam odgovoren za svoje zdravje in ker ima takšno početje za posledico, da eni lepo fino kršijo zakone življenja karnaprej in karnaprej. Just feeling .... :o|o:

Samo kaj pa mali otroci ? :sori: Oni pa niso nikomur nix naredli ... x:Ix

Je smiselno rakavemu bolniku tako pomagati, če vemo, da ljudje, ki imajo hude oblike raka v resnici ne želijo živeti ? Pa čeprav trdijo, da želijo, v resnici pa ne želijo, ker so nekje zelo močno zgrešili smisel življenja in si prav želijo umreti ? Recimo, da v to verjamemo ? :8):

to je tud eno težko vpr. Ker pol se pa vpr. kaj pa če bi jaz ali nekdo mojih dragih potrebovl kakšen organ, nekdo, ki bi mu ga lahko dal, pa hoče biti cel pokopan

ne vem, tud men misel, da bi kdo nosil moje organe v sebi, ni glih najbolj prjetna.

Sem slišala tud eno drugo zgodbo.

Ne vem več, ali je bil fant ali dekle, ki je dobil srce od nekoga in kar naenkrat mu je zadišalo pohanne in pivo in ful rad je imel rdečo barvo. To mu ni bilo nikoli ne vem kako všeč. In se je pozanimal, od koga je dobil srce in izvedel, da je ta moški rad imel pohanje pivo in rdečo barvo.

Koliko je resnice v tej zgodbi ne vem, a se je vseeno za zamislit.

Nekje sem tudi pobrala, da nekje spravljajo vsak las, vsak noht, ki ga izgubi posameznik in ko umre, da to pokopljejo ali zažgejo z njim.

ne vem, saj bi rada pomagala ljudem po svoji smrti, a vseeno, bi bila rada zažgana cela. Dejansko ne vem, kaj je bolj pametno.

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

darovanje se mi zdi uredu, samo mislim, da je toliko zlorabe, da se nam sanja ne, ne vem ce tudi pri nas. sem pa brala reportazo o kraji organov na Romunskih ulicah in je kar zastrasujoce.

Poznam pa punco, ki caka na ledvico, saj nobena ne deluje in je vsak drugi dan na dializi ze 10 let. Dobila je ledvico od mame, pa se je tako zakompliciralo, da je skor umrla od zastrupitve, pa se ledvica je sla u maloro, tako da je se stars brez ene.

Sama bi rada podpisala to izjavo o darovanju, sam res cvikam, da te potem lahko namenoma pustijo na cedilu, ker si darovalec.

Naceloma se mi pa zdi uredu, da po smrti nekdo na racun necesa lahko zivi naprej.

Pa se nekaj, ce se res inkarniramo, kako gre pol to npr brez ledvice ali kakega drugega organa? Smo pol v naslednjem zivljenju ledvicni bolnik, ali pa jo izgubimo v prometni nesreci, ali pa smo za kompenzacijo stars kateremu otroka resijo z darovanim organom.

once I'm dead mi dol visi kaj mi poberejo.... ven iz trebuha... edinole možganov pa nebi daroval, srce tudi imam pomisleke, kar se tiče ledvic jetr, pljuč, ni problema, pod pogojem da umrem, "relativno naravne smrti" (vsaka je naravna, ampak da me ne fenta kdo zarad organov....)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

da me ne fenta kdo zarad organov....)

:palec: Ja vedno sem bila za tako humano dejanje, ampak resno me skrbi, ker je pri nas tolk korupcije, da bi kdo koga zdravega za denar povozil.

Sicer pa mora biti občutek dober, da nekomu rešiš življenje.

x:Dx x:Dx

Pol ti jo naj kar dajo - od viška glava ne boli x:Dx

Ne dam zaenkrat še ničesar..upam, da mi ne bo treba spreminjati mnenja

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:vragec:

jo :vragec: :vragec: :vragec: kurmo na razhnju,

namakamo u vreu ole,

zbadamo z zharechimi ostmi....

pa hudich od komunistichne noge niti ne trzne :xx!:

bo treba she tastarga dobit,

pol bo shele hec

:vragec: x:px x:px x:px

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

hehe, aakhut si mi dal idejo ja

iz mojmu tichom,

se ne bo nben okol hvalu

Hehe, in potem zapoješ ala celin dion, my dick will go on.... seveda če nisi ti in ga dejansko doniraš... se vprašam če je to sploh možno, ker je en velik problem, - ogromno živćevja v tiču, hja, resno dvomim da obstajajo kirurgi ki ga lahko prišijo da bo potem uporaben (beri ne frigiden).... what good is a thing you can't use)

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...