Skoči na vsebino

Darovanje organov

aljalja

Recommended Posts

Zanimiva tema... sem jo spregledala...

Hm.. jaz sem tudi vcasih bila v bistvu za...

Po eni strani, jasno in tko... samo nekaj me moti, nekaj mi je nezdravo in vse tukaj...

Ma, kaj pa vem...

V bistvu se mi zdi pa nekako weirdo tudi...

Morda pa sem staromodna ali pa polna predsodkov... x:)x x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 63
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

men je pa vseen, kaj se z mano (mojim telesom) dogaja k bom mrtva... :vragec: ce bom pa s tem, pol k me ne bo vec, komu kaj resila... se pa tolk bols x;)x

kj pa prasicki??? zdej kr te fentajo v namene, da zamenjajo lukedom srce al pa srcne zaklopke...pa cist isto deluje vse... bogi cuneki x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

hehehe mick x:Dx x;)x

ti se tud motis? sm pa misla, da sm edina k prehitr prtisnem "objavi komentar" x:Ix x:Dx

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Guest sanjalica

Sem podpisnica...

Zakaj?

Ker je nekoč moj otrok potreboval nekaj od drugega človeka in so mi zdravniki rekli "če dobimo"....

In če je moč z mojimi organčki olajšati nekomu dan, dva....zakaj pa ne?!

Za moje pojme - zdrav razum.

Glede zlorab pa... saj če ti je usojeno da boš umrl pri štiriinštiridesetih boš...če zato, da te bodo "zdravega" razrezali, da ti bo v cerkvi padel zvonik na glavo ali pa ker boš padel s stola....

Če mi je usojeno.......

Guest sanjalica

Mick...občutek imam, da te daje pomlad x;)x ....

Kar razganja te ... /berem poste in se ne morem načuditi....tolikšnemu optimizmu in ... poskočnosti (saj me ima malo faušarija, jaz bi tud...optimistično in pomladno poskočna)/

Pa kako si rekel...majhen, grd, z majhnim, ki mu hitro pride.... (le zakaj mi je ostalo to v spominu? :vragec: :vragec: :vragec: x?x )

Pa tako samozavestno deluješ.... x:Dx

A ne misliš, da bi pri teh letih lahko bil malce bolj...hmm....stabilen x?x

Kar migaš :onfire:...in ponujaš tega dicka....ti bo pa katera kdaj na OS poslala kakšno "ponudbo" potem pa boš... :O: :O: :O: :wacko: :cry: x:((x

Pes ki laja, ne grize.....in prepričana sem Mick_dicK da spadaš mednje x:Ix

Pa brez zamere :palec: :palec: :palec:

Je smiselno rakavemu bolniku tako pomagati, če vemo, da ljudje, ki imajo hude oblike raka v resnici ne želijo živeti ? Pa čeprav trdijo, da želijo, v resnici pa ne želijo, ker so nekje zelo močno zgrešili smisel življenja in si prav želijo umreti ?

Uh, tale ja pa malo kruta, se ti ne zdi ?

Verjetno izhajaš iz tega,da ti ljudje v sebi nosijo hude zamere, ampak običajno, vsaj po pogovoru o izkušnjah drugih, pride človek precej blizu najglobjega dna in ko ne najde izhoda, temeljito razmisli o svojem življenju in ravnanju in se odloči vse skupaj spremeniti, v kratkem času se naučijo dosti več o pozitivnem načinu življenja, kot če nisi v tako hudi stiski, in si zelo zelo želijo živeti. No, ja to je pa moje mnenje.

Sicer pa jaz načeloma sem za darovanje organov, vendar je ogromno zlorab, tako da jaz ne bi nosila takšne kartice v denarnici. Bi pa se verjetno odločila za to možnost, če bi vedela za koga (če bi kdo od zelo bližnjih potreboval kakšen moj organ brez katerega bi jaz kljub temu lahko živela).

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:inocent: Darovanje.. u katere namene?

Darovanje u medicini ne pomeni zgolj nekomu rešiti life.. neposredno. Veeelika večina organov gre pravzaprav na medicinsko fakulteto, kjer porabijo organe za učenje anatomije, ali pa kakih drugih predmetov. Seveda je to nujno potrebno. Vendar (vir je iz prve roke..) pa jih imajo na pretek in to me bolj skrbi.. ker dejansko organi tam nimajo vrednosti, niso jim "sveti", kot je "svet" del telesa lastniku le-tega.

Prav zato sem v dilemi - ali da ali ne..

ah v medicini so se ludeki (ki imajo se vse organe!) ze kr stevilke... pa imajo hrano pripravljeno za pacienta v sobi 7 stevilka 5... hm :vragec:

• 2 weeks later...

Darovanje organov, seveda!

Kar se zlorab tiče...

Ne se bat, v Sloveniji ni nobenih podatkov o tem, da bi se to dogajalo, poleg tega je postopek natančno določen! In do zlorab ( v Sloveniji) , ne more priti!

Postekala sem, zakaj v bistvu ne maram tegale... ne maram, da bi kdo prevec okoli mene (in po meni!! :sori: ) saril - ne zdaj in ne po moji smrti.

Poleg tega pa so mi zoprne okoliscine (it nekam v vrsto cakat, obrazci, listine, podatki tvoji in o tebi na desetih koncih... xrolleyesx )...

Najraje bi sla umret kot sloni ali kaj podobnega.

Ko se bliza tvoj konec, pac gres nekam v mir in samoto... da se v miru poslovis od tega sveta... da ima dusa cas, da obvlada svoje zadeve in se odrola v miru v visave...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 year later...

Jst pa bi darovala....po moje ko duša zapusti telo, nima več veze z njim...pa da ko se naslednjič spet reinkarniraš, maš samo 1 ledvico.

Pa tud, če bi mela otroka in bi umrl, bi probala z njegovimi organi rešit nekoga drugega.

Ne vem, no. Kaj ti koristi zdrav organ v mrtvem telesu, pokopan v zemlji ali celo zažgan?

Velikokrat razmišljam o tem. x:Ix

<{POST_SNAPBACK}>

Ne vem, no. Kaj ti koristi zdrav organ v mrtvem telesu, pokopan v zemlji ali celo zažgan? 

Velikokrat razmišljam o tem. x:Ix

:vragec:

mal se spomni na kak film o zombijih....zhe tam so jako pomanjkljivi....de bi pa she razne organe daroval.... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx x:Dx

si predstavlash...se tip zbudi iz narkoze....pa zagleda pr seb mick-ovega mickenega :wOOt: x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...