astra 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Razsvetlite me prosim...kaj je za vas....etično služenje denarja...Pustimo ob strani kriminal...in zaslužek iz takšnih dejanj...govorim o normalnih , vsakdanjih poklicih... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 ti, nimam pojma, a to tud obstaja? mogoče, če bo kdo dal kako fajn idejo, se bom tud strinjala z njim. do sedaj,... al pa, etično služenje, bi lahko bilo tisto plačano delo, ki ga opravljaš z ljubeznijo in veselje, s tem pa ljubezen in srečo in veselje širiš na druge. Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kratkolaska 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Očitno je to vprašanje povezano z včerajšnjih razgovorom, kaj? Etično služenje denarja? Zame tisto, za kar mi ne povzroča slabe vesti. Moje skromno mnenje. Vendar pa nekaj kar je zame etično za nekoga drugega pač ni in obratno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 7. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 7. avgust 2003 V mislih sem pravzaprav imela poklice...ali po vašem mnenju...obstajajo tut takšni...kjer delaš pošteno...za to dobiš plačo...pa vendar ta zaslužek ni etičen... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kratkolaska 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 sej lahko delaš ti pošteno, odvisno pa je če delaš za nekoga drugega, če on misli pošteno in dela pošteno. Mi kakšen prodajelec na misel pride Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 duhovni zdravitelji.. mi takoj na pamet pade. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Že sam dnar ni etičen,samo kaj čemo, z njim" živimo"....tako da že vsako razglabljanje o etičnem poklicu za katerega dobiš plačilo v denarju,hmhm,....morda usluga,ki jo narediš iz srca. :o|o: Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 7. avgust 2003 Avtor Prijavi Deli 7. avgust 2003 Saj...ko enkrat načneš to debato...se vprašaš...koliko poklicev sploh je...kjer lahko z gotovostjo trdiš...da s svojim delom toliko pripomoreš k dobrobiti vseh...da lahko trdiš, da je denar zaslužen etično... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 policaj, ker me ščiti in skrbi za red in mirvojak pa ne ker ne more živeti brez vojne. Če ni vojne ni vojske Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 jao, jao... točno tole sem slišala rečt enga, sicer visoko izobraženega gospodeka, medtem, ko je že zjutraj sedel v bifeju s svojimi pivskimi kompanjoni in modroval na temo služba in služenje denarja... "Rajš ne delam nč, kokr, da bi na take načine služu dnar!"... aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Artem, glede vojske ti pa ne morem dat prav. Vojska naj bi bila predvsem zato, da bi preprečevala vojno. Če je naša država dobro oborožena, bo to odvrnilo sosednjo državo, da bi nas napadla, saj ve, da bi jih dobila po grbi. Žal pa ni vedno in povsod tako. Napad na Irak npr. nima nič skupnega s kakšno obrambo. Vse velike besede o orožju za množično uničevanje, ki naj bi ga imel Irak, so se pokazale za neresnične. Razlog za napad na Irak je bil povsem drugje in je bil večini jasen in razpoznaven že vnaprej. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Veš vse vojske so posledica določenih ciljev, ponavado so to denar, oblast, kreganje ITD........to je bilo včasihdanes vojne nastavijo fabrike z orožjem na tak način, da umetno skregajo folk med sebokprimer: tisti je musliman in ti bo j... hčero in veš da te hoče ubit, iz zanesljivih virov sem zvedu da je nabavil orožje. Prijatelsko ti svetujem da ga nabaviš tudi ti...Tako se prodaja orožjeMunicijo za to orožje se pa prodaja tako, da sprovocirajo vojno in tako biznis teče...bedno proporočam ogled filma "Bowling for Colombine" Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 7. avgust 2003 Prijavi Deli 7. avgust 2003 Bowling For Columbine, the best film! Res vreden ogleda. Charlton Heston mi ni bil nikol med mojimi najljubšimi igralci, zdej pa sploh filmov v katerih igra ne maram gledat. Joj kak tepec.Odličen prikaz kok se svet vrti.. Al pa Amerika.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 9. avgust 2003 Prijavi Deli 9. avgust 2003 Etično prislužen denar je ki ti ga ljudje dajo ne da bi za nejega vprašal! Mam lep primerek v svoji družini, moj oče zasluži precej na različne načine, eden izmed njih je tudi prej opisan, in ta mu prinaša največ zadovoljstva, ni samo denar, dobi recimo gajbo breskev, al kaj takega, naš hladilnik je vedno poln, zarad takih stvari, najbolj etična so darila, Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 da, da,...razmišljam...na taka daril ni nibenih davkov in dajatev...hm...kdo bo pa plačal izgradnjo cest, vrtcev, šol, infrastruktur družbenega pomena, kdo bo financiral muzeje, gledališča idt, itd, itdma..............kakšno etično služenje denarja........ne bluzit....ne obstajaa. ma kaj vse to sem napisal Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 V mislih sem pravzaprav imela poklice...ali po vašem mnenju...obstajajo tut takšni...kjer delaš pošteno...za to dobiš plačo...pa vendar ta zaslužek ni etičen... Astrakakor razumem si imela v mislih recimo;farmacevt - nekdo prodaja 'primerna' in 'manjprimerna' zdravilaali izdeluje 'primerna' in 'manjprimerna' zdravila; hkrati mordakoristi delu populacije, hkrati morda 'skodi' delu populacije, ker nepremalo ve, ali je zaveden, ali so tista zdravila 'primerna'.farmacevti; lovci: ali je primerno, da vbujajo zivali ...; zdravitelji;polititki; mesarji; raziskovalec; ... morda je zadevo porebno ozavestiti, pogledati bolj 'globoko'in jo tudi razumeti, da lahko o necem sodimo!!!lahko razmisljamo tudi takole;nekdo je farmacevt, izdeluje zdravila in misli, da dela 'dobro',pomaga ljudem, da bodo bolj zdravi oz. da jim je v pomoc;hkrati se mu zgodi, da mu v druzini nekdo zboli in zato tistiuziva prav ta zdravila, ki jih on izdeluje; ugotovi, da si je bolan druzinski clan sicer preprecil sirjenje bolezni, todahkrati pa si je zaradi zdravil poskodoval jetra. Uvidi, da ima njegovo delolahko tudi drugacno plat. oseba zboli se bolj, ker zdravila ne pomagajo vec,zacne iskati alternativno zdravljenje in se pozdravi; zdravila vrze stran.On uvidi, da zdravila, ki jih izdeluje povzrocajo vec skode kakor koristi.Pusti sluzbo in se zacne ukvarjati z trzenjem dodatkov prehrani - povrsno gledano.Torej vsaka oseba naj bi se menda nekaj ucila, ozavestila!!!Kakor mnogi verjamemo, da naklucij ni!; je morda tudi nenakljucje,da se znajdemo v situaciji, ko ocnemo nekaj kar je 'neeticno';ceprav trenutno v nasem umu, poklic ne predstavlja neeticnost oz.celo obratno. Z ozavescanjem, branjem. sprasevanjem, ucenjem, komuniciranjem, etc...si lahko sirimo; torej imamo moznost, da uvidimo, da je nekaj bolj 'primerno'ali 'manj primerno'; lahko opredelimo tudi 'spuscanje svetlobe v svet' ali'zaviranje pretoka ljubezni', ce zelite. Lahko govorimo tudi o aktivnosti, ki je vskaljena z zemljinim mentalom ali pac ni, torej je bolj iz cloveskegamentala (beri ega). Ze ce pogledamo, kako so bili prestaseni otroci v solah; ker jih strasisistem, druzba, starsi ... se mnogi odlocajo za poklic, ki jim bo omogocilfinancno osnovo; in ne kar si zelijo, kar je v njih; ne negujejo recimo kreativnosti v pravsnji meri, talentov, etc... ker niti sebe ne poznajo dovolj;- kar pa je tudi 'prav', zato ker morda potrebujejo izkusnjo 'da denar ni vse';ali kaksno drugo... torej menim, da je izbira poklica, dela odvisna tudi od nase stopnje zavesti!!;kakor tudi z ljubeznijo do nas samih, sebe! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 Ne obstaja..Ker čim je omenjeno služenje - ni več to to...Duhovni zdravilci - so zame tisti in edino ta pravi, ki delajo zastonj...vem, da se od nečesa mora živiti...ampak ne od tistega, kar ti je dal Bog...vesolje...kdorkoli. Torej - ni.. Ampak važno je, da tisto, kar pač delaš počneš z veseljem, da uživaš...itd, itd.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 ...vem, da se od nečesa mora živiti...ampak ne od tistega, kar ti je dal Bog...vesolje...kdorkoli.... in kaj Bog DA in česa NE DA??... talent za krojenje in šivanje, da pa kdo (ali kaj?) ... pa sposobnost analiziranja, raziskovalni duh, čut za estetiko, .... in še kup tega... to pa daje en drug "stric" in to se pa lahko zaračuna... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 Si me Eno je zdravljenje ljudi. Tega pač ne zmore vsak. Tako kot vsak nima talentov..hja Bog...vesolje...kdor koli pač ve, komu kaj da. Vprašanje je, kaj bo človek naredil s tem. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 Nataly, saj te ne lovim za besede... samo razmišljam, tako, kot ti... si omenila zdravljenje... potem pa kul, ne bo treba več plačevati za zdr. zavarovanje in bodo zdravniki delali zastonj... tudi oni imajo od nekod neke talente, zaradi katerih lahko pomagajo do zdravja mnogim... je res, da so se tudi izobraževali, toda tudi alternativni načini zdravljenja zahtevajo izobraževanje (ki se plača, seveda)... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 darovanje je najbolj pošteno, naj ti vsak plača kolikor misli da si zaslužiš, boš pač nehal delat za stranke ki ne plačajo dovolj, al pa boš začel delat boljše... kratkoročno je to beda, ampak dolgoročno, evolucija človeštva... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 10. avgust 2003 Prijavi Deli 10. avgust 2003 Razsvetlite me prosim...kaj je za vas....etično služenje denarja...Pustimo ob strani kriminal...in zaslužek iz takšnih dejanj...govorim o normalnih , vsakdanjih poklicih... Astra To, da kradeš samo toliko, da lahko pošteno preživiš! uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 11. avgust 2003 Prijavi Deli 11. avgust 2003 misleš, Pravično, fer pay tekma?rabiš dnar, de te sistem psti prmir?to itak etično je vsak pritok, pa naj bo to tekoč pretok dnara, vsak pritok, ki ni namerno blokiran.Pravičen in odobravan, privoščljiv in morda podedovan, uzakonjen, al preprosto samoposebi se obrača Jaz teb ,Ti Men. znaš po posluhu dat denar? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 11. avgust 2003 Prijavi Deli 11. avgust 2003 znaš po posluhu dat denar? Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 11. avgust 2003 Prijavi Deli 11. avgust 2003 Po moje dedovanje ne spada med etični pritok denarja ali bogatstva. Sicer pa,...kaj je to etika??? Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.