Skoči na vsebino

Ne ubijaj!

El Nino

Recommended Posts

• Komentarji 131
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Lohk tud tko gledaš. Čeprav je on premagan, še preden se sploh začne borit........ x;)x Pol pa se dere "zmaga", ker kot borism pravi, kontra čuti x:o)x . Tak da....saj veš kako je potemtakem s tem.....sploh ne vem zakaj se mu čudimo......v bistvu, ko komu od nas reče, da je nor, neumen....misli "pameten", ko grozi v bistviu izliva ljubezen do nas, ko kritizira v bistvu hvali.... x;)x x:)x x:px Sam mi ga ne vštekamo. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Gremo se v stilu: tako je, v lajfu, taksni smo, razlicni...  :palec:

Jp. S tem da v svojem privat lajfu na srečo takih butlov ne rabim prenašat. x^x

K. Čapek

Vsekakor. :palec: Kljub navidezno total "bedu" je tud on nardil velik dobrega za nas lunatke, se mi zdi. Revček, bo v depro padu, če se bo tega zavedu. x;)x x:Dx

K. Čapek

• 11 months later...

sm bla na morju maja za en tedn sva šla z lubijem.

ej,komarjev nenormalno velik :xx!: sploh nismo mogl tarokirat k so te žvale okrog strašile in to kok veliki komarji :eek: pomoje so bli še lanski.pa mi je čist vsaka žvalca sveta,ampak ubijalski nagon se ti pa vseen prebudi,k tole te čist iz uma sprav,povsod okol tebe,v ustih,nosu,ušesih.

rataš prec zrel za u polje :O:

kar se pa tiče tistih luštnih kemičnih preparatkov k si jih namažemo al pa fino vdihavamo pa nam zgublala besed

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.

Ti komarji, dokler ne brencijo okoli mojih uses in me veselo pikajo, je v redu. Zadnji let pa ugotavljam, da sem na njih tudi alergicna, res grozno, namesto majhnega in nedolznega pika imam potem bulo.

Ce komarji ne trosijo slabega razpolozenja in negativne energije, potem ju nobeden.

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

• 7 months later...

Hm, osrednja božja zapoved pravi: "Ne ubijaj!" Gre za moralno zapoved, katera je jasna in kategorična. Kljub vsemu pa ima, tako kot vse v Bibliji več pomenov v različnih kontekstih. V času svojega nastanka je imela velik humani pomen. Sredi puščave, kjer še trava ne raste, gotovo ni poziv za vegetarijanstvo, temveč poziv k ohranitvi človeškega življenja. Širše lahko to zapoved razširimo kot poziv na odpoved ubijanju zaradi zabave. Nadalje lahko tej zapovedi dodamo še ekološko noto - ne ubijaj okolja, katerega del si.

Glede krame, pardon karme, pa smo lahko mirni. Tako ali tako mora vsak sam plačati svoj zapitek.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

• 2 years later...

Dodal bi se to, da obstaja malarija. Ta pobija na miljone ljudi.

iz clanka:

UN Summit Results

Malaria

A broad range of donors committed to a new ambitious business plan intended to eliminate all malaria deaths by 2015. In doing so, a Global Malaria Action Plan was launched which lays out a three stage plan to achieve this goal. Fully financing the plan will be critical to its success—some commitments made last week towards that plan include:

• The Global Fund to Fight AIDS, TB, and Malaria is hoping to approve the largest round of grants for malaria yet—they have submitted USD 1.62 billion in malaria grants for its Board to approve in November which would work to distribute 100 million bed nets.

• USD 1.1 billion from the World Bank to rapidly increase anti-malaria programs in Africa.

• The Gates Foundation pledged USD 168.7 million for malaria vaccine research.

• £ 40 million from the UK for the Affordable Medicines Facility for Malaria.

Če te npr. v noči en komar mori, ti brenči okoli glave z namenom, da bi ti pil kri

in če ga lociraš in uspešno eliminiraš,

boš spremenil svojo karmo na ta način,

da ti to noč kri ne bo izsesana...

če to hočeš ali ne, je pač tvoja izbira...

seveda moraš biti za tovrstne podvige tudi usposobljen in primerno buden...

včasih je biti izsesan boljša varianta, kot biti neprespan...

ja, ja,

to so resne filozofije.

itak smo vsi le energija, ki se pretvarja, kozmični ples izprijenih dvoživk, harry potter knjige in mravljinci na kocki sladkorja.

iz tega zornega kota, kjer so vse meje individualnosti zabrisane v močvirju istega izvora, prvinske iskre življenja, izvirnega vrelca vsega življenja in začetka vesolja, prav vse je brez pomena.Tvoje življenje, odločitve, ki spremenijo potek dneva, ne vplivajo na ničesar, ker ničesar ni, da bi lahko bilo zaznamovano.

Drevo zraste iz molekul.Moja pijana postava, prav tako iz molekul, se primaje mimo in z žepnim nožičem zareže v skorjo drevesa inicialke tragične ljubezni.Čez čas umrem.Moje molekule gmote mesa se zopet vrnejo v prah in se zreducirajo v novo spojino, v en lep plastični lonček.Drevo umre.S svojim gnitjem razveseli ostala drevesa, ki s svojimi velikimi krošnjami bijejo bitko za prevlado nad soncem.Nobene skorje več, ostanka spomina, obupnega poskusa, da bi lahko, v tem rušilnem valovanju spreminjanja, vrezal zarezo večnosti.

Kaj ti bo potem izkustvo življenja?Nabiranje izkušenj?Le čemu ti bodo služile izkušnje in pravila ter zapovedi v življenju, če pa nobeden ne prelistuje že zdavnaj od časa orumenelo zbirko national geographica.

le čemu potem služi življenje?je bog od strahu ponorel, ker je izvedel,da samo on je?Se v divjem navalu divjaštva na vse strani širi zavedanje, ki kriči po pozornosti, da bi naletelo na smisel in drugačnost obstoja?

Smo le krik paranoje, ki poskuša samo sebe umiriti in si dopovedati, da je vse v najlepšem redu.

Edina sila, najvišja sila, najmogočnejša in vsegaobsegajoča sila, nima očeta in nima matere.Nima omejitev.In ravno v tem je problem.Vsako živo bitje, če le lahko diha, potem tudi zagotovo na nek način serje.

Le kdo si želi v svojem albumu spominov straniščne pripetljaje?Spomin je le misteriozna škatla izmed pripomočkov, ki nam pomagajo, da si lahko zapomnimo pripravo hrane.In pri tem še več serjemo.

Ne ubijaj?Ne seri.

protestno masturbira na marsino sliko.

zastonj se fine delat okrog pobijanja muh, komarjev in še kakšne druge golazni

dejstvo je, da imamo nagon po preživetju...

na konc pa vsak po svoje uskladi željo po upoštevanju pravic drugih živih bitij ter svojo po preživetju in udobnosti...

bi lohk še pa še razglabljali, kdaj muho ubit oz. zakaj ne

sama jih sicer večinoma preženem ven iz stanovanja, ampak če je pa prav kriza, jo pa tud treščim. ne verjamem, da je zdravo, da vsepovsod po hrani lazijo - kaj pa vem, kje so ble pred tem...

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo

Pa ne bi bilo treba, ce bi ziveli skladno z naravo.

Ce se ne bi vmesavali v tuja ljudstva, bi ta zivela bolje kakor sedaj.

Anglija je zasvojila ozemlja, pobrala vse kar je bilo mozno, ustalila neke zivljenjske stile zivljenja, potem pa narode prepustila svoji usodi. Zal. Niso edini, spanci, portugalci, nizozemci...

Globalno segrevanje za sedaj najbolj unicuje manj razvite narode (afrika, azija).

Najbolj pa ga povzroca razviti svet (amerika, evrope). Sedaj tudi dezele v razvoju (indija, kitajska..).

Ena izmed posledic: Spreminjanje globalnih temperatur in s tem razsiranjanje maraltije, insektov ipd v visje lege. Pricakuje se, da se bo malarija povzpela tudi v evropo.

Ce bi ziveli v skladu z naravnimi zakoni, ce bi porabljali manj kakor sedaj, tega ne bi bilo.

Obenem bi z doloceno pomocjo tretjemu svetu (ali pa morda se te ne bi bilo traba, v kolikor se ne bi ze prej vmesavali) pravzaprav pomagali samemu sebi.

Pomoje je prav je da razviri svet pomaga nerazvitemu v boju proti malariji, saj smo ravno mi tisti, ki smo jo v najvecji meri povzrocili.

Izropan narod, ki je sedaj odvisen od pomoci razvitega je v njegovi nemilosti. Zelo zalostno.

kje je resitev: V DELITVI!

ps:

Energija dobi smisel sele ko ji ga damo mi sami! SICER JE ENOSTAVNO NI! energije = 0.

Nek dober citat govori o okoljevarstvu, o tem, da v kolikor mislimo da nicesar ne moremo storiti, naj se spomnimo kako je biti sam v sobi s samo enim komarjem!

Prevod za dolocene osebe, ki ga potrebujejo: Pomeni, da ima samo en komar lahko izjemno moc ali vpliv!

ben, nekdo/nekaj jih (nas) mora

Nek dober citat govori o okoljevarstvu, o tem, da v kolikor mislimo da nicesar ne moremo storiti, naj se spomnimo kako je biti sam v sobi s samo enim komarjem!

He he, iz "One giant leap". x:)x :palec:

Ravno tile komarji ja... s segretim okoljem jih bo veliko več... v evropi bomo tako čez par stopinj imeli malarijo, bo moralo biti res zabavno...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

da.

Poročilo, ki so ga objavili pred decembrsko okoljsko konferenco ZN na Baliju, predlaga zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov do 30 odstotkov do leta 2020 in 80 odstotkov do leta 2050. Le tako bi lahko segrevanje Zemlje ohranili pod dvema stopinjama Celzija in preprečili najhujše, še napovedujejo strokovnjaki.

Če pa v izogib naraščajočim temperaturam ne bo storjenega nič, bo po napovedih strokovnjakov okoli 600 milijonov ljudi v Afriki dodatno trpelo za lakoto, 200 milijonov jih bo zaradi poplav izgubilo domovanje, 200 milijonom pa bo grozila nevarnost okužbe z malarijo ali vročinskim obolenjem denga.

Več:

vir -

to so pomoje najmilejsi mozni scenariji. Po predvidevanjih IPCC pa bo se dosti hujse, oziroma tocno nihce ne more povedati kaj vse bo lahko.

Ce se pricne topiti sibirski permafrost, smo v ....

Škratovka:

ej zdaj pa že pretiravaš...veš kaj se zgodi če muh ne bi pobijali ...razmožile bi se do maksimuma...za njih ne skrbi, se tako hitro razmnožujejo , da najberž sploh ne porajtajo mogoče jim je pa to karma xDDx -hm usoda

a ti nekaj povem?? Letos sem v spalnici opazila (en večer 3 muhe). Nisem jih ubila ker so bile čisto pridne. Ko sem se zjutraj zbudil, so bile muhe že bojl divje in jih je bilo 8 (začela sem jih pobijati). Ko sem prišla iz kopalnice se nazaj v spalnico preoblečt jih je bilo že 17(pobila sem jih približno 10)!! Isti dan zvečer sem jih naštela 73. Prijateljico sem poklicala kaj naj naredim. Rekla mi je naj jih pustim pri miru. Storila sem kakor mi je svetovala in v 24 urah ni bilo nobenih muh več. Zanimo kajne? Ona je to o pobijanju muh slišala na enem ezoteričnem tečaju.

Zamisli se

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...