Skoči na vsebino

Poboj domačega ljubljenca

mojcapu

Recommended Posts

Zanima me kaj storiti, če ti sosedovi mulci (6 in 12) pobijeta mačka z metlo? To se je zgodilo, ko ni bilo nikogar doma, videl pa naj bi en drug fant, ki je to povedal, ker mačka nismo našli, ne živega ne mrtvega.

Ko smo kontaktirali sosede-starše, sta samo rekla da se bodo pogovorili- tako zelo neprizadeto, sicer pa se z njimi ne da kaj veliko komunicirati, ker še pozdraviti ne znajo, še manj pa da ti vrnejo kakšen nasmeh.

Pa to se sploh ni zgodilo prvič, lansko leto se je isto zgodilo enemu mucku, ki je bil star ravno tolko kot ta, smo ga našli v eni jamici za garažnimi vrati, najbrž je bil postavljen tja...

si lahko predstavljate kaj to pomeni....nas je pa tudi strah, da se bo se kaj zgodilo, kaj hujšega ( namerno povzročena škoda....) zato ne vem kako bi se to rešilo, ker če se mulca spravita na mačka, ki jima ni naredil nič kaj šele bo????

Kakršnakoli mnenja bodo dobrodošla.

Deli na socialnih omrežjih

Jst bi se resno pogovorila s starši.. Pa mogoč bi še na policijo poklicala in povprašala kaj in kako, čeprav oni še za grožnje človeku nič ne naredijo.. mogoče na kako društvo proti mučenju živali.. Pa sosedom ostalim povedat.. Mislim da tko brezobzirno pogoltnejo grde zadeve.. to bi me res podžgalo! Čeprav če so idioti, imate lahko vedno sranje naprej, če pa ste tiho pa itak!

Takšna krutost do živali, kaj bo še iz njih....

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

Mushi

Mislim, da društvo proti mučenju živali sprejme klic tudi kot "anonimno prijavo" oziroma v morebitnem posredovanju se ne sklicujejo na osebo, ki je klicala.
http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

chist simpl...

majo dva mulca...

enga pokonchat, pa u jamico za garazho z njim....

POL PA DE VIDMO REAKCIJO    

Ti "hudič", zakaj me vedno kdo prehiti z izjavami....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Kaj storiti ?

Samo trdo prijeti mulca, tako na samem.. glede na to, da starši ne trzajo... Seveda, če imaš res verodostojno pričo za ta dogodek.

So pa eni alergični, če se jim tuji maček pase po vrtu.. namesto, da bi bili srečni, da jim odganja miši..

Trubica.. veseli da jim odganja miši pa jezni ker jim serje po solati.. x:)x

Ohja, smo imeli mačke doma.. In so šli sračkat ravno na kako gredo, ki je bla preštihana.. Lovili so pa bolj malo. Zarad vseh tistih konzerv, ki so jih raje imel.

Ampak ta dva mulca ziher nista zato tega naredila. To je čista objestnost. Tko kot tisti kranjčani pred časom, enkrat bosta pa takšna ko oni iz Šoštanja al Velenja ki so tistega brezdomca (se mi zdi da je bil) zverinsko mučili da je izdihnil.

Mushi

Mushi , saj vem. Človek bi kar "fental" vse te tuje mačke, ki serjejo pa zelenjavi..se ti priplazi na balkon , požre hrano tvoji hišni živalci.. Nioli nisem bila ljubitelj mačk.. razen kot otrok. Mi imamo sedaj eno mačko, se je pritepla k nam. Ko sem prišla z dopusta je bila že "udomačena".. Za "pocrkat".. Je Kitekat.. pa mlekca.. In največja težava pa je , da "pričakuje" mlade mucke !!!! Imam občutek, da si že išče gnezdo, zato zapiramo vrata ko zmešani. le kaj bomo z vsemi mladiči ??? Najprej je rekla moja mama.. jih bom pobila... Ko sem jo vprašala, kdaj je to nazadnje izvedla .. uhuuu.. desetletja nazaj.. Mislim, da bo spet mene doletelo, da jih lepo peljem k veterinarju na uspavanje.. jaz jih pač ne bi mogla, pa po ta novem je tudi kaznivo..

Jst pa mačke zdej nimam, pa sem še vedno ljubiteljica mačk. Razumem pa tiste dosledne vrtičkarje, da jim to ni prijetno. Niti spuščen pes ni prijeten, prvo ker ga ne poznaš in ne veš če grize al ne, pol pa taco dvigne ravn pred tvojo bajto..

Spomnim se kako sem bila jezna na sosedo, ker so imeli starega garjavega mačka, ki se je klatil okoli, mi pa smo imeli mladega mucka in sem ji neštetokrat rekla naj nekaj ukrene v zvezi z njim, ker je napadal našega, pa še garjav.. Pol smo ga pač odganjal z zračno puško..

Pol se je pa vedno bunila kaj ma njihov maček tolk metkov v telesu.. Tko zdej me pa popluvajte.. Ampak več kot rečt pa ne moreš lastniku, a ne? Pa kolikokrat sem jo opozarjala...

Bolezni pa tak vemo da se prenesejo z živali na človeka tud.. Tko da jst nimam nobene slabe vesti zarad teh dogodkov..

Mushi

Moja sestra je vlačila vsepovsod mačka zraven. Pol pa maček v paniko pa ajd iz avta ven. Direkcion pod drugi avto... pa so imeli pečenko :xx!:

Potem nekaj časa niso vlačili mačk zraven. V soboto so ga privlekli zraven v Haloze..pol pa panika ratala in so pozabili na mačka...zdaj ga pa naj jaz iščem ali kaj x?x x?x

Ma ne najdem besed za to mularijo. Ja, tudi jaz bi se pogovorila s starši in ob priliki tudi z njima. Nič nista premala za sprejemanje odgovornosti. Če zmoreta ubijati, naj še sprejmeta kakšno odgovornost. Tu bi čisto prav prišla tista stara šola...šiba in to :xx!: Ful vzgojno :xx!:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Zanima me kaj storiti, če ti sosedovi mulci (6 in 12) pobijeta mačka z metlo? To se je zgodilo, ko ni bilo nikogar doma, videl pa naj bi en drug fant, ki je to povedal, ker mačka nismo našli, ne živega ne mrtvega.

Ko smo kontaktirali sosede-starše, sta samo rekla da se bodo pogovorili- tako zelo neprizadeto, sicer pa se z njimi ne da kaj veliko komunicirati, ker še pozdraviti ne znajo, še manj pa da ti vrnejo kakšen nasmeh.

Pa to se sploh ni zgodilo prvič, lansko leto se je isto zgodilo enemu mucku, ki je bil star ravno tolko kot ta, smo ga našli v eni jamici za garažnimi vrati, najbrž je bil postavljen tja...

si lahko predstavljate kaj to pomeni....nas je pa tudi strah, da se bo se kaj zgodilo, kaj hujšega ( namerno povzročena škoda....) zato ne vem kako bi se to rešilo, ker če se mulca spravita na mačka, ki jima ni naredil nič kaj šele bo????

Kakršnakoli mnenja bodo dobrodošla.

Ja, nimam besed.Iskreno sočustvujem s tabo.Ne vem, kaj bi naredila jaz, če bi se meni kaj takega zgodilo...Problem pri vsem tem je vsekakor vzgoja.Če ju njuni starši niso naučili, da je treba delati z živaljo spoštljivo, je vse zaman.Njuni starši bi ju morali kaznovat...ker pa ju niso, je videti, da tudi sami nimajo radi živali.Sprašujem se samo, kaj bo iz takih otrok nastalo.V kakšne državljane bodo odrasli, v kakšne starše se bodo spremenili....

To naj te ne odvrne od tega, da ne bi obvarovala svoje imetje (svoje ljubljene živali) pred takimi zlobneži.Ne smeš jim dopustiti, da bi ti vlili strah v kosti.Čas je za ukrep.Ker če ne boš ukrepala, bodo videli, da se s tabo lahko "hecajo".Moraš reagirat.Pojdi na DPMŽ in tam zahtevaj primeren njihov ukrep.Pogovoriti se moraš ponovno z njunimi starši in jim povedati, da BOŠ UKREPALA!

Le pogumno!Držim pesti!!!

Yoko

Ja da se tako ravnajo do živali, je že znak da s to družino nekaj ni v redu. Fotr je najbrž mal pr'tegnen. Tazga soseda smo imeli mi v bloku, s takimi se ne da kaj preveč pogovarjat' ali dogovarjat'. Ti razumejo samo jezik sile.

Kar ti lahko jaz svetujem je to, da vlečeš sosede po cajtngih, policija, po možnosti kličete na oddajo Preverjeno ali Tednik. Vsekakor pa pritegniti pozornost vseh sosedov. Ko bodo začutili oči vseh sosedov na sebi, šele takrat bodo odreagirali ali' negativno ali pa pozitivno.

Ja sam ka mali pao s lipe

ah kot pravi slovenki bi ti moralo dol viset še za tisto mucko... hehe, očitno so še dobri ljudje, res pokliči policijo sicer pa kakšno tv ekipo, te zgodbe se zadnje čase fajn prodajajo.... (otroci trpinčili mačke, otroci trpinčili brezdomca... in podobno)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Bi bilo treba mulariji vcepit malo več pozitivnega odnosa do narave in živih bitij. Tako pa jim vcepljajo (starši, stari starši, tete, strici, učitelji...) samo vrednote v smislu, če se ne boš učil, ne boš imel petk in s tem boš imel, ko boš velik, tudi malo denarja. Za njihovo čustveno, moralno in srčno plat se pa nihče ne zavzame,da bi jo vzpodbujal k rasti, jo negoval, zato zakrni, otroci pa odrastejo v ljudi, ki se ženejo samo za ekonomskim in materialnim blagorom. Sama sem doživela stvari...delavec na sosednji strehi je metal kamne v mojega mačka iz čiste zabave...ker se mu je fino zdelo in mu je bilo dolgčas...celo, ko sem prišla na dvorišče ni nehal... šele, ko sem pošteno zarjula. :xx!: :xx!:

take stvari so bad...res bad... :o|o: :o|o: :V:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Hm....sori Mojcapu :sori: .....spregledal.......fuj ti, ki tako ravnajo z živalmi :xx!:

Sicer pa je tako.......v našem Kazenskem zakoniku od nedavno poznamo kaznivo dejanje "mučenje živali", ki se glasi "kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do 3 mesecev". Sem spadajo pretepanje, poškodovanje živali pa tudi npr. neustrezen prevoz živali x!x , zaprtje živali brez hrane in vode ipd. Zastaranje - 3 leta.

Glede na res rahlo čudno našo zakonodajo......se živali v določenih okoliščinah štejejo za "stvari"....in je tako v primeru, ko storilec s svojim ravnanjem povzroči pogin živali podano kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari :xx!: po 224. členu Kazenskega zakonika..................kar je torej potrebno prijaviti policiji v roku 3 mesecev odkar zveš za storilca in kaznivo dejanje in tam podati predlog za pregon zoper storilca........ker se lahko preganja le, če to oškodovana oseba zahteva.........enako velja tudi za mladoletne storilce.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...