Skoči na vsebino

Hoja po žerjavici

Medea

Recommended Posts

mislim, da je minilo že kar ene 10 let in več, kar sem sprobavala temperaturo ćerjavce. Uspešno preživela.

Če bi pa danes spet šla, bi morala pa 3x več poguma zbrat. Zakaj? Nimam pojma.

no, nikol se ne ve, mogoče kdaj v prihodnojsti

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 56
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hoj, vsi, ki jih zanima hoja po zerjavici.

Ravno vceraj sem apdejtala Jimmyja, pa morda bo koga zanimalo:

http://novice.lunin.net/templates/dogodki....id=639&zoneid=8 - mislim, da je 20. septembra..

Sicer pa jih vec prijavlja to, pa kolikor vem, so vsi kar kvalitetni - tu v Sloveniji - vem za kake tri ali stiri...

Tu pa je se Jimmyjeva knjiga: http://www.astrologija.org/trgovina/predst...?products_id=72

Sama se nisem hodila po zerjavici in me tudi ne mika. Sicer pa me ne mika niti vodno lebdenje (kar je tudi nekoc vodil Jimmy in so zelo priporocali).

Je pa ogromno mojih frendov ze hodilo, tudi zelo bliznji - nekateri so imeli prej strah, a so vsi brez izjeme navduseno porocali in jim ni bilo zal, da so sli - nikogar pa tudi ne poznam, ki bi se opekel ali bi imel drugacne take izkusnje.

Nekateri so sli z druzinami, otroci - otroci pa so najveckrat se najbolj uzivali in se jim jasno ni nic zgodilo.

A point je v tem, da za to se moras sam odlocit... :)

Jimmyja zelo dobro poznam in mu tudi zaupam - je zelo zabaven in vsesplosen clovek, simpaticen... niti najmanj zadrt ali pa tak, da bi zbujal kaksen strah - po mojem je tudi to zelo pomembno, kaksen je ta, ki vodi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaaa marsa mas prav x^x velik je pomembn kaksn je ta ki vodi x:)x

Da ni nek baw-baw... k ze pogled nanj ti daja nek odpor... ampak da se ze v blizini pocuts prijetnega..., pa da un razume, da nismo vsi voditelji! x:px

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

• 2 weeks later...

Predstavljam si da je tale hoja po žerjavici stvar kjer se lahko hitro opečeš če delaš narobe... in to dobesedno :) in malo manj dobesedno....., heh, moja radovednost me bo spravila za časa življenja še v smrt, tako da najbrž ni nič hudega če grem probat tud po žerjavici hodit.....,

"Ritual hoje po ognju je eden najstarejših in najbolj razširjenih ritualov na našem planetu. Resnično je veliko več kot le "vroča delavnica" za čiščenje, zdravljenje, samodokazovanje ali premagovanje strahu." sam to se mi zdi pa mal pretirano..... morda pa sem si narobe razlagal vso mitologijo kjer kakšen junak hodi po ognju :) hehe,

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 1 year later...

Sama še nisem hodila po žerjavici.

Ne vem, če bi temu rekla ravno dokazovanje...prej čiščenje sebe, vseh tistih blokad, strahu ...problemčkov, ki jih imaš.

Mal izzven konteksa...ampak pri meni že včasih pomaga, da tisto kar me moti za kaj sem žalostna...napišem na list, pa vržem v ogenj...pa gledam kako se "cvre"

Ja Ogenj je "zakon", Je pa rdeč oranžen...torej ...

Menim pa, da je "stvar" odvisna od tistega, ki vodi...da te pripravi, da zmoreš.

Pozdravček xsrcx

Menim pa, da je "stvar" odvisna od tistega, ki vodi...da te pripravi, da zmoreš.

x:)x Ojla...sama sem že večkrat hodila po žerjavci...bilo je super.

:palec: je pa res odvisno od tega kdo vodi ritual in od same priprave x^x

Lp,D :palec: :palec:

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

Se strinjam, vse je odvisno od tega kdo vodi ogenj.

A obstaja še ena razlika. Pri hoji po žerjavici, greš preko enkrat, dvakrat,... ko pa po njej plešeš, si na žerjavici veliko dlje in lahko od ognja dobiš veliko več. Kjti ogenj v tebi skuri staro in potem lahko začneš graditi na novo. Tko kot narava, po vsakem požaru v rastejo rastline še bolj bujno.

Poleg tega imaš lahko tako resnično pravi stik z ognjem, ker v žerjavico gledaš in greš vanjo sam, takrat ko tako začutiš. Ko te ogenj pokliče. Občutek je xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx xsrcx x:Dx

vredno je poskusiti

vabljeni v soboto na Zaplano

vse informacije na 040 215 017 (zvečer)

• 7 months later...

mislim da se to se ni zgodilo, da bi prav zelo se kdo opekel, sploh pa ne onim, ki grejo z vero...

sicer itak ne bi moglo delat, ker zdrav razum se pac upira temu.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja take izkusnje mam:

hodu ene parkrat nekoc nazaj v casu...

ponavadi je opeklo tiste (malo ali bolj), ki so meli najvec problemov na dolocenih energetskih centrih, ali ap niso bili spostljivi do gospoda ognja.

lahko so imeli le cisto majhne pikice, ali pa tudi cele vecje mehurje.... vecina pa ni imela kaksnih hudih posledic, razen morda cisto mali znamenj, da smo lahko videli, na katerih energetskih centrih naj bi bolj delali ali jih zdravili.

<{POST_SNAPBACK}>ja take izkusnje mam:

hodu ene parkrat nekoc nazaj v casu...

ponavadi je opeklo tiste (malo ali bolj), ki so meli najvec problemov na dolocenih energetskih centrih, ali ap niso bili spostljivi do gospoda ognja.

lahko so imeli le cisto majhne pikice, ali pa tudi cele vecje mehurje....  vecina pa ni imela kaksnih hudih posledic, razen morda cisto mali znamenj, da smo lahko videli, na katerih energetskih centrih naj bi bolj delali ali jih zdravili.

:palec: :palec: :palec: x;)x

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

Jaz tudi ful pozitivne izkušnje s hojo po žerjavici, na Debelem rtiču je bilo, cel dan smo se pripravljali, potem pa ko sem stala pred žarečim tepihom, mi je nek glas rekel, naj stopim čez in v življenju še nisem stopila s sigurnejšim korakom; zdelo se mi je, da hodim po mehkem tepihu, šla sem parkrat, nekateri so celo plesali gor, opeklo me ni NIČ in to je taka izkušnja svetska... Če zmoreš to, si misliš, potem...

Saj ni važno, po kakšnih principih deluje, da se ne spečeš. Gre za to, da premagaš STRAH, da si ZAUPAŠ.

Iz moje knjige Mala enciklopedija zdravilnih kamnov:

S pomočjo medsebojnega vpliva osnovnih štirih elementov in akaše si lahko razložimo prav vse, kar se v vesolju dogaja. Tudi na prvi pogled nerazložljive fenomene. Poskusimo npr. na ta način obrazložiti fenomen hoje po žerjavici, pri katerem lahko človek hodi po žerjavici temperature približno 500 oC, pa se vendarle ne opeče.

HOJA PO ŽERJAVICI

Razlage fenomena hoje po žerjavici v preteklosti

• Harry Price, angleški parapsihološki raziskovalec, je jeseni leta 1935 v Angliji pod nadzorom Sveta za parapsihološke raziskave londonskega vseučilišča organiziral demonstracijo hoje po žerjavici, ki jo je izvajal Indijec Kuda Bux. Preproga žerjavice debeline 8 cm je bila dolga 4 m, temperatura na površinskem pepelu pa je znašala 430 °C. Kuda Bux jo je varno prehodil v 4,5 sekundah, ko pa sta to skušala ponoviti dva gledalca, sta se hudo opekla. Uradni zaključki: vlažna stopala so prej v škodo kot v pomoč, saj se nanje lahko prilepijo koščki žerjavice, ni nujno, da ima človek na stopalih grobo kožo, post ni potreben. Ker sta se dva gledalca opekla, so domnevali, da gre za »gimnastično veščino«, pri kateri je podplat lahko v stiku z žerjavico le kratek čas.

• Jearl Walker, profesor fizike na Državnem vseučilišču v Clevelandu (Ohio), je menil, da hojo po žerjavici omogoča Liedenfrostov efekt. Liedenfrost je bil nemški zdravnik, ki je opazil, da kaplja vode, spuščena na ploščo segreto med 210 in 550 °C, ne izpari takoj, ampak lahko po plošči »skače« minuto ali več. Okoli kaplje se namreč formira tanek sloj pare, zaradi katere se v bistvu plošče ne dotika neposredno. Menil je, da je odkril skrivnost hoje po žerjavici in da do tega učinka prihaja tudi med podplatom in žerjavico. Svojo teorijo je tudi preizkusil; naredil je 1,5 m dolgo plast žerjavice in jo uspešno prehodil. Ko se je na eni kasnejših demonstraciji opekel, je s tem početjem prenehal.

Nepravilnost navedenih teorij potrjuje ritual, ki ga vsako leto v čast »Konstantinovim nogam« izvajajo v vasi Langadhas na severu Grčije. Po legendi naj bi Konstantin iz goreče cerkve rešil dragocene relikvije in pri tem ostal neopečen. Tamkajšnji vaščani namreč po posebnem postopku, ki bi ga lahko imenovali »kaotična meditacija«, dosežejo stanje transa in gredo na žerjavico, na kateri ostanejo skoraj 20 minut.

Ezoterična razlaga

Pravilno razmerje osnovnih štirih elementov v telesu človeku prinaša zdravje. Za varen prehod žerjavice, ko smo preko podplatov deležni silne energije ognja (atributi: toplota, svetloba, širjenje, misel, samozavest), moramo torej kot protiutež v telesu ustvariti ustrezno prisotnost elementa vode (atributi: hlad, krčenje, tema, čustva) in odsotnost notranjega ognja, v smislu samozavesti. Poglejmo torej, kaj se je zgodilo v primerih Kude Buxa in Jearla Walkerja:

• Kuda Bux je vedel, kaj mora storiti za varen prehod žerjavice. Pred prehodom je zamaknjeno strmel v žerjavico, iz glave odgnal vse misli ter v telesu ustvaril čustvo ljubezni, kar mu je omogočilo varen prehod. Gledalca, ki sta se odločila za prehod za njim, sta bila brez dvoma zelo pogumna in samozavestna (atributi notranjega ognja), zato je logično, da sta se opekla.

• Teorija je eno, praktični poskus pa povsem nekaj drugega. Walker verjetno ni bil povsem prepričan, da mu bo Liedenfrostov efekt omogočil varen prehod žerjavice, zato ga je bilo prehoda zelo strah (čustvo – element voda). Ko je bil po nekaj uspešnih prehodih popolnoma prepričan, da njegova teorija drži, je postal samozavestnejši (notranji ogenj), kar je privedlo do opeklin.

Pri pojasnilu hoje po žerjavici na osnovi medsebojnega vpliva osnovnih štirih elementov pa vseeno ostaja vtis, da tu nekaj manjka, da smo na nekaj pozabili. Da, zanemarili smo akašo, katere atributa sta med drugim vera in kozmična zavest. Z vključitvijo akaše lahko gornjo teorijo dopolnimo, hkrati pa povsem pojasnimo način, ki ga za ples po žerjavici uporabljajo vaščani Langadhasa.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja je Einstein s svojo relativnostno teorijo dokazal, da vesolje v biti ni snovno, temveč ga sestavlja prepleten vzorec energije, katere del smo tudi mi sami. Stvari so videti trdne na ravni, ki jo zaznavajo naši čuti, na finejših ravneh pa se izkažejo za čisto energijo. Predvsem pa je zanimivo dejstvo, da energijo, katere osnovne delce opazujemo, že s samim dejanjem opazovanja spremenimo. To pomeni, da ne obstaja objektivna, od nas ločena realnost, saj vsako stvar in vsakogar že z opazovanjem spreminjamo.

Ko torej pred prehodom žerjavice zamaknjeno gledamo v žarečo preprogo, ki je pred nami, je bistveno to, da vsaj za trenutek pozabimo na paradigmo ločenih entitet – tu sem jaz, tam je ogenj. Tu nam je v pomoč energija akaše, ki nam da občutek enosti tako z ognjem kot s celotnim vesoljem, prav tako pa pride do prevlade energije akaše v stanjih transa, ki je stanje brez misli (ni torej notranjega ognja), kakršnega pred prehodom žerjavice v sebi izzovejo vaščani Langadhasa.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>:inocent: ja in.........kaj si hotel s tem povedati Nosorog?

Teorija pač....

:o|o: sem šla čez ...pa nisem bila v akaši in ne v posebnem stanju ljubezni...

po bolgarski vaseh ima vsaka oštarija ki da kaj nase  za najbolj vztrajne goste sprehode in ples na žerjavici... x;)x

Pri nas pa kasirajo od 6 do 12 jurjev...za ta dnar, se ga tam dobro naješ in napiješ....pa še žerjavca inkluzif x:o)x

Lia, na naslednjem pikniku zakurimo, pa bo kar bo x:Dx

Te povabim na ples x;)x

<{POST_SNAPBACK}>:inocent: ja in.........kaj si hotel s tem povedati Nosorog?

Teorija pač....

:o|o: sem šla čez ...pa nisem bila v akaši in ne v posebnem stanju ljubezni...

Za seboj imam okoli 130 prehodov žerjavice in več let sem te rituale tudi vodil, zato mi ne pravi, da si šla čez "mrtvo hladna". Z vodenjem prehoda prek žerjavice sem nehal ravno zato, ker me ogenj ni več prevzel in sem bil proti koncu res mrtvo hladen - in potem je postajal za celo skupino vedno bolj vroč.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Guest sstane
x;)x Seveda slani Stane sam azbestne zokne obuj, da se ne bo preveč smodilo x:o)x

Lia, seveda, da ne veš, ker si premlada, toda, da se izkipelo mleko ni prežgalo in smrdelo, je moja stara mama nanj na razbeljeni plošči vedno potrosila sol x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Free  x:Dx  x:Dx  x:Dx  :palec:

Pa ti si tudi za humor!  x8Dx 

Yoko, priprave potekajo pod vodstvom nekoga, ki obvlada tako pripravo (nas konkretno je vodil en Siniša). Tisti dan (pred hojo po žerjavici) smo se na to pripravljali z določenimi vajami, ki smo jih izvajali posamezno in v skupini. Najbolj se spominjam ene vaje, ki ti jo bom opisala. Najbrž je ta vaja močno vplivala name - ker se jo še sedaj spominjam.  :8):  Gre pa za to, da se naučiš zaupati in se prepuščati s tem zaupanjem v sebi, da se ti ne more zgoditi nič takega, kar bi te prizadelo ali poškodovalo ali kakorkoli ranilo...

Vaja (ne izvajaj jo sama doma!  x;)x ):

Vsak posameznik stopi na stol (naslonjač stola ima pred sabo). Za njegovim hrbtom pa na tleh stojita dve osebi, ki se trdno držita za obe roki, da ulovita osebo, ki se bo vrgla s stola... Oseba na stolu se mora vreči vznak (torej na hrbet), pri čemer ne vidi tistih dveh zadaj - torej ne vidi, da res stojita zadaj in da jo bosta ulovili, ampak se mora toliko pripraviti in zaupati v to, da se ji ne bo nič hudega zgodilo, da se lahko potem popolnoma preda in vrže (oziroma spusti) vznak...

Ko je pripravljena, se spusti... (in že ta občutek, ko si v zraku in čisto sam in letiš v neznano, ampak z zaupanjem..., je božanski) ...in potem pristane v naročju onih dveh...

No, to je ena od vaj, ki spada v pripravo na hojo po žerjavici. Če se kdo spomni še kakšne, bi bilo fajn, če jo opiše...  x;)x

Kaj se to pravi, da jaz sploh nikoli ne bri prišla čez? Namreč, zaupam samo sebi!

Pa bi rada probala, res, le da me zanima, razen čudovitega doživetja, kako to drugače vpliva na človeka? A se lahko na ta način znebiš, npr. fobije?

LP

Ponovno se je potrdil rek, da se zarečenega kruha največ poje. Pred dvemi leti sem se kao "poslovil" od vodenja hoje po žerjavici, pa so me ravnokar prepričali, da bom vodil tovrstni ritual konec septembra v Brežicah. Hmmmm ...

Časa je sicer še veliko, a če koga zanima, naj me kontaktira, da ga povežem z organizatorjem. Veljajo tudi vsakovrstna vprašanja glede hoje po žerjavici.

lalala :inocent:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...