nimbus 11. december 2003 Prijavi Deli 11. december 2003 This is what you get This is what you get This is what you get when you mess with us And for a minute there, I lost myself, I lost myself And for a minute there, I lost myself, I lost myself For for a minute there, I lost myself, I lost myself For for a minute there, I lost myself, I lost myself Phew, for a minute there, I lost myself, I lost myself Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 22. december 2003 Avtor Prijavi Deli 22. december 2003 Deni me kakor pečatna svoje srce,kakor pečat na svojo roko.Zakaj močna kakor smrt jeljubezen,silna kakor podzemlje strast!Njene strele so ognjene strele.Velike vode ne morejo pogasitiljubezniin reke je ne morejo poplaviti... SP: Visoka pesem 8,6 Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 1. januar 2004 Prijavi Deli 1. januar 2004 Bom kar tule zapisala, name je naredila pesem vtis še posebno če pogledal letnico... torej DESIDERATA from St. Paul Cathedral - BaltimoreA.d. 1692 Spokojen hodiskozi trušč in naglico svetain se spominjaj miru, ki ga najdeš le v tišini.Kolikor je mogoče, bodi v dobrih odnosih z vsemi ljudmi.Svojo resnico pripoveduj mirno in jasno in prisluhni drugim, tudi neumnim in nevrednim, zakaj vsakdo ima svojo zgodbo. Izogibaj se bučnih, napadalnih ljudi, ki so breme za tvojo dušo. Ne primerjaj se z drugimi, da ne postaneš zagrenjen ali ohol, kajti vedno bodo večji in manjši od tebe. Veseli se svojih del, veseli se svojih načrtov. Ohrani navdušenje za svoj poklic, naj je še tako skromen, saj je pravi zaklad v spremenjljivih časih. Pri poslih bodi pazljiv, kajti svet je poln prevar. A zato nikar ne spreglej, da je tudi zvrhan kreposti. Mnogi hodijo za visokimi vzori in povsod je življenje polno junaških dejanj Bodi, kar si.Bodi svoj. In nikar ne igraj ljubezni.Pa tudi ne preziraj je, čeprav si razočaran in ogorčen, zakaj ljubezen je večna, kakor je večna tudi trava.Spokojno sprejemi izkušnje let, drugo za drugo skladno odlagaj stvari iz mladosti.Neguj duhovno moč, da te bo obvarovala nenadne nesreče. In ne spravljaj v žalost samega sebe z izmišljotinami. Mnogi strahovi se rodijo iz utrujenosti in osamljenosti.Vzdržuj zdravo disciplino, a vedno bodi do sebe tudi blag. Otrok vesolja si,nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav. Bodi torej v miru z Bogom, vseeno, kako si ga predstavljaš. In ne glede na to, kakšno je tvoje delo in kakšne težnje v bučnem vrvenju življenja, ohrani mir v duši. kljub vsej nesnagi in žalosti, kljub vsem izničenim sanjam, je svet vendarlečudovit. Bodi pozoren. Bodi srečen. Malj daljše je tole ampak meni je res nekaj posebnega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 1. januar 2004 Prijavi Deli 1. januar 2004 KEEPING QUIET Now we will count to twelve and we will all keep still for once on the face of the earth, let's not speak any language; let's stop for a second, and not move our arms so much It would be an exotic moment without rush, without engines; we would all be together in a sudden strangeness. Fishermen in the cold sea would not harm whales and the man gathering salt would not look at his hurt hands. Those who prepare green wars, wars with gas, wars with fire, victories with no survivors, would put on clean clothes and walk about with their brothers in the shade, doing nothing. What I want should not be confused with total inactivity, Life is what it is all about... If we were not so single-minded about keeping our lives moving, and for once could do nothing, perhaps a huge silence might interrupt this sadness of never understanding ourselves and of threatening ourselves with death Perhaps the earth can teach us as when everything seems dead in winter and later proves to be alive. Now I'll count up to twelve and you keep quiet and I will go. ~Pablo Neruda~ Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marree 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 torej DESIDERATA from St. Paul Cathedral - BaltimoreA.d. 1692 otožna Dve poti sta se razhajali v rumenem gozduin žal mi je bilo,da nisem mogel prehoditi obeh. Popotnik le ene poti sem dolgo stalin zrl v daljavo, kolikor daleč je neslo okodo tam, kjer je zavila v podrast. Potem sem zakoračil po drugi,prav tako pravi in lepi,ki pa je morda ponujala več,ker je bila travnata in je vabila, naj hodim po njej.Sicer pa so ju popotniki izhodili približno enako. Tisto jutro sta obe ležali enakiv listju, ki ga koraki še niso poteptali.Ah, prvo sem prihranil za kak drug dan!Čeprav sem vedel, kako pot se k poti vije,sem dvomil, ali se bom še kdaj vrnil. Vzdihujoč bom o tem pripovedovalnekje čez mnogo, mnogo let:dve poti sta se v gozdu razšli in jaz,jaz sem izbral manj izhojeno,in to je bilo tako pomembno. Robert Frost Citiraj Ljubezen izbeza dušo iz njenega skrivališča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 svoboda ne sme imeti nikakrsnih mejceprav se brez njih sploh ne da hrepeneti po njej en delcek ene lepe pesmice... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 .ti in jaz, si pljunil mi v obraz za lažnihče nikoli me ni spravil na kolena.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.