Avdotja 29. avgust 2003 Prijavi Deli 29. avgust 2003 Kajpak poznam oba sadeža. Limono bolj, kot limeto. Limeto poznam zgolj vizualno, nikol je še nisem konzumirala (no ja, razen v Bacardi Breezerju ).Pa me bi ful zanimalo, a kdo ve, kakšne so sploh razlike v teh dveh sorodnih sadežih (razen barve in velikosti) in za kaj se limete da v praksi uporabit. http://www.smilies.nl/happy/supergrin.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doc_zenith 2. september 2003 Prijavi Deli 2. september 2003 limeta je mal manjša od limone pa zelene barve je js sem jedu na Key westu lime pie. Kao neka pita iz limete je tam tko poznana kot pr nas potica. Pita ni bla nč posebnega okus sicer po limeti vse ostalo pa puter + cuker. Js sem hotu jest limeto samo pa je čist zanč kislo je ko limona pa manjše mal drugačen okus sam... Citiraj Pes brez glave nima face ! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 7. september 2003 Prijavi Deli 7. september 2003 En dober recept:CAIPIRINHA koktejl*limeto razreži na 8 delov, najprej na polovico pol pa še na 4 dele. to daj v cocteil kozarec ( trden malo večji). limete zmečkaj z neko leseno palico, da spustijo sok* dodaj 4 žličke rjavega sladkorja*0,5 belega ruma,al pač kaj je tisto(alkohol)*zdrobljen led*slamica ful je dobro samo jaz pijem brez alkohola(še ne smem), je pa res ful dobro in osvežilno.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 15. marec 2012 Prijavi Deli 15. marec 2012 Mi smo limone zamenjali z limetami. Evo en način uporabe:MUFFINI Z LIMETO IN JOGURTOM2 limeti(sok in naribana lupina)200 g masla3 jajca2.5 dl navadnega jogurta-zmečeš v multipraktik250 g moke200 g rjavega sladkorja1 vanilij1 pecilni1.5 žličke sode-suhe sestavine dobro premešaj,na hitro zmešaj z mokrimi,nadevaj v papirnate košarice,na vrh vsakega daj žličko poljubne marmelade ali nutele. Do zdaj so mi ti najboljši pa se čokolade nikoli n branim. Res majo en tak nežen okus. Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.