Skoči na vsebino

Današnje ženske ne znajo sprejemat komplimentov

El Nino

Recommended Posts

• Komentarji 138
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Vojko iz Slovarja slovenskega knjižnega jezika ... x;)x

kompliment -enta m (e e) nav. ekspr. občudovanje, pohvala, izražena komu neposredno, poklon: kompliment ji je prijal; takšnemu komplimentu ni mogla verjeti / vsi ji dajejo komplimente jo hvalijo; drug drugemu so delali komplimente / zanje je bil to velik kompliment priznanje // vljudnost, vljudnostna pohvala: to je rekel samo zaradi komplimenta / prosim za vaše mnenje, pa brez komplimentov

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif
Deli na socialnih omrežjih

Jaz jih znam. Seveda, če mi jih da "ta prava" osebica x:Ix ... Ampak , takih ta pravih je vedno manj.. smrk..

Da se mi pa nekdo obesi za vrat in ne "šteka", da mi njegovi komplmenti pač ne potegnejo..to ti je pa že druga zadeva.

No, in sedaj me zanima, kakšno bero komplimentov imate moški v svojem arhivu x?x Da slišim kakšnega.. pa da ocenim ali je to - to x:Dx

kompliment, odobravanje ...potrditev že obstoječe imulzije˝..

sprejetje lepotnega pridevnika.

pohvalna beseda, lepotna beseda, ki ti lahko naredi lepši dan, poveliča trenutek častnosti,

Beseda, ki te preprosto obleče x^x

najboljša, najbolj moja, best pocukrana, predobra si zame, bolj si pohotna kt jest...

si sam moj, ne prodam te, si preveč privlačen, dans si pa grozno sexy, kako si se naredu?

...

navidezna resničnost prenese najboljše.

:palec:

Zato, ker jih nekateri dajejo kar tako mimogrede, v nepravem trenutku, na nepravem mestu !

Npr: moj ne reče nikoli, njam tole je dobro ( ker je namreč vedno dobro), kar tako mimogrede drugič reče zlata si, kako naj potem sprejmem komploment, če vem, da sem iz mesa ? x:Dx

LP! Pol sem pa jaz čudna ? x?x

Jaz jih znam. Seveda, če mi jih da "ta prava"  osebica  x:Ix ... Ampak , takih ta pravih je vedno manj.. smrk..

Da se mi pa nekdo obesi za vrat in ne "šteka", da mi njegovi komplmenti pač ne potegnejo..to ti je pa že druga zadeva.

No, in sedaj me zanima, kakšno bero komplimentov imate moški v svojem arhivu  x?x  Da slišim kakšnega.. pa da ocenim ali je to - to  x:Dx

Pred leti sem imel priložnost delati v istem podjetju kot je delala uglajena mestna gospa - glasbenica v zrelih letih.

Ker sem (bil) sam precej neuglajen in neroden sem k njej "hodil v šolo" komplimentov.

Iz te šole približno povzemam "definicijo" dobrega komplimenta:

Kompliment je na tak način izrečena iskrena pohvala (ali navdušenje nad) drugemu človeku, ki jo "sliši" le tisti, kateremu je namenjena!

Torej je po tej definiciji "sprejemanje" komplimenta - tako kot pri vseh drugih rečeh - odvisno od obeh - od tistega, ki kompliment "daje" in od tistega, kateremu je namenjen, saj mnogi ne bodo sprejeli pohvale (vsaj ne na zunaj), ki je podana na vsem očiten način, saj "prejemnika" lahko potisne v nerodno situacijo....

Imejte se lepo, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

pravzaprav moški vsaj nekateri niso nič boljši.... v prejemanju le teh... ej če te nekdo pohvališ se lahko vsaj nasmehneš... izrazite razlike so na tem področju, res, sam dajam komplimente dokaj pogosto, večinoma kar tako, in opažam, da je res povsem odvisno od človeka, ampak nekaterim sploh ni všeč če jih pohvališ... jim podeliš kompliment, res, nekak jim je nerodno in to,... nekateri pa to naredijo preveč samozavestno ala "normalno", "seveda je tako", "itak moja frizura zgleda vredu"... what's wrong with peope....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sanjalica

Ko vem, da je kompliment izrečen iz srca - ga sprejmem.

Ko pa je izrečena kot puhlica - pa ga preslišim.

Pri svojih letih natanko vem, koliko se lahko cenim in kaj je "o meni", "na meni" in "v meni" res.

Zato tudi iskren kompliment dobi težo ali pa kontra - tisti, ki izreče kompliment "kar tako" izgubi pri meni na veljavi. Čveka.

p.s.

El Nino...ženske ali dekleta ne vedo sprejemat komplimente. Kdo?

Razlika je očitna.

In...

Kaj ko bi El_Nino razmišljal v tej smeri:

Ali današnji "pobči" ali moški vedo dajat komplimente?

He, El Nino, kako si že rekel zadnjič na Chatu... da če Tamari rečeš, da je fajn...? x:Dx x:Dx A se spomniš? x;)x

A boš rekel, da ne znam sprejemat komplimentov?!

Drugače pa o komplimentih mislim tako: ponavadi jih rabijo/zahtevajo tiste ženske, ki so zakompleksane. :xx!:

Dovolj samozavestna in uravnovešena ženska se počuti dobro in ne rabi komplimentov - in ravno taka dobi in opazi največ komplimentov, vendar se z njimi ne "obremenjuje".

To vem po sebi, ker vem, kje imam komplekse in kje ne. (Pssst...) :shsh: :8): :inocent: xrolleyesx

He, El Nino, kako si že rekel zadnjič na Chatu... da če Tamari rečeš, da je fajn...?   A se spomniš?  

A boš rekel, da ne znam sprejemat komplimentov?!

Pravzaprav sem zelo narobe napisal današnje ženske, moral bi reči dekleta.... hehehe, ker ja, s rahlo starejšimi od mene nikoli nimam teh problemov(so redke izjeme), le tiste mojih leto so bolj problematične....

Ja so pa najboljše v tem levinje.... te me nikoli ne razočarajo...

Sam mislim, da je kompliment najbolj zanimiv, ko ga oseba ne pričakuje... Hehe, potem se začne komaj kaj dogajat...  

točno tako :palec: :palec: go bobnar, ja to je itak največji del komplimenta.... presenečenje..

Današnji moški ne znajo sprejemat reakcij na njihove komplimente.

Vsekakor obstaja tudi ta možnost, ej, avdotja, kako to da sva vedno na drugem bregu.... povej mi kaj si po horsokopu... devica? hehe, ne ne, bi bila bolj tiho

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Ali nacin sprejemanja komplimentov izhaja tud iz otrostva???

Recimo... no nevem: npr. js... doma, nikol noben kej opazu, k sm velik pomagala, sm najstarejsa mam pa se dve mlajsi sestri... in dala kej prat, zlikala, da je kej pospravlen... velikr skuhala kosilo, noben ne hvala ne nc... cist nc... je blo pa kej narobe, pa takoj zakaj je to tle zakaj ne tle... mislm... pol mi pa moj prvi fant, da en tko niceeeeee kompliment... se zdej tocn vem kaj je reku... x:)x sm pa enostavn ostala brez besed in sam zrd besed so mi zacele tect solze... je to sploh normaln?? taksn sprejem komplimenta???

zdej pa je tk kt ste ze vi pisali... odvisn vse od vsega!!! hehe... starosti, osebe (prava, neprava, karakterja, nacina, casa kdaj, kraja kje, namena zakaj... pa se pa seee) x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

itk pa zakaj se obremenjujete s tem kak kdo sprejema komplimente x:px , sej kompliment se navadn daja zato, da nekoga osrecis, da se po izrecenih besedah ti pocuts bolje, k ves da je zato nekdo boljse volje x^x , res pa je vse vec takih k neki dajajo zato da nazaj kej dobijo :xx!:

1000 ljudi eno in isto stvar vidi na 1030 nacinov x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Jst jih ne maram.. sej kar se tiče zunanjosti in to.. če se zrihtam... od B.-ja, to ja... Ne pa od drugih moških in tistih njihovih slinastih izjav.. brrrrr.... Mi je všeč pa od ženske, take ki vem da iskreno pove kar misli.. kar se drugih stvari tiče pa so mi všeč komplimenti.. Sprejemat sem se jih pa tud naučila s smile-om pa Tnx... jst že vem kaj je OK in kaj ne... ni se pa treba sllllllinnnnnnnttt..........
Mushi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...