Skoči na vsebino

Ženske v moških poklicih?

tash

Recommended Posts

Tipično moških ali ženskih poklicev skoraj več ni. Po mojem mnenju so intelektualno sposobne ženske vsakega tkim. moškega poklica in obratno, zatakne se pri fizičnih sposobnostih žensk pri nekaterih "moških" poklicih. Pa verjetno so moški dominantni v "tehničnih" poklicih, pa tudi nasploh so nam bliže.....recimo temu "tehnični" poklici.......

V "pravnih" poklicih je tako zastopanost kot sposobnost oz. zmožnost opravljanja teh poklicev enih in drugih povsem izenačena.  x;)x

Se podpišem pod tvoj komentar :palec: ...

Zakaj nismo bolj moško orientirane ? .. Vzgoja od malega.. ti punčko, fantu pa žebelj in kladivo v roko... Sem kosila travo, pa rezala živo mejo.. pa so bili takoj komentarji... ženksa, pa to delaš, zakaj pa tega ne postorijo moški ? Pa... A sama dolivaš olje v avto , pa vodo ??... Jej, jej.. kakšna umetnost :xx!: Sem pa zato prav butasta pri kakšnih drugih zadevah... V življenju še nisem napumpala gume na avtomobilu :V: ...

Mislim, da je razlika dejanska samo v fizični kondiciji, ki je pri moških dejansko drugače gensko pogojena .. x^x

Tako, da danes težko rečemo kateri so čisto skoraj moški poklici.. rudarji, gradbinci.. ja,ja.. seveda .. težaška dela.. ženske smo pač po naravi šibkejše .. Kar se pa uma tiče,... smo pa na vrhu xDDx

Deli na socialnih omrežjih

Moj mali nečak ima pravo strast do kuhanja - planira, nabavlja, kuha, streže, pravo veselje ima do tega. Ambicije staršev so bile verjetno nekje drugje. Ampak se bodo/bomo že navadili.

Meja je zabrisan, to drži.

Je pa res, da včasih ponagaja narava dela samega.

Če vidiš žensko za volanom tovornjaka, je malo čudno, narobe pa seveda ni nič. Če preživi v tem težkem poklicu, ji je za čestitat. Na primer, če ji  :vragec: pobere levo zadnjo notranjo gumo na klancu sredi snega. Težko verjamem, da se ji še fajn zdi. (To sem namreč enkrat videl - super francoska mačka, mala, blond, v oprijetih kavbojkah - wow - skoči iz kabine pa pogleda gumo pa se prime za glavo... naprej pa ne vem, ker smo se v koloni počasi odplazili naprej.)

Ampak kljub vsemu  :palec: tudi ženskam v moških poklicih.

Tvoj MALI necak?

Tako zelo mali pa spet ne more biti, ce pocne vse to... x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...