astra 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 Skrajni čas je že...da povemo, kaj pripravljamo za ozimnico. Čez vikend sem pekla paprike.Dolge, rdeče, mesnate.Pečene na žaru(lahko jih spečemo tut v pečici)...sem dala v posodo in jih pokrila s krpo, da se ohladijo.Tako jih lažje lupimo.Umazano in zamudno delo...ampak se splača. Tako pripravljene dam v zmrzovalnik po paketih.Solato iz njih pripravim kak dan prej, preden jo potrebujem. Paprike posolim, dodam belo olje in malo kisa...in na večje kose narezan česen, da ga lahko odstranim, okus pa ostane. Danes pa sem začela s pripravljanjem ajvarja. Že vem, da bo trajalo vsaj dva, tri dni... Pa vi? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 hhee, najedu se bom ponovno pravih krhlnov˝,zihr tut češpove marmelade, pa nič kaj posebno vloženega, tega ne prenesm, ker mam raje surove stvari rad. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 Pečene paprike me še čakajo, drugače pa sem skuhala in shranila kar nekaj marmelad(v glavnem iz domačega sadja)marelična z bananami, jagodna,jabolčna, bezgova, malinova, tudi kompote sem že pripravila iz hrušk,marelic,višenj! Vložila sem kumarice, paprike in feferone(že vse pred dopustom) ajvarja mi je ostalo veliko še od lanskega leta, spet pa bom naredila domač tabasco, ker imam rada hot. Pa tudi priprava slivovke in sadjevca naš še čaka! :xx!: Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2003 Prijavi Deli 3. september 2003 Mmmmmmm....njami.....pečene paprike ....ajvar , kumarice...... .....šit...Mick pozabu na ozimnico :xx!: ......a lahko pride k vam .....saj marmelado bom pa vam pustil....mam bolj rad drugačne sladkosti Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emilija 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Tudi sama kar dosti vlagam za ozimnico, vendar Contesa, ali mi lahko poveste kaj več o marmeladi iz bezga, te še nisem poskusila. Najbrž je iz bezgovih jagod. Ker ni ravno navadna marmelada, bi mogoče še koga zanimal ta recept. V naprej hvala in lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 ... jaz pa nič ozimnice ne delam ... ker tudi bore malo od naštetega pojeva s hčerko... marmeladke komaj kaj... kompotov takisto... pečenih paprik nič... tisto pikico ajvarja, kumar ali kaj ste že vse našteli, pa tudi ni vredno vlagati... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Astra, to! Ful dobra tema in smiselna! In ni skrajni, ampak natancno pravi cas, da si jo odprla! Ceprav jaz tudi najraje vse sveze, sadja ne maram kuhanega etc..., paprik nekateri clani nasega gospodinjstva ne marajo... pa tko...Pa nikoli nismo imeli placa, vedno podnajemniki, skoz se selit, kdo bi mislil se na ozimnice oz. da bi se to selil pol... Pac pa naseckam kaj v olivca, pa kakih par paradiznikovih zosov vseeno pripravim - sicer pa jem tisto, kar je v dolocenem obdobju: pozimi ne bo paprike, bo pa zelje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Samo nekaj višenj sem dala v zmrzovalnik zaradi kompota, drugače pa tudi jaz kar kupim nekaj tega kar potrebujem, peso najraje, pečena paprika je super samo zmrzovalnik je mali in vsega ne strpam notri. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Tudi sama kar dosti vlagam za ozimnico, vendar Contesa, ali mi lahko poveste kaj več o marmeladi iz bezga, te še nisem poskusila. Najbrž je iz bezgovih jagod. Ker ni ravno navadna marmelada, bi mogoče še koga zanimal ta recept. V naprej hvala in lp Emilija izvoli recept za bezgovo marmelado.750g bezgovih jagod1kg kislih jabolk2 kg želirnega sladkorja1 vrečka citronske kisline Bezgove jagode osmukaj, preberi, izloči nezrele in osuši. Jabolka olupi in naribaj. Vse skupaj daj v lonec, premešaj in pusti stati 2-3 ure.Kuhaj in mešaj do vretja.Dodaj želirni sladkor in pusti prevreti.Dodaj želirni sladkor in pusti prevreti. Še vroče napolni v kozarce in zapri.(3-4kozarci iz dane količine)Marmelada je osvežilna,nikakor sladka,najbolj pa paše na opečenem kruhu ali svežih rogljičkih. Pa dober tek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. september 2003 Avtor Prijavi Deli 4. september 2003 Contesa...plisss...še men recept za domači tabacso... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Contesa...plisss...še men recept za domači tabacso... Astra Tabasco, pripravim takole 1 žlička sveze naribane ingverjeve korenike 50dkg olupljenih paradižnikov(brez pešk) 6 strokov česna 1 žlica odcejenih kaper 1 žlica sladkorja 1 žlica soli 6-7 čilijev brez semen(nasekljanih) 6-7 kroglic črnega popra 3 pekoče feferone 300 ml vode Vse naštete sestavine razen popra,zmiksaš s paličnim mešalnikom ali multipraktikom, če delaš večjo količino,maso zliješ v posodo, dodaš poper in ko zavre, kuhljaš na šibkem ognju 20 minut. Preliješ v vroče steklenice, na vrhu dodaš malo olja in zapreš! Hraniš v temnem in hladnem prostoru! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. september 2003 Avtor Prijavi Deli 4. september 2003 Contesa...njami...hvala... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Contesa, hvala še v mojem imenu, to je natanko po mojem okusu, bolj kot žge raje imam ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 Posredovala vam bom še dva meni izredno ljuba recepta(naredim vsako leto)JABOLČNO-PARADIŽNIKOV CHUTNEY 2 kg kislih, olupljenih, razpečkanih in na tanke ploščice narezanih jabolk2 kg zrelih paradižnikov, olupljenih, razkoščiščenih in grobo sesekljanih4 čebule, narezane na rezine1,25l vinskega kisa400 g temnorjavega trsnega sladkorja30g soližlica zmletega ingverja2 žlici poprovih zrn Vse sestavine zmešamo v veliki kozici in zavremo. Vročino znižamo in med nenehnim mešanjem pustimo kuhljati 1 1/2 ure, da se masa zgosti.Ohlajeno maso zdevamo v sterilizirane kozarce in tesno zapremo.(za 2 litra) KORUZNO-PAPRIČNI RELISH 8-12 svežih koruznih storžev ali 800g koruznih zrn iz konzervepo 1 rdeča in 1 zelena paprika, očiščeni in narezani na kockedrobno nasekljan korenček2 drobno nasekljani čebuli150g sladkorja250ml vinskega kisa250ml vodežlica soli2 žlici rumenih gorčičnih semenžlica gorčičnega praška1/2 žlice zelenih semen Vse sestavine zmešamo v kozici in pokrite kuhamo 40-45 minut na šibkem ognju, da se koruza in druga zelenjava zmehča. Relish naložimo v sterilizirane kozarce, ohladimo in zapremo. Uporabno je čez 4 tedne. Količina za 1 liter! Pa dober tek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 4. september 2003 Prijavi Deli 4. september 2003 contesa.... mmmmm..... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Contesa,tale tabasco ,moram poskusit. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Res, ful dobri recepti... Na dan gospodinje (in gospodinjci, se ve) se s kaksnim! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kreativa 16. avgust 2005 Prijavi Deli 16. avgust 2005 Tukaj sem našla nekaj zanimivih receptov, npr. za posušen paradižnik v olivnem olju ... iščem še recept za vložen česen sem ga enkrat poskusila in je bil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 16. avgust 2005 Prijavi Deli 16. avgust 2005 Pac pa naseckam kaj v olivca, pa kakih par paradiznikovih zosov vseeno pripravim - sicer pa jem tisto, kar je v dolocenem obdobju: pozimi ne bo paprike, bo pa zelje. @Marsa, daj prosim povej, kaj se splača dat oz. vložit v olivca in koliko časa zdrži? Kakšni so pa postopki, je treba nujno pasterizirat zelenjavo, tako kot na spodnjem linku? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 A mi lahko kdo pove, kako se kisa zelje? Maš zeljnate glave, čeber (al kako se že temu reče) in - kaj zdaj? Zvedavi surlorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>A mi lahko kdo pove, kako se kisa zelje? Maš zeljnate glave, čeber (al kako se že temu reče) in - kaj zdaj?Zvedavi surlorog Tukaj delajo tako: klik Pa previdno, da se ti ne skisa (nisam ni mislio na zelje ) Stavim dva krokodilja zoba, da se bo Stane prej ali slej vtaknil v tole... Ko smo ze pri zelju, a je mogoce kdo tukaj ze jedel zeljno potico Jaz sem jo ze :xx!: (trikrat.press ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 bazilika je dbest, sebastjan... lohk naredis domaci pesto ( saj mamo to ziher nekje)...zdajle nimam casa se ufurat, sem prevec letece sodelujoca... kerem spodnjem linku? ves kaj, se se oglasim, nenazadnje pa bo osvezheno pa morda kdo uleti, astra je jackica tud za tole. Nos, pojma nimam, sam po mojem se nasoli do daske.... da odtece vida in to, se zbije ful... pol pa ne vem... a kar sam zacne kisat al kaj... Mega da ste osvezhili tole temo (kreativa, sebo, nos)! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tukaj delajo tako: klik Pa previdno, da se ti ne skisa (nisam ni mislio na zelje ) Stavim dva krokodilja zoba, da se bo Stane prej ali slej vtaknil v tole... Ko smo ze pri zelju, a je mogoce kdo tukaj ze jedel zeljno potico Jaz sem jo ze :xx!: (trikrat.press ) Kroki, genij (spet). Sam zame ni čist uporabno - bi rad kar cele glave pustil. Če ma še kdo kak kisaški trik na zalogi ... (Glede Staneta bi stavo itak dobil - lalala) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Glave pač pustiš cele in jih nagneteš v čebr, nasoliš, vodo čez in en ornk ploh pa še kamen povrh. Prosto ko pasulj. Ej kje so gobe??? Da se nauš samo nekaj vn metal kr neki. tvojenogebosezeljetlačijo.press Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Mi smo letos ribali zelje..Torej ena plast zelja, ena plast soli, popra, kumine, lovorovega lista...pa spet..in potlačiti...zelo. Glave dati vmes in tudi potlačiti...ter prepustiti ostalo materi naravi..Sicer pa vložila kumarice, fižol, mešane solate, gobe.....mah..marmelade..... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.