Skoči na vsebino

Eurobasket

Mick

Recommended Posts

aha, thanx, mi ni blo jasno, ko ni blo kakega kosa al pa kaj tacga, kar naenkrat so zacel ploskat in tole (ko sem v bistvu s hrbtom obrnjena, pa sem bolj poslusala kot gledala)....

No ocitno so dobr speljal tole prvenstvo SCG, cestitke tud njim! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 938
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Čestitke Grkom za prepričljivo zmago, Nemcem je pošla sapa (ambicije?) . Za razliko od Berna sem ugasnil televizor po prvem polčasu...pa je bilo potem v drugem menda boljš. Mogoče jim pa smolo prinašam, če jih gledam.. x:Dx  x:px . Vsekakor čestitke tudi našim, skupaj vzeto zelo zelo dobro in dobra podlaga za vnaprej  x^x .

Bliža se že počasi euroliga. A kdo spremlja , kako Union Olimpijo sesuvajo kos za kosom. Športno politiko  opravlja kar sponzor kluba. Nabral so odpisane igralce iz vseh vetrov , trener je bivši osebni trener Gregorja Fučke . A se kdo heca z nami ?? Pa kdo se bo identificiral s tako ekipo :eek:  :eek: . A zdaj v zrelih letih bom pa za Domžale navijal, al kaj  :o|o:  ??? Malo pretiravam, samo novice zadnjih tednov ... tole ne prinaša nč dobrega.. :xx!:

p.s.

čez tri mesece bo pa pisalo v Delu..."Pino in Fric komaj ubežala pred green dragonsi... :vragec:  :vragec:  x:px "

Hja ... res nekam čudno kaže... počaki Silver, da se začne sezona, men je bla lani tudi čudna ekipa, pa so kr gural.....Če ne bodo pa tko kt Olimpijapr fuzbalu.. kje so zdej v eni žnj ligi al kje...

Tale bo malo grda, ampak v profesionalnem športu so zadeve kar jasne in "projekt Olimpija" bo propadel. Pred dvema letoma so isto foro (igralci z vseh vetrov) napravili pri Skt.Petersburgu, pa se ni obneslo, zadeva je šla v maloro. Rusi, ki imajo denarja kot pečka, so zbrali dve "super"-ekipi, Dinamo iz Moskve in CSKA, pa ni ratalo niti enemu niri drugemu - v pokalu ULEB je Moskovčane prvi torpediral bolgarski (?) Lukoil, CSKA pa kljub dejstvu, da so bili gostitelji Final four, ni uspel. VSE je bilo naštimano, da bo, pa ni.

Olimpijina zgodba se bo končala tako kot Olimpijina in Murina v fuzbalu. Ko ne bo ničesar več za postrgat, bodo štakorji odšli.

In potem bo lep čas tema. Ker v Evropo ne prideš samo zato, ker bi RAD prišel. Treba je pokazati kaj več.

K sreči imamo druge klube, da se z njimi vsaj malo identificiramo.

Zelo zanimiv je pa tudi zadnji del komentarja Staneta Trbovca o celi zadevi iz ponedeljkovega Dela, če ga kdo še kje najde. O Olimpiji in njenem polomu, o Mahoriču (ki je Lietuvos Rytas POBRAL, pripeljal v evroligo, sestavil moštvo za naslednjo sezono in jih pripravil nanjo ter dobil nogo) in Filipovskemu, ki je izvisel pri Frankfurtu. Komentar je nedorečen, nakazano je samo, da pri vsem tem ni čisto vse čisto. (Me malo po škorpijonsko zanima, KAJ JE TAM ZADAJ .. )

Lep dan vsem!

x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Ebor, Bern  :palec:  x:)x

Saj mogoče bom čez kak mesec drugače videl situacijo. Konec koncev rezultati in igra bosta pokazala svoje. Če bo Tivoli stoje pričakal konec tekme, bom tudi jaz zadovoljen...in ugotovil, da sem pač preveč črno videl stvari.

Malo sem skeptičen zaradi dveh dejstev:

PRVIČ... da sponzor takorekoč "dobi v najem" klub za dve leti . Sponzor je hrvaška managerska agencija . Sponzor nastavi svojega trenerja... in kupi igralce, katerim je v večini sam posrednik-zastopnik .  Namen je  promovirati svoje igralce in jih prodati naprej.  Interesi kluba so v tej situaciji popolnoma v ozadju . Dvomim, da sedajle v Olimpiji kdo razmišlja, kaj bo s klubom čez tri štiri leta. V prvi vrsti bi to moral biti predsednik kluba, ki pa se je ravno tej vlogi s sponzorsko pogodbo odrekel.  Lansko leto je taisti "sponzor" enak deal ponudil Zadru, t.j. domačemu klubu. In ta Zadar je takšen aranžma odklonil...z obrazložitvijo, da takšne sorte pogodba sploh ni v interesu kluba. A Olimpiji pa je ???

DRUGIČ, večletni trend nazadovanja rezultatov  Olimpije..od ekipe pred šestimi, sedmimi leti, ki je po moči že pred začetkom vsake sezone spadala med osem najboljših v Evropi...pa do recimo lanskoletne. Vsakoletno menjavanje trenerjev in polovice ekipe dolgoročno ne pelje nikamor. Kontinuiteta je predpogoj uspešnosti za ekipne športe . Predlanskim Mohorič, lansko leto Filipovski in obe menjavi brez prave obrazložitve...pa nihče od njiju ni imel slabih rezultatov glede na pogoje in igralski kader. Lorbek in Sagadin gor ali dol, saj vem, da nista bila ravno nesebična angela ...ampak ob teh dveh si vedno vedel, kdo pije in kdo plača. Je bila vsaj strategija pametnih nakupov igralcev, če že lastne produkcije ni bilo... zdaj pa kr neki...

Olimpijo spremljam še iz časov Daneva, Bassina, Martra , Žorge ... itd. Z nobenim drugim klubom se ne morem tako identificirati. Pa mi je bila recimo zelo všeč igra Krke pred leti s Skelinom in Lakovičem, bolj kot Olimpijina, ki je bila vedno bolj "rovovska borba". In ko se takole kakšen večer menimo "znalci"  :o|o:  x;)x , nihče ne sprejema današnje Olimpije brez velike mere skepse .

Ja tkole bom rekel torej jaz sem dve leti treniral v tivoliju (takrat se je klub imenoval Brest olimpija - igrali pa so Čosič pa Jelovac pa taki.....), saj ne da bi se hvalil, ker nisem neki dobr igralc, so pa bile takrat ene 4 skupine po 20 do 30 fantičov ki smo trenirali in od vseh teh sta šla naprej v kadete dva, mogoče trije, skratka hočem rečt, da je bil v tistih časih orng mladinski pogon in selekcija, ne vem kaj imajo sedaj?

Torej eno je zaledje kluba (za Olimpijo dvomim, da ga ima) druga je pa finančna plat in pač v grobem finančnem svetu je tako, da tisti, ki da denar tudi postavlja pogoje. Kakor sem zasledil iz časopisov, je bila letos Olimpija pred zlomom, rešil jo je lahko le ogromen priliv kapitala, ki pa je kot kaže ta priliv pogojeval z izbiro trenerjev in igralcev, zato je pač stanje tako kot je. Kako se bo Olimpija odrezala, pa bomo videli in komentirali skozi sezono, kajne......

Lep pozdrav....

<{POST_SNAPBACK}>Ja Ebor...Bresta Olimpije se spominjam. A je takrat igral en tak čokat branilec, imam ime na koncu jezika, pa ga ne spravim čez.. x;)x  .

Olimpija je kasneje črpala igralce iz Slovana in Ilirije, pa kasneje Triglava  in nato iz vse Slovenije. Z mladinskim pogonom pa se je vedno manj ukvarjala, na žalost .

Finance seveda  :palec: ...Olimpija ni rastla skladno, imela je igralce, trenerja, rezultate, renome...pa očitno ne dolgoročne politike in tudi ne ustreznega vodstva kluba. In to je udarilo na dan v zadnjih letih, ko so seveda tudi finance važne ... včasih ni bilo tako, a veš..., je kar padlo z neba.. x;)x  x:Dx . Saj pravim, menjavajo igralce in trenerje...tisti ki naj bi za finance skrbeli, pa ostanejo .

p.s.

tisti branilec...a je bil Križnar...Tomo Križnar ??

Hehehe ja se ga spomnim... ej men je bil Gvardjančič car, pravi šuter, mehka roka... skratka on mi je bil idol, recimo...

Ja včasih je bilo drugače, včas je bila romantika, zdej pa videš sam dnar.... tako pač je... kajne...

Hm, Križnar je bil definitivno, samo ne vem, ali Tomo ali Goran. Črn, ricast (bi rekli Primorci), zagret, gibljiv, perspektiven.

Sicer pa Silverju :palec: za post. Za zaskrbljenost razlogov celo rešto dovolj.

V včerajšnjem Delu je reportaža s Finskega, kjer je Olimpija DVAKRAT ZMAGALA. S finskima kluboma. Zmagala je. Potem ko jo je zadnjič nabrisal Helios ali kdo že ...

Na isti strani je tudi pregled ekip lige Goodyear, Cibona si je pripravila dosti močno ekipo. Lani se niso proslavili na FinalFourju, letos ne bodo prepuščali slučajnosti. Med drugim so iz Italije potegnili Bennetta Davisona, ki je v NM še vedno zelo dobro zapisan, čeprav ni kdovekako super igralec. Simpa.

Novosel in njegova klika (nekdaj odličnih igralcev, za katere smo vsi navijali) se gredo ta biznis čisto drugače. Dolgoročno. Pri nas so se namnožili žoharji, ki košarko smatrajo za "še en posel". Kot trgovino z zelenjavo, recimo. Zato pa tudi je tako. Žal. Enake vrste žoharji so uničili Krko.

Problem je seveda le v tem, da bodo žoharji tudi šli. Mi pa bomo lahko navijali za Slovana, Laško in Helios, pa za Ilirijo valjda tudi ... Bojim se, da bo Olimpija v tej sezoni izgubila stik z gledalci. Stvar identifikacije.

x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Točno ...Goran je bil...Goran Križnar... :palec: . In Gvardjančič tudi seveda, ne toliko mišic, ampak tehnika in umirjen. 

Evo, mal smo pojamral in precej pomaga, že sonce sveti tukaj v Ljubljani.. x:Dx  x;)x ...grem zdaj delat tisto, na kar se res spoznam... x;)x  x:px  x:)x

Heheeh ja sej... ti a ti še kej igraš košarko, mislem, če bi našli dovolj zaimteresiranih bi lahko kako odšpilali...

Kdor spremlja tekoče dogodke v košarki, danes je v Sportskih Novostih priložena posebna priloga ob jutrišnjem začetku Jadranske lige, vse o igralcih, klubih, ligi.

Ni pa to reklama za časopis, prej za košarko, pa kogar bolj zanima v detajle....mi pa že v prvem kolu proti našemu nekdanjemu uspešnemu trenerju, hm....pustimo se presenetiti, lp, B. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>In za koga boš navijal Boris, za Pipana ali za tvoje..??  x;)x  x:Dx

Bom kar za svoje Silver x^x , Ali je še svojo pot naprej, želim mu veliko uspehov tudi v novem klubu, od naših pa lahko vsako leto lahko manj pričakujemo, saj se ve, kako to pri nas funkcionira, dobrih igralcev in trenerjev ne moremo zadrževati x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Ebor...nisem imel spaldinga že 20 let v rokah . Treniral nisem nikoli, tako da če bi bil v tvoji ekipi, bi sigurno izgubili .. x:Dx  x;)x. Smo pa igral košarko v gimnaziji vsa 4 leta in tam mi je postala všeč . Mogoče pa res kdaj kaj na koš vržemo.. :palec:

Oki- mogoče, saj zdaj se zunaj itak ne bo dalo več...

• 2 weeks later...
Evo danes sem si ogledal Olimpijo, morm priznat, da kaj takega nisem pričakoval... mislim kakor kaže so sestavili ubijalsko ekipo, oni Oliver tudi če mu oči zavežeš vse zadane, Raniku je videt jako dobr organizator, tudi krila in centi so videt OK, razen Poljaka oni je malce neroden.... Tolk o napadu, žal pa se mi zdi obramba malce luknjičasta... no bomo vidli, kako bo s časom, ko bodo bolj uigrani....

Sinoči bil na tekmi Laško: Hemofarm, ki so zadnji prvaki Jardanske lige.

V prvi četrtini so nas res nadigrali, ampak potem je pa bilo skoz izenačeno, dokler si par minut pred koncem niso sodniki izmislili namerne osebne napake v našo škodo in to je bil prelomni trenutek tekme. Gostje se lahko zahvalijo sodnikom za podarjeno zmago, sami si je niso realno priigrali. Sicer so pa naši precej pomladili in spremenili ekipo, res jim ne primankuje borbenosti, kar tako naprej, pa kljub težkemu sporedu, saj naslednji teden prihaja v goste že Olimpija. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Sinoči bil na tekmi Laško: Hemofarm, ki so zadnji prvaki Jardanske lige.

V prvi četrtini so nas res nadigrali, ampak potem je pa bilo skoz izenačeno, dokler si par  minut pred koncem niso sodniki izmislili namerne osebne napake v našo škodo in to je bil prelomni trenutek tekme. Gostje se lahko zahvalijo sodnikom za podarjeno zmago, sami si je niso realno priigrali. Sicer so pa naši precej pomladili in spremenili ekipo, res jim ne primankuje borbenosti, kar tako naprej, pa kljub težkemu sporedu, saj naslednji teden prihaja v goste že Olimpija. x;)x 

Borism, prav vedela sem da boš omenil sodnike ;) x:Dx

O, dobro jutro Selene xsrcx

Če si zaslužijo, jih moram omeniti x:px

Čestitke obenem za Tami na njeni športni sceni, tam še ni tolk kuhinje poleg kot tule pri basketu že na večih tekmah skozi leta, pa nasploh pri rokometu je manj prisotno in opazno. Upam, da se strinjaš, če so sodniki dobri, da so neopazni, če pa kaj ne vidijo ali pa dopuščajo grobo igro eni ekipi, je pa že druga muzika, ki ni harmonična z igralci in gledalci.

Sicer je pa dost kovancev priletelo potem na igrišče včeraj, kar ne podpiram, ker lahko pride do poškodb. Če bo šlo tako naprej bom hodil le še v gledališče, ker tam je pa že vnaprej zrežirano, pa ni tolk stresno x^x xDDx

Selene, saj ti se mnogih področjih ne strinjaš z menoj, krivice, huliganstva vsesplošno še vedno ne podpiram, s tem kališ itak naju oba, HVALA xDDx

Kar se tiče sodnikov na včerajšni tekmi, takoj na začetku je bil onesposobljen za celo tekmo, če še ne za dlje, eden naših najboljši igralcev ( Troha ), pa nasprotni igralec niti osebne ni dobil, le simpatičen nasmešek dveh sodnikov, ki sta bila povsem blizu. Mislim, da je prav, da se vsak igralec zaščiti iz sodniške strani, ne pa da ga se dovoli rokoborba ali pa kitajski boks na košarkaških ali nogometnih ugriščih.

Sicer pa tule ne bova midva nič rešila, sva le kot opazovalca, pa še veliko tekem je na sporedu, priložnosti za debato bo še veliko, lepo nedeljo, Boris x;)x

<{POST_SNAPBACK}>no pa pridi enkrat na tekme naših deklic, boš videl kako se sodi, kakšno vlogo ima ime in denar kluba, te zanima kako potekajo finale državnega prvenstva za mlajše deklice, Borism ne govorim tja v tri dni. Ali pa pride na tekmo samo en sodnik, ki naredi vse kar je v njegovi moči, da določena ekipa izgubi, nato se po pritožbi na Zvezo, z video posnetki točke razdelijo drugače- Ali pa da na tekmo sodnikov preprosto ni, to se dogaja na tekmah 1. b lige ženskega rokometa. Ampak so pa tudi sodniki, ki se zelo trudijo, ki učijo dekleta na igrišču, tko da....

Veš, v Skandinaviji sodijo najboljši sodniki  tekme mlajših, pri nas pa hja. pa to ni samo v košarki, to ti poskušam razložiti, ampak ti vidiš samo eno plat... no vsake oči imaja svojega malarja.

Torej, oglasi se na tekmo poglej si sojenje nato bova pa razpravljala. ok?

tole še vedno velja, povabilo na tekmo... ne bom rekla, da v košarki sodniki sodijo brezhibno, ampak ne moreš biti pa enostranski (kot kakšen sodnik :)). Sej lahko prideš na kakšno tekmo rokometa v 1.A ligi, ki jo ne prenašajo po tv (greva za Rudar navijat :))

xyesx :palec:

bom vesel, če bo šlo tako naprej...in bom vse nazaj vzel vse, kar sem zadnjič napisal. Ampak vseeno počakam še tekmo ali tri.. x;)x x:Dx

Ja saj zdaj so se vsem povečali apetiti, novinarji jih že vidijo na fajnal foru... no tisto kar je meni všeč je da skoro vsi špilajo, da nimajo samo 5 igralcev in ko se bosta vrnila še poškodovana aduta, bo sploh zanimivo, ker bo kar konkurenca za igralna mesta že znotraj ekipe...

Skratka, če bodo popravili še obrambo bo to ena hell off ekipa...

• 5 weeks later...

Pričnimo zbirati dračje.

Kdor je močnejši, lahko privleče tudi kaj bolj debelega.

Če bo zadosti vetra, se bo les dovolj dobro posušil, da bo grmada dobro gorela in da bodo tisti, ki ne bodo gor, pa bi bilo dobro, da bi bili, daleč bežali.

:vragec:

Pričnimo zbirati dračje.

Kdor je močnejši, lahko privleče tudi kaj bolj debelega.

Če bo zadosti vetra, se bo les dovolj dobro posušil, da bo grmada dobro gorela in da bodo tisti, ki ne bodo gor, pa bi bilo dobro, da bi bili, daleč bežali.

:vragec:

Kwa sm jest ene klobasarije napisu (a se da poste brisat, k mi je nerodn....), da bodo šli na fajnal for..... ma teli še v slovenski ligi navjo kej dost naredl... a je Pino že dal ostavku????

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...