Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 4

Marsa

Recommended Posts

Guest sanjalica

Natanko tukaj se odraža...naša različnost in raznolikost....

Kako smo drugačni zato, ker smo nekaj doživeli...oz. nismo...

Vsak(a) vzgaja po tistem, česar je bila deležna v dosedanjem življenju...

Ti si doživela "srečo"...čuvalo te je "vesolje"... oz. kot sem prebrala: imela totalne potenciale za posilstvo, vse...Nic se mi ni zgodilo, vse se je dobro izteklo, zdaj sem tu... zahvaljujoc svojemu setsemu cutu, dobremu reagiranju in zasciti od zgoraj. eni pa...ki nimamo razvitega šestega čuta x?x , ne reagiramo dobro x?x in imamo zaščite od zgoraj x?x ...pa...smo si zaslužili kaj drugo..

Jah no...

Da bi res se tvojemu sinu nikoli nič zlega ne zgodilo!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Sanjalica... rinila sem v svoje izkusnje - se pravi je to bila moja pot in kot taka zame edino pravilna - to dokazuje dejstvo, da se mi ni nic zgodilo (v omenjenih primerih).

Eden pa rine v izkusnje, ki niso zanj, in to tudi tako dozivi na lastni kozhi...

vsakdo med nami pozna situacije, ko ni pravilno reagiral, ko je kar rinil...

Hocem reci, da imamo en notranji cut... Sama ga imam, sem ga imela (kot otrok), pa ker opazam to tudi pri Timu, me v bistvu v tem smislu ne skrbi zanj.

Jasno, da me skrbi... saj sem mama, ni variante, da me ne bi skrbelo...

Hocem pa reci, da mu zaupam...

V redu clovek je. Zelo moder in preudaren. To je v njegovem znacaju - kot 7-mesecni dojencek je imel tole previdnost ze...

Konec koncev bi se to lahko zgodilo tudi ce bi bila v blizini.

In bi imela info od zenske. In vse.

Vseeno bi jaz sla na urgenco, jaz bi imela posledice, taksne ali drugacne, tako pa je tudi zdaj.

Na sreco pa je vse OK.

Morda ker tako jemljemo, smo sciteni...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica

Narobe si me razumela Marsa... čisto.

Žal... :sori:

Prepričana sem, da si dobra in ljubeča mama...v prvi vrsti ... skrbna.

In prav zaradi tega sem dala vprašaj na začeku mojega posta, ko sem rekla, da me je Tim presenetil, ko je vstopil v avtomobil nepoznani osebi.

Timu zaupaš.

Pa zaupaš vsem ljudem? oz. trdiš, da se tvojemu sinu ne more zgoditi nobena "packarija" ker ima razvit šesti čut???

Trdiš, da je Tim precenil to žensko kot dobro žensko??? x?x x!x

Tega ne verjamem... (sem pač spet skeptik).

VENDAR - želim si, da bi obveljala tvoja....za tvojega Tima, mojega otroka...in za vse otroke...vse ljudi tega sveta.

Nikoli nič slabega... naj vse čuva...vesolje, šesti čut...

OK - sem te narobe razumela morda... ampak vseeno se mi zdi, da vem, kaj hoces reci...

Sesti cut vkljucuje tudi cut za ljudi...

Bi morala poznati Tima... ni cisto... obicen 11letnik... x:)x

Je prebral ze Kongo, nekaj Agath Christie, ze lani pa je prebral Alkimista. Nikoli ni hodil k anglescini (*tema: Biti pred drugimi je zakon), pa bere knjige v anglescini...

Jaz pa nisem hodila v glasbeno, pa igram vec instrumentov in imam absoluten posluh. :palec:

Seveda otroka vzgajam po svojih merilih, pravilih, vzorcih...

Morala bi ga videti - po otroku se najbolje vidi, kaksen je (in kaksni so njegovi starsi). x:)x :palec:

Sicer pa, Sanjalica - ni druge kot takole razmisljat - slej ko prej bo sel se kdaj sam na avtobus takole....

In vcasih je treba znati kaksno pravilo tudi prekrsiti - tudi ce gre za takega, ne sedaj v avto z neznancem..

Vcasih oni, ki prevec dobesedno jemlje vse, zabetonira zadeve in ne more ravnati prav, ker za lajf ni napisanih pravil, kako naj bi v posamezni situaciji ravnali.

Kaj pa ce bi bilo kaj takega, pa zelo narobe, ce ne bi sel z neznancem? Npr. da bi mu reseval lajf... A on pa ne - ker mami ne pusti z neznanci...

Ne, mislim, da ni dobro, zabetonirati pravil...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica

Zame je vsak otrok - poseben.

Če obvlada angleščino ali če ima absoluten posluh ali če šepa, ali če ... ima razvit šesti čut...

Otrokove nedolžne oči...me pač očarajo.

Ne sodim otroka po pameti.

Ampak po človečnosti. Kot tudi odrasle.

Delam z nekaj magistrami...in rečem lahko, da ... me ne očarajo s svojim nazivom.

Očara me toplina. Izraz oči, kretnje, mimika... način...kako sprejemaš druge.

Pravila so - zato da se kršijo in smo tolerantni do teh kršitev...dokler....

Moj otrok je navaden otrok.

Nič posebnega (za druge) ni v njem.

Meni pa se zdi - najbolj čudežen otrok...

Bolj, kot bo kdajkoli zame tvoj Tim.

In verjamem...da je obratno...

In nikakor se ne strinjam, da samo tisti, ki imate razvit šesti čut imate razvit čut za ljudi!

(te poste bo potrebno neeekoč zbrisat...otroka sta nama generacija...se še kje kdaj na kakšnem faksu srečata...bota rekla; glej kaj sta nakladali...ko sva bila otroka)

Zame je vsak otrok - poseben. ...

Seveda imas popolnoma prav, Sanjalica... x:)x :palec:

Ampak - jaz svojemu zaupam... x;)x :palec:

Tudi on ni kul ravnal (in kaj ima po temle se za rinit v kino! :xx!: tu smo pa pri 'riniti v'), vendar drugace ni znal - to se mu se ni nikoli zgodilo. Tak je bil prostor in situacija.

Zdaj pa ima izkusnjo.

Ce pa ze in ce naj jo ze ima (ker recimo naj jih imamo), sem zelo hvalezna, da je taka, kot je bila. :palec:

Picasso

Še mal druga tema...

Danes cel dan visela za PC-jem... :switz: xracx ...in prevajala ene prospekte...in vsakokrat...ko se nisem mogla spomniti...pravilnega izraza v slovenščini...sem pokukala na forum...mal pokomentirala...pa je šlo.. :palec:

Astra

Per aspera ad astra

:vragec:

hmmm....

kdaj neki?

k med prijavljenimi je nikol ni :xx!:

se skriva..........................................................................

lisica...................................................................... :xx!:

:vragec: x:)x x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Vesela sem za Tima, da se je tako izteklo :hepko:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Cosma, thanx! x:Xx xsrcx

Jaz tudi.. x:)x

Zdaj ima ze drugic danes glino gor (pa se jezen je bil, ker je rekel, da sva mu obljubila, da ne bova s kisom stimala x:o)x )...

Sem razmisljala o debati, ki sva jo imeli s Sanjalico in sem sklenila: kakorkoli ze, je zelo pomembno, kako ravnamo, ko se nekaj ze zgodi...

In namesto da bi npr. danes povisevala po policijskih postajah, slabe volje in s slabimi obuctki, ima raje Tim tamle glino gor in se skratka zdravimo... :palec:

Morda pa bi si upala celo dlje, pa bi recimo vodila misel se naprej... tole se je zgodilo... zato DANES lezi, jutri ne gre v solo - kaj ce mu je prihranjeno nekaj, kar bi se mu lahko zgodilo... pa ga situacija, v kateri je zdaj, 'spara' podobnih, a tezjih izkusenj, recimo - glede na to, da se mu tole v tem obdobju dogaja...

Picasso

Guest sanjalica

Saj nisem bila pristaš tega...da bi šla na policijo; hmm kot je Astra rekla...preveč birokracije in na koncu...si izmozgana ti...

Povzročiteljico - pa sigurno peče vest (če jo ima)...da ni povprašala za telefonsko cifro Tima..., da bi se danes informirala, kaj je z njim.

Če pa je nima...pa ji niti ovadba ne bo prizadela.

Skozi muke in podoživljanja pa bi hodila vidva s Timom.

Vsaka slaba izkušnja je za nekaj dobra in verjamem...da je ta...zelo dobra.

Timu je pokazala, da je lahko na poti še tako siguren...nekdo drug pa ni - in nesreča je tu.

Izkusiti modrovanja starejših na lastni koži... je ... :palec: :palec:

Hmm pa jutri mora Tim obvezno v šolo... pa to je ja ... vest... :palec: x:Dx x^x

Bodo punce... :2src:

Sanjalica, saj zal vsakdo kar steka, kako potekajo tele zadeve (ovadbe, zapisniki, polzeva scena), pa ze zato tako razmisljamo.

Pa tudi, tocno tako kot pravis - nihce ne bi imel nic od tega, nikomur ne bi koristilo; njej sama izkusnja prav tako koristi (ce ji) kot ce bi imela se sranje zdaj..

Bi pa mene skrbelo, ce bi se zgodilo, da bi tako neumno reagirala in kar odsla..

Potem pa ji je nerodno poizvedovat ('A kar sli ste? itd.) - tudi ce bi hotela...

Vest pa se bo itak razsirila, ker zdaj ze dva sosolca vesta. x:)x

Saj bi lahko sel v solo, pa ga bom pustila doma, ker imajo ze tako, da se selijo iz razreda v razred, pa je tecno, ker se ne more obuti, pa mu bom raje se jutri dala dvakrat glino gor, da dva dni vsaj miruje z nogo.

Ko smo ze pri glini - nestetotic ponavljam, da je totalen zakon!! x^x :palec:

Picasso

Hoj....

Kolk stvari novih od petka....

Marsa vse dobro želim Timu, da bi pozabil na dogodek in mu ne bi pustilo nobenih posledic, ne fizično in prav tako ne psihičnih, le to, da je to izkušnja več, se pravi da bo zdaj enako in še bolj previden. Ker v bistvu, tudi zdaj ni blo glih iz neprevidnosti, iz neprevidnosti stopiš pred avto, njemu je spodrsnilo in to se lahko zgodi vsakemu od nas!

Pa če ženske ne prijaviš, sej ne vem kaj naj rečem, ga je vsaj odpeljala, pa spet če je to blo OK, al ne v avto it, v tem primeru se je v redu izteklo... Hočem rečt, da je bil to verjetno šok za Tima in voznico, sej kolkrat pa se ti kej takega zgodi, da ti en dobesedno skor pod avto pade.. Jst mislim, da je bla zmešana malo, od stresa, šoka, ker če bi ona hotela kr odpeljat s kraja nesreče, bi kr šla, se ni bi zanimala kako je s fantkom, je pa tud res, da bi mogla telefonsko od staršev vzet pa poklicat, pa se sprašujem, če ne bi v tisti zmedi res pozabila to.. Če bi to bla jst na primer.. Zdej VEM kaj je treba naredit... Ma jst se vedno poistvetim..

Kar se prometa tiče pa tako, noro, noro... mimo prehodov moraš tko pazit... pa sej vsepovsod.....

Tim drži se! :onfire: Pa full vesela sem da ni še kaj hujšega! xloveyx

Mushi

A ja! Kaj je pa blo v temi o splavu?

Jst moram pa povedat da je bil ta vikend v znamenju nakupov in dobiva danes tako full dobro sedežno, pa mizico, včeri sva pa kupla v Hervisu sobno kolo, za na cesto sem preštorasta za kolo..... pa bom jst gonla zdej...... xscratchx xyesx

Mushi

Mushi! xsrcx x:Xx

Lepo, fino, ko tako razmisljas - tudi sama podobno.

Ja, saj - padel je, pa se na prehodu za pesce...

Timu je glina FUL pomagala, vceraj jo je imel 2x gor po dve uri in danes bova to ponovila.

Danes je ze ful boljse in skoraj nic vec ne sepa, oz. ko hodi, ga ne boli vec toliko.

Res - zelo je previden... Kot dojencek, ko vsi plezajo (on pa je bil se posebej zivahen, je shodil ze pri 9-ih mes.)... pa se tako bojis, da bo kam padel in vse... Pa se mi je tolk hecno zdelo, da tak micen se dojencek, pa je tako previdno se premikal in vse... Ne navzdol, brezglavo, ampak previdno stopnico za stopnico - tedaj pa se mi je celo meni neverjetno zdelo, kako horoskop drzi, se celo (ali pa celo se bolj) pri otrocih.... (*ima Luno v Biku, je previden in preudaren).

Ugotavljam, da so zaceli kuriti.

Zunaj je ful lepo, soncno, pravi jesenski dan.

Jaz tamle pisem napoved, vmes pa delam sto stvari, izjemoma je nisem napisala, niti 'okostja', v petek...

Tudi danes bo odstekan dan.

Lep, prijeten, uspesen teden zelim vsem. x:)x :palec:

Picasso

kupla v Hervisu sobno kolo, za na cesto sem preštorasta za kolo..... pa bom jst gonla zdej...... xscratchx  xyesx

vsaj nisi odvisna od vremena, a ne, pa še dol ne moreš pasti x:Dx xDDx :inocent:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Evo, se jaz pozdravcke za Tima... samo da je vse kul pa da ni kaj hujsega.. Mora bit grozen obcutek.. kaj vse se ti potem po glavi mota.. kaj bi se lahko zgodilo...

Me ni bilo doma od piknika naprej.. sem se samo preoblect sla domov in naprej. Ful lep vikend bil, tak lenobno zaspan in scrkljan.. x:Xx Kar ni mi jasno, da sem se vedno tako :2src: kot na zacetku...

Zdaj pa doma, malo urejam zadeve.. Moram poslat papirje za promocije, da dobim kaj dinarckov.. Ful ponosna nase, ker ze tri mesece nisem zapravila niti tolarja od stipendije, ampak zivim le iz tistega, kar sama zasluzim.. Ful dober obcutek. x^x

Soncek je.. upam, da bom nasla cas in se sla malo peljat...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Blazna gužva v službi, mi je pa ena meni zelo zelo ljuba in prisrčna oseba nesebično in ekspresno dala fajn nasvete in še malo bolj posvetila s soncem in s seboj v ta čudovit dan....

Hvala vsem mojim angelčkom, ki se pojavijo takrat in s tistim, kar potrebujem... xrosex xsrcbumx :flower: :hepko:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Hoj, punce, jaz sem tudi dobre! :vio: :palec:

Hvala vsem za zelje, Tim je kul, razen da mu smrdi kis xDDx ...

Aliana - bonbonckov se je ful razveselil in se te je spomnil, si se mu zdela fajn in prijazna (od enkrat prej).. x:)x :palec:

Mushi, cestitke za kolo - zdaj pa le veselo! :switz: :palec:

Janja, dbest, da takole jemljes v lajfu! x:)x

Picasso

Jaz pa danes bila poklicana od frenda, ki spila v Midlife crises, Marsa a ves ze tam pri muski, sem tole napisala, se nisva slisala ze ene pol lete pa dons tko xwizardx uleti....kr neki. Sem bila ful presenecena pa je bilo ga kar fino slisat x:Dx . Gotovo so kje kake xwizardx in je tole uletel po tem.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

He, Cosma, jaz pa danes napisala v napovedi, da bomo srecali prijatelja, ki ga ze dolgo nismo videli. x:)x :palec:

Ja, sem videla oz. se spomnim - Midlife crisis, ko si ti :eek: - odkod kao poznam.

Ceprav - saj ne bi bilo spet tako cudno, prvic sem dosti se rolala okoli in poznala dosti te vse zive scene, alter, under in vse... x:Dx , drugic pa, saj ves, kako je vcasih, ko se ti kaksna hecna stvar zgodi dvakrat ali pa je glih nekje omenjano, pa se tebi tudi zgodi - ali kaj takega...

Fajn se imejte! :palec:

Picasso

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...