Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 4

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 1,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Danes ful naspidirana in organizacijsko nastelana. Telefoni se bodo spet prekuril. Spedenala ene par zadev priprave za drugi teden, ko pride ena tuja delegacija pa mora bit logistika tipi-topi. Prevoz spedenan, prevajalci tudi, hoteli ok, vsi ljudje prisotni, materiali ok....jest vsa na high kok je ql k gre vse po maslu, nakar me v depresijo spravi miska, ker je ne morem odpreti in zamenjati baterije.....kok sem jest netehnicen tip, ne morem odpreti tistega pokrovcka za baterijo...pa to svet ni vidu....grem stavit, da jo bo **moski del** ekipe samo pogledal pa se bo odprla sama od sebe.

Pa se na luno skos neki tipkam...danes me mal razganja od energije...se 2 sestanka sem si priskrbela...kao jaz danes lahko vse.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

Sem nekam hecno razpolozena danes...samo bi čvekala in čvekala..tu po netu.

Ful opravkov imam še...po steklenice iti, pa po police..in ne vem kaj še..jaz pa visim na netu..me bodo kar zaprli. x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Fuuul zadovoljna.Bila s sinom na pregledu, oba je bilo strah, ker so rekli, da bo danes odločeno, če je roka v redu, drugače bi bila potrebna nova operacija.

In po slikanju...yesss...kost se lepo zarašča, nova operacija ni potrebna.

x^x x:)x

Astra

Per aspera ad astra

Vikend v redu, kot vedno (saj če je vikend sploh ne more biti slabo). Sem se odločila, da bom včasih za vikende kaj na kučinaričnem - slaščičarskem področju napredovala. No pa sem spet izkoristila priliko in se namenila naresti rolado - čokoladno.

Pa imam svoj lasten svinjski recept - Čokoladna skladovnica (kaj čmo, robovi niso zdržali pritiska).... x:Dx Okus je bil super, oblika izvirna :inocent:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Fuuul zadovoljna.Bila s sinom na pregledu, oba je bilo strah, ker so rekli, da bo danes odločeno, če je roka v redu, drugače bi bila potrebna nova operacija.

In po slikanju...yesss...kost se lepo zarašča, nova operacija ni potrebna.

x^x  x:)x

Astra

Hoj Astra

In kdaj si to uspela naredit - mislim roko polomit!

No, samo, da se v redu zdravi.

lp, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Hvala vsem... x^x x:Xx

Še ena dobra novica...od davčne sem dobila vrnjeno preveč plačano dohodnino.Saj...v bistvu me jezi...ker sem očitno brezobrestno kreditirala državo...ampak...denar ravno v pravem trenutku. x^x Že zlagam na kupček...še malo, pa bo dovolj za ...

:palec:

Astra

Per aspera ad astra

ja, to ,polno novic dans, vse organizirat, vse preoblikovat, ehhh...jaaa, tut mene čaka še dohodnina, sam kdaj,rok zadnji je konc oktobra.Kod,da bi imel res vsak svoj scenarij napisan in se po temu vrteu. Sam jest ostajam kljub tem preoblikovanim novicam kr miren, to sm dosegu jaa. Ja astra tut mene veseli ,da si to dočakala . Sej rasteš tut ti :palec:

jaa, natalja,nism vedu,de je vince tak hitro že nared,hoh x^x pr nas so ga šelem pobrali,hmm

Ja, sonce blu, bil na poti, se pregovoru in prekuru skori, ampak sej tut tk si je treba dovolt§

Na poti domov, pa sm vidu ob Ljubljanci eno Podgano, pa se mi sploh ni zdela umazana kot si jo drugi predstavlajo, sama okrog nabrežnih smeti plesala, hmm zanimivo ,še vedno o njej razmišljam, kako ji mora bit tak vonj ušeč, hhmm.

:vragec:

tole dons (ucheri do dons) se pa tko cool iztekl...waw...yeah... :hepko: ...ochitno se obetajo novi chasi, boljshi in zmagovitejshi....ful zadovoln...

aja pa she ribi thx. x;)x

:vragec: x:)x x:)x x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Eh poki..ga pihneš.

Vino - je še lansko.

Letošnje trgatve še ni bilo. Čakamo na lepše vreme in malo bi tudi raven sladkorja rada dvignila..samo če bo dež, sem pa v riti.. za količino mi se ne gre, bolj za kvaliteto.

Torej....grozdje je še na trsju. Potem mora seveda zavreti in nastane mošt...kje je še pot do vina..vsaj do 11.11. ne.

Aakhut :palec: x:Dx ne pozabi zahvalit ribi x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Dons je en tak lep sončen dan, včeraj sem se fajn naspala, po presenečenju, ki me je pričakalo doma (Al ima težave z želodcem), pa je blo treba pospravt. :xx!: , on se je pa revež tok sekiral, sploh ni upal priti nasproti... Sva ga potolažila, pa mu je bilo še vseeno nerodno.

Kaj čmo, bolezen je bolezen....

Skratka danes sonce žarči...http://www.smarterliving.com/images/misc/sun.GIF

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

.sonce bo sjal vse od petka.....

Včer sm bil na Rožniku, pa so mi pokazal, da se zoo razteguje vse tja do Rožnika, nism vedu, vidu sm Risa... potme nazaj sm opazu, da mam ponovno kolenske vezi pretegnjene in jih bo treba pelat na masažo, al pa na akupunkturo...čim prej, ..sam zanimiv pa je to, da se mi uname takrat,ko samo hodim, mam nek spontan napor, ko pa sem na kolesu pa tega ni ,hmm

Jst pa ravn danes spraševala fiziatrinjo o kolenih, ko sem imela kontrolo za zlom komolca (marca je bil).. pa izkoristla gužvo..

Skratka fajn je okrepit stegenjske mišice:

Npr. s hrbtom se postaviš ob steno in "polziš ob njej navzdol" da fajn stegna začutiš, pa nazaj gor.. ponavljaš večkrat

Ležiš in stopala čimbolj "potegneš" k sebi se pravi prste proti kolenu ali k sebi no.. pa še ena vaja.. enako v ležečem položaju in si v zglob pod kolenom daš nek zvitek, blazino al neki, da ti ravno ta pregib podpira in ista fora.. Pa kadar imaš koleno otečeno zarad hoje navzdol, navzgor, skratka bolečine, vzet led v roke in hladit koleno.

Pa veliko uspeha!

Mushi

Jaz sem tudi mel ene probleme z koleni, predvsem zaradi hoje navzdol(energije pa sem imel polno), pa sem šel k zdravnici, pa me je dala na slikanje, pa niso našli nič. :xx!:

Ehh, meni itaq ne najdejo nikoli nič. Glede tele utrujenosti se mi spet spi pri belem dnevu. Pa okej, bom začel na zdravničino željo jesti ribe, pa tako ali tako vem, da ne bo nič bolje. Pol pa bom spet šel k zdravniku, pa spet: Saj pa vam nič ni. :xx!:

Prekinil z kavo(prej 3+ šalice na dan), alkohol sem se včeraj malo pregrešil. :o|o:

Ma jst tud zaspana.. bla verjetno lenivec al pa polh v prejšnjem življenju (če to obstaja).. x:Dx x:Dx

Se zdej neki spravljam vsak dan da bom spet začela šumeče tablete z železom pit, mah.. bljak, fuj... tista osladost.. ampak vem da je to.. mogoče rachek da si na istem..

Ah meni pa vedno neki najdejo, samo se pol izkaže da še ni panike.. Koleno sem bla glih pred operacijo 3 leta nazaj, te vezi da bi mi skrajšali, pa vse spokan mela in zmenjen.. pa mi vzamejo kri in vodo, podpišem za narkozo, v Valdoltri je to blo, pa se dr. Marčan spomni, da morda, morda je še ena šansa... da vidijo če je res potrebno, če se strinjam seveda, ja valda da se! In pol so me naročili na slikanje z magnetno resonanco, pa je bla operacija tud potem off.. Midva z očetom (ki me je tja peljal), pa sva šla tisti dan v Portorož.. na zajtrk! x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Mushi

Jst pa ravn danes spraševala fiziatrinjo o kolenih, ko sem imela kontrolo za zlom komolca (marca je bil).. pa izkoristla gužvo..

Skratka fajn je okrepit stegenjske mišice:

Npr. s hrbtom se postaviš ob steno in "polziš ob njej navzdol" da fajn stegna začutiš, pa nazaj gor.. ponavljaš večkrat

Ležiš in stopala čimbolj "potegneš" k sebi se pravi prste proti kolenu ali k sebi no.. pa še ena vaja.. enako v ležečem položaju in si v zglob pod kolenom daš nek zvitek, blazino al neki, da ti ravno ta pregib podpira in ista fora.. Pa kadar imaš koleno otečeno zarad hoje navzdol, navzgor, skratka bolečine, vzet led v roke in hladit koleno.

Pa veliko uspeha!

Ja, COOL!! :palec:

sicer pa ti moram povedat, da je ena redkih zadev (povedalo

ze nekaj ljudi), da MAP (glej satelitek GOH Slovenija Forum),

ki zgleda obnavlja celo hrustanec!!??

namrec imamo primere; ena gospa ni cutila roke, sedaj odkar

uziva MAP jo zacanje cutiti, eni je skrpalo koleno celo zivljenje,

sedaj med uzivanjem je nehalo, eni, ki je imela premalo zeleza,

in uzivala ogromne doze ni pomagalo in je pristala v klinicnem,

ker je imela hemoglobin na kriticni ravni; potem so ji pac povedali,

da za absorbcijo zeleza potrebujemo aminokisline (beljakovine),

sicer se enostavno izplahne iz telesa oz. ne absorbira;

torej ob uzivanju zeleza potrebujete tudi primerno kolicino

aminokislin!!!

Glede aminokislin (ce vam je MAP predrag), pa uzivajte vsaj

1 jajce dnevno (ce zelite), saj imajo jajca najboljso absorbcijo

aminokislin (izkoristek za gradnjo misic, telesa) od vse prehrane!!

mleko pribl.: 17% izkoristek (SAMO),

soja: 18%,

meso (mislim, da imajo jetra najvec) pribl. 30%

orescki in strocnice tudi samo pribl. 18-20%...

potemtakem lahko vidimo, da je dejansko mnogo vegetarijancev

beljakovinsko podhranjena!!

MAP je resitev!! - lahko potrdim z osebnimi izkusnjami!!!

SIcer pa je na spletni strani: http://gohslovenia.cjb.net

v podstrani MAP, veliko razumljivo napisanega, nekaj razpredelnic, raziskav, etc etc ...

vec pa bomo govorili na predavanjih v vodnikovi domaciji; glej: LN novice!!-

redne prireditve, vodnikova domacija vabi na ciklus srecanj, etc...

Glede esencialnih mascob priporocam uzivanje vsaj 1 zlice

zdrobljenih lanenih semen, ki imajo od hrane najboljso

razmereje omega 3 in 6 esenc. mascob; pa se dovolj poceni je.

dobro razmerje imajo zudi ribe, olivno olje. najboljse pa lan!!

sumece zelezove tablete so ogabne!!!

priporocam suhe slive!!!

ce koga zanima vec, naj pogleda spletno stran in pa me kontaktira na info@gohslovenia.cjb.net!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...