Skoči na vsebino

Kompozitna venera

Sasha3

Recommended Posts

Ne zamerite, da bom čisto na kratko. sploh nimam več časa biti na forumih.

Zanima me.... glede kompozitne karte... in VENERE..

Kateri aspekti so več kot očitni pokazatelji, da bo zveza neuspešna in kratkotrajna, ali da do nje ne bo nikakor prišlo, zaradi zunanjih okoliščin?

Zanima me predvsem kaj o Neptunu in saturnu.

hvala.

Deli na socialnih omrežjih

Mateja...kompozitna Venera je izraz, ki se uporablja v sinastriji....pomeni v astrologiji partnerstva.

To pa tebe v tem trenutku ne zanima kaj preveč, ane.. x;)x

Sasha...kakršnakoli povezava med Saturnom in osebnim planetom je dober znak za dolgotrajno zvezo..., seveda če drugi aspekti ne kažejo drugače...

Neptun pa...pogosto zamegli dojemanje...čeprav po drugi strani ugoden aspekt lahko pomeni globoko razumevanje na duševni ravni...

Astra

Per aspera ad astra

Uuuu, sinastrija in kompozitna karta..... a ni to dvoje različnih zadev?

Kateri se daje večji poudarek?

Kompozitna je nek seštevek obeh kart, a ne?

Sprašujem za kvadrat Venera z Saturnom in hkrati z Neptunom.

Kvadrat je načeloma konfliktna situacija. Torej, če prav razumem, nakazuje na ovire, onemogočenost zveze? (Venera kvadrat Saturn)...

Nekje sem brala - INTRUDER_ da kakršenkoli aspekt Venera Neptun, da no good.

Al je govoru za Uran?

Končno marsikje - Indija izd še uporabljajo horoskope pri žegnu za poroko... torej, je nekaj na tem....

• 2 weeks later...

No med sinastrijo in kompositom je seveda razlika in se ga tudi drugače tolmači. V komposit se pokažejo od vseh 12 planetov le enkrat, ker upoštevamo sredino med npr. tvojo in njegovo Venero, Sredino med tvojim in njegovim Saturnom itd. Komposit izgleda tako kot natalna karta.

Pri sinastriji pa položimo njegov horoskop tako da vzamemo tvoj horskop in položimo njegovega čez tako da so ista znamenja drug na drugim, aspekte ki jih tako oblikujejo planeti se nato tolmači.

Načeloma aspekt med Venero in saturnom vedno pokaže da zveze nekaj časa traja, poznam celo zakonce ki imata ta aspekt v sinastrijo in so poročeni že 15 let. Torej da vas narazen spravlja nikakor ne pomeni. Prav imaš sicer ko trdiš, da kvadrat kaže napetost. venera kvadrat saturn se vedno tam pojavi kadar je skupaj par, ki ima ovb različnih časih npr. voljo do intimnosti, ali pa eden bi se rad zabaval, drug bi tisti hip raje ostal doma in se grel pod dekco, .... Kako se lahko najbolje soočaš s takim aspektom kakor je Venero kvadrat Saturn? Tako da ne pričakuješ v naprej določeni oblike vajine zveze. Kjer karkoli boš pričakovala, te bo razočarala. Iti s časom in dogodkom je najboljši nasvet kar ti lahko dam v zvezi s tvojim partnerjem.

Venera v kvadratu z Neptunom (upam da sem tvoj opis pravilno razumela) pa pomeni zaljubljenost. Neptun je sicer vladar megle in iluzije, je pa tudi višja oktava Venera = ideal. V transitih npr, kaže tak aspekt, da bom ta dan zelo ljubljeni ali pa zaljubljeni - nič slabegatorej. Fantaziramo , sanjarimo in pri srcu nama je lepo.

Pri kompositu pa se podamo v nevarnost, da začnemo fanta ali punco idealizirati. Tipična izjava bi potem bila : " Moja velika ljubezen." V nekaterih primerih oba "bluzita" in se drug drugega idealizirata, čez "WOW, ta punca (poba) je pa tako kot v sanjah!". Sem ter tja je dobro ostati realist in pogledati tudi za zaveso.

nekateri pari se ljubijo na tak način celo življenje in jim je lepo, zakaj pa ne? Ljubezen ne pozna meja :)

Trajnosti: najboljši znaki sta seveda medsebojni aspekti med luno in soncem, luno in venero ali mars in Sonce s Venero in Marsom, kak jupiter ali sonce v 7 hiši tudi ni slabo, aspektoi med Venero in Marsom pove da sta si en drugemu privlačna, če še Pluto nekje straši zraven, je ponavadi eden od vaju ljubosumen. Tudi stanje planetov v hišah upoštevamo. Naprimer če se najdeta dva dvojčka ki rada komunicirata bo Merkur in Venera pokazala da uživata pri komunikaciji in sta se zaljubila med klepetanjem in režanjem.

Ne trajne veze: nekje je venera in Uran najbolj znamenit za to, vendar nesmemo posplošiti in na podlagi tega tolmačiti, da pa sedaj ne bo držalo, kajti upoštevati moraš celoten horoskop. Če so namreč drugi aspekti in stanje planetov močni, ostaja aspekt med Uranom in Venera nemočna! Če imamo hude aspekte v tretjo hiše komunikacije kak Mars ali pluto, je to tudi s časom mučno, če se en drugega vedno moralo zbijata. Uran v čertri hiši je za nekatere super če imajo radi družbo in da je vedno pestro, za kake drugega ki ima pa rad mir je pa to strup. Iz tega je razvidno, da nemoremo spraviti določene aspekt kar v določene škatljice in trdit aha dobro .... aha slabo.... tko enostavno pa v astrologiji spet ne gre.

Seveda je en velik kup drugih kazalcev, kje bi lahko škripalo ali obratno da je enostavno super - ampak o tem pisati nima sedaj smisla, ker bi padlo izven tvojega osnovnega vprašanja.

Lep pozdrav

Jupi

Eh, zakaj vse negativno prec? xrolleyesx

Pol pa pravis, da nisi Kozorog... :o|o:

Kaj pa: originalni pristopi v sexu etc.? x;)x

Impulzivna erotika ipd.?

Elektricnost in magnetizem, izjemno privlacen clovek za nasprotni spol?

Posebna svoja merila, elasticen odnos do vrednot - pa vendar spostovanje njih..

Pa se bi lohk kero rekli... x;)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hja hehe k sreči mam kvadrat venero pa uran xrolleyesx , se kaj spremeni....... ? hehe,

in gledam aspekte... in hehe jaz nebi bil jaz če nebi ves navdušen ugotovil da imam en 0.00.0000 aspekt, hehe, no ja pol sem pogledal in videl da je to opozicija severnega in južnega vozla.... :) :8):

ampak nazaj na temo

venera trikotnik mars?

venera kvadrat jupiter?, hm tale druga mi diši rahlo grdo, .....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Kar je dobro, nej slabu! x:Dx x:Dx :palec:

Me pa spomni na Broja jedan v drugi temi: ako hocete da pobijedite, ne smijete da izgubite... ali nekaj takega.. prosto po, skratka... x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No med sinastrijo in kompositom je seveda razlika in se ga tudi drugače tolmači.

Lep pozdrav

Jupi

Jupi, kot vedno se potrudiš in odgovoriš. Hvala.

Razmišljala sem, da je v bistvu pravi čudež, da astrologija drži, hehe. Poznam dva poročena para.. in oba imata (ona) Luno konjunkcija Venera (on). x:Dx Torej se res privlačita...

Ampak, pri vseh možnih varjantah, pa opažam, da je to že tretji tip, s katerim v kompozitni karti tvoriva Saturn kvadrat Venera... xrolleyesx Svašta....

Kajne?

Si jaz to razlagam takole: idealiziraš in preveč pričakuješ(neptun), potem pa radovedno poskusiš(venera), verjetno je lahko bilo kateri aspekt. Če pa je kakšena konjunkcija pa ziher.

No, jaz nimam nič tega. Imam pa luno v sekstilu z neptunom.

In z venero nimam skoraj nič aspektov - to sem zdaj opazila, samo droben venera sekstil MC.

Lepo za sebe se drži ta venera. Tipica x:Dx (ima sama s sabo zadosti opravka je itak v škorpijonu..in v12.hiši)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 4 months later...

hej

po kompozitni karti živiva znamenje Leva z ascendentom v Levu in Luno v Ovnu( goriiiiii :onfire: :onfire: :onfire: :onfire: ..ja ,še Venera je v Levu in Mars se je nalepil nanjo x:Dx

samo škoda(al pa tud ne),da je vse skupaj ,delno, pogreznjeno v 12 hiško.

Sreča pa je,da imava na asc.Merkurja...

Pa naj kdo reče,da življenje ni polno Sonca x:Dx x:Dx

Srečno preživetje ,debelajsaste, Lunce želim!

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

V ponedeljek smo imeli podoben klepet tudi na srečanju Astrokluba - "kompozit" vs. "kombin" ina pa kako to razlagati itd.

Zato me zanima, kaj mi lahko poveš več o tem < živiva znamenje Leva z ascendentom v Levu in Luno v Ovnu( goriiiiii..ja ,še Venera je v Levu in Mars se je nalepil nanjo

samo škoda(al pa tud ne),da je vse skupaj ,delno, pogreznjeno v 12 hiško. >

Celo zelo me zanima - takih izkušenj od ljudi namreč ni veliko. Da bi kdo govoril o tem, KAKO deluje par kot celota, kot skupnost.

In še - po katerem sistemu je ta izračun? Ali gre za kompozit ali za kombin? Tudi to me zanima.

Če boš imela časa, bom zelo vesel tega odgovora. Se ne mudi.

Lep pozdrav!

Bern

Kompozitum :) hm poglejmo mi en kompozit..

Sonce 22 PIS 6h

Lunca 20 SAG 3h

Merkur 0 ARI 7h čist na začetku 7me

Venrca 17 PIS 6h konj soncek

Mars 0 SAG 3h

Jupiter 04 AQU 4h peta se začne pr 05

Saturn 26 SCO 3h konj mars

Uran 17 SAG 3h konj lunca

Neptun 03 Cap 4h

Pluton 04 SCO 2h

N node 21 TAu 8h čist na koncu

S Node 21 Sco 2h čist na koncu

Fortuna 27 Gem, konj MC

ASC 0 Lib

MC 0.Can

Chiron 04 Gem 9h

no to bi blo to na kratko... dokaj zanimivo se mi zdi vse skupaj, to je zdaj kompozit, in me ful spominja na natalno karto ene osebe k sem ravnokar spoznal, ribica pa asc v tehtnici, luna mal mimo, za par stopinj, hm ja, ampak kako zdaj kompozit interpretiram? k jst sem se ukvarjal do zdej sam z natalnimi, upam na vašo pomoč, če rabimo primer je ta primeren, če pa je stvar bolj teoretična bom tudi zelo vesel, kaj naj iščem kaj naj gledam kako naj razmišljam v tem primeru, kako izkušnjo prosim ....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

NE ne to je kompozit.... mene pa še ene... :) jaz sem aries libra scorpio.. ja torej sonce oven luna tehtnica asc scorpio...., amapk mene zdaj interesira kompozit, da se tud to naučim, lej če te zanima, 15.4.1984 2055, LJ, 2.8.1986 1720, CE, ..... to so podatki ki sem jih vrgel notr, in naredil kompozitum, ....

:) zdej me pa zanima :) kako se interpretira kompozitum...

NE ne to je kompozit.... mene pa sˇe ene... :) jaz sem aries libra scorpio.. ja torej sonce oven luna tehtnica asc scorpio...., amapk mene zdaj interesira kompozit, da se tud to naucˇim, lej cˇe te zanima, 15.4.1984 2055, LJ, 2.8.1986 1720, CE, ..... to so podatki ki sem jih vrgel notr, in naredil kompozitum, ....

:) zdej me pa zanima :) kako se interpretira kompozitum...

a tako...razumem.

ja mi je zal, pri tem ti pac ne morem pomagat.... x:o)x

ampak tale vajin kompozitum je podoben meni, ce ti to kaj pomaga! x:Dx x:Dx x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Komentira se ga kot posebno karto, razlika je samo v "osebi". Namesto o enem ali drugem govoriš o "njiju". Malo je hecno, ampak če paru, ki te povpraša po tem, govoriš "vidva sta mahnjena na denar", "vidva ne marata gostov", "vidva ...", avtomatsko prešaltata na to, "KATERI od njiju je tisti". Pa se pogledujeta. Malo težav zna biti pri tem.

Bolj je gledati od zunaj. Znamo reči "unadva sta pa podjetna kot hudič", ne da bi se ukvarjali s tem, ali je ona tok pregnana da za sabo potegne še njega ali je obratno. Na ta način je laže.

Kadar pa se pogovarjamo Z dvema, se pa stalno meša "onadva" z lastnostmi enega in drugega.

Da ne govorimo o dilemi, ki sem jo že omenil, namreč o "kompozitu ali kombinu". Eni prisegajo na prvega, drugi na drugega...

Sam se raje oklepam stare dobre sinastrije. Včasih se da povedati toliko, da ti kompozit in kombin sploh nista potrebna.

Ko bom imel čas, bom tele tvoje podatke vrgel skupaj, pa da vidim, kaj pride iz tega...

Lep pozdrav!

Haha ala Aghata Christie, Zakon je ko dva postaneta eden... potem pa teče boj kateri.... :) hehe, ehja, torej kot bi gledal eno osebo, sam gledaš dve, hja no saj :) bi bla logika za tem, sam bom šel rajš na sinastrijo pol, sploh zato k sem en del tega jaz, pol mal težko gledam, :) hehe sploh je šloganje samemu sebi najbolj zahtevno,... treba met jajca in pogum, in dovolj znanja da se ne obesiš na kako neumnost.... Hm :) pa poglejmo tale parček....

ASC v tehtnici mmm kako lepo to zgleda, pluton v drugi hiši, huhu dobro za dnar ja :) končno enkrat da nimam več plutona v 12 hiši :) hehe, saturn ni več problem, nekak bolj svobodno, vse skupaj, velik potovanja ja se vidi da sva daleč, huhu pa jupiter v konj s peto hišco :) mmm mrbit pa celo bo kaj ustvarjalnega tu, :) venera pa sonce v peti, pa še v ribicah, hm ja ja, mrbit pa bova poklicno kaj skupaj počela, mi bo razložila kemijo.... jaz pa njej fiziko...., hehe :) aha pol pa lepo merkur v sedmo hišo, ja komunikacija ponavadi ni bla problem, v opoziciji z ascendentom, hehe, dokaj tipična reč v mojem in tud njenem življenju vidim, :) pa v ovnu hehe :) zanimivo zanimivo, kiron v deveti kao najvišji koluminalni planet, zdravilna zadeva zelo, zglelda, hm pol pa še na vrhu fortuna, direkt na MC, uspešna kariera, sam Rak pa ni najbolj obetavno področje... :) kaka kariera bi bla to v raku, politika ? hehe, mrbit v sloveniji, k smo taki bolj rakci.... šponsko tole, se mal zezat, upam da sem kaj zadel, mal se mi že svita.... :) skor boljš da počakam na profije...

V ponedeljek smo imeli podoben klepet tudi na srečanju Astrokluba - "kompozit" vs. "kombin" ina pa kako to razlagati itd.

Zato me zanima, kaj mi lahko poveš več o tem < živiva znamenje Leva z ascendentom v Levu in Luno v Ovnu( goriiiiii..ja ,še Venera je v Levu in Mars se je nalepil nanjo  

samo škoda(al pa tud ne),da je vse skupaj ,delno, pogreznjeno v 12 hiško. >

Celo zelo me zanima - takih izkušenj od ljudi namreč ni veliko. Da bi kdo govoril o tem, KAKO deluje par kot celota, kot skupnost.

In še - po katerem sistemu je ta izračun? Ali gre za kompozit ali za kombin? Tudi to me zanima.

Če boš imela časa, bom zelo vesel tega odgovora. Se ne mudi.

Lep pozdrav!

Bern

oprosti malo pozna sem z odgovorom.

Tole je kompozitna karta.Placidus ....in PCA...

Je pa res,da je presneto točna, kar se naju tiče . Takoj po predavanju,imeli smo ga tudi mi

x:Dx ,sem si jo pritekla izrisat.Od samega navdušenja sem vse skupaj'vrgla na LN x:Dx

Pri sinastriji se levovski značaj najinega,skupnega, življenja in ,recimo,Merkur na asc. ...ni pokazal tako izrazito kot ravno na kompozitni karti.

Moram reči,da sem navdušena nad tem sistemom.

Ne vem...po vsej verjetnosti veš,da je prima okoli kompozitne karte postaviti svojo natalni karto in vse to primerjati ...

Naredila sem karto za nekaj prijateljev in ,moram reči,vsi so se našli v njej.

Prima je ...še enkrat x:Dx x:Dx

No way a :) povejmi kako pa pogledas kdaj nekdo umre (da bom lahko pol na kompozitni karti pogledal kdaj umre ljubezen... ) , ajd cudne volje sem danes, grem spat.. lahkonoc

No way a :) povejmi kako pa pogledas kdaj nekdo umre (da bom lahko pol na kompozitni karti pogledal kdaj umre ljubezen... ) , ajd cudne volje sem danes, grem spat.. lahkonoc

hej,

prava ljubezen nikol ne umre.Počakaj.....če si,v 'zemlji',pustil samo še miceno seme ,ga pridno

zalivaj in mogoče bo zopet vzklilo...če ne enako , vsaj podobno.

Ej prihaja pomlad.Ne daj se x:Dx

Upam,da si danes že bolše volje :inocent: :palec:

x:Dx

Ej...jaz pa danes sentiš...khmmmmmm.....le zakaj?

:) ah ja slaba volja vedno hitro mine, vsaj meni, sam se tud hitro vrne, sam jaz nisem v zemlji ves, sem se zaljubil v strasansko zracno, pa se mal ognja ma zraven (asc v levu) zemlje pa sem pa tja nic...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...