teja 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Pozna kdo Ples 5 ritmov? Meni je zelo všeč. Zato vam pošiljam nekaj informacij. Vodeni plesi in delavnice po metodi 5 RITMOV™ avtorice Gabrielle Roth, pod vodstvom Johna Kellyja in Silvije Tomcik Kelly “Spravi telo v gibanje in tvoja psiha se bo sama ozdravela.” Gabrielle Roth Zelite znova odkriti uzitek gibanja brez pritiska tehnike, telesne sposobnosti ali videza? Zivimo v casu, v katerem se mnogi od nas zelimo otresti starih, prezivelih vzorcev in si oddahniti od izcrpujocega dirjanja skozi zivljenje, ki ne dopusca varnega umika in pocitka. Plesna praksa 5 Ritmov™ nam omogoca, da se gibamo skupaj z nasimi telesnimi, custvenimi in umskimi blokadami in se skoznje prebijamo, dokler ne prispemo do mesta miru znotraj nas. Po besedah nase uciteljice, Gabrielle Roth,”premikamo telesa, da bi utisali nas um.” Ponujamo razlicne programe vendar je cilj vseh isti: premikati se, dokler nismo premaknjeni, dokler se ne zavemo, da smo utelesenje bozanskega duha. To dosezemo z brezcasnim izrazom skozi gibanje, v odprti druzbi sorodnih dus, ki se redno zbirajo, da bi skupaj plesale, se potile, ucile in igrale ter bile vedno znova ocarane nad sabo in drugimi. Ta praksa je zabavna, globoka, mocna in dostopna vsem, tako otrokom kot starejsim, razgibanim in telesno mocnim pa tudi najbolj krhkim in ranljivim. Ritmi so vrata, skozi katera lahko vstopimo v dobesedno tisoce razlicnih gibalnih pokrajin, ki so zive, tako kot telo, in namenjene kataliziranju plesalcevega plesnega izraza. Vsakic ko vstopis v dvorano, si drugacen, prav tako tudi skupina in tvoj ucitelj in zato vsaka plesna ura vsebuje v sebi enkratne in skrivnostne priloznosti. Priznana umetnica, filozofinja in zdraviteljica, Gabrielle Roth, je svoje zivljenje posvetila raziskovanju in posredovanju jezika naravnega gibanja in eksperimentalnega gledalisca. V zadnjih 35-ih letih je Gabrielle na tisoce ljudi popeljala na potovanje od telesne in custvene inercije do svobode ekstaze, od jarma klepetavega,v umu zasidranega ega, do blazene praznine mirovanja. VALOVI™ Odprte vodene ure plesa in delavnice Celotno delo Gabrielle Roth temelji na seriji zdravilnih zemljevidov za telo, srce, um, duso in za duha. Prvi zemljevid prikazuje pet ritmov: tekoci ritem, stakato, kaos, liricni ritem in mirovanje. Vsi skupaj tvorijo “val”, meditacijo v gibanju. Namesto predpisanih plesnih korakov ponuja vsak ritem enkratno moznost lastnega izraza in koreografije, s cimer poskrbimo za razgibanost telesa pa tudi domisljije. Vsak ritem je ucitelj in med daljsim, rednim poglabljanjem vadbe Ritmov utegnemo odkriti razlicne in vcasih neznane vidike nas samih. Plesanje “Vala” je samo po sebi preprosto,vendar sproza globok proces zdravljenja in ustvarjalnega izraza. Pri vsaki plesni uri ali delavnici je paleta izkusenj, ki jih spodbudi vadba 5-ih Ritmov, siroka, bodisi da gre za zacetnike ali potrjene plesne odvisnike. Pri vsaki plesni uri ucitelj sledi prisotni energiji in ceprav je osnovni zemljevid sestavljen iz 5-ih Ritmov, utegne ucitelj popeljati udelezence skozi celoten val ali pa se osredotoci le na en sam ritem. Valovi nam izrisujejo ritmicni zemljevid, s katerim lahko razumemo kadenco kulture in utrip nasih odnosov. Valovi so hkrati najbolj temeljno in najbolj napredno delo, mesto iz katerega vedno izhajamo in kamor se vedno vracamo. Ritmi vedno predstavljajo izhodiscni utrip vsake delavnice. “Energija se giblje v valovih. Valovi se gibljejo v vzorcih. Vzorci se gibljejo v ritmih. In clovek je vse to: energija, valovi, vzorci,ritmi. Clovek je ples.” G. Roth SPOTIMO NASE MOLITVE ™ To je nevodena vadba 5-ih ritmov, odprta za vse, ki radi plesejo. Ucitelj uvodoma poskrbi za kratko predstavitev, skrbi za prostor in glasbo ter v vlogi DJ-a popelje skupino skozi dveurni val. Ta vadba je priloznost za plesalce, da se predajo lastni praksi in sledijo svoji energiji skozi 5 Ritmov. Predhodne izkusnje niso potrebne, v ples vstopimo, ko se predamo ritmu. Plesanje 5-ih ritmov je duhovna praksa in dinamicen nacin osvobajanja telesa, izrazanja srca in ociscevanja uma. John Kelly je priznani ucitelj plesa 5 Ritmov. Je ucenec Gabrielle Roth (izpopolnjeval se je v letih 1994 in 1998 v ameriski soli the Moving Center School), na njegovi plesni poti, ki traja ze 13 let pa sta ga opogumljala in navdihovala tudi Susannah in Ya’cov Darling Khan. Je Skot in trenutno zivi na Hrvaskem z zeno Silvijo(prav tako uciteljico 5-ih Ritmov) in enoletno hcerko Taro. Preden je pricel poucevati 5 Ritmov na Hrvaskem, je stiri leta vodil plesne ure v Londonu in razlicne delavnice v Veliki Britaniji in Teksasu. Je diplomirani psiholog, z bogatimi izkusnjami vodenja skupin. Ukvarja se tudi s psihodramo in dramsko terapijo. Je priznan ucitelj joge in posvojeni clan plemena the Deer Tribe ter oce dveh odraslih otrok. Zadnja tri leta intenzivno poucuje na Hrvaskem in v Sloveniji, kjer vodi stevilne odprte vikend delavnice, redne tedenske plesne ure in daljse seminarje, kot so pomladni, poletni, jesenski in zimski ples. V Zagrebu in Ljubljani letos zacenja sesti ciklus zaprtih kontinuiranih skupin. Silvija Tomcik Kelly Z delom Gabrielle Roth se je seznanila pred devetimi leti ob branju njene knjige Maps to Ecstacy. Leto kasneje je zacela plesati 5 Ritmov na prvi delavnici, ki jo je organizirala v Zagrebu. Po nekaj letih plesanja Ritmov na Hrvaskem in v Evropi je bila sprejeta na usposabljanje za ucitelje te metode v Ameriki pri Gabrielle Roth. Solanje je zakljucila leta 2001 in postala prva priznana uciteljica te metode na Hrvaskem. Zadnja stiri leta se intenzivno ukvarja z organizacijo delavnic 5 Ritmov in skupaj z mozem, Johnom Kellyjem, oblikujeta in podpirata plesne skupine. Je mama enoletne Tare. Preden se je posvetila plesu, je nekaj let delala v Centru za prostovoljce in mirovniske studije in vodila delavnice o odnosih med generacijami. Silvija je strastna plesalka svobodnega stila, ki na prizemljen in prakticen nacin prenasa na druge svojo ljubezen do gibanja. Poleg tega da deluje kot vsestranski “sveti DJ”, jo privlaci tudi plesanje 5-ih Ritmov v tisini. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 10. september 2003 Avtor Prijavi Deli 10. september 2003 Pa še program: SEPTEMBER 11.9. Varazdin 19-21h inf:Irena 091 565 4961 25.9. Novo Mesto 19:30-22h inf: Alenka 040 326 062 27.9. Maribor 18:30-22h inf: Selma 041 903 730 28.9. Rijeka 17-20:30h inf:Tamara 091 561 3562 OKTOBER 2.-5.10. Gorski Kotar Jesenski ples, inf:Silvija 091 565 8084 9.10. Varazdin, 19-21h, inf: Irena 091 565 4961 11.10. Maribor; 12-18h, inf: Selma 041 903 730 12.10. Rijeka, 12-18h, inf: Tamara 091 561 3562 23.10. Novo Mesto,18-20:30h,inf:Alenka 040 326062 25.10. Split, 18:30-22h, inf:po 17h: Suzana 098433780 26.10. Split, 12-18h Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 10. september 2003 Avtor Prijavi Deli 10. september 2003 Še nekaj sem pozabila: Vsak petek zvecer”Valovi”: tedenske odprte ure plesa19-21:30h, Hisa Plesa, Parmova 25 * Komplet placas 4 pleses 5 Vsak torek zvecer “Spotimo svoje molitve”, tedenske odprte nevodene ure plesa18-20:30h, Hisa Plesa, Parmova 25 * Komplet placas 4 pleses 5 *dvorana je oodprta 15 minut prej Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Fino, da si dala tole, Teja. Smo ze imeli tudi na LN Novicah, tokrat (za to sezono) pa nihce se ni nic prijavil.Ce se da tebi, bi bilo fino, saj lahko text samo skopiras v prostor za besedilo, pri informacijah pa das lahko samo osnovne podatke, prijavis pa to lahko v rubriki Stalni dogodki, lahko vsakega posebej.Ce nimas casa ali se ti ne da, morda lahko predlagas komu, ki je zaniteresiran, da to stori. (Vpis) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 10. september 2003 Avtor Prijavi Deli 10. september 2003 Marsa, sem dala, hkrati s to objavo in mislim da že čekiraš in daješ gor. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. september 2003 Prijavi Deli 10. september 2003 Ja, Teja sem ze dala gor zelo hitro po tejle objavi in sem se prav pomislila, a je mozno, da si bila tok hitra...Kul... fino je imet tole, pa je kar zanimanje.Super, da si se potrudila in dala gor. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 11. september 2003 Avtor Prijavi Deli 11. september 2003 kdor zna, zna. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. september 2003 Prijavi Deli 11. september 2003 Prav zares. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Ima še kdo kaj izkušenj s plesanjem 5 ritmov? Pravkar berem knjigo Gabrielle Roth 'Potovanje do ekstaze' in me je sfula prevzelo (pred leti me je frend vztrajno vabil na te plese in kasneje še prijateljica, ki je šla plesat celo na Irsko h Gabrielle, pa me sploh ni nič premaknilo... zdaj pa sem čist not padla ) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Če je to ta ples potem se ga uči na tečaju MA-URI masaže.Saj je to tisti 90 stopinjski naklon stopal, pa nekako v krogu se to sestopa? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Andres hvala, samo ne vem, če je to to... ... ples 5 ritmov (telo/srce/um/duša/duh) je raziskovanje možnosti naravnega gibanja tvojega telesa... s plesanjem se sprošča dosti čustev, kar osvobaja srce... s tem plesom čustva izplešeš, kakor tudi omejitve uma, maske... 'glasba prikliče posamezen ritem, ki je naš lastni izraz in z izmenjavo gibanja in mirovanja se zliješ z ritmom globoke tišine' ... vsaj tako pravi Gabrielle v knjigi... moram najprej izkusit to, zaenkrat samo berem Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Po moje pa da to je ta ples, ker je tista ki nas je masaže učila rekla, da gre za sveti ples. 90 stopinj naklona s 63 cm dolgo palčko je itak oboje sveto. Od tele gabriele Roth imam pa itak en disk notri sedaj. Bom naredil mp3, pa ga dam gor. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 se pravi, da si že plesal tole? In? In? Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 nam je rekla, da je sveti ples in vse to, ampak kaj vem. Lepo sem ji povedal,da je naš sveti ples polka in valček. Potem je bila užaljena. Meni se zdi ok, ampak sem tak bolj neplesoči tip človeka, zato meni to ne sede. Samo je bilo na tečaju, tako da sem tam moral. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Lepo sem ji povedal,da je naš sveti ples polka in valček. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Tu je tisti obljubljen file od Rooth. Ta komad je dober za masiranje. Tale je pa za jutranje ogrevanje ali za meditacijo. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Hvala Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Tu je tisti obljubljen file od Rooth. Ta komad je dober za masiranje. Tale je pa za jutranje ogrevanje ali za meditacijo. Andres, tole je ful dobro Hvala še enkrat Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Ni zakaj. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Verjetno sem malo pomešal. Ta ples, ki sem jaz misli se imenuje ples štirih vetrov. Ampak je zanimivo, da ima glede na tvoj opis tudi ta enak učinek, pa še glasba je od Roothove. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danda Luna 11. september 2004 Prijavi Deli 11. september 2004 Ola, ravno včeraj sem imela čast spoznati Silvijo. Ravno je bila sredi dela, sredi vodenja 5ih ritmov na OŠ Mirana Jarca. Kljub kratkotrajnemu srečanju, šla sem plačat predujem za 5 ritmov v Gorskem kotarju, ona pa je bila sredi dela, lahko povem, da je to ena krasna oseba. Pozitivna, nasmejana , .. takoj mi je bila všeč. Plesa nisem utegnila preizkusiti, ker sem bila prepozna zanj, me je pa že pred časom tako potegnilo noter, da sem se odločila, da se prijavim na Jesenski ples. Po srečanju s Silvijo vem, da sem se prav odločila. Ravnokar tudi prebiram knjigo od Gabrijele, ki me emocionalno pretresa... sprašujem se, kaj bo naredil potem ples? Zdi se mi, da je to ples, ki je kot kakšna Oshojeva dinamična meditacija. Ples, ki je namenjen zahodnjaški duši, ki ne pozna miru in rabi gibanje. Meni, je to vsekakor pisano na kožo, čeprav imam obdobja, ko je sedenje pri miru moje najbolj naravno stanje. Se javim še kaj po Jesenskem plesu. Čudežne dneve si prerokujem ... pa tudi vsem, ki to berete! Juhu, juhu... Citiraj Angeli smo, a le z enim krilom. Da bi mogli poleteti, se moramo objeti. http://igrivavila.blogspot.com/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 21. september 2004 Prijavi Deli 21. september 2004 sestri sem za RD kupila VHS pa cedejko 'Wave' od Gabrielle Roth (pa za tri dni sva šle na Bled uživat )... ful hecno, moram povedat ... naročila sem ravno v času R merkurja in se je ful zapletalo... paketek iz NY pa sem dobila natanko eno uro pred tem, ko naj bi ji šla voščit za RD ... no, skratka, sem si malo sposodila video, da vidim, kaj in kako... in je noro dobro Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 7. oktober 2004 Prijavi Deli 7. oktober 2004 Malo staro ampak sem ravnokar v mojem inboxu našel.Sicer je to mail iz prve Aleševe mailing liste. Datirano leta 2000. NOVE INFORMACIJE IN POZIV za plesno pleme 5 Ritmov - VIKEND DELAVNICA U LJUBLJANI 22., 23. In 24.9.2000. Telesni ritmi metoda gibanja 5Ritmov Gabrielle Roth, USA u itelj John Kelly, `kotska Sledenje naaih telesnih ritmov iz njihovega izvora gibanja in vnaaanje celovitosti naaega uma, telesa, duha in emocij v ples. Energija se premika v valovih. Valovi se premikajo po vzorcih. Vzorci se premikajo v ritmih. loveako bitje je vse to: energija, valovi, vzorci, ritmi. Mi smo ples. 5Ritmov -Flowing, Stacatto, Chaos, Lyrical in Stillnes. Ti ritmi spro~ajo preobrat globoko v duai. Vsak od njih je sredstvo za bujenje, ki nas bo osvobodilo in nam dovolilo, da pleaemo po robu, da bomo sproa eni, da spremenimo trpljenje v umetnost in umetnost v zavedanje. Voditelj je John Kelly, u enec Gabrielle Roth in priznan u itelj 5Ritmov. Na plesnem potovanju je 10 let. John je 4 leta vodil kontinuirane delavnice 5Ritmov v centralnem Londonu pa tudi drugje po Angliji in v Texasu. Kon al je atudij psihologije, treniran je v delu s skupinami in psihodramami. Je priznan u itelj yoge in lan aamanske skupine Deer Tribe. John vodi dve kontinuirani zaprti skupini v Zagrebu in sedaj prihaja na Hrvaako ~e peti . TELESNI RITMI- poglobljena vaja 5Ritmov. Gibanje v enem ritmu dlje asa, odkriva bistvo tega ritma in plesal evo edinstveno povezavo z njim. Delo na tem vodi do uteleaanja energije ritmov, kjer plesalec izgine in ostane samo ples. RITUALNI TEATER- omogo a plesalcu da iz prakse 5Ritmov naredi umetnost performancea. V tem procesu se izceljujo a mo Ritmov osvobaja in deli med lani skupine. Metoda gibov 5Ritmov Gabrielle Roth FLOWING vsebuje skrivnosti ~enskosti. STACCATO ia e skrivnosti moakosti. U CHAOSU smo poklicani, da zdru~imo ta dva principa v poplavo osebne energije. LYRICAL je ritem zanosa in samospoznanja. V STILLNESSU, materi vseh ritmov, te~imo k tiaini v sebi in v njej ia emo zato ia e. SPREJEMANJE Ritmov kot duhovne prakse je dinami en na in osvobajanja telesa, izra~anja srca in ia enja uma. To je lahko zelo osvobajajo e, terapevtsko in okrep ujo e. Sploh ni misteriozno. In ni potrebno imeti nikakrane kvalifikacije, da bi lahko sodelovali. Delavnice so odprte za vse, ne glede na starost, velikost, spol, kulturo, znanja jezika, atevilko noge, motivacijo in izkustvo. Giba vam je lahko sredstvo raziskovanja, osebnega izraza in spreminjanja. PRIJAVE I INFORMACIJE: Silvija 00 385 1 2346 563 i Boatjan 061/ 159-18-52 Valda 041/977-232 email:silvijat@zamir.net & devanasi@yahoo.com CENA: 15 000 SIT za cijeli vikend; ali 12.000 SIT popust za atudente in nezaposlene Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Ples ritmov Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.