Skoči na vsebino

Shopping mall-ih

rachek

Recommended Posts

... ? Recimo mariborski EuroPark, Ljubjanski CityPark ... pa morda še kaj ... ne vem :o|o:

Pred mesecem dni smo šli z Mihejem in Matejo v Interspar v Europark, pa se je Mateja delala norca: "Let's go to the mall, let's go to the mall...." in "I'm going to the mall, mom ...", kao: god bless stupid americans ... Z Mihejem pa sva se že večkrat pogovarjala o tem, obstaja neka vrsta mladine, ki enostavno zahaja v take place. :sori: Ali pa idioti, ki v EuroPark (nasproti je naša poslovalnica, pa mi sodelavci povejo) v otroški park peljejo otroka, pol pa se grejo menit v eden kafič, pa jih v parih urah iz otroškega parka večkrat pokličejo: G. (al Ga.) Tapata, prosim, oglasite se v otroškem parku.

Mater ej ... :o|o:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

V čem je finta nakupovalnih središč? Parkirišča!

Postali smo razvajeni in najlažje je postaviti avto in stopiti v takšen plac, kjer je vse na kupu.

No, mi nismo nikdar otrok puščali tam..itak so prevelike in ne vem, če bi ravno ostale. Sicer tudi ne vem, kaj folk vidi tam. Mogoče utvara prestiža - da reče - jaz pa sem bil v Evroparku.

Instantna družba.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

x;)x

Ja, to tudi mi opazamo...

Kao - kam bos pa dons ti tamalega peljal?

V CityPark... Namest na izlet varianta... xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ravno nekaj dni nazaj je bila tema na tv o tem, nisem cist dobro spremljala ampak sem videla intervju z Jankovicem , ki pravi, da to ni cisto nic narobe ( se mi zdi da sem prav slisala), da ima vsak izbiro, kam bo sel (kar ima cisto prav). Problem je v ljudeh, da se nikamor ne zmigajo in po liniji najmanjsega odpora zahajajo v te parke. Ok stekam, ce je dez, pa se nimajo kam dat pa ok...mogoce kdaj pa kdaj pase tudi samo mal firbcat po trgovinah ampak, ko sije sonce je cisto ista situacija na parkiriscu.

Mislim, da je to kar alarmanten podatek za naso drzavo, ljudje bi nekaj poceli pa niso zmotivirani in nimajo idej kam se dat in kaj pocet. Ne poznamo drugacnih zabaviscnih parkov, kjer se da zabavati in imeti fino, kot imajo to mnogo kje v tujini. Razen opcije toplice ne vem kje bi lahko prezivel cel dan, ce pada dez v Ljubljani in okolici. Ce ne gres na izlet v naravo na kaksen hrib ali goro, ce ne kolesaris bla bla...kar veliko ljudi ne ..potem gres pac v mall. Ali pa Kolosej vedno gneca, vedno polno...te ljudje bi poceli se kaj drugega, kot pa buljili v platno 2 uri, pojedli kaksen hamburger in pa kokice z colo. Obstajajo telovadnice in pa sportni klubi, kjer se tudi zadrzuje veliko ljudi ampak tam ponavadi ne vidis veliko druzin skupaj.

Jaz mislim, da je to bolj globalen problem, kot pa samo navaden obisk

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

men so pa ti centri čist cool. Moti me le ena svar - gužva.

Ta varijanta mi je sedaj všeč, ki jo ima tuš.

Hčerka ima pozimi rojstni dan in smo naredili en tak "izlet" Smo šli v hipermarket Tuš, si je v trgovini izbrala darilo, pol smo šli pa še skupaj v kino risanko gledat. Kako fajn se ji je zdelo!

Saj v take centre gremo bolj poredko, 1 krant na 4 mesece, sedaj pa še manj. A jaz rada kupujem, če pa že nimam preveč denarja, pa sem firbc pasem x;)x

To sedaj niso več nakupovalni centri, to so sedaj centri, kjer srečaš prijatelje, znance, ki jih bi durgače težko.

Pa pred božičem grem rada tja!

vsako tele ima svoje vesele!

Kakorkoli, hčerka ostane doma, ali gre pa zraven in takrat ni glih prtljaga, čeprav sama velikokrat "izgubim živce", ker tako uživa in dirka po celi trgovini, da bi skor vrvico nucala x:Dx

Gre pa rada zraven.

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO

A je kdo gledal vceraj mislim da na Lj I. ali II. programu oddajo o trgovcih in pa eh nesrecnih nedeljah. Glavni akter se mi je spet zdel Jankovic, ki je podal eno izjavo,ki gre nekako takole: Da nihce nima bolj rad svojih sodelavcev kot on in da ne dovoli, da bi se to lahko zgodilo. (letelo na sindikat). Potem pa izjava ene od delavk , da ljudje kar prosijo ce lahko delajo v nedeljo, da so lahko v ponedeljek frej...da na njenem oddelku so 3 grebe, ki uzivajo v nedeljskem delu in pa 3 dodatnih tisocakih, ki jih zasluzijo na ta dan.

Prijateljica dela v eni izmed trgovin, boljsega soseda. Zadnjic je morala priti ob 6h zjutraj na sestanek, (delala je v popoldanski izmeni in zivi izven Ljubljane)....da je sefica povedala,...da se morajo vedno smejat...in bla bla....in pa nic kave popoldanske in pa, da ce jim bi lahko ukinila malico bi jim tudi to, s tem da malica ni nikoli 30 min....o tem da morajo stalno podaljsevat delavni cas itaq, brez nadur in brez dodatnega placila itd... Stalno jih drzijo pod pritiskom in vedno znova si zmisljujejo nove prepovedi, 2 skupaj ne smeta na kavo, nobene medsebojne komunikacije itd. Ja seveda vsak izmed nas bi se definitivno odlocil za tako sluzbo in bil srecen, da jo sploh ima....

Ne vem ce to pase sem, nekje smo ze imeli temo o temu pa je ne najdem trenutno. Ampak me je res mal pogrel tole vceraj kaksna dvojna morala in kaksni pritiski se vrsijo, predvsem na zenske, me zanima ce bi bila lahko ista fora nekje v moski panogi ala kovinarstvu....

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

nism gledau oddaje, sam kar si napisala, si mi dala mislt, res! ponavad vedno pokažejo tisto, kar je za njih samo najboljše in koristno seveda.

Bom pa tko povedu svoje mnenje; sej ni treba ,da delajo ob nedeljah osebe,k majo familjo, naj dejalo tisti,ki lahko, se pravi tisti, ki želijo, ki so bolj prilagojeni, svobodni tut doma, naj se dela zarad tega selekcija. je to tko problem? sem pa še vedno pristaš tega, vse kar je transportno in v nekem koristnem dobičku, zakaj se pa ne dela! Povsod kar je nekaj javno donosno se tut dežura.

Mislim, da je blem le v plačevanju teh nadur, po moje delat za 3y več, je prav grdo menim, da bi mogla bit meja tja do 5y naprej. to je tist, kar je zoprn potem videt, ker človk rad dela, sam naj bo fer plačan~

Ne vem ce to  pase sem, nekje smo ze imeli temo o temu pa je ne najdem trenutno. Ampak me je res mal pogrel tole vceraj kaksna dvojna morala in kaksni pritiski se vrsijo, predvsem na zenske, me zanima ce bi bila lahko ista fora nekje v moski panogi ala kovinarstvu....

Ja cosma, to smo pa imeli tukaj. x^x

Joj, kako kislo bodo gledali tisti, ki imajo nedeljski izlet po nakupovalnih središčih če referendum uspe...Sedaj bodo pa doma sedeli in se prepirali, ker bodo otroc sitni.... :sori:

Rada zavijem v kakšen center če se moji opravki vežejo na več nakupov.

Vendar pa mi je ljubše v manjši trgovini, manj vidiš, manj zapraviš in hitreje opraviš. Če pa grem še z otroci je račun nepredvideno višji in na koncu sta obe lačni in utrujeni od nakupovanja. :sori:

Veselim se, da referendum uspe. Spremenil se bo način razmišljanja in mnogo bolj bomo podobni svojim staršem, ki so ob nedeljah imeli dan rezerviran za družino, zase, za prijetne stvari. In moja soseda bo najsrećnejša, nedelja bo njen dan! :palec:

......Jaz sem tu za vas....

x:Dx Mene ti centri čist nič ne motijo, čeprav pri nas v naši vasi niti najboljšega soseda nimamo. Jest nisem glih najbolj shopping človek, kupim kar in ko rabim, če greva pa v kakšno ornk nabavo se pa ponavad v Italijo odpeljeva, ker nama je Italija všeč, narediva kratek izletek, pa tudi se mi zdi, da je boljša izbira. No ja, če pa ima kdo vseslje nakupovati v naših centrih, zakaj ne ? Naj, kar se tiče pa otrok v teh centrih pa mislim, da če ne bi imeli možnosti jih puščati v kakšnih ježkovih kotičkih, bi jih pa kako drugače odložili, kot je dobro nekdo rekel. Dokler se v glavah kaj ne preklika, ne pomagajo nobene prepovedi.

Kar se tiče nedeljskega dela je pa tako, da si tudi trgovci, ki ne želijo delati ob nedeljah lahko poiščejo zaposlitev, ki ni nedeljska. Bo pa zagotovo kar nekaj zaposlenih manj, če se bo zaprlo ob nedeljah. Tisti, ki pa bi tako zelo radi bili ob nedeljah doma in si to lahko privoščijo, lahko to storijo že zdaj.

Sicer je pa dosti ljudi, ki vedno delajo - policaji, zdravstvo, novinarji, gostinci, varnostniki,.... tega je ogromno in verjetno imajo tudi večinoma družine.

Tudi jaz sem dosti nedelj in praznikov predelala, lahko bi rekla cca. 80% v 7 letih in sem bila zelo hvaležna, da mi je bila omogočena ta možnost preživetja. x:Dx xsrcx x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Guest sanjalica

Upam...da referendum ne uspe.

Všeč mi je...v nedeljo zjutraj vstanem (tako na 4 tedene enkrat)...vzamem 17-letno hčerko..se vsedeve v avto (mož in sin spita)...se zapeljeve v Shopping center...

S hčerko v miru pomerjave...primerjave, najbolj afnaste reči, ...spoznavam njen okus (takrat imam možnost, da najdeve reči, ki povdarijo lepoto telesa in prikrijejo pomankljivosti...ker imave ČAS) se režive...si privoščive zajtrk...kar tam... Veliko reči zvem tam...tistih, ki jih normalno starši od otrok ne izvemo... Tam sve čisti prijateljici...

Ta čas mož in sin gresta s kolesom do reke...spuščata zmaja...gledata risanke...vržeta karte...

Vsak se posveti enemu otroku... Popoldan smo skupaj.

Nič slabega se mi ne zdi pri tem.

In da bi imela slabo vest ker trgovci MORAJO delat v nedeljo?!

Ne, nimam je...jaz sem slučajno tisto nedeljo prosta...kakšno drugo pa delam jaz in je taista trgovka prosta.

In zakaj se toliko o njihovih plačah govori?

A kdo govori o moji?

O Marsini?

O rachkovi?

O MucaMacini?

Nihče...in ne verjamem, da imamo vsi bajne plače...

Ampak delamo, živimo...

Vsak po svojih zmožnostih in sposobnostih.

No, da smo pošteni.

Jaz tudi delam nedelje

Pa nočne

Pa petke

Pa svetke

Pa praznike

pa....

Pa..

.....mi še na kraj pameti ni padlo, da bi dala težila naokrog....

je PA res, da mi to dobro plačajo x^x (zadnje čase- smo se nekaj bunili.. pa se je plača dvignila x8Dx )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

No sej, ko se v trgovini bunijo..ne dobijo visje place...kvecjemu vzamejo jim od tistega malo kar dobijo. Ravno v merkatorju so jim zdaj vzeli 2% in dali bone za 10 000 sit. To je navadna kraja in prevara.

Vem, da druge sluzbe tudi delajo, zdravstvo itaq...prijateljica, ki dezura na Metelkovi na zobni obcasno, je dobila po 15 000 sit (podatki za 2 leti nazaj-bila na bolniski in porodniski)...to pa je ze razlika. A vedno, ko je delala tam je imela vec kot 1 uro odmora za kosilo in se nekaj pavz po 15 -20 min za kavo.

Ne zelim degradirati dela medicinskih sester, je zelo tezko delo.

Delala sem v trgovini in vem kaksni so pogoji, na mesec sem imela vedno cez 200 ur vcasih tudi 220ur...kar nekaj let...delala ob sobotah in nedeljah in bila prosta na 14 dni, 1 dan. Ker zakon to dovoljuje in delodajalec lahko to ponavlja v nedogled...., seveda nisem bila temu primerno placana.

Kako je bilo kolegicam z majhnimi otroki, ne vem, sem pa prepricana, da jim ni bilo lahko s tem tempom, da ko pride cas dopustov, ti se zraven milostno povedo...da si lahko srecen, ce ga sploh lahko dobis, seveda potem nadomescas vse odsotne kolege, brez kakrsnegakoli proti placila. Kolega je dobil sina....ni govora o prostem dnevu--sem ga nadomescala brezplacno, da je lahko odsel v porodnisnico in proslavil dogodek.

Bila sem odvisna od tega zasluzka, poleg sem pa se studirala in placevala studij.

Res je nihce me ni vprasal, kako mi je niti se sindikat ni brigal za moje pravice (direktorica je bila iz teh logov) nisi se imel kam pritoziti, pa tudi, ce si se ni imelo kaksnega ucinka.

Ne zelim, da se to dogaja komurkoli.

Gre za to da je to izrazito zenska panoga, ki jo zelo grdo izkoriscajo z stalnim vrsenjem pritiskov na delavce. Stalno poslusajo o odpuscanju, zmanjsanju delavcev ,kdo od nas si pa lahko privosci da ostane brez sluzbe??! Ce imas 2 otroka in kredit za stanovanje, ti ne pade na pamet, si tiho in pozres in delas, ko ti recejo. S tem da, ce si na bolniski se obnasajo kot da si stekel pes...kaj se pa to pravi biti na bolniski mi moramo delati in potem seveda dobis placo da te kap...znanka, ki dela v sparcitiju dobila okoli 60.000 sit.

S tem prisilijo ljudi da delajo, ko so zelo bolni, ker si ne morejo privosciti izostanka.

Sama sem delala z vrocino 39..7C, pa mi nihce nikoli ni rekel hvala, delala sem zato, ker enostavno sem morala biti tam, kolegi so ze oblezali pred menoj in nekaj jih je ze bilo na bolniski.

Zamislite si sebe v teh pogojih. Mogoce se vam zdi tole malo ektremno kar pisem a vse to se je zgodilo meni in osebam, ki jih poznam.

Nic ni narobe s tem da delajo, ampak da je to delo razvrednoteno in da delodajalec lahko naredi res karkoli se mu zljubi opravicujoc se na zahod in zahodne navade-od cesar smo se zelo, zelo dalec.

Gre za to, kot sem ze rekla...da gre za izrazito zensko panogo, kjer ima vecina nizjo izobrazbo, zato dobesedno pometajo z njimi, ker ce se spomnim zdravniske stavke so se stvari dogajale drugace. Tudi zdravniki si zasluzijo visje place, ampak roko na srce, oni se ne borijo, da jim placo zvisajo iz 80. 000 sit na 82.000 sit. Tukaj gre res dostikrat za prezivetje.

Ne delam vec v trgovini HVALA BOGU, ze leta ne! In upam, da mi nikoli vec ne bo treba. Delo si lahko porazdelim, kadar hocem in delam ko delam....vem pa kaj prezivljajo te zenske in kako manipulirajo z njimi. Se ne spomnim da bi v kaksni moski panogi bilo kaj podobnega.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Cosma, se podpišem pod tvoj post !!

Jaz osebno sem ZA zaprtje trgovin. Zaradi tega ne bom ne lačna, ne žejna... Trgovine pa zato, če bodo odprte, ne bodo imele nič več dobička. Se bo pač porazdelilo na 6 delovnih dni !! In naj Jankovič ne "flanca" o padcu dobička, o odpuščanju(pač študentarija ne bo imela dela) .. naj ne zavaja javnosti..

Vsi tisti, ki so ZA odprte trgovine.. naj se zamislijo, ali ni bolj pametno preživljati nedeljskega dopoldneva v naravi, doma v prijetnem klepetu,... samo ne "tuto kompleto" v trgovinah.. City Park Lj ? groza.. Če bi ljudje mogli, bi še sami sebe(poleg otrok) posadili na vozičke in se vozili po trgovinah "firbec past.."

Meni trgovina pač ni stvar preživetja.. In marsikomu tudi ne.. Da nimajo časa v 6-ih dneh nabaviti nujno potrbnih stvari ??? Ah, malo morgen..

Guest sanjalica

Trubica...kdo pa pravi, da si moramo nabavljati samo "nujno potrebne stvari"???

Če delodajalec od mene zahteva med tednom....intenzivno delo....pričakujem tudi plačilo...

In za to plačilo si pač privoščim tudi "ne samo nujno potrebne stvari".

Stvar - okusa...

Sicer pa...zakaj bi v nedeljo hodila v naravo in ne med tednom?

In hoja v naravo (park) je taka: Mamice se zberejo, čikajo, klepetajo...otroci pa po svoje na igralih... Uh...intenzivno ukvarjanje z otroki. Sem raje s hčerko v nakupovalnem centru in jo poslušam...kaj mi govori... Meni...

Sicer pa peberite uvodnik v današnjem Poletu avtorja Boštjana Tadela (vau, na slikci ošišan na balin...vauuuuu)...samo izvleček ga napišem... in to je to!

Ni mi jasno, kaj tisti, ki nameravajo glasovati ZA, pričakujejo.....

Potrošništvo ima gotovo svoje slabe strani. Gotovo je lepo, če je družina v nedeljo skupaj. In morda je med zaposlenimi v trgovini res največ tistih, ki jih neurejene razmere silijo v nedeljsko delo - ali pa jim grozi izguba službe. To so težke reči: ampak to je problem njihovega sindikalnega boja, ki ga ne morejo bojevati na moj račun! In na račun velike večine Slovencev, ki nismo zaposleni v trgovini.

Pred leti je bila v Ljubljani ob nedeljah odprta le ena večja trgovina. Cene so bile navite, ampka enkrat na mesec sem iz tega ali onega razloga prišel tja. Potem je bilo takih trgovin vse več. Najbrž jih je zdaj že res preveč. Ampak v svobodnem gospodarstvu o tem, kaj je premalo, kaj ravno prav in kaj preveč, odloča trg: nekaterim se splača imeti odprto, drugim ne. In stvar sindikalnega boja je, da svojim članom izborijo tolikšno plačilo nedeljskega dela, da jim ne bo težko delati. Če bodo denarno dobro motivirani, bo marsikdo potrpel kakšno delovno nedeljo, najbrž pa se bodo našli tudi taki, ki bi za boljše plačilo celo radi delali ob nedeljah. Naloga sindikata je, da ureja stvari v svoji dejavnosti, ne pa da se vtika v delovanje prostega trga. Če že želi imeti pomembnejšo vlogo in posegati v temelje družbene ureditve, naj se tega loti z jasnim političnim programom na volitvah prihodnje leto. Ponavaljam: zelo sem ZA kakovostno preživljanej prsotega časa, ki ga imamo daleč največ ob vikendih. Ampak ne za manjšino na račun večine in ne s sumljivi mi posegi v urejanje obratovalnega časa trgovin, ki spominja na čase pred 1990.

Bog si je sedmi dan lahko dovolil počitek, potem ko je ustvaril ta najboljšega vseh svetov, mi pa si ne dovolimo soliti pameti in glasujmo PROTI!

:palec: :palec:

Pa še nekaj, ker tako radi nakazujete na dejstvo, da je trgovina "ženska panoga".

Kdo pa so predstavniki žensk v sindikatu? Kdo se poteguje za ženske pravice?

Moški! In le-te so izbrale ženske! Trgovke....

In stvar sindikalnega boja je, da svojim članom izborijo tolikšno plačilo nedeljskega dela, da jim ne bo težko delati.

Se čisto strinjam, ne na moj račun. In na račun "referenduma za vsako ceno in za vsako stvar ".. Obratovalni čas trgovin pa res ni zadeva , ki se tiče "prihodnosti države Slovenije",.. tiče se samo neke male populacije...

Jaz sem pač samo povedala svoje osebno mnenje, kaj si mislim o nedeljskih nakupovalcih.. Pač ni nujno potrebno..

Plačilo za nedeljsko delo ? Hja, sem delala tudi kakšno soboto, pa popoldneve.. Dobila samo višek ur , ki ga spet ne morem koristiti kot meni paše..

Veš kaj, tudi sindikat se boji !!!

Sindikat itaq nima moci, ker je vse v interesu lobijev. Rezultat je znan ze zdaj kaj se bo zgodilo.

Ja sanjalica za svoje delo pricakujes posteno placilo....trgovke prav tako ampak......xnckrivx

Delam v podjetju, ki izkljucno zivi od svojih **proizvodov** tako od ustvarjanja do prodaje in najbrz ni treba povedati da ni delovnik 8 ur od pon.-pet. Delovni dan se zacne od 8-9h pa do 10 ali 11h zvecer, sobote, nedelje in prazniki kaj je to? Ce je kreativna ideja ali pa dead line za projekt. Ampak temu zaleze tudi placilo...in pa panoga ni podobna trgovini.

Strinjam se s prostim trgom in z vsemi lepotami, ki spadajo zraven a tu zadaj je se veliko vec. Tudi v Belgiji, kjer prezivim dosti casa so nedelje delovne za trgovine, ampak v ponedeljek je pa res zaprto vecinoma.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Guest sanjalica
Sindikat itaq nima moci, ker je vse v interesu lobijev. Rezultat je znan ze zdaj kaj se bo zgodilo.

Ja sanjalica za svoje delo pricakujes posteno placilo....trgovke prav tako ampak......xnckrivx

In zato mi moral biti SINDIKAT z jajci!

Jaz (nakupovalka) nič kriva....

Jaz pustim tam denar...če pa trgovke ne dobijo svojega deleža...pa ne mene napadat!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...