Skoči na vsebino

Shopping mall-ih

rachek

Recommended Posts

...

V nedeljo pa ne mislim iti na volišče, ker smatram da to ni stvar nas navadnih državljanov. Naj to odloči stroka.. To pa rtes ni "državotvorna" zadeva..

Pa lep dan še naprej  x:)x

Ampak žal je referendum tako narejen, da šteje samo ZA in PROTI.

Tisto "neizraženo" voljo (če ne greš na volitve) pa ne šteje, oziroma šteje kot PROTI zaprtju trgovin ob nedeljah.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja, ja Janja stekam tvoje stalisce...brez denarja ni kvalitetnega casa in kot si ze opisala se druge tezave...ja res je imas prav in se strinjam s tem.

Res je, nekateri ljudje radi delajo tudi ob praznikih in nedeljah .....se vec jih je pa raje prostih.

Jaz osebno, ko sem prenehala delati ob sobotah in nedeljah, nisem vedela, kam s prostim casom, dnevi so se mi zdeli neskoncno dolgi in nisem vec vedela, kako iti na izlet, kaj je to, ce gres v Italijo v soboto dopoldne se guzvat....in ko sem to odkrila ponovno se mi je to zdelo fenomenalno....prikrajsan, si za nekaj stvari, ki se zdijo drugim normalne.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Me zanima, ce bi tak deloven cas uvajali v sole,...

:o|o: ... si mislila samo za učitelje, ali, da bi tudi otroci morali v petek in svetek in celo poletje tam čepet :eek: :xx!: ...

.....prepuscam stroki Mateja....:fiju: x:Dx

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Mateja kateri razred pa ucis?

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Guest sanjalica
Sanjalica,  dobro jutro  x:)x

Danes bo spet en lep dan, jaz v službi , jutri ne in v nedeljo spet ne.

Dober dan Trubica....

Verjetno že z mislimi v prosti soboti in nedelji.

Uživaj.

Včeraj zvečer gledala oddajo na POP TV z g. Slakom in če bi do sedaj ne bila prepričana, bi bila sedaj... Da hočemo korak nazaj. In da trgovci hočejo nekaj več. (Nisem BILA TOLIKO "za" odprte trgovine v soboto in nedeljo kot sem PROTI načinu, kako prikazujejo svoj problem. Kot da edino trgovke rojevajo in vzgajajo otroke. In samo tistim, ki delajo v soboto in nedeljo zaradi neurejenih družinskih razmer otroci odidejo na stranpota. In NIKOLI NIHČE ni rekel, kako čudovito je, ko si v ponedeljek ali torek doma...ko enkrat vidiš kako je, ko otrok gre v šolo, ga pospremiš, za spremembo pričakaš doma s kosilom in z nasmehom na obrazu... Čudovit občutek!!!!)

Danes preživela dopoldan pri zdravniku.

Tudi jutri bom...

Pa sobota je...

In zdravnik dela. In rentgenolog bo delal.

In ni NUJNO.

Bi lahko to opravila v ponedeljek, pa so rekli bolje v soboto, drugače v ponedeljek od gneče ne bomo mogli dihati...

Preprosto se mi ne zdi fer, da bi zdej meli trgovci prost dan, v nedeljo, vraga, zakaj pa morejo zdravniki gasilci policaji, vsi delat v nedeljah, kako to da v veliko uspešnih tovarnah kjer delajo na 100% kapaciteti tud delajo v nedeljo vse tri izmene, pa avtoprevozniki tud vozijo ob nedeljah, da ne omenim ladje k vozijo nonstop..... neustasvno bi bilo sprejeti zakon ki preprečuje delo trgovcev, ob nedeljah, ti delajo če tako želijo, kapitalizem, pač, ponudba in povpraševanje, če ljudje hočejo kupovat tud v nedeljo jim pameten trgovec to omogoči, od tega ima dobiček, zakaj pa nebi prodajali čene sam enkrat na teden..... to je zlo preprosta reč, in zlo škodljivo bi bilo to prepovedat, obstaja pa še ena komponenta vsega skupaj, ste opazili kako so ljudje prijazni v nedeljah ? v trgovino pridejo v trenirkah, vso blaženi nič se jim ne mudi, ej če bi bil jaz v trgovini prodajalec, bi z veseljem delal v nedeljo, 50% več plače plus prijazne stranke..... huh to je že sanjski svet... naj si trgovci vzamejo dopust v nedelje, al pa naj se individualno zmenijo da bodo imeli nedeljo prosto, in čene naj zamenjajo službo, ne vem če rabiš nevem kakšno izobrazbo za bit za blagajno in kasirat..... stavim da bi se tega naučil v par urcah..... ni logičnega opravičila za spreminjat obstoječe stanje... kdor je proti naj pusti službo.
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

JanjaK

Praviš:Da če si nekdo ne želi delati ob nedeljah naj si najde kako drugo delo.Precej naivno razmišljanje :o|o: .Sama sem prodajalka in lahko ti povem iz prve roke,da službe danes ne dobiš tako zlahka kot misliš četudi bi bil pripravljen delati ob nedeljah. :V:

Guest sanjalica

SmartyM_ka tako žalostno gledaš, klečiš in mahaš s temi krilci...da mi je kar hudo.

Nič ne leti na prodajalke(ce)...leti na način, kako je prikazan problem.

In dobro si napisala...edino resnično...tudi če treba delat v nedeljo; pač...ni toliko služb...da bi se lahko afnali...sindikat trgovcev pa se afna....

In prepričana sem, da bo Janković odpustil 500 delavcev...tudi če bodo ostali morali še več delati...samo da bo dokazal SVOJ prav.

Temu se pravi: lulanje proti vetru x^x x^x x^x

:vragec:

mislim, da ne gre zato, da si doma v ponedeljek in torek in spremljash otroke v sholo...etc....gre za to, da si doma v nedeljo, da je na kupu cela druzhina, ves dan....da prezhivish dan z druzhino!!!....ne da se sam celo dopoldne valjash po postelji in chakash, kdaj se bodo vrnili....

PREZHIVITE DAN S SVOJO DRUZHINO!!!!

:vragec: je zhau she nima :\: je pa na dobri poti x:)x x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica

Strinjam se Aakhut tudi s tem...

Je pa res, da sem v tej bolniški prvič spremljala sina, kako je odhajal v šolo, prvič je prihajal iz šole in našel mamo doma, ki se mu takoj posveti....

Tudi to nekaj pomeni...

Aakhut, sedaj pa realno pomisli...kaj delajo v nedeljo dopoldan VEČINA DRUŽIN???

Otroci gledajo živ-žav (ali pa mladostniki doooolgooo spijo), mamice kuhajo govejo juhco, restan krompir, panirajo meseka, trebijo solato.... , očka pere avto....FUL DOSTI časa za otroke....

Aakhut bo imel trgovko...v nedeljo dopoldan pa bo skupaj s svojimi fročki skuhal kosilo za mami....in jo z nasmehom pričakal, ko se vrne domov... x;)x

Vsi govorite, trgovci TAKOOO slabe plače...

Hmm, le kako s takimi plačami hodijo potem na izlete, v živalski vrt, v planine....ves ta "nadstandard"...hmmmm

Mateja samo vprasam, ce se ne motim ucis v *****...pa imam tam necake... Popravljeno -> cosma

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

:madpro: in so tolk navdušeni, da bi bli še med počitnicami v šoli x?x :hepko:

cosma, mal je za hec tole, ampak večino sem pa resno mislila... delovnega časa si nisem sama zmislila... otrokom pa res ne bi privoščila, da bi morali čepeti v šoli vse dni, celo nedeljo in celo poleti...

x:)x x;)x

:madpro: in so tolk navdušeni, da bi bli še med počitnicami v šoli  x?x   :hepko:

cosma, mal je za hec tole, ampak večino sem pa resno mislila... delovnega časa si nisem sama zmislila... otrokom pa res ne bi privoščila, da bi morali čepeti v šoli vse dni, celo nedeljo in celo poleti...

x:)x  x;)x

Sej vem Mateja...sej to kar sem napisala je zelo groteskno ampak v tem je bil point, da se prikaze nesmisel. Vem, da je tezko delat v soli in stresno...tko, da nic bat ne bom predlagala, da naj sole zacnejo delat s polno paro in proizvajat brihtne buce, kar celo leto. Ceprav....po nekaterih zahodnih drzavah nimajo tako dolgih poletnih pocitnic in pa celo razmisljajo o ukinitvi teh....mislm...a ni boljsga kakor pa poletne pocitnice???!! Ampak to je aktualno tam v tistih dezelah, kjer nimajo toliko sonca.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

x:px :vragec:

Predlagam, da ob nedeljah ukinemo Forum...

Da ne boste na netu visel, ampak se posvecal druzinam in vsem takim vrednotam.... x;)x :palec:

... pa se bo pol izkazal, kdo o njih sam cveka... x:o)x x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica
x:px  :vragec:

Predlagam, da ob nedeljah ukinemo Forum...

Da ne boste na netu visel, ampak se posvecal druzinam in vsem takim vrednotam....  x;)x  :palec:

... pa se bo pol izkazal, kdo o njih sam cveka...  x:o)x  x;)x

:vragec: včasih tudi šefinja :vragec:

Uporabila kar drugo osebo množine, namesto prve... x:Dx x^x

Eni lahko "visimo" tud ob nedeljah...ki se za družinsko življenje (in tudi forum) ne odločamo samo v nedeljo... x:Ix

:vragec:

sanjalica....ž

kaj da pochne vechina druzhin v nedeljo dopoldan....?

zjutraj druzhinski zajtrk....potem masha ob 10/00....nato kosilo, ko se konchno vsedejo VSI OB ISTEM CHASU za mizo in SKUPAJ zauzhijejo kosilo....in to ne ob 16/00 in vech.....to je druzhina

:vragec: x:)x x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sanjalica

Zame je to FARSA.

Poskušamo imeti vsak dan vsaj(!) en obrok skupen...čas prilagajamo glede na obveznosti posameznikov... (lahko je ob 16. ali pa ob 13., zgodi se tudi ob 19., ampak takrat imamo vsi ČAS! in vsak pride do besede...)

Če se to dogaja samo 1 x na teden, na ta vaš tako opevan Gospodov dan...potem je zame to ni TO.

TO pa naj bi bilo sprotno doživljanje drug drugega v okviru družine.

Maša ob 10.00 ???? Eni to izpustimo in imamo namesto tega - družinski zajtrk. x;)x (ko ne gremo nakupovat x:Dx ).

Aakhut...kdaj pa skuhajo kosilo???

Vsak po svojem prepričanju in v upanju, da počne to, kar počne, na najboljši način...

p.s.

Pred dobro uro pozvonili dve sosedi (trgovki).

Ker vesta, da imam vedno na okenski polici v vazi vrtnice (na mizi v jedilnici menjavam vrsto cvetja) sta me prišli prosit za dve rdeči vrtnici ...

Zakaj?

Da si ju pripneta na prsti in gresta na volišče.

:palec: x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...