Skoči na vsebino

Ko te glasba prevzame...

stankaa

Recommended Posts

xmusicx Gotovo ste kdaj doživeli kakšen koncert, ko se čutiš, da je tvoje telo kot ena sama spojitev z ritmom in melodijo in zraven poješ in se prepuščaš vrtincu glasbe?

xmusicx Kateri koncert vam je najbolj ostal v spominu kot enkratno močno nepozabno doživetje?

xmusicx A vas kdaj vrže po koncu kaka pesem, pa kjerkoli si... doma sam, na pijači s kom, v trgovini in kar migaš v ritmu?

ČIM VEČ DOBRIH NEPOZABNIH KONCERTOV, MUZIKE, KI ZAPLAPOLA PO ŽILAH,

KI ZAMIGA VAŠE BOKE IN ROKE... GLASBENIH UŽITKOV...

Vam želim

Stankaaaa

:) xmusicx :)

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Deli na socialnih omrežjih

...ce vam sama priznam, so mi zelo všeč Plavi orkestar že od kar pomnim, še vedno mi je najboljša pesem Goodbye teens in sem bila v devetih nebesih, ko so se po dolgih letih zbrali in imeli koncerte. Takrat na snežnem stadionu, 5 let nazaj smo na koncertu noreli in s prijatlco sma skakale na eni ograji, vse pesmi sem znala na pamet in čutila vsak akord fizično globoko in glasba -prežemala me je kot droga.

Po koncertu sem izjavila:

počutim se, kot da sem malo umrla, ker se mi je uresničila tako velika življenjska želja...

tiste občutke bi res lahko opisala:

:onfire: :inlove: :wub: :2src: xsuperx xmusicx :flower: :hepko:

glasbeni okusi so različni, tako morda kdo ne more razumeti, da je meni to takrat toliko pomenilo,

vendar tudi taki lepi spomini, en lep doživet večer... so stvari iz katerih je stkano življenje.

Stankaaaa

sevedaaa.

nekoga, sam direndaj pod odrom nasmehne v objem melodijam, oprime se ga ritem gužve....

Jest začutm glasbo takrat, ko mi grejo mravljinci po telesu ,ko se mi naježi koža, takrat se ji prepustim in ji začnem verjeti, zaupam ji, dokler je ni konc....sej potem si jo še zavrtim x:Dx , pa večkrat. ..

Sm bil zlo malo na koncertih, spominjam se, samo nekih metalnih treš musk,sam to je glasba, ki te mine in je priložnostna za slušat, zato tut ne vstane v teb, kot pa neka šarmantna zareza˝posebnih dogmatičnih tonov.

(mislim, da smo to že pisali 1x)

:palec: :palec: Tema za moj današnji dan....ki je predvsem tudi dan za poslušanje glasbe. Mene so v tak ali podoben izjemen filing na koncertu spravili Pink Floydi, Roling Stones, Santana, Iggy Pop, Nick Cave, Pearl Jam, Led Zeppelin, Laurie Anderson.....ful fajn sem se imel na Bob Dylanu, Guns n Roses, Faith no more, David Bowieju, Living Color, James Brownu (celo v MB x;)x ), Cowboy Junkies......od domačih in "bivših" domačih pa na MI2 :palec:, Kreslinu, Lačnih Franzih, Magnifico - ker je zajebant, ima ritem, je žur - muzika nič spešl, mi pa enostavno paše in imel sem se fajn, Psihomodo Pop...tu sem se imel odlično tako kot na Let3, pa Balaševiču, Bregoviču, Leb i sol :palec: , prav solidno tudi Parnem Valjku pa tudi Smolarju, Lovšinu, Zmellkow, Siddharti, Big Foot Mama, Bajagi, Riblji Čorbi, Buldožerjih, Elvi Jackson......pa Esma Redžepova me je z zelo emocionalno muziko čist uničila :palec: .....ma dosti imate......ful je bilo tega, kjer sem neizmerno užival na koncertih :palec: .......se jih sedaj ne spomnim več.....bil sem tudi na veliko koncertih manj znanih bendov, ki so me navdušili, očarali.....in še bom.....Na cd-jih pa imam ogromno muzike, kjer me spreleti srh....hm...enih par vokalistk te s svojim glasom ubije :2src: he-he ali pa oživi x;)x :palec: x:Xx ....no pa Plavem orkestru je bilo tudi fajn....še posebej glede na odziv publike.....ki so čutili kot stankaa :palec: :palec:.....včasih te kljub temu, da nisi preveč navdušen nad nekim bendom s seboj odnese publika :palec: x:)x He-he....seveda se zgodi, da kje zunaj kak štikl....pa me kar potegne, da si začnem mrmati, malce migati pa to x:Dx :palec:........mjuzoman pač x;)x nckrivx ...ravno zdaj pa mi na pc-ju špilajo RHCP x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Letos Marca, Roxon - Wonderful Tonight... ko sem plesal z eno francozinjo :) to je bilo zanimivo :) hehe, sicer pa ja šank rock, pred dvema tednoma..... in danes zvecer me bo tud vrglo spet Roxon....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Mene so v tak ali podoben izjemen filing na koncertu spravili Pink Floydi...Cowboy Junkies......od domačih in "bivših" domačih pa na Kreslinu, Lačnih Franzih, Magnifico ...pa Balaševiču ...Parnem Valjku ... Bajagi

:hepko: xmusicx

ja, muzka... ktera me not potegne... sploh ne morem naštet... ker pri meni ni point v tem, da mora bit določena zvrst ali prav določen izvajalec.... je en filing... pa res Pokowc, grejo mraljvinci gor pa dol... lahko celo solze (zelo pogosto x:Ix pa ne zaradi žalosti) ... na enih koncertih sem doživela to, na enih pa sploh ne, čeprav so bli koncerti čisto x8Dx ... ravno na Bowie-ju recimo me ni nič premaknilo, na Cowboy Junkies pa sem doživljala tisto glasbo, posebno glas pevke tako intenzivno, da sploh nisem sledila, kdo je z mano, kaj se dogaja okoli mene...

:palec: ....hi-hi.....pa res.....se kdaj tudi oči navlažijo od silnega navdušenja, prevzetosti (pri bejbah še mogoče tudi kaj drugega x;)x x:Ix ).

Mateja, pa res.....si bila na Bowieju v Zagrebu 1990......jaz imam veliko njegove muzike fuuul rad :palec: ....zato mi je bilo ok x:)x (hm pa deževalo je)........samo se pa spomnim, da smo ga po koncertu popljuvali (besedno x;)x ), da ni ravno kaj dosti od sebe dal. Tepa.....mi solze že niso vdarle v oke, ne x;)x x:Dx Cowboy Junkies - Križanke? :palec: :palec:

K. Čapek

Mateja, pa res.....si bila na Bowieju v Zagrebu 1990...... Cowboy Junkies - Križanke? :palec:  :palec:

Bowie je bil v Lj - Tivoli... pa, kolkr ma dobro štimungo in fajn muzko... ja, nekak nisem čutla, da tip uživa ko poje gor... pa je zgleda pol še name tko deloval x:Dx

Cowboy J. pa v Križankah x8Dx :palec: ma, je blo dooooobr x:Ix x^x ! Na Pink Floydih (Dunaj) pa sem pri zadnjem komadu fasala eno iskrico v svojga učka :blackeye: ... saj veš, tista zaključna scena z ognjemetom... jaz pa stala tam vsa očarana :eek: x:Dx ... pa sem potem še dva dni po Dunaju šetala ko gusar x:Dx

Ja...v ZG je tudi bilo bolj tako kot v Tivoliju :xx!: ......No, sicer pa na vsak koncert tudi ne rabiva skupaj, ne x;)x x:Dx ......ko pa sva, pa se imava ful fajn, tako kot sva se tudi na Cowboy Yunkies imela, ne :palec: xmusicx xokkx

K. Čapek

joj, ampak ta tema zame tko x8Dx :hepko: xsrcx :flower:

zdej sem se spomnla še enga koncerta, ki me je tud ful prevzel x:Ix x8Dx ... od Lene Lovich... vauuu, čist not padla x:Dx ... tud pri Predinu so šli mravljinci gor pa dol x:Ix ... ampak hecn.... sem šla čist tko, brezveze na Ritmo Loco v Križanke... potem pa skor na odru salsala x:Ix xredx :fiju:

Hoho danes zvecer... pred par minutami, Roxon... vzhajajoca zvezda slovenske scene.... vam povem, čez par let boste vsi vedeli za njih :)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Aerosmithi na Dunaju '93. Šel sem jih pogledat, ker sem slišal da znajo naresti dober koncert. x^x

Iron Maiden v Izoli, '00, jebemti to pa je bil koncert. :palec:

Metallica Nurnberg '93, nažigali so več kot tri ure, predskupina Suicidal Tendensies, The Cult. Vse skupaj šest ur. x8Dx

Pink Floyd v Udinah '94, hudo, hudo, veliko tripa in veliko travce ter Slovencev. xokkx

Rolling Stones-i, v Pragi '95, ohh super je bilo zaradi 120.000 ljudi v stadionu Strahovny, to ni nogometni stadion ampak stadion prav za prireditve, noro kolk folka sem videl, od zadaj za odrom na tribuni je sedel en samcat človek, potem je kamera pokazala da je to Vaclav Havel. xokx

September '91 Nirvana, Muggia-Milje, en mesec še preden so postali znani po celem svetu. Basist Chris Novoselič je uletu na oder in izjavil : "Dobra večer, mi smo Bijelo Dugme". Folku se je čisto utrgalo. 3/4 Slovencev in Hrvatov (Rijeka). x:o)x x:o)x x:o)x :palec: :palec: :palec:

Najbolj odfukan koncert na katerem sem bil, je Tricky '98 Dunaj, v dveh urah koncerta je stalno kadil travco kot cigareto. Spušil je najmanj za eno škatlico. Tip ni normalen, kazal je neke čudne gibe in štose, mislim da je bil zrel za v umobolnico.

:O:

Ja sam ka mali pao s lipe

Uauzers

ja, Billyja bi tud šla pogledat

tista njegova White wedding bi pasala v temo Poroka x:Dx

pa Dancing with myself, Sweet sixteen...

:palec: ;) :palec:

Uau.. vidim da je kr neki Bowie fanov..

Meni definitivno je bil eden mega koncertov Bowie v Hali Tivoli za album Outside.. Sem bila kot hipnotizirana.. Če kdaj verjamem v magijo.. je to na takih izrednih koncertih ko kr čutiš tisto energijo...

Enako se mi je zdelo na Stingu za tole turnejo Desert rose, od takrat se mi zdi res mega glasbenik, strašen občutek ima za petje, prav čarobno je bilo... pa Cocker - je bil tak žurerski feeling ko smo vse komade znali na pamet..

Od domačih pa Dan D na Rock Otočcu pred leti, pa enkrat sem šla Hišo gledat v MC v Celju.. ta bend se mi zdi pa najboljši slovenski.. x^x Lepa besedila, lepa glasba in vse.. Od akustike do rocka.. tist ko men najbolj in vedno paše poslušat.

Mushi

:vragec:

jst mam pa enga iz rane mladosti....leta 1979 na Ohridu poletni festival

Volodja Balžalorsky - violina

Hinko Haas - klavir

igrala sta kar nekaj skladb razlichnih avtorjev, toda v spominu mi je ostau Scherzo v c - molu Johannes-a Brams-a...

mam pa tut njun CD iz zbirke SLOVENSKI SOLISTI

:vragec: x^x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Eden boljsih koncertov oz. bolje recenih sovov definitivno Leningrad Cowboys v Krizankah.....modeli so naredili totalno vzdusje in raja je norela.

Fajn je bilo tudi na Tini Turner, pa na Bregovicu-ko udari tiste malo bolj zivahne note. Dober zur in vzdusje je bil tudi na koncertu Zdravka Colica tudi v Krizankah, pa na Khaledu se je tudi kar rajalo, tudi na Plavem orkestru (kot pravis Stankaa) , je bil zelo ql koncert je bilo super vzdusje.

Meni so vsec jam sassioni, ko se marsikdaj kar posreci in nastane res dobro vzdusje. Aha pa se nekdo, ki je mojemu srcu drag in katerega koncertne posnetke lahko vedno gledam in se topim ( ne vem zakaj xrolleyesx ) slisi na ime Marco Borsato in je v Sloveniji neznan...jest pa kar padam na njegove softise...uhmmmm. V Sloveniji je bilo nekaj prired njegovih komadov.

Aja ....pa da ne pozabim Vili Resnik, vedno zabaven in ql naredi vzdusje ( domam nimam nobene njegove kasete), nekajkrat pa ze naletela na njegove nastope...aha pa Gibonijev zadnji koncert je bil tudi ok. Pa fino mi je bilo ob cetrtkih v Cuttyu ko sta 2 americana igrala na kitaro, tam je vedno bilo vzdusje....mah meni je v glavnem vedno fino... x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...