nataly 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Vedno berem hvalnico krajem. Ki jih poznam ali pa tudi ne. Obronke pa nihče ne pohvali. Ali pa hudo redko. Kakor, da se jih sramujemo in pozabljamo, da nekdo tam pa le živi..Evo popravka: Gričevnat svet, katerega plasti so sestavljene iz mehkih laporjev in kremenovih peščenjakov, katerih neprijetna lastnost je, da se v suši drobijo na manjše in manjše koščke, so ostanki miocenskega Panonskega morja. Številni majhni potočki so jih razbrdali v razgibano gričevje, ki poteka vzdolž reke Dravinje. Značilnost haloških gričev je, da so na položnih pobočjih polja, prisojne in osojne strani pa so poraščene z mešanimi gozdovi. Kjer pa je človek le posegel in jih izsekal je nasadil božji sad - TRTO. Po legendi je bila vinska trta edina, ki se je usmilila lačnega Jezusa in mu ponudila svoj sad. Zato jo je ta blagoslovil in ji dejal:" Ti boš edina imela prostor v nebesih.." ....nočem zanikati dejstva..moja starša Haložana...jaz tudi. Včasih je bila sramota biti to...mogoče je celo zdaj. Ne vem zakaj ne bi tega spremenila. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 halozhan......mljaskhalozhanke....njamyyyy Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Ne stekam Nataly zakaj mislis da je sramotno biti Halozan???? Halo? se nikoli slisala kaj takega...a se kaj bolj fensi slisi ce si iz Kobarida? ali Kobjeglava? Zabja vas? Kungota? Iz Siske? Maribora? Fokovcev? Cerknice? Kocevja? Mlacevo? Ravne na Koroskem? Mezica? Gameljne?.....meni se zdi zelo zanimivo, da smo ljudje od vsepovsod, da se spoznavamo in se bogatimo med seboj z razlicnimi spoznanji in pa izkusnjami.Prijetno se mi zdi potovati in spoznavati ljudi in obicaje iz razlicnih krajev, spoznavati hrano in seveda tudi vina, ki so povsod malo drugacna.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 ja....pa marsouc, pa lunatik, pa klon.... pa kloun Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Pha... sramota da nisi meščan al kaj..Marsikje na vasi so ljudje lepše vzgojeni, pa se bolj kulturno obnašajo kot pa v nekem blaznem trgovskem, športnem in kulturnem središču. Imajo več vrednot in spoštovanja do soljudi, na živce mi pa gre tista radovodnost in to.. V večjih naseljih se nobeden za nobenega ne briga.. To pa mal pogrešam.. Jst ko sem tud zdej na vasi doma. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Ah.. pa še to... za otroke se mi zdi, je boljše tako okolje.. Je bolj brezskrbno okolje, tako za njih, kot za starše, ni drog, ni nekih takih pokvarjenih mulcev, zapuščenih ki samo na lumparije razmišljajo.. No tko jst mislim. Seveda niso vsi takšni, vendar je prej neka taka družba v mestih. A ne? Pa tista droga v osnovnih šolah... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 na živce mi pa gre tista radovodnost in to..Ja , kdo ima raka, kje je kdo koga izbrisal iz oporoke, kdo za koga sumi, da ni njegov starš .... arghr ... :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Ja, ta radovednost pa po mojem itak ni samo z mestom in obrobjem povezana, jaz mislim, da če dolgo neka stanovanjska skupnost obstaja in če želiš tudi lahko v take zadeve padeš. Sicer pa, jaz sem prav ponosna, da imam izpit za z metlo se furat in nisem nič zakompleksana, ker nisem npr. mlada Šiškarica... http://www.backwardglances.com/images/pinup%20witch.jpg Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Nataly, moj sin hodi na Srednjo kmetijsko šolo.Zadnjič je bil roditeljski sestanek in povem ti, da sem bila zelo zadovoljna, ko sem videla v kakšnem okolju bo moj sin odraščal.Večina otrok prihaja iz okolice, kar nekaj jih je iz Haloz.Ko sem prosila za pomoč, ker sin veliko manjka zaradi roke, so se vsi takoj javili in kar prehitevali drug drugega, kdo bo lahko več pomagal.Pred razredom se je razvila debata, starši so se spoznavali med seboj in izmenjali tel.številke.Par dni pred tem sem bila na roditeljskem na 1.gimnaziji.Slavna gimnazija, tja pridejo samo najboljši.Vsi so se pogovarjali samo o točkah, pa kdo je kdo...in ocenjevali status.Zdaj pa primerjaj... za Haloze... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. september 2003 Avtor Prijavi Deli 15. september 2003 Astra in vsi ostali V čem je finta Haloz..v nerazvitosti, čeprav ta na srečo izginja. Ves napredek Haloz se je končal s prihodom elektrike. Potem 20 let nič. Nič asfalta, nič vode, da o telefoniadi ne govorim. Ilovnata podlaga - pomeni, ko je razmočena lahko padeš do kolen v blato....da je voda bila dražja od vina. Zato ogromno alkohola - folk je bil žejen, za vodo - radensko ali kaj druga ni bilo keša - vino pa je zastonj..in je za žejo pil vino..potem pa kar iz potrebe ...da so morali najprej na javna stranišča in se očediti - čevlje, hlače ...da še danes nimajo prevoznih cest(poznam nekaj krajev) Na srečo pa se svet vrti naprej...in s tem tudi razvoj počasi prihaja v te krajeCeste so dobile asfaltno podlogo. Napeljali mestni vodovod, telefon, kabelska..-vsaj tu kjer bom jaz. In noro sem se zaljubila v te kraje. Polni so nasprotij. Zdaj si na vrhu, zdaj na psu(čisto meni podobno). In ljudje - so poglavje zase. Resnično dobri in pripravljeni pomagati. Še nekaj je prišlo v te odročne kraje - droga. Ravno lani so razbili združbo, ki je preprodajala travo in extazy. Fino a? Za to sem izvedela letos...no ja..vsak paradiž ima svoj vhod v pekel se mi zdi. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 heheobratno.... iz vsakega pekla je izhod v paradizh... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 Za razliko od lahko vsi ostali najdejo izhod v paradiž Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 hehena tole sm pa enkrat pisu en seminar....ni biu glih zlo lepo sprejet...gre pa skrajshano tkole:Bog je vsemogochen (dogma),Bog je milostljiu (dogma)popslednja sodba (dogma),ergo, ker je Bog milostljiu in vsemogochen, vsem vse odpusti in grejo vsi v nebesa...pekel ostane prazen, in ker, je -u dolgchas, se spreobrne (kar se lahko!)in.....ker poznamo priliko o izgubljenem sinu, je od Boga ravno tako sprejet, in sedi na desnici...kje so pa ostali pravichniki v tem primeru Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 15. september 2003 Prijavi Deli 15. september 2003 No, kolikor vem še iz četrtega razreda, da so v Halozah obstajali viničarji, kateri so bili za svoje delo plačevani z vinom. In ker velikokrat ni bilo niti za jesti, so namesto tega pili vino. Tako ni čudno, da je tu pa tam vezal kak metilni radikal na DNK. Posebno nevarno je bilo, če so otroke delali pijani. To se je poznalo(in se še tudi kjerkoli, ne samo v Halozah) na srčnih napakah, nizki rasti, nerazločnem govorjenju, tresavici, kakor tudi umskih sposobnostih. Iz tega naj bi prihajalo, to kaj je rekla nataly. V Halozah sem bil nekajkrat. Moram reči, da sem se imel vedno dobro . Zmeraj sem se od srca nasmejal,http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/033102/033102cheers_1_prv.gif bil odlično pogoščen in nasploh b.p. Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. september 2003 Avtor Prijavi Deli 15. september 2003 Viničarji so s svojim delom plačevali bivalne prostore in košček ozemlja, na katerem pa na veliko žalost ni zraslo kaj dosti. Šmarnica - ker ni bilo keša za plemenite sorte, nekaj koruze in fižol....repa. Konec.Da so za lakoto pili vino - no ja..ali pa so v vino drobili kruh. To sem že slišala. So otroci potem pridno spali Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 16. september 2003 Prijavi Deli 16. september 2003 Nataly, po tvojem opisu sodeč, stanujem jaz še v bolj odročnem kraju, imamo nekaj hišk, pa kmetij, pa nabiralnik - poštni, pa telefone, pa kabelsko, to je pa vse od civilizacije. Ne boš verjela, imamo sicer sosede, ampak ne najboljšega.... . meni je to nadvse všeč, nobenih trgovin, nobenega prometa, svež zrak, preprosti ljudje in veliko narave, t.i. raj Svinjice ljubimo naravo.... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. september 2003 Prijavi Deli 19. september 2003 Po legendi je bila vinska trta edina, ki se je usmilila lačnega Jezusa in mu ponudila svoj sad. Zato jo je ta blagoslovil in ji dejal:" Ti boš edina imela prostor v nebesih.." ampak najbrž v nebesih točijo sam grozdni sok in jejo grozdje, ker jezus ni pil vina.... hehe, striktni abstinent..... to so najbrž pogruntali naši brihtni uliti duhovniki, .... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. september 2003 Prijavi Deli 19. september 2003 Ne stekam Nataly zakaj mislis da je sramotno biti Halozan???? Halo? se nikoli slisala kaj takega...a se kaj bolj fensi slisi ce si iz Kobarida? ali Kobjeglava? Zabja vas? Kungota? Iz Siske? Maribora? Fokovcev? Cerknice? Kocevja? Mlacevo? Ravne na Koroskem? Mezica? Gameljne?.....meni se zdi zelo zanimivo, da smo ljudje od vsepovsod, da se spoznavamo in se bogatimo med seboj z razlicnimi spoznanji in pa izkusnjami.Prijetno se mi zdi potovati in spoznavati ljudi in obicaje iz razlicnih krajev, spoznavati hrano in seveda tudi vina, ki so povsod malo drugacna.... Najbolj fancy je bit iz brda pri kranju, tam je plemstvo, al pa v celju pri celjskih grofih, al pa hehe v kranju, to je tud fancy, sicer pa sem ponosn Wajdowc..... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.