Skoči na vsebino

Izjava!

stankaa

Recommended Posts

Mal prehitr sem stisnla gumb objavi. Tkole je: Dopuscam moznost, da si je sodelavec zmislu staro novo foro. Sicer se je pa dobesedno izjava glasila takole: Lep'ga telesa ni nikol' dost'. Zato vseeno upam, da ga ne bo nihce tozil za avtorstvo. :2src:
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
Kako je ogabna ta ljubljanščina! :xx!:

pa zakaj? :eek: meni je bila včasih nadbljak, zdaj ko sem že 8 let v LJ, pa ne znam govoriti več drugače kot v neki mešanici ljubljanščine in svojega narečja. na netu pa mi je fajn pačiti se. nisem glih preveč za knjižno zvrst na netu. x:Dx

Hm... Ampak je pa malo čudno, da še nisem prišla v stik s človekom, ki bi govoril t.i. ''ljubljanščino''. Okej, mogoče sem slišala koga tako govoriti, ko sem bila v gimnaziji. (Pa živim v Ljubljani.)

Sploh ne vem, kje ljudje to uporabljajo. Jaz vedno govorim dokaj pravilno in ne uporabljam niti večine pogovornih izrazov, kaj pa šele ljubljanščine. :xx!:

Bi pa rada kdaj koga slišala dejansko govoriti tako, za splošno izobrazbo. x:Dx

Kakšen nasvet, kje bi to bilo? :inocent:

hmm.. jaz sem tud že celo življenje bolj ali manj v LJ, pa kej tko groznega še nisem slišala x:o)x

dobr, brez ful in kul in OK tud jaz ne morem, sam da bi šel pa vsako drugo besedo nekaj pačit :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest mačona
zadnjič mi frendica pripoveduje neke nenavadne, strašljive zgodbice ... in reče, da ji je bilo prav kripozno pri srcu. x:Dx in sem rekla, da bi prav en tak slovar sestavila ... s takimi popačenkami ... zakaj pa ne ... x:px

Danes pa sem jaz ustrelila eno izjavo, na katero se mi je prijateljica režala... jaz pa sem šele čez čas skapirala, kaj sem rekla, oziroma kako je to hecno zvenelo... x:Dx Drugače sem pa čisto resno mislila. x:Ix

V glavnem, rekla sem:

"Moja dva tamala sta oba očetu podobna, ...samo očeta sta različna."

Danes pa sem jaz ustrelila eno izjavo, na katero se mi je prijateljica režala... jaz pa sem šele čez čas skapirala, kaj sem rekla, oziroma kako je to hecno zvenelo... x:Dx Drugače sem pa čisto resno mislila. x:Ix

V glavnem, rekla sem:

"Moja dva tamala sta oba očetu podobna, ...samo očeta sta različna."

In, a sta? :inocent: x:Dx

Mal prehitr sem stisnla gumb objavi. Tkole je: Dopuscam moznost, da si je sodelavec zmislu staro novo foro. Sicer se je pa dobesedno izjava glasila takole: Lep'ga telesa ni nikol' dost'. Zato vseeno upam, da ga ne bo nihce tozil za avtorstvo. :2src:

nikakor, svet je mali! :2src: xsrcx x;)x

xsmx

svašta xrolleyesx

Posredujem vam zadnje štiri hude iz Ljubljane:

1. Dons sm si kofi čist ful pošugrala.

(danes sem si kavo preveč posladkala s sladkorjem)

2. Kva me kolaš lih k doga wokam.

(zakaj me kličeš ko sprehajam psa?)

3. A si vidu keta kok po rufu klajmba.

(si videl kako se maček sprehaja po strehi?)

4. Učer se je en oldi z rufa skenslu.

(Starejši gospod je včeraj naredil samomor. Skočil je s strehe.)

:eek: tole sem danes v knjižnici na faksu na slovenistiki brala xg:Dx xg:Dx xg:Dx xsmx Najbolj debelo sem pa gledala pri zadnjem :eek: :eek: Ne morš verjet x:Dx

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

Danes neka deklica meni:

''Glej, tukaj je prva polovica, tukaj je druga polovica in tukaj je (!!) tretja polovica.'' :inocent:

svetovno! hahahaah x:Dx x:Dx otroci so čudež, ki nam dovolijo verjeti v njih....

ljubljanščina pa je skor tak zanimiva (na svoj način) kot mariborščina, kjer teče dialog v lajavskem dialektu in se mnogi vstrašijo, da jih ne bodo še po tintari zraun dobli! x;)x x:Dx Ampak važno je, da se jaz s svojimi ljubljanskimi frendi super razumem in da že čist obvladamo navzkrižno govorico. xsrcx x:px x:Dx

Dj dfekt zategnen, kva boš ti men čez majkin jezk natoukavou k tem tok užvajznu, da uš ceu strit preletu potli pa na roudu lendou da te u kšn kar podrajvou pa uš pol vidu kva se prav sz našga tokanja norca workat, matr ti primorsko.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Guest mačona
meni je taka govorica všeč. :OoO: x:Ix ne me tepst, ne me tepst, plis, všeč so mi vsi jeziki - materni tuji, vse socialne zvrsti - knjižna, neknjižna, pokrajinska, narečna, všeč mi je sleng, vsa narečja, vse ... xDDx :palec:

Dj dfekt zategnen, kva boš ti men čez majkin jezk natoukavou k tem tok užvajznu, da uš ceu strit preletu potli pa na roudu lendou da te u kšn kar podrajvou pa uš pol vidu kva se prav sz našga tokanja norca workat, matr ti primorsko.

u madona x:Dx

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

:lol: :palec:

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...